Forgó szédülés

Téma címkék:
2013.11.26. 14:21

 

Tisztelt Doktor Úr,

anyukámon szeretnék segíteni, mert az eddig felkeresett orvosok csak “elhajtják” őt, hogy nyugodjon meg, mit akar már nyugdíjas korában, üljön a fenekén…szöveggel.

Anya most 64 éves. Kb. 25-30 évesen volt neki forgó szédüléses időszaka, amit a nootropil kúra megoldott. Jobb füle világ életében zúgott azt mesélte. Azóta (kb 30-40év alatt) max.3-4 kisebb szédülése volt.

Idén augusztusban valami miatt elvágódott, azonnal kórház, kivizsgálások, MR,CT, neurológián volt a Tétényiben, de minden lelete negatív és tökéletes, nem tudtak mást kikövetkeztetni az orvosok, mint hogy egy fülkristály elmozdult azért volt az elvágódás. Gyógyulttá nyilvánították és hazaengedték.

De azóta, amióta ez történt rendszerességgel rájön a nagyon erős forgó szédülés. (alig bírjuk elkapni és megtartani is)

Semmi előjele, semmihez nem köthető és egyik pillanatról a másikra, bármikor.

Nootropil kúra megvolt, Betaserc, homeopátiás szerek, folyamatos gyógytorna (keze miatt is, mert az eltörött az elvágódásnál) és nem akar megszűnni ez a semmiből előjövő fél percig sem tartó rettenetes forgó szédülés (mindig balra húzza), ami ahogy jött úgy el is tűnik, mint ha mi sem történt volna.

Ha ezt valóban a fülkristályok okozzák, nem lehet azt valahogy megműteni, mert a gyógyszerek és a torna semmit sem ér.

Vagy mit javasol, kihez forduljunk, aki drasztikusan tud változtatni a dolgokon és nem az otthonülést javasolja.

Féltem anyukám, mert autót vezet és ha ott rájön…illetve úgy érzem lassan valamiféle pánikbetegség lesz úrrá rajta e miatt, aminek a kezdeti megnyilvánulásai már láthatóak és alig bírjuk kiverni a fejéből a családdal.

Előre is köszönöm segítségét.

Válaszát nagyon várva, üdvözlettel: Ani

klmaan
#20401 klmaan hozzászólása: 2015.03.29. 12:02

Kedves Ani!
Van valami érdemi változás? Én vidékről a SOTE Fül-Orr-Gége Klinikára járok ( Bp. Szigony utca). nagyon meg vagyok elégedve! Kedvesek, figyelmesek és értik a dolgukat-úgy érzem! Én is szédültem, és régóta zúg a fülem, de decemberben be is dugúlt és jobban zúgott a jobb fülem, s itthon semmi nem történt, így felmentem Pestre. Azonnal befeküdtem, s kaptam 10 Nootropil-Medrol (Ez szteroid-lökésterápia.), kombinált infúziós kezelést, ami nagyon segített! Sőt! Az addig nagyon fájó ízületeim is fájdalom mentesek lettek, amire nem is számítottam. Hatalmas ajándékként élem ezt meg! Ennek már 3 hónapja, de még mindig tart a jó hatás az ízületeimet tekintve, a fülem meg olyan jó, mint előtte már régen. Akkor is zúgott, de most kevésbé! A bennfekvés is kellemes volt. A személyzet is rendes! S ami a másik fő lényeg, hogy minden olyan vizsgálatot elvégeznek, ami szükséges, gondolok itt hallásvizsgálat, BERA, MRI. Ezt azért is írom, mert itthon a megyei kórházban “lazán adnak egy Nootropil-os infúziót annak, aki azt mondja, hogy zúg a füle, de semmilyen vizsgálatot nem csinálnak. Ezen nekem “megáll egy kicsit az eszem”! Még annyit, hogy a szteroidos-lökés terápia nem azonos a hosszútávú szteroidos kezeléssel, tehát nem kell tőle félni! Sokat lehet erről olvasni a neten! Nekem egy kicsit felvitte a vérnyomásomat, de még ez a tény is hozzájárult ahhoz, hogy elismeréssel szóljak az ottani gondozásról, mert figyelték, mérték, és gyógyszerrel segítettek, s ahogyan csökkent és elhagytam a szteroidot, rendeződött is.. Azért is örülök, mert azon túl, hogy sokat tett értem, közérzetemért a klinika, egy kicsit jobb vélemény lett az eü-ről, mert az itthoni élmények csak rosszak-sajnos! A szédülés miatt hamarosan megyek vissza az otoneurológiai kivizsgálásra, mert erre csak most tudtak időpontot adni. Na! Itthon ilyen sincs! Pontosabban, van egy Drnő, aki úgy csinál, mintha értene hozzá. Megrángatta a fejemet, meg csőrigélt vizet is, de valami nem stimmel a tudásával! Pesten a BERA kimutatta, hogy van gond “belül”. Az MRI nem mutatott agyi problémát, így megállapították, hogy belsőfülben van a gond, s ezt nézik tovább az otoneurológián. Itt meg lazán lepasszolt, hogy menjek a neurológiára, ahol persze, semmi sem történt, mert a nyaki dopler, meg ugye az MRI is jó.
Összegezve! Biztatok minden fülzugásós és szédüléses Sorstársat, hogy menjen bátran a SOTE Klinikára, ahová még időpontot sem kell kérni, csak menni! Vidékieknek adnak útiköltségtérítéshez utalványt is!
Halk füleket, szédülésmentes napokat kívánok Mindenkinek!!! Szeretettel: Klári (dolgozznet@gmail.com)

#15713 cicumicu hozzászólása: 2013.12.02. 09:54

Vágja jól fülön magát, én is ezt teszem és olyankor 2-3 hónapig ujra jól vagyok. Én is 64 éves vagyok, hasonlóak a tüneteim. Jógázom, gyógyszert nem szedek, meditálok és át rakattam a ágyamat másik helyre /vízér gyanus/. Remélem édesanyjának is segit.

 

klmaan
#15712 klmaan hozzászólása: 2013.11.27. 21:31

Kedves Ani!

Én nem vagyok orvos, de itt olyannal nem is nagyon találkozol. Ez egy beteg klub, ahol az azonos bajjal kinlódók osztják meg a tapasztalataikat, gondjaikat. Segítünk egymásnak infóval, ötletekkel. Ezt tudom én is adni. Ha beírod a Google-ba “forgó szédülés”, ad majd ki Neked egy-két ötletet, de itt itt találsz a Meniere’s szindróma klubban is hasonló társakat. Szerintem, Anyukádnak ez van, de majd egy “komoly” orvostól kérjetek véleményt. Ami még fontos, hogy menjetek el egy klinikára. Ne elégedjetek meg “sima” rendelővel, kórházi vizsgálattal. Sikeres kutakodást, és gyógyulást kivánok!!!

Szeretettel üdv. Klári ( dolgozznet@gmail.com)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close