rémálom…

Téma címkék:
2014.01.08. 10:49

Sziasztok! Történettem 2-éve kezdödöt, anemiával, vashiánnyal. Akkor a háziorvosom nem foglalkozott velem, mindig azt mondta fogyjak le és jobban leszek. Egy nap a munkahelyen orrvérzésem lett plusz fejgörcs,háziorvoshoz vittek, onnan a sürgősségire. Ott kiderült, nagyon erős vashiányom van,írtak fel vénás inekciót,amit az ügyeletes Orvos nem adott be, (nem akar megölni), mert a háziorvos kétszer mellé adta. Akkor már kezdett urá lenni rajtam a pánik. Igy kerülttem az idegorvoshoz, rengeteg gyógyszer kventiax,rivotril  stb. Azt sem tudtam ki vagyok! Állandó remegés, szív szúrás, torok fájdalmaim vannak amivel senki nem foglalkozik, mindenhol azt hallom az idegeim.Nem tudom mit tegyek! Jó nektek akik tul vagytok rajta.

Inez
#16605 Inez hozzászólása: 2014.02.20. 15:53

Kedves Mariann!

Valamitő lett a vashiányod, ami önmagában nagyon pocsék közérzetet tud okozni. Ennek az okát kéne először tudni. Vas injekciót egy orvosnak tudnia kell beadni, én is kaptam párszor, semmi mellékhatása nem volt és pár hét után nem voltam fáradékony és szédülős. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, először a vashiánnyal törődj.

#16604 Dellina hozzászólása: 2014.01.16. 17:33

Szia,

ha a hagyományos orvoslás minden módját végig jártad és úgy tűnik teljes kudarc, javaslom az alternatív dolgokat: mint például  a homeopátia.

#16603 Tunde78 hozzászólása: 2014.01.12. 17:15

Szia! Hát tudnék sokat mesélni… Rám is rám akarták húzni ezt pánikos dolgot a dokik, merthogy az “alap” laborom nekem is tökéletes volt. Kb. 1 évvel ezelőtt lettem nagyon rosszul, fulladtam, magas volta a vérnoymásom, pulzusom, szédültem, 3 hét alatt 9 kilót lefogytam. Ezek a tüneteim nem múltak el (egyfolytában fenn álltak). Majd szorongásos depresszív zavar lett az új diagnózis. Kb. 3 hónapba telt mire mindent végigjártam ahova a háziorvos küldött. Majd mivel mindenhol negatív volt a lelet, széttárta a kezét, elküldött pszichiáterhez. Eddigre már olyan rosszul voltam hogy mindegy volt ki és hogyan segít, csak legyek már jól. A korábbi tüneteimhez társult az állandó hőemelkedés, 3 hetes ciklus, fájó égő szem. 4 hónapig jártam pszichiáterhez (ez idő alatt vagy 4 féle gyógyszert próbált ki rajtam), de nem hogy jobban nem lettem, sokkal rosszabbul.. Zavarodott lettem, borzasztóan fájt a mellem, és valami sárgás váladék folyt belőle, többször volt kismedence gyulladásom. Felkerestem egy nőgyógyászt a cikluspanaszaimmal és az emlőproblémával. Csinált női hormonsort, és kiderült hogy fel van borulva az egész hormonháztartásom. Ezt követően fél évig ingáztam a nőgyógyász és az endokrinológus között. Közben kiderült hogy van egy autoimmun pajzsmirigy betegségem, pcos-em is és inzlinrezisztenciám (az utóbbi kettőt biztosra veszem hogy időközben szereztem). Még mindig nem bírták eldönteni egymás között hogy kinek kéne a problémával foglalkozni. A nőgyógyász szerint a gyulladt (labor szerint jól működő) pajzsmirigyem kavar bele a női hormonokba. Az enokrinológus szerint meg tökéletes a tsh-m, a gyulladás ellenére jól működik a pajzsmirigyem… Szóval nem egyszerű. Ha teheted keress fel egy magán labort és nézesd meg amiket írtam. Egyébként mellékvese betegség is okozhat pánikos panaszokat. Ennek eldöntésére kortizol, aldoszteron hormont érdemes nézetni. Ezeket tuti nem fogják Neked tb-re kiírni. Keress rá a neten “mellékvesefáradtság” tüneteire. Remélem tudtam segíteni.

#16602 aprilis hozzászólása: 2014.01.12. 16:26

Ha nem bízol az eddigi laborvizsgálatokban- ami jogos lehet, mert a TB nem finanszíroz bizonyos pajzsmirigy-hormon vizsgálatokat, csak a T3 T4-et, akkor fizetős labort tudsz csináltatni, sok helyen lehet.Hogy ki tudd zárni a szervi problémákat.

#16601 hokedli hozzászólása: 2014.01.12. 16:19

Szia! Ha orvosok nem találnak bajt a vizsgálatok után akkor áprilisnak igaza lehet. Nézz utána  a tüneteidnek a Lelki-Eredetű-Betegségek-lexikonja -ban. Választ kaphatsz sokmindenre.

#16600 Mariann75 hozzászólása: 2014.01.12. 15:03

Köszönöm hozzászólásod,sajnos hiába megyek orvoshoz mindenre azt mondja egészséges vagyok fogjam fel.A vérvételem utoljára tökéletes volt,a tünetek meg szerinte az idegeim miatt vannak. Neked is hasonló a problémád?

 

 

#16599 Tunde78 hozzászólása: 2014.01.09. 18:21

Szia!

Én is hasonló cipőben jártam/vagyok most is. Csináltass pajzsmirigy uh-ot, lehet hogy be van gyulladva a pajzsmirigyed (lehet nem is a torkod fáj). Vérvételen nézess TSH, fT3, fT4, anti-TPO és anti-TG-t.  A vérvétel eredményénél figyelembe kell venni hogy milyen gyógyszert szedsz mert az befolyásolja az eredményt. Kitartást, jobbulást. :-)

Üdv.

#16598 Mariann75 hozzászólása: 2014.01.09. 15:22

Köszönöm válaszod! Nem tudom mit csináljak,gyógyszereket nem merek szedni mert azt sem tudom hol vagyok.Rivotrilt szedek mert az nem üt ki,nem is segít. Kilátástalanak tünik.

 

#16597 aprilis hozzászólása: 2014.01.09. 10:21

Szia,

Pszichoterápia. Pszichoszomatikus tüneteid vannak, az “idegekkel van bajod” című történet ezt jelenti. A vashiány pl. az agresszióval függhet össze, a torokfájdalom a haraggal, stb…Egy jó terápiában ezek a testi tünetek szépen fokozatosan megszűnnek. .

üdv,

á.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close