Fülzúgás..karácsonyra halkulást kérnék.. :(

Téma címkék:
2013.12.12. 22:49

Sziasztok!!

Én 33éves nő vagyok és kb.fél éve van fülzúgásom ami most csengéssé romlott..nekem fülgyulladással kezdődött és csak a bal fülem..kaptam nootropilt infúzióban,semmi sem segített..kaptam gyógyszerben is de abbahagytam..úgy gondolom csak pénzkidobás.Először 5decibeles volt aztán valahogy erősödött..és most már mindkét fülem..voltam mr-en,neurológián,volt nyaki doplerem,vérvételem már mindent kilőttünk..én már azzal is beérném ha halkulna kicsit és s csengést tompább hang váltaná fel..azt mondták lelki ok keressek pszichológust-n..kerestem de azt mondta sosem hallott még ilyenről..néha nagyon kétségbeesek esténként a szívem a torkomban dobog annyira zavar és bánt az egész..van valakinek tapasztalata a relaxációs módszerrel kapcsolatban??Azt is olvastam hogy ez segíthet..de nincs konkrét dolog hogy mit kéne csinálni..már nagyjából elfogadtam hogy nem fog elmúlni de legalább halkulhata mert most kb.30decibelnél tartok..:( valahol amúgy segít hogy másoknak is van ez és együtt tudnak élni vele..

#15932 berki21 hozzászólása: 2014.02.02. 11:23

szi robi vagyok sajnos nekem is sip

ol tavaj augusztustól mindent kipróbáltam már de nem javul.próbálok együtt élni vele

#15931 szkarabeusz hozzászólása: 2013.12.17. 21:10

Nem Rád gondoltam a lelki eredetű témával, hanem az orvosokra. Ők nagyon könnyen erre fogják, ha nem tudják a miértet. Természetesen érdekel már csak kíváncsiságból is az általad ajánlott lexikon. A felfokozott szerelem gondolom sok embernél előforult, de nem hiszem, hogy mindenkinek fülzúgása lett tőle. :) A fülzúgással kapcsolatban még annyi, hogy szeptemberben volt a második EMG-m és ENG-m egy másik betegségem miatt, ami sajnos gyógyíthatatlan. Ott megkérdezte a vizsgáló orvos, hogy zúg-e a fülem és hogy van e visszatérő problémám urológiai vagy vese ügyben. Mondtam neki, hogy már 30 éve zúg a fülem és sajnos van visszatérő problémám is. Ő annyit mondott, hogy a másik betegségem nem Sjögren, hanem más. De nem volt hajlandó arra válaszolni, hogy mire gondol ő. Nos ezért fogok januárban Budapestre menni egy specialistához, mert ahol én élek, ott egy betegséget diagnosztizáltak, de van még valami, amit nem tudnak összehozni, mivel elég összetett a problémám. Lehet, hogy a kérdést feltevő orvos simán tudná, hogy mi a másik baj, de nem fogja kiadni a tudását, ha a másik kettő nem tud tovább lépni (immunológus és neurológus).

#15930 hokedli hozzászólása: 2013.12.17. 18:26

Szkarabeusz hozzászólásához.

Természetesen nem minden betegség lelki eredetű. Sajnos én úgy látom, hogy az orvosok egyáltalán nem fogadják el a lelki eredetű betegségnek a nyavalyáinkat. A tapasztalataim alapján azt gondolom, ha nem is tudja mi a bajod csak a gyógyszerek tömkelegét tömi beléd nem törődve az okozó problémával és az okozott mellékhatásokkal. És benne vagy az ördögi körben, Éppen ezért mondom, hogy saját magunknak kell kicsit körül néznünk a lelkünkben és erre jó a lexikon amit ajánlottam. (nem kell megvenni, ingyen le lehet tölteni ez nem üzlet mielőtt azt gondolnád. ez csak egy jótanács a Te dolgod, hogy élsz-e vele) zárójelen kívül még had jegyezzem meg, hogy fülig szerelmesnek lenni is egy felfokozott lelki állapot és hatással van testünkre, hormonjainkra stb.  Vagy valami ilyesmi. Hát ennyit szerettem volna szép napot mindenkinek.:) Jobbulást kívánok!

#15929 szkarabeusz hozzászólása: 2013.12.16. 21:22

Nem tudom,hogy mindent rá lehet-e fogni a lelki dologra. Amikor 20 évesen el kezdett zúgni a fülem, akkor olyan szerelmes voltam, mint a nagyagyú a leendő férjembe. Semmi lelki problémám nem volt. Én azt látom, hogy amit nem tud az orvostudomány megmagyarázni, azt rögtön lelki eredetűnek mondják.

Januárban lesz koponya MR-em, kíváncsi vagyok, hogy találnak-e valamit. Másfél éve volt MR vizsgálatom, akkor nem volt semmi kóros. Most azért nézik meg újra, mert erősebb lett a fülzúgásom és pár hónapja van egy furcsa szédülésem is.

 

#15928 hokedli hozzászólása: 2013.12.16. 20:06

Sziasztok! Olvasom, hogy többen is lelki okora gondoltok a fúlzúgással kapcsolatban. Ahogy mondják az orvosok ez annyi mindentől lehet, így ezt sem kell kizárni. Meg kell próbálni mindent ami csak egy parányi eséllyel is kecsegtet. Hallottatok már a Lelki-Eredetű-Betegségek Lexikonáról?  Érdemes kikeresni az aktuális “nyavalyánkat” elolvasni és ha úgy érezzük van benne valami akkor nem árt elgondolkodni rajta. Nálam más tüneteknél bejött. A fülzúgásnál nem, talán nekem a műhely zaja nem tett jót. Az ellen meg hiába teszek rendet a fejemben. Ha már valakinek bejön már megérte:) MInden Jót sorstársaim.

#15927 Krixta hozzászólása: 2013.12.15. 21:57

Sziasztok!!

David:

A svédkeserűs vattát olvastam valahol már,kipróbálom majd..köszönöm szépen  a tanácsot.Mióta fülzúgásom van azóta folyton bajok vannak a fülemmel most épp kattog mindkettő mikor beszélek.. :(

Szakarabeusz

30éve???:( Nem lehetett könnyű..én nem tudom (még) megszoki..néha mikor éjjel nagyon hallom úgy rámtör az idegesség hogy miért van ez?? :( Nekem az mr kimutatott két apró gócot de azt mondták semmi köze a zúgáshoz..lelki dolog és kész.Ez van. :( Én mindenkinek szívből kívánom hogy javuljon és múljon el!! Üdv!

 

 

#15926 david1 hozzászólása: 2013.12.15. 20:52

Olvastam történeted,csak annyit  nekem elmúlt svédkeserűs vattát helyeztem

a fülembe  három hónap mulva rendbejött, Minden este mindkét fülbe

elfog múln. jö egészséget

#15925 szkarabeusz hozzászólása: 2013.12.15. 20:29

Szia!

Nekem már 30 éve (20 éves koromban kezdődött) zúg a fülem, 3000 MH-en. Én megtanultam vele együttélni. Nálam sem tudtak rájönni, hogy mitől lehet. Viszont most szeptember óta mégjobban érzékelem, ezért januárban lesz koponya MR-em. Az orfül-gégész pár hete ajánlotta, hogy próbáljam ki a Zen zenét. Még nem próbáltam ki, mert már én is annyi mindent kipróbáltam, de semmi nem segített. Üdv.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close