Usapuska…

Téma címkék:
2013.10.29. 01:13

Üdv. mindenkinek nem is tudom miért írok ide.. én most németországban élek…és az egykori párom rávett, hogy vizsgáltassam ki újra a fülzúgásomat az itteni biztosításomra, hátha itt jobban tudjak, és okosak a dokik :)

Fülzugásom storyja 2006 re tehető amikor nagy okosan vadász puskákkal lőttünk a vadonba a semmire ráadásul..és a vállamon célzott egymásik lövő épp amikor nem figyeltem és a balfülem valószinű elég közel volt a torkolati akármihez….és aznap épp hallottam valamit ..nagyon beparáztam..szinte egyedül a világ pont másik oldalán süketen…azt mondták az ottani munkatársaim, hogy 3 hónap mulva elmúlik a fülzúgás….(ráadásul lakatosként dolgoztam és minden apró éles hang fájt eleinte.Na egy lakatos muhely nem a síricsendről híres) :)

A németországi kivizsgálsnak annyi lett az eredménye, hogy a doki röhögve szinte pukkadozva mondta, hogy ezt már nem lehet megszerelni..halgasssak zenét vagy tv t este..

amit mindegyikőnk tud aki ebben szenved..

Úgyhogy én szinte teljesen letettem róla .(esetleg az UFO-k segithetnek):)

Talán csak annyit ami lehet segit másoknak, hogy Ezzel együtt kell élni… a pozitiv hozzáállás , tudatosság, hogy ezen nem változtathatunk és ha pontosan tudjuk , hogy mi okozza akkor könyebb elviselni.Tényleg van nekünk klubbunk? :)Minden jót és ha netalántán mégis van valami Írhat valaki nekem :) Van fülzúgós lány? (tényleg ezen még nem is gondolkodtam..:) Jó éjt.

klmaan
#15173 klmaan hozzászólása: 2013.10.29. 21:47

Üdv Yanda!

Szeretettel köszöntelek Sorstárs! Éppen ma voltam hallásvizsgálaton. Teljesen “kivagyok”, mert az SzTK-ban semmi tájékoztatást nem adnak. Elmentem Halláscentrumba leellenőriztetni, s teljesen meglepődtem a bánásmódon, pozítvan. Ami viszont nem bánásmód kérdése, hanem már egyenesen felháborító, hogy az SZTK-s nő azt mondta, hogy nincs teendő, meg ilyen “kicsi” károsodásra nincs OEP támogatás, a centrumban már tavasszal egyikben, most egy másikban mondták, hogy jár.Sajnos a zúgást azonnal kell kezelni, amit nálam is elrontottak akkor. Voltam 2X infúzión, de majdnem a “halottanak a csók” esete. Megint elfogadom, ha adják, de nagy reményem nincs.

Azt tudtam meg ma, hogy a zúgás miatti halláskárosodásra olyan hallókészülék való, ami nincs bedugva a fülbe, mert akkor erősebben halljuk a zúgást. Ez logikusnak tűnik. Ennek a készüléknek kívűl van a mikrofonja. Lehet, hogy Ti ezt mind tudjátok már, sőt használjátok is, de nekem ez új hír. Én itt így leírva még nem olvastam, de nem is tudok, nincs időm mindent elolvasni.

Nagyon kérlek Benneteket, hogy írjátok le nekem a tapasztalataitokat a zúgásra is való, külső mikrofonos hallókészülékről. Kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy szükséges lesz hordani.

Nagyon-nagyon sajnálatos, hogy fülész orvosok nem tudják, hogy a traumás, hírtelen fülzúgást azonnal kell kezelni, mert később már nincs vissza út! Miért nem tudják? Na! Ilyen esetet számtalant olvastam már itt Sorstársaktól-sajnos.

Kedves Yanda, és többi Sorstárs! Nekem nagy segítség volt a Tinnitus Egyesület Honlapja. Ott nagyon sok és jó infó van, és van egy infó vonaluk is. Nekem ők segítettek egy klinikai kivizsgálásra eljutni, mert gyanítottam, hogy van még a “kézemelgetésen” túli vizsgálati módszer is, hogy tisztán lássunk/lássak fülileg.

Szívesen beszélgetek / levelezek magánban is Veletek: dolgozznet@gmail.com

Zúgás mentes, vagy gyengébb zúgásos napokat kívánok Nektek szeretettel: Klári

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close