Fülzúgás

Téma címkék:
2013.11.05. 18:44

Kb másfél éve suhog a bal fülem. A suhogás erőssége változó. A legenyhébb verziója olyan, mintha a vérkeringésem hallanám a bal fülemben, míg a laghangosabb, legkellemetlenebb verziója pedig a sziréna hangjához hasonlít legjobban. Szerencsére az utóbbit ritkábban tapasztalom. Észrevettem, hogy bizonyos fejmozdulatokra erősödik a hang. Eleinte azt hittem folyadék van a fülemben, mert hasonló hangeffektet produkál a fülem. De az egymást követő fül-orr-gége vizsgálatok sorozata semmi rendellenességet nem talált. Tovább utaltak Doppler vizsgálatra, majd nyaki röntgenre, volt orrmelléküreg röntgen is, majd BERA laborba mentem, egyik helyen sem derült fény semmi rendellenességre. Ami nyilván jó hír is, de egyben bosszantó is, mert szeretném már megtalálni a megoldást, gyógymódot. Ami még előttem áll, az az MRI vizsgálat, amitől eléggé tartok, valamint Ginko Biloba készítményt javasolt 2 orvos is, amit kipróbáltam, de sajnos túlpörgtetett a legkisebb dózisú készítmény is, ideges voltam, ingerlékeny, este elalvás előtt pedig szinte lüktetett az agyam. Abba is hagytam. Most gondolkodom még más gyógynövény készítményeken.Ezeket találtam: http://alacsony-vernyomas-szedules.hu/a-fulzugas-kezelese-gyogynoveny-hatoanyagu-szerekkel Valakinek esetleg van tapasztalata ezekkelé kapcsolatban? (galagonya, fürtös poloskavész, rozmaring) Először ezek közül válogatnék.

#15317 enigma hozzászólása: 2014.05.22. 05:07

Szia!

Igen, most tényleg türelmesebb vagyok, amióta enyhültek a tünetek. Egyébként biztosan fogok még pár dolgot próbálni én is, csak most kicsit megfáradtam. Az elmúlt egy évben annyit voltam orvosnál, mint még soha életemben. Kicsit meguntam. Most ezekkel a dolgokkal próbálkozom, illetve érdekelne pár alterbatív megoldás, amit itt a fórumon olvastam tegnap. Ez létező dolog Magyarországon? 2011-es cikk: http://www.weborvos.hu/egeszsegmagazin/fulzugas_terapia_uj_lehetoseg_hamarosan/171776/  Illetve ez is érdekel, ezt is teganp olvastam itt. http://csenges-helyett-tiszta-csend.com/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=fulcsenges201405

Üdv: Lilla

klmaan
#15316 klmaan hozzászólása: 2014.05.21. 19:46

Szia!

Az jó, hogy van még türelmed! Ha jobban érzed magadat a természetestől, akkor azt kell használni. Én kipróbálnám a zajgenerátort, aminek a hangja stimulálja az agyat, vagy agykérget, s igy javulhat, szűnhet a zúgás. Csak sajnos nincs rá pénzem. Tehát, marad az infúzió.

Örülnék, ha valaki beszámolna a zajgenerátor használata utáni eredményről, élményről.

Üdv Mindenkinek!  Klári-Klmáan

#15315 enigma hozzászólása: 2014.05.21. 17:49

Az MRI is negatív lett, továbbküldtek neurológiára is, ahol Betaserc-et írtak fel. Most azt szedem, enyhít a tüneteken, de nem múlt el teljesen. Még ezt megelőzően szedtem a Báno-féle Fokhagyma-Galagonya-Fagyöngy készítményt, ami ugyancsak enyhítette a tünmeteket, csak a refluxom miatt a fokhagyma eléggé megkínzott. Egyébként is nehezen emésztem a fokhagymát, de tény, hogy a keringésemet rendezte, mert kevésbé suhogott a fülem. Ha a Betaserc-et szüneteltetem, akkor lehet, hogy visszatérek a Báno-féle kapszulákra. Én az infúziót még egyelőre nem próbálnám ki. De látom, hogy itt mindeki arra esküszik.Én még keresgélek kicsit. Aztán meglátom. De köszönöm a leveled. Elég hosszú ideig tartott, hogy írjak, mivel a vizsgálatok is elhúzódtak. Minden jót!:)

 

klmaan
#15314 klmaan hozzászólása: 2013.11.06. 09:46

Szia Sorstárs!

Ha az MRI is negativ lesz, akkor remélhetőleg adnak majd értágítós infuziót. Éppen a napokban mondta egy belgyógyász drnő, hogy a Cavintont már el kellene felejteni, mert a “halottnak a csók”, hanem a fülzúgásra kombinálva adva infúzióban  a Trentrált és a Notropilt. Hasonló a hatásuk, de nem 100 %-ban, igy az orvos szimpátiáján múlik, hogy melyiket adja. Persze, előfordulhat, hogy adják igy kombinálva is valahol. Ha  tudtok ilyen helyet, korházat, akkor írjátok meg!

Kivánom, hogy találjál megoldást! A gyógynövényekkel történő megoldásra én is kiváncsi vagyok.

Üdv szeretettel. Klmáan

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close