Remény

Téma címkék:
2014.01.04. 07:28

Kedves Mindenki!

Redszeresen olvasom az oldalt és olvasom az infókat.   Édesanyámnak van fülzúgása már három éve, de neki nem csillapodik szinte soha. Már mindent végig jártunk, sikertelenül.  Szeretnék érdeklődni valaki járt-e már a szegedi fülspecialistánál, Dr. Vass Zoltán fül orr gégész és audiológus szakorvosnál?

http://www.fulspecialista.hu/

Válaszotokat előre is köszönöm.

Anna

#16564 Denes hozzászólása: 2014.04.01. 08:07

Kedves Anna! Én is voltam Dr. Vassnál Szegeden, sőt más területen is találkoztam orvosokkal és el kell, hogy mondjam érdemes elmenni hozzá!!!!  Nagy tudású, kedves és mindent a velejéig elmagyaráz érthetően! Igen, a tálálkozás és megfelelő folyadék bevitel nála a sláger!!! Unalmas a téma, de minden “szart” megetetnek velünk és tényleg nem iszunk eleget. Folamatosan mérdezzük magunkat! Már pedig testünk nagyobb százaléka víz. Nehéz életmódot változtatni, de ha 50 évesen nem akarok görbe háttal, fűlzúgással/ami most jelentkezett nálam is/ botorkálni valamelyik téren, akkor ezt a lépést meg kell tennem! Hozzá tenném, hogy nem élünk egészségtelenül, de úgy látszik ez nem elég! Én most 38 éves vagyok a drága megboldogult dédim89 éves korában hagyott itt minket. Kicsit nagyot hallott és néha fájt a térde, de aktív volt !!!!  Hol vagyok, de mondhatom bátran, hogy hol vagyunk mi ettől? Miért is? Talán mert ők többet mozogtak, nagyobb tápértékű élelmiszereket és kevesebb E betűt ettek…  Sorolhatnám, de elég nyilvánvaló a dolog, sajnos. A szerencsétlen orvos mit is mondhatna a mai ember egészségével kapcsolatban…  DE VAN EGY ÖRÖK ÉRVÉNYŰ MONDÁS: AZ VAGY, AMIT MEGESZEL !  ÉS IGAZ.  Én is csak próbálkozok és várom válaszodat.  Remélem jól, vagy jobban vagytok!  :(

#16563 csermaksanyi hozzászólása: 2014.02.07. 15:50

Kedves Anna!

Az alábbiakat te írtad:

“zavart állapotban hoztam ki. Tovább neurológiára CT, MRI, EEg vizsgálat .  Minden kornak megfelelő.”

Sajnos a koron nem tudnak változtatni. Mellesleg a mamának ( mint ahogy egyikünknek sem) nem a fülével van a baj. A baj az agyban található, de gondolom egyikünk sem várná el, hogy a fülzúgása miatt megműtsék az agyát, holott még azt sem tudjuk, melyik része a hibás.  Szóval a kor… Az agysebészet még nem áll ezen a magaslaton, hogy egy icipici vágással kivágják a rossz részt.

 

#16562 Anna1000 hozzászólása: 2014.02.06. 22:13

Kedves KKF!

Nagyon köszönöm az információt, valahogy ettől tartottam én is. Azért én még nem adom fel, próbálkozok nagy türelemmel, csak a betegek is türjék ezt az iszonyú zúgást. Hihetetlen, hogy nem tudnak semmit tenni ellene.

#28637 Benjamin hozzászólása: 2019.07.22. 16:57

Szia Anna !

Sikerült azóta megoldást találni ?

#16561 kkf_hu hozzászólása: 2014.02.05. 15:36

Kedves Anna!

Én voltam már Szegeden. A doktúr nagyon kedves és segítőkész, és valószínűleg hozzáértő is. DE! Én óva intenélek, hogy csak miatta leutazzatok Szegedre, mivel:

1. nem rendelkezik, olyan fülgyógyászati diagnosztikai felszereléssel, amivel Budapesten egy jó magánrendelő ne rendelkezne. Magyarul, ha ez egy olyan probléma, ami szabad szemmel, műszerekkel látható, akkor ezt már más is észrevette volna, ha már voltatok egy-két helyen.

2. ha nem lát semmit, akkor garantáltan sav-bázis egyensúly, mentálishigiénés szempontból fogja megközelíteni a dolgot, ami akár igaz is lehet, de ez inkább ilyen nesze semmi, meg ehhez nem kell lemenni Szegedre. Életmódváltoztatás + bizonyos sav-bázis egyensúlyt elősegítő étrendkiegészítők, ennél okosabbat nem fog tudni mondani.

Nem akarom elvenni a kedved, de sajnos a fül egy tipikusan olyan terület, ami egyrészt sok mindennel összefüggésben működik, másrészt bizonyos dolgokat lehetetlen bármilyen obszervációs eszközzel, vagy képdiagnosztikával megállapítani.

Mivel azt írtad, sok helyen voltatok, én nem javasolnám, mint utolsó mentsvárat. Ha az elején volnátok, akkor persze nem beszélnélek, le.

#16560 csermaksanyi hozzászólása: 2014.01.13. 20:14

Sziasztok!

Mostanság olvastam, hogy a fülzúgást az agyi ér elmeszesedése okozza, leginkább. Ezért gyakori idősebb embereknél. És állítólag a két hátsó, a nyaki csigolyák mellett futó ér a ludas. A rossz hír az, hogy annak ellenére, hogy ezt az érelmeszesedést egy sima nyaki ultrang is kimutatja, de 90 %-os elzáródás esetén se lehet tenni ellene. Már mint műtétileg. Marad az értágító agymosás, és amit nagyon ajánlanak minden területen, a koleszterincsökkentő táplálkozás,  a sok mozgás, az agy mindennapi használata. Persze nem kuglizásra. És még az jár jól, akinek “csak” zúg a füle, mert ez az érelmeszesedés csúnyább dolgokat is tud produkálni

klmaan
#16559 klmaan hozzászólása: 2014.01.12. 20:44

Sziasztok!

Hát, sajnos ez vamn! Ahány ember, annyi fajta zúgás, s egy a “megoldás”, a semmi! Nem tudnak kezdeni vele semmit. Ez nagyon szomorú, hogy menni csodás találmány a világban, és nem tudnak rájönni, hogy mitől zúg egy fűl? S az ebben még a nagyon szomorú, hogy akineki zúg, “megőrül” tőle, az orrvosok meg úgy tesznek, mintha ez nem is lenne gond. Élnének ők ezzel együtt!Köszi Anna. hogy leírtad az eseteteket. Reméljük, hogy jönnek még infók! Nekem van logika ebben a rezgés azonosságban. Várjuk a hírt, ha előbbre juttok ebben a témában.

Üdv Nektek szeretettel.Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#16558 Anna1000 hozzászólása: 2014.01.12. 20:03

Először is elnézést, hogy csak most válaszolok!  A mamánál egy fülgyulladással kezdődött amire a háziorvos diagnózisa az volt, hogy csak elaludta és ezért fáj. Megjegyzem már a fejét sem tuda fordítani, így elkezdte jegelni. Tünetek némiképp alábbhagytak és kezdődött a fülzúgás. Önkényesen elvittem fül-orr- gégészhez aki nem talált semmit csak halláscsökkenést.. Pirabenet írt amitől nem tudta a mama mit hova tesz. Következő hallásvizsgálat, nem csak rosszul hall,  de torzan is. Hallókészüléket készítettük amivel szintén csak torzan hall, beszébet nem érti viszont a háttérzajok elviselhetetlenül hangosak.  Javaslat  infuziós kezelés, ahol a zárójelentésből kiderült (5 nap alatt orvossal nem tudtam beszélni) pirabene származékkal, amitől nemhogy jobb, de teljesen zavart állapotban hoztam ki. Tovább neurológiára CT, MRI, EEg vizsgálat .  Minden kornak megfelelő. Voltunk phsyhiátrán antideprenszánsok tömkelegét írták fel. Miután elovastam a hatóanyagokat ki sem váltottuk. A mama sok gyógyszerre alergiás ezekkel nem is kisérleteztünk.  Kihúzattuk a rossz fogait. Felkerestük a pajzsmirigy szakrendelést mivel ezzel is voltak régebben gondok, innen küldtek PET-re.  Talán röviden ennyi, majdnem mindenhol kétszer is jártunk és semmit nem találtak ami indokolná. Egyetlen egy furcsa dolog van amitől halkul a dübögés, ha a mama beül a gyermekem Honda civis autójába és öt perc elteltével teljesen elmúlik a dübögés. Ha ezt megemlitettem csak néztek rám, csak éppen nem mondták ez is gyagya. Zenéket válogatunkés ezt hallgatjuk ami néha jót tesz.. Gyógynövényekkel, teákkal próbálkozunk. Most azért böngészem a netet találok valamit amibe bele lehetne ülni és hasonló rezgést kialakítani mint az autó.

Köszönöm a válaszokat, ha bármi jót találunk igérem rögtön írni fogok. Még a szegedi orvosról szerettem volna valmi infót ha valaki járt már nála. Nem egyszerű az utazás már hosszabb távon és nem akarok hiú reményt kelteni a mamánál.

Mindenkinek Köszönöm! Anna

 

 

klmaan
#16557 klmaan hozzászólása: 2014.01.07. 00:26

Köszi Sanyi  a választ!

Bizzunk, hogy Anna és többen mások megírják vizsgálati élményeiket! Én is használok term. gyóygászati szert, ami a jó, de nem tud önmagában csendet tenni a fejemben. Meggyőződésem, hogy már nem hallanék. Sajnos tavaly egy kicsit elhanyagoltam magam, több hónapot kihagytam, s most győzzem feljavítani, vagy megállítani a bajt. Na! Elsődlegesen az eü-nek lenne kötelessége meggyógyítani engem, de megállásra segíteni mindenképpen a bajt. Amint írtam, nem ezt tapasztalom, így marad a maszekolás.

Tudna valaki Bp-en javasolni nekem egy fülészetet, orvost, ami/aki  jó?

Köszi. Üdv: Klári (dolgozznet@gmail.com)

#16556 csermaksanyi hozzászólása: 2014.01.06. 19:45

Kedves Klári!

Örülök, hogy hozzászóltál, és téged is érdekelt a ” mindenhol jártam már” féle kivizsgálásból nehány tétel. De nem lettünk okosabbak. Mellesleg engem is a honvéd kórház fülészetén vizsgáltak először, de csak annyi eredmény volt ( pedig mindent bevetettek, amijük volt), hogy ráírták a kartonomra, hogy nem munkahelyi eredetű károsodás. Vagyis akkor is már csak a seggüket védték, nehogy pereskedjek a fülem miatt. Pedig eszembe sem jutott. Ezután már csak itt helyben voltam a fülészeten. Volt amiben segítettek da a fülzúgás az maradt. Általában szép sime egyenletes, eső előtt hangosabb. Ennyi

#16555 szercsi hozzászólása: 2014.01.06. 19:42

Sziasztok én itt olvastam a fülzúgásra a + oldást próbáljátok ki…de másra is jó a balzsam…:-)

 

 

 

http://www.bioexpress.hu/index.php/egeszseges_eletmod/bionet-biyovis-aktiv-balzsam/

klmaan
#16554 klmaan hozzászólása: 2014.01.06. 12:38

Szia Anna!

Én is sok mindent láttam, “hallottam” a fülzúgással kapcsolatban, de most én is csatlakozom Sanyi kérdéséhez. Talán együtt előbbre jutunk! Nekem 23 éve zúg, de lassan 1 éve jobban, és olyan érdekes feszítő, dugulásos érzés is van közben a jobb fülemben, s a hallásom is hírtelen romlott. Ezek mellett sem lett semmilyen vizsgálat csinálva.

Húgom gégerákos, és 2 hétig decemberben feküdt bent a fülészeten. A szobatársai kizárólag fülzúgásosak voltak. 3-4 naponta váltották egymást a 3 ágyon. Én teljesen elképedtem, hogy semmilyen vizsgálatot nem csináltak náluk, csak egy sima labort és hallásvizsgálatot. Nekem is éppen arra az időpontra volt behívóm, de a Húgi miatt lemondtam. Ezt a kettőt nekem is meg kellett csináltatni, de azt hittem, hogy majd bentfekvőként küldenek ilyen-olyan vizsgálatokra, mint régen, amikor a “honvédban” feküdtem. Aztán kiderült, itt nem szokás! Igy, gondolhatjátok, hogy el is ment a kedvem az itteni kórháztól, meg a Nootropilos infúziójuktól. Én is éppen kutakodási fázisban vagyok, csak Húgi miatt ez most másodrendű ügy. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy ki, milyen vizsgálatokat ír, hogy aztán kérhessük mi is magunknak.

Annak idején a többfajta hallásvizsgálatok mellett voltam: nyaki gerinc röntgenen, szemészeten, pszichológusnál, később, már itthon  MRI-n. Tudom, hogy nyaki érvizsgálatot is szoktak “jobb” helyeken csináltatni.

Várom válaszaitokat én is kedves Sorstársak.

Üdv és BÚÉK Mindenkinek szeretettel: Klári (dolgozznet@gmail.com)

#16553 csermaksanyi hozzászólása: 2014.01.05. 22:20

Kedves Anna!

Mindíg érdekel, amikor valaki leírja, hogy már mindent végigjárt. Megtennéd, hogy felsorolsz párat a “mindenből”?

Lehet, valamelyik elkerülte az én figyelmemet, ugyanis nekem 30 éve zúg rendületlenül.

Sanyi.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close