F4

Téma címkék:
2014.01.26. 12:17

Sziasztok Sorstársaim! Nem tudom megkapom-e a hármaskezelést, a kérelem belett adva.Aki elkezdte a hármaskezelést  kérdezem tőlük ,előtte milyen kivizsgálásokra kell menni?A kezelés mellett milyen kiegészitő terápiát ismertek? Gondolok itt a gyogynövényteára, máriatövis kapszula .stb.Tudom sok zöldségfélét,gyümölcsöt kell fogyasztani,Várom válaszotokat!Kitartást mindenkinek.Vírusmentes gyogyulást kívánok mindenkinek!!! Rózsika

soosendre1
#16784 soosendre1 hozzászólása: 2014.01.28. 11:01

Kedves Rózsa 62! Én már túlvagyok 3. hét után leálitottak-nem ment 100 alá a virusszámom, hanem elkezdett újra nőni. Most a vállaszom: kezelés elött vérkép, virus számlálással. Nem lehetsz beteg, lázas stb. Engem egy csomó gyógyszeről másikra állitottak átt.A 3. összetevővel “összeférhetetlenek”voltak azért. Cvitamint ,Legalont meg amire még kellett/ sziv, ideg/

.szedhedtem ami nem volt a tiltó listán.GYümölcsöt, sok folyadékot, lehetőleg nem megterhelő ételeket ehetsz. Gyógy teákat kizárták, mert némelyik mérgezést okozhat/ javasolják semmi kiegészitő “terápia”. Ne félj, ne ijedjél meg eleinte elég vacakul voltam, de kibirható.2 hetente volt labor, nálam a vörös vértest szám 160-ról. 3. héten már 100 alatti volt a 2. öszetevőt a fehér kapszulát 1-el csökkenteni kelett. Úgy álj neki-” ÉN BIZTOS VIRUSMENTES LESZEK, ÉS TELJESSEN MEGGYÓGYULOK!- Ezt is kivánja neked- endrebandi

klmaan
#16783 klmaan hozzászólása: 2014.01.27. 15:11

Sziasztok!

Szia RÓZSIKA!

Most látom, hogy Rózsika Te már klubtagunk vagy. Rózsika! Máskor, ha írsz magadról, akkor az előző, saját történetedhez írd a folytatást életedről, betegségedről, mert akkor nem lesz ez a félreértés. Most itt úgy köszöntöttelek, mint Új tagot, aztán látom, hogy ez már megtörtént, mert a ” Fibroscan eredményem…” c. is a Te történeted, s ott már váltottunk levelet. Katinak teljesen igaza van, de én nem közvetlen a májjal kapcsolatos vizsgálatokra gondoltam, mert ha valaki már az engedélyre vár, akkor ezeken a vizsgálatokon túl van.

Rózsika! Írjad meg, hogy valójában vagy-e most kezelés alatt? A mellékhatásokat említed, akkor ez most van?

Üdv szeretettel. Klári

#16782 katih hozzászólása: 2014.01.27. 14:56

Szia Rózsika!

A hármaskezelés elindításához, a várólistára kerüléshez szükséges feltételek: volt már sikertelen 2s kezelésed, vírusszám meghatározás(PCR), vérkép, és fibroszken vagy májbiopszia, genotípus meghatározás (ez nagyon fontos, mert csak az 1es genotípus esetén jó a 3as kezelés, de a MO-i HCV-sek kilencvensok %-a 1es). Ezen kívül orvosonként és betegenként változik, hogy mit néznek még.

A 3as kezelésnél a Klári által említetteken kívül nagyon fontos még, hogy a boceprevirt, vagy a telaprevirt (a 3. szer) mindennél pontosabban kell beszedni 8 óránként. Max + – 1 óra eltérés lehet, zudniillik nagyon gyorsan ki tud alakulni a gyógyszerrezisztencia. Ennek betartása a kezelés sikerességének egyik fontos kulcsa! Így aztán elég nehéz helyzeteket okoz ez. Én pl reggel 3/47, 3/43, és este 3/411 órakor veszem be a gyógyszert. Reggel (hétvégén, főleg szuri után nagyon nehéz felkelni, még ha vissza is fekszem utána), “délben” – mivel dolgozom az a nehéz, hogy addig várjak az evéssel, és épp ne legyen értekezlet stb, este meg a fennmaradással és a késői evéssel van nehézségem. Ráadásul zsírtartalmú étellel kell bevenni, ami szintén nehéz.

klmaan
#16781 klmaan hozzászólása: 2014.01.27. 13:59

Üdv Rózsika!

Szeretettel köszöntelek körünkben. Jó helyen Vagy! Itt valóban számíthatsz segítségre, sok és hasznos ötletre, tanácsra.

Kérdésedre így általánosságban nem lehet válaszolni. Ha 3-as kezelésre vársz, akkor túl Vagy már legalább egy kezelésen, igy a nagy részével tisztában vagy! A 3-as mellékhatásokat nézve nem sokban tér el a kettestől, de ezt sem lehet így kijelenteni, mert nagyon személy-függő. Olyan is van, hogy a 2-es viselte meg jobban a Sorstársat, nem a 3-as. Az nagy különbség a kettő kezelés között, hogy a 3-as esetében elég rendesen be van korlátozva a mellé adható gyógyszerek száma. Ez egy nagyon hosszú lísta, és minden orvosnak a kezében van. Gyógynövényeket sem javasolnak a kezelés alatt. A máriatövis kapszulák, Legalon, Silegon ehető, de HCV esetén nem sok a hatása. Hallottunk előadást a VIMOR-ban arról, hogy nagy dózisban, vénásan adják valahol külföldön, s egész jó hatékonysággal, de kisérlet képpen. A kezelés megkezdésekor kapsz egy doboz tájékoztatást, amiben minden le van írva. Különösebb kivizsgálásról én nem tudok előtte, de ez megint függ attól, hogy van-e más betegséged? Ha nincs, akkor egyébbként, mint “egészséges” kezdheted is.

Nagyon szívesen beszélhetünk magánban is. dolgozznet@gmail.com

Üdv szeretettel. Klári-Klmáan

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close