pánikbetegség

Téma címkék:
2014.02.03. 16:38

Sziasztok!!!

Krisztián vagyok 29éves.

Azt hiszem 3 éve pánikbetegségben s pszhihoszomatikus betegségben szenvedek de ezt a mai napig nem tudom elfogadni s ezért szinte napi rendszerességgel orvoshoz járok h kideritsék h mi a bajom  számottevő dolgot még nem találtak bár amit kezelnek egy kicsit magas vérnyomás szivbillentyűzárodási rendellenesség hypoglükémia s mozgásszervi betegség, de napi szinten vannak rosszuléteim ilyen hogy egésznapos fülzúgás enyhe néha erős szédülés háti s nyaki gerinc fájdalom ami a bordákba is kisugároz ezek amik igy nagyon fájnak. itt ott testszerte kisebb fájdalmak. amikor egyedül vagyok akkor sokszor rosszabbul vagyok légszomj tenyér izzadás jön rám mert félek attol h nincs ki segitsen olyankor!! egyszerüen pánikba esem s mentőt hivok ami már tök ciki. mikor meghallok egy mentőautó hangot akkor is bepánikolok h kivel mi lehet a baj s szószerint halálfélelmem van!!! valaki ha tudna segiteni h ebből h lehet kigyogyulni vagy a fizikai tüneteket csökkennteni kérem segitsen mert már nagyon nehéz ezzel eggyütt élni s kiszeretnék belőle gyogyulni kérlek segitsetek!!!!

#19666 Merci hozzászólása: 2014.12.15. 14:44

Kedves ani00 ez nem szélhámosság sajnos ez egy súlyos pszichés betegség amiben nagyon sokan szenvednek.kedves Krisztián en megértelek mivel en is ezen esem át jelenleg is.annyi különbséggel hogy en nem hívok mentőt :) 2 hónap alatt mar 3x vettek vért es vizsgáltak meg egyszer EKG is volt es vizelet is.jelenleg gyógytornászhoz kell járnom es várok a mágneses rezonancia időpontra.mivel a hatfajasom miatt az orvos elküldött különböző vizsgálatokra.ha sikerült kigyogyulnod ebből a betegségből talán segíthetnék nekem is mert sokan nem értik meg mi zajlik ilyenkor bennem es csak simán hülyének titulálnak.ez egy külső ember szemével nézve aki meg nem volt pánikbeteg nagyon viccesnek tűnhet de senkinek nem kívánom hogy ebbe essen bele.ezt csak azok tudjak hogy milyen szörnyű akik mar átestek rajta.voltam pszichológusnál es járok is a depresszióból kezdtem kigyógyulni szerintük .nekem a legnagyobb problémám a magány .kulfoldon elek a férjemmel es nincs sok barátom nem dolgozom sokat iskolába járok nyelvet tanulok.tul sok idom van gondolkodni :)))) itt írhatsz nekem ( marton.mercedesz@freemail.hu ) köszönöm

#16962 Ani00 hozzászólása: 2014.03.12. 09:13

Ez egy szélhámos,ne akarjon neki senki segíteni !!! Ez neki szórakozás és kozben jókat rohog magában …

#16961 Ani00 hozzászólása: 2014.02.10. 19:29

Szia !

Sajnálattal olvasom,hogy ilyen nagyon beteg vagy … Tudom mi tortenik veled és itt a pozitív gondolkodás nem segít… vagyis igen,csakhogy konnyu ezt mondani,annak aki nem beteg… IGAZ ?  ( amriann@indamail.hu ) megtennéd,hogy ide írsz nekem és arra válszolok neked ?!

Udv:

Ani

Mielobbi gyóyulást kívanok !

 

#16960 krisztian1101 hozzászólása: 2014.02.10. 11:41

Kedves László köszönöm a hozzászolást s nagyon szivesen fogadom a segitséget mert én magam sem tudom hogyan induljak el a gyogyulás felé!!! én nagyon szeretnék kigyogyulni ebből mer minden energiámat ez emészti fel!!!!

#16959 atlantiszi hozzászólása: 2014.02.09. 10:53

Kedves Krisztián, azért születünk, hogy éljünk ne pedig féljünk.Az elménk(pszichénk) által kreált problémák gyökere mögött mindig halálfélelmünk van elrejtve, pedig itt a Földön nincs nitől félnünk, legfeljebb csak saját magunktól. Ha szembe mersz nézni Önmagaddal és elfogadod, hogy itt ezen a bolygón minden bizonytalan és szeretned kell saját lényedet és elfogadnod összes gyarlóságaival együtt, akkor megnő az Önbizalmad és gyengécske rezgéseidet átveheti egy magasabb rezgésszint. Ahol a félelmek eltűnnek, ebben tudok segíteni Neked és a Hozzád hasonló problémákkal küzdőknek.De nagyon fontos a problémát el keéé engedni, nem pedig leküzdeni ahogyan a nyugati orvoslás próbálja.

Szeretettel:Tóth László lelki segítő (met.pszichoterapeuta spec. tanácsadó)

#16958 tbeata1985 hozzászólása: 2014.02.07. 19:58

Egyébként nehéz elhinni h ez csak pánik. Nekem rögtön első gondolatom a pánik de a második mindig az h mi van ha pont most nem?

#16957 aprilis hozzászólása: 2014.02.07. 19:41

Kedves Krisztián,

Előre elnézésedet kérem a keményebb hangnemért, de a történetedet olvasva dühös lettem értetlenségemben. Amit nehezen fogok fel, persze ez nem a Te hibád, az az, hogy 3 év full szenvedés és pokoli kínok árán sem vagy hajlandó felfogni, hogy pszichés problémád van, amire a büdös életben nem lesz semmiféle fizikai/orvosi gyógymód. Azaz soha. Minek kell még történnie szerinted, hogy hajlandó legyél pszichoterápiára menni és ott és olyan formában szembesülni a problémáddal, ahogy meg is lehet gyógyítani??

Nem a Te hibád, hogy az úgynevezett remek “nyugati” gondolkodásmódban csak a testi orvoslás, a tünetkezelés létezik és csak ez érhető el, ezt finanszírozza a TB, satöbbi, most hadd ne soroljam, milyen érdekek és tudatlanság húzódik emögött. A lélek, mint olyan, le van szarva. És ennek a mentalitásnak sajnos Te is áldozata vagy, hacsak nem döntesz úgy, hogy nem hagyod magad. A szenvedésnyomás előbb-utóbb ki fogja préselni belőled, hogy higgyj végre a lelkedben, ebben reménykedhetsz. De addig….még minek kell hozzá történnie?

#16956 krisztian1101 hozzászólása: 2014.02.05. 15:34

Köszönöm mindkettőtöknek a tanácsokat probálok már sok mindent igy ezekből használni régebbota csak mindig odalyukadok ki h semmi se segit minden  nap jönnek a rosszullétek s alig tudok rajta uralkodni!!! sokszor eldöntöttem már h mégkeményebben de mindig egy kis rosszullét is elront mindent!!! amugy ez fizikai fájdalomban is jelentkezik sok embernél??? mert nekem már minden bajom van s kivagyok már teljesen ettől!!!

#16955 mzsolt hozzászólása: 2014.02.05. 12:55

Szia Krisztián!

Sajnálattal olvasom mennyi kárt okoz mindjáunkban.

16 évvel ez előtt már részese voltam mindennek amit leírtál.

Kb 4 hónapja újra megmutatta a foga fehérjét nálam is, egy valamit viszont észrevettem ,mi a gondolkodásunkkal tesszük rommá az életünket, .

Mindent betegséget átéltem már pszihésen amit csak lehetett,de sohasem történt semmi,és nem is fog.Mi generáljuk önmagunknak,jól tudom miről beszélek,és nem könnyű ezt is. Mozgás nagyon fontos , ha félsz ha nem, ha valami meg akar történni úgy is megfog ,nem a félelmünk akadályozza meg  pl .nem haltunk meg,nem lett infarktus stb stb,. Uralkodni kell egyszerűen akkor is amikor nem tudunk,de hinni kell benne,nemsokára vége, és jobban leszek,-

Nem nézem azt kinek mijen baja van, mik a tünetei, vannak rossz dolgok ,de te nem vagy ő akit elvitt a mentő.

Hidd el, ha valami szervi komoly bajod lenne ,félhetnél te akárhogyan akkor nem múlna el. Harc ez saját magunkkal együtt , .Ha az egyik tünet megszünik,jön a másik,ez fáj ,itt sipol,itt szúr, gyorsan ver a szívem, egyedűl félek menni stb.

Állj ellen a rossz gondolataidnak, és hesegesd el ,hangosan is akár.

Gyorsba ennyi,néha néna,egy kis nyugtató belefér,szükség van rá az első időkben,vagy valami trauma, vagy nehéz idők .

Sport az nagyon fontos

Jobbulást

 

#16954 tbeata1985 hozzászólása: 2014.02.04. 15:39

Velem is így van most. Egyik helyen olvastam h valakinek ezek segítettek:

-napi minimum fél óra nyugodt séta egyedül, estefelé.

-heti 3-4 minimum fél órás cardio-edzés. (pl. szobabicikli) plusz egyéb sportolás

-jóga, gerinctorna

-ezek a táplálékkiegészítők/vitaminok naponta:

-1000mg C-vitamin

-Omega 3

-multivitamin

-B-vitamin complex

-Magnézium/Kálcium (250/500)

-Q10 Coenzim 50-100 mg

-citromfű tea

-TV teljes kiiktatása (főleg a hírek/híradó miatt). Helyette vígjátéksorozatok nézése.

-meditáció ébredés után és lefekvés előtt fél-fél óra (de minimum 10-15 perc)

-zenehallgatás

-rajzolás, zenélés, festés, vagy egyéb nyugodt hobbi naponta minimum fél óráig.

-napló írása

#16953 krisztian1101 hozzászólása: 2014.02.04. 13:16

szia köszönöm h irtál napi rendszerességel szedem a frontin este aludni tökéletesen alszok nem kelek fel h valami gond van de mikor reggel felkelek akkor indul minden előről mig elnem alszok!!!

#16952 tbeata1985 hozzászólása: 2014.02.04. 07:39

Szia

Én is 29 vagyok. Én tavaly szeptember óta vagyok pánikbeteg. Úgyanazok a tüneteim mint neked hátfájás szinte egész nap. Mindig azt hittem h infarktus mert előlről a mellkasomból indul majd kiterjed a hátamra és ottragad elég sokáig. Természetesen a hátam felső részésre. De már kezdek rájönni h ha annyiszor lenne infarktusom ahányszor előfordul akkor már rekordot döntenék az emberiségben.  Kétszer voltam a sürgösségin ahol természetesen mindent rendben találtak. Ekg 4x, szívultrahang 1x teljes vérkép minden tökéletes. Lassan nekem is el kéne hinnem h rendben van a szívem. Mikor előjönnek a tünetek mindig attól félek mi van ha valamit nem vettek észre vagy én vagyok a kivétel. Mikor meghallom a mentőket nekem is az jut eszembe h kivel mi történhetett.

Viszont elkezdtem figyelni mikor jobb és rosszabb. Nekem pl. mivel mindig is mászkáló lány voltam akkor jobb ha nem vagyok itthon. Most 13 hónapos ikerkislányokkal vagyok itthon mivel férjem kamionos anyáméknál lakunk h tudjanak segíteni rokonok messze laknak kevés helyre tudok kimozdulni. Régebben már az utcán jól éreztem magam ma már messzebbre kell mennem h jobban érezzem magam. De pl mikor voltunk anyósoméknál semmi bajom nem volt.

Tablettákkal nem sokat érsz . Nekem a citromfű az elején enyhítette most már nem sokat segít csakha nagyon erősekek a tünetek. Akkor enyhíti. Ha nem bírsz aludni lefekvés előtt egy frontint NÉHA bevehetsz. Engem az mindig kiüt reggelig.

#16951 tbeata1985 hozzászólása: 2014.02.04. 07:30

,,,Amivel még most próbálkozok az a mozgás. Pszichológusnál voltam ő mondta h próbáljak meg mozogni mivel szülés után rajtam maradt pár kiló. Ahogy olvastam neten a mozgás boldogsághormonokat termel. Írt fel pár dolgot csak nem sikerült még itt beszerezni: Elsősegély csepp, bach virág terápia….Mondják h az orbáncfű tea is jó de annak csak 2-3 hét múlva lenne hatása.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close