Fülzúgás nekem is

2013.10.29. 19:57

Sziasztok! Én új tag vagyok és fülzúgós nő. Vagyis a fülzúgásom csak egy tünet a sok közül. Nekem 30 éve már zúg a fülem, amivel elég jól megtanultam együtt élni. Viszont az utóbbi időben egyre erősebb a zúgás, amit elég rosszul viselek. Azért írtam, hogy ez az egyik tünetem, mert januárban voltam ENG és EMG vizsgálaton,mert sajnos kiderült, hogy ritka betegségben is szenvedek. Szóval a vizsgáló orvos megkérdezte, hogy nem zúg a fülem? Mondtam neki, hogy igen, már nagyon sok éve. Feltett még egy kérdést, amire szintén igen volt a válaszom (visszatérő vese és húgyúti probléma). Annyit mondott, hogy gondolta és nem az a betegségem, ami még meg van jelölve a ritka betegség mellé. Ritka betegségnek a CMT van diagnosztizálva (egyéb meg nem határozható neuropátiával), emellé még Sjögren szindrómát diagnosztizáltak, de a vizsgálatot végző orvos szerint nem Sjögren. Viszont nem volt hajlandó megmondani, hogy ő mire gondol. Pedig nagyon jó lett volna, ha bőbeszédübb, mert jelenleg nem tudják az orvosaim, hogy mi van még a CMT mellett. 2 év alatt sok mindenen keresztül mentem, de még mindig nem tudják, hogy mi van velem igazán. Én csak azt érzem, hogy fogy az erőm. Én valaha egy nagyon sportos, energikus nő voltam (pici gyermekkorom óta rendszeresen sportoltam), de jelenleg nagyon fáradt vagyok a mindennapokban. Szóval kezdek elkeseredni. Gondolom evvel más is így van. További szép estét mindenkinek!

#15198 vakablak hozzászólása: 2014.02.09. 14:48

T.Cím.

Az ajánlatom a problémádra a BEMER terápia, mellékhatás mentes, otthon is kezelheted magad. Leírtakból gyanítom, hogy min. egy havi, naponta 2x-i kezelés ajánlató, de az orvosi kezelés, gyógyszer szedés nem mellőzhető ez idő alatt sem. Mielőtt rálegyintesz az ajánlatomra, előbb tájékozódj, hogy mit is utasítasz el. Ez már sok ember eü.gondján javított. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok.

klmaan
#15197 klmaan hozzászólása: 2013.10.31. 00:03

Sziasztok!

Katih! Nem akarok más története alatt magamról beszélgetni, de érdekelne bővebben ez Sjögren téma. Megköszönném, ha felvennéd velem a kapcsolatot magánban, mert nem is láttam még ilyen betegségű Sorstársat soha, de nem is beszéltem még  senkivel. Köszi.

Üdv és minden jót Nektek! Klári(dolgozznet@gmail.com)

#15196 katih hozzászólása: 2013.10.30. 15:22

Szia Klári!

Sjögren ügyben sajnos én is otthon vagyok a lányom kapcsán. Alapvetően ez egy autoimmun betegség, ami gyakran társul reumás típusú autoimmun betegséghez (pl rheumatoid arthritis) ami szintén autoimmun baj. Ritkán előfordulhat önmagában is. Mivel a nyáltermelést és a könnytermelést is érinti ezért mondhtaják időnként a szájsebészetet illetve a fogászatot. Ti következményesen ilyen gondokat is okozhat.

Tehát, ha klasszikus Sjögrenről van szó, akkor immunológushoz tartozik.

üdv

 

katih

klmaan
#15195 klmaan hozzászólása: 2013.10.29. 22:33

Üdv kedves többszörös Sorstárs!

Nekem is zúg a fülem, halláskárosodás is van már, és nekem is van Sjöngren-em. Rengeteget fáj a fejem, ami nem mindeig migrénes. Sajnos, magas vérnyomásom is van már. Érzem sokszor a bizonytalanságot én is, így tudom, hogy mit érzel! Ez a Sjöngren eléggé ismeretlen, vagy inkább, nehezen mondják ki, hogy valóban az, mert nagyon összetett baj. Pontosabban, meg lehet azt határozni, csak sajnálják a kivizsgálásra  a pénzt. Éppen a napokban olvastam egy cikket, hogy milyen vizsgálatokat végeznek el, vagy kellene elvégezni, hogy eldöntse az orvos a diagnózist. Persze, elméletben! S még az is kérdés, hogy kihez tartozik? Ki kezdje el? Kinek kell erre gondolni? Nálam a bőrgyógyásznak jutott eszébe. Jó, mi?! Napokba megyek az immunológiára, de olvastam olyant, hogy a reumaorvoshoz tartozik, meg olyant is, hogy a szájsebészhez. “Most légy okos Domonkos!”. Autoimmun betegség esetében lehetsz fáradt. Én is az vagyok, meg erősen migrénes. Zabálom a migrén ellenes gyógyszert, ami hatásos, abban nincs hiba, csak a sok bevétel újból generálja a fejfájást.

Írjad majd meg, hogy miként alakul a közérzeted és a vizsgálatok? Mi lesz a Sjögren-eddel? A Informed honlapon van egy immunológus is az “orvos válaszol” rovatban. Talán érdemes kérdezni Tőle.

Minden jót Neked és jó éjt! Üdv szeretettel: Klári

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close