Fülzúgás

Téma címkék:
2013.12.17. 06:25

Sziasztok!

Azért írok, mert ma már zokogásig vergődtem az ágyban a fülzúgásom miatt. Kb 1.5 hónapja tart. Volt, hogy elmúlt pár napra, aztán háromszor erősebben jött vissza. Ha nem koncentrálok semmire pl számítógép, tv, stb akor enyhül vagy elmúlik, de egy kicsit erősebb figyelelem esetén újra támad. Főleg az esti órákban kezdődik. Napközbe valahogy elvagyok vele. Nem hallom a külső zajoktól-gondolom. Valószínúleg neurológiai eredetű lehet. Lassan elmegyek kivizsgáltatni magam. :(

#15955 Denes hozzászólása: 2014.04.01. 07:47

Szia! Nálam most 2 hónapja van fül dobogás jellegű valami, szerencsére enyhe! Te hol tartassz a vizsgálatokban, kezelésekben? Én Dr. Vassnál voltam Szegeden és egyértelműen a táplálkozásra, megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre fektette a hangsúlyt, ami az én 85 kg-ra vetítve akár napi 4l is lehet! Én ebből indulok ki és remélem pár hét múlva eredménnyel tudok szolgálni. Hozzá teszem, nem élünk egészségtelenül, de úgy látszik nem elég…  :(    Dénes

 

#15954 Krixta hozzászólása: 2013.12.19. 20:53

Kedves vgdesign!

Pontosan tudjuk min mész keresztül..ugyanez volt velem..én 1héten keresztül sírtam mikor előjött  a tehetetlenség miatt és a kétségeesés miatt,hogy nem tudok magamon segíteni.Mindenkinek az este a legnehezebb..tudom most nem sokat érnek a szavak de hidd el egy idő után jobb lesz..nekem fél éve van most már aránylag eltudom fogadni..nem könnyű én főleg akkor hallom nagyon ha oldalt fekszem és a fülemet “befogja” a párna.Az elején halk jobb oldali volt,ma már mindkét fülemen és eléggé hangos.Nekem ráadásul pattog is a fülem ha nyelek..állítólag ha időben megkapod az infúziót akkor segít drukkolok hogy neked így legyen..nekem késő volt már..felírták nekem talettában de mondta a dokinő hogy igazából töredéke az adag az infúziónak ezért kevés esély va rá hogy segít..ráadásul nekem gyomorofekélyem is lett.Szóval próbálj meg megnyugodni és kivizsgáltatni magad..nekem egy ismerősöm azt mondta mivel minden vizsgálata jó lett,nincs semmi komolyabb baja ami okozná így ő eltudja fogadni és kész.Viszont ne hagyd hogy vizsgálatok nélkül lerázzanak!!Legyen mr,vérvétel,pajzsmirigy,nyaki doppler..ha ezek megvannak és minden rendben akkor lelki okok okozzák..fel a fejjel és kitartás neked!!!Hidd el szépen lassan könnyebb lesz..csak ne ess kétségbe sokat szenvedünk ezzel sajnos.üdv.

klmaan
#15953 klmaan hozzászólása: 2013.12.17. 23:13

Szia Sorstárs!

Jól szólnak itt előttem! Azzal nem mész előre, ha sírsz! Nagyon sok oka lehet, tehát nagyon gyorsan nekikezdeni a vizsgálatoknak!!! Gondolom, akkor is az lesz a vége, hogy adnak valami értágítót. Először tablettában, majd inf-ban, ha nem javul. Az már a jobbik eset, ha azonnal az inf-val kezdik! Persze, már azonnal kellett volna adni, ha tudtak volna Rólad. A halk zene, Tv, rádió jó ha adnak körülöttünk hangokat, ha nincs ember körülöttünk. A fülzúgásos embernek nem szabad külső hagforrás nélkül lenni, mert akkor jön a belső zaj, s az még ilyen sok év után is, mint nekem kiakasztó, és nagyon idegesítő tud lenni. Egy Barátnőmnek pár hónapja van csak, és érdekes látnom, hallanom a kétségbeesését, félelmét, elkeseredését, kiakadását ettől a helyzettől. Összehasonlítva vele magamat, akkor merem állítani, hogy meg lehet szokni, lehet vele élni! 23 éve nem hallom a csöndet, miközben szépen lassan, de határozott ütemben romlik a hallásom is. Gége rákos Húgom bent van a gégészeten, s színte folyamatosan van szobatársa, aki nekem Sorstárs. Jönnek a “szokásos” évi infúziós kezelésre. Csak néztem, mert én kb. 10 éve kaptam utoljára, igaz, hogy nem is járkálok oda, mert akkor, 10 éve nem mondták, hogy ezt rendszeresen kellene kapjam. Nagyon fel vagyok háborodva, mert el nem tünt volna a zúgás, azt tudom, de talán nem hallanék ilyen rosszul!

Na! Sorstársak fel! Nootropilos, Trentálos infúziót megkérni! Azt hallottam, hogy a kettő együtt a legjobb. Finom “koktél”!

Csendes estét, jó éjt Nektek!

Üdv: Klári-Klmáan

#15952 csermaksanyi hozzászólása: 2013.12.17. 22:08

És ezért vergődtél zokogva az ágyon?

 

#15951 hokedli hozzászólása: 2013.12.17. 18:07

Mihamarabb indulj neki. Ahogy én tapasztaltam eddig az egészségügy malmai lassan őrölnek.  Mire időpontot kapsz, aztán tovább küldenek…….”már meg is szokod”, Persze ez nem igaz, mert megszokni nem lehet csak megtanulni elviselni, mert muszáj. Sok szerencsét! :)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close