Tüdőszűrőn voltam és elképedtem

Téma címkék:
2013.11.20. 06:56

Endrebandi vagyok. Szerencsére-e témában nem vagyok érintett. Azért írok- elképedve olvastam, majd a tüdőszürő álomáson lévő páciensek ezt megerősiteték. Én a 61. évem taposom- nekem már ingyenes volt. Aki 40 év alatti, annak 1700.ft-ot kell fizetni üzemorvosi beutaló nélkül.TÜDŐSZÜRÉSRŐL VAN SZÓ. Sok szegény hajléktalan, vagy “csak” szegény ember nem tudja ezt kifizetni. Főleg alkoholisták, a mosatlan poharak miatt stb. félek a rettegett TBC újra népjárvánnyá válhat, évek múlásával. Sokat utazom, mindig tömegközlekedési eszközökön, már kezdenek “behuzódni” a hajléktalanok, vagy akinek a kis lakása fűtésére már nem telik. Köhögnek, tüsszögnek/főleg zsepi nélkül/
A TBC cseppfertőzéssel terjed, főleg a nagyobb közöségek között. Nem tudom az EÜ. SZERVEK VÉGIG GONDOLTÁK -E EZEKET! Nem akarok “vészmadár” lenni-de úgy érzem erről irnom kelett- Kedveseim ti meg gyógyuljatok meg, ehhez tűrést, kitartást, elszánást kiván néktek-endrebandi/ én a Hepatitis c sek sorát “gyarapitom”.

klmaan
#15575 klmaan hozzászólása: 2013.11.20. 09:41

Szia Endrebandi!

Teljesen igazad van! Pedig ez egy kicsit “finomodott” a mostani Kormány alatt, de még ez is érthetetlen. 2008-ban mindenkinek kellett fizetni, akkor 1000 Ft-t, akinek nincs beutalója. Én akkor voltam kezelés alatt, és 53 éves, s nagyon izgatott az, hogy “csak” mellékhatás-e az állandó köhögés, vagy más bajom is van e? Nálunk a város szélén is van a megyei kórháznak részlege, s ott van a tüdő osztály is, így a szürés is. Amig az ember odaér, olyan állapotban, mint egy 8. hónapos INF kezelelt, már kikészül. Autóval nem lehet bemenni, igy az egy hetes gyaloglási adagomat is megcsináltam. S büszke voltam magamra, hogy önként teljesítem állampolgári kötelességemet, hogy megjelentem a szűrésen. Na! Én is elképedtem, amikor beutalót vagy 1000 forintot kerestek rajtam. 26 ezer Ft volt akkor a táppénzem. Sirva mentem ki, s mire 10-15 perc múlva elértem az autómat, kiszámoltam, hogy amire beszerezném a beutalót-teljesen ellentétes irányban van a lakás is és a körzetis is-visszamegyek, ha nyitva van a sorompó. Gyalog nem tudtam volna mégegyszer megtenni az utat. Sikerült a mutatvány. Kifizethettem az 1000 Ft-t. Érdekesség még, hogy a köhögés pár nap múlva véres köpettel párosult, ezért kellett kérnem beutalót. Szürésre akart adni, de mondtam, hogy az negativ, így kerültem egy lépéssel előbbre. Ott komoly tüdőgyulladást állapítottak meg, s beigérték, ha az őrült antibiotikum nem segít, akkor megtükröznek. Na, erre nem került sor, de ez alatt jött éppen a stop is. Így megmaradtam. Hosszú voltam, elnézést. Tehát ez a rendszer sem jó, de volt ennél rosszabb is.

Szép napot, kellemesebb, jobb tapasztalatokat kivánok mindannyiunknak az eü-ben. Szeretettel üdv Benneteket. Klári

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close