Nootropilos infúziójuktól.

Téma címkék:
2014.01.07. 18:46

“Nootropilos infúziójuktól.”

 

Szia Klári!

Ez a mondat ragadt meg bennem. Mi is ez az infuzió, és ki írhatja ezt fel? Bennfekvést igényel? Én a Honvédban anno kaptam cavintonos infúziót, az nagyon jó volt. Köszike

Sanyi

#16596 riamam hozzászólása: 2014.01.21. 13:32

Kedves Mindenki!

Megkerestem ezt a topikot mert nekem is ilyen problémám van sajnos. 5 éve volt először akkor telefonos cégnél dolgoztam még mobillal is dolgoztattak napi 6 órát biztos ez betett, a bal fülemmel van gond, no meg a sok fizikai kerti munka itthon hisz özvegy lettem. Akkor bent feküdtem a kórházban irtóan szédültem zúgott a fülem és teljesen ágynak döntött. Kaptam infuziós kezelést, és utóbbi években is évente kaptam, bejártam infuzióra..5 éve szedem a keringésjavitót nootropint és a betasercet de most úgy érzem semmit sem ér de továbbra is szedem. Most karácsonyra készülök és előtte pár nappal /de előtte konyhaszekrény alsó részét takarítottam sok hajlongás nyár végén ablakcsere 5 ablak az sem volt semmi hisz egyedül élek, kert, fű nem is sorolom/ szval dec. 18-án ágynak döntött mintha a fülembe lőttek volna olyan éles hang elsötétült minden a vérnyomásom 180/145 /igaz az orvos azt mondta ilyen nincs, lábra sem tudtam állni, később elláttam magam bővebben gyógyszerrel bementünk az ügyeletre ott az ügyeletes /szenteste volt/ durva megjegyzéssel mondja nem kell megijedni születünk és meghalunk ők életmentés céljából rendelnek és elküldött a fenébe. Utána napokba is feküdtem és feküdtem irtóan legyengültem /még most sem vagyok toppon/ tehát 2 ünnep között akár meg is lehet halni mert a vérnyomásom ezt csinálta bevettem a körzeti orvos által javasolt ujabb vérnyomás csökkentőt ha felment akkor lement 80/50-re, szval borzasztó. Ünnepek után 2-án nagy nehezen befektettek a kórházba /mintha az ember annyira vágyakozna oda/ 10 infuziót kaptam már nem szédültem nekem nem forgó jellegü volt, de a fülem azóta sincs csöndbe ami őrjítő az tudja akinek ilyen baja van. Kaptam MRI-re időpontot febr. 19-re. Hazajöttem az idegről az inf.kezelés után szombati nap du. a szívem elkezdett rendetlenkedni de helyrehoztam magam a dr.nővel megbeszéltek szerint. Ugyanis sok-sok éve szívritmuszavarom is van de utóbbi 3 évben egyáltalán semmi bajom nem volt hiszen nov.végén voltam a szokásos kardiológián. Szval vasárnap délben eszek v. 3 kanál levest és berobban a szívritmuszavarom annyira hogy mentő kellett és éjjel vmikor tudták csak a ritmusba visszatenni. Utána reggel hazajöhettem irtó gyöngén voltam ennyi mindentől mert hát ez nem mostani bajom és nem tudnak mit vizsgálni rajta. Még most is elég gyenge vagyok /66 évet töltöttem de nagy energiám volt/ sőt a vérnyomás nagy ingadozása még a bal szememnél is vmit rontott pókhálósá vált a szemem ez is zavar de most nem megyek egyenlőre eddig szemüveg nélkül voltam. Azért olvasgatok hátha vmi okosat felfedezek Tőletek, hallok vmi jót. Honvédba is mehetnék a férjem katonatiszt volt de hallom ott sem jutottatok előbbre.Ott tartok,hogy este a frontin 0,25 mg-os bogyóval tudok elaludni hiába megy a tv van,hogy túlcsöngi a fülem mintha vizet forralnának a fejembe.

Ha vki okosat tud rakja fel.

Mária

#16595 csermaksanyi hozzászólása: 2014.01.09. 19:30

Sziasztok!

A neurológusnak a fülzúgás nem a fő területe. Ha nem kéred, hogy írjon ki neked ilyen infúziót, nem is teszi meg. Érdekes, hogy eddig csak neki volt joga kiírni tb-re. A mai napig ír fel nekem olyan gyógyszert, amit érsebész javasolt. Biztos, van benne logika, csak én nem látom. Mellesleg jártam a fülzúgásommal a fülészeten, de ott sem mondták, hogy van ilyen. Úgylátszik kérni kell…

#16594 szkarabeusz hozzászólása: 2014.01.08. 22:03

Sziasztok!

Klári, voltam már fülésznél jó párszor, de antidepresszánson kívül mást nem akart ajánlani. Azt meg nem akarok szedni, mert már szedtem a férjem halála után, de a fülzúgásom ugyan úgy meg volt a depis gyógszer mellett is. Feleslegesnek találnám most. Döbbenet, hogy nálunk ennyire nem foglalkoznak ezekkel a dolgokkal.

Jó éjszakát Mindenkinek!

klmaan
#16593 klmaan hozzászólása: 2014.01.08. 21:31

Sziasztok!

Persze, hogy meg kell kérdezni! Az jó, hogy elküld agyi MRI-re, mert ott is lehet a zúgás oka. Ha ott minden rendben van, akkor is adhat egy inf-ót a füled miatt. Ha nem akar, menj fülészhez. Milyen érdekes, hogy nálunk meg minden részletes vizsgálat nélkül adják az inf-ót.

Na! Csendes és jó éjszakát Nektek!

Üdv szeretettel. Klári (dolgozznet@gmail.com)

#16592 szkarabeusz hozzászólása: 2014.01.08. 20:25

Sziasztok! Nekem még egyik orvos sem ajánlott semmi komolyat a fülzúgásomra. Annyi most a történet,hogy 23-án lesz egy koponya MR-em. 2 éve járok neurológushoz a másik problémám miatt, tudja fülzúgásom és most csodálkozom, hogy ő nem ajánlotta ezt az infúziót. Bár úgy látom, az utóbbi időben,mintha már nem lenne olyan alapos, mint a kezdéskor volt. Mi a véleményetek, kérdezzem meg tőle, ha legközelebb megyek hozzá?

Üdv. Szkarabeusz

klmaan
#16591 klmaan hozzászólása: 2014.01.08. 12:36

Szia Sanyi!

Amit előttem szóló Sorstárs írja, az értágító, amit a fülzúgásra is adnak. Anno, én a “honvédben” Trentált kaptam. A fülészeten pár napig bent fekvős, s ha azt látják, hogy birja a beteg, akkor be lehet járni. Azt mondta egy belgyógyász ismerősöm, hogy a kettő kombinációja a legjobb. Nootropil + Trentál, mert egy kicsit más területre hatnak. Cavintonra meg azt mondta, hogy semmit nem ér már! Azt is hallottam, vagy olvastam,hogy ki is vonják hamarosan. Ez a kombinációs ötlet is gondolkodóba ejtett, hogy ha jobb, akkor körülnézek, hol kaphatom meg ezt?

Ha megtudom, akkor megírom.

Örülök Galambos, hogy olvastalak! Hogy vagy? Nálunk elég rendesen zajlik az élet, gondolom olvastad. Puszi!

Üdv Mindenkinek! Szeretettel: Klári (dolgozznet@gmail.com)

#16590 csermaksanyi hozzászólása: 2014.01.07. 20:37

Köszönöm a nootropilos gyors segítséget.

csermaksanyi

#16589 galambos51 hozzászólása: 2014.01.07. 19:21

Kedves csermaksanyi!

Igaz, nem én vagyok a megszólított, de elég friss tapasztalatom van e téren. Ez az infúzió egy agyi keringés javító, értágító hatású, hasonló a cavintonoshoz. Míg korábban csak neurológus írhatta fel, ma már a háziorvos is felírja, csak nem adhatja be, erre a legközelebbi kórház belgyógyászata az illetékes, csak időpontot kell egyeztetni. Lehet bennfekvős és bejárós is, kórháza válogatja, én bejárós voltam. Változás még, hogy amíg korábban ingyenes volt, ma meg kell vennünk és vinnünk magunkkal.

- Legalábbis a mi környékünkön.-  Az 5 adag ára kb. 4.800 ft.

Üdvözlettel. Galambos51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close