Véreredmény

Téma címkék:
2014.02.11. 17:25

Tisztelt betegtársak! Szeretném megkérdezni tőletek, hogy milyen értékektől veszélyes a véreredményem!

A mai napon érkezett értékek:

WBC: 2,1 G/l  fehérvérsejt

RBC:  3,8 T/l  vörösvérsejt

 

Ezek az értékek 1 hét alatt majdnem 1 egész egységet csökkentek az előző megkapott eredményhez képest!

10 hete kezelem magam heti egy Interferon alfa injekcióval és ribavirin napi 6 tablettával.

Kérdésem: mikortól aggasztóak ezek az eredmények!

Gyakorlatban borzasztó fáradékony vagyok és fizikai erőltetésre fulladok!

gaboca
#22736 gaboca hozzászólása: 2016.02.18. 11:49

Én azzal a 6 ribával vigyáznék. 3 szor hánytam vért miatta. 2*1 , aztán torokgumizás után felvitte 4*1. bevérzés. vissza 2*1, sokkos állapotban vittek a roham mentővel. bevérzés. Ha az az orvosnak ok a szervezetetd még nem biztos, hogy birja.
U.i. Hogyan Öljük meg a vírust. Ha a virus nem öl meg , majd a gyógyszerek. Kész virus kiirtva. hurrá.

nora51
#22739 nora51 hozzászólása: 2016.02.18. 18:37

Gabóca, most egy két évvel ezelőtti történetre válaszoltál. Lez ezt még 14 februárjában írta, és azóta már szerencsére meggyógyult a rémséges vérleletek ellenére az interferon-ribavirin-telaprevir-hármastól.

Ez írásod szerint ribavirint szedsz (a Harvoni mellé). Így már értem. Ugyanis legutóbbi történeted szerint Pegasyssal és Harvonival kezeled magad, noha a Pegasys interferon. Nem értettem! Ha ribavirint kapsz a Harvoni mellé, azt értem. Remélem, orvosod elhagyatta veled a ribavirint ezután a rettenetes vérzés-sorozat után… A Harvoni igen hatásos ribavirin nélkül is.
Már csak azt nem tudom, mi az a torokgumizás?
Szívből kívánok neked a továbbiakban mellékhatásmentes gyógyulást!!!!!!
Szeretettel:
nora51

gaboca
#22812 gaboca hozzászólása: 2016.02.29. 12:42

szia Nóra. A pegasys nem interferon hanem ribavirin. Más nevet adtak a gyekerknek. Túl vagyok a kezelésen azóta nincs nagyobb vérzés. A gumizás az olyan mintha horgászbotra raknának gumi tekercset. Azt levezetik és ahol meg van repedve a nyelőcsőben az ér arra raknak gumigyűrüt és elvágják. Menek tovább és igy tovább. Nekem előszőr 5-öt raktak egyszerre. Éget a gyomrom mint a hétszentség. Még visszintesen se tudtam aludni. Nem egy élmény, mindezt tükrözéssel egybekötve. Így érthető. Júliusban kell visszamennem, hogy megállapítsák még mindig 0 a vírus. Ha nem akkor szenvedtem 3 hónapot. Nekem a hármas kezelés tavaly nem vált be. Csak 500 ra ment le. Bár már az is haladás. Egy év alatt visszaugrott 1000000 fólé. Köszi hogy Írtál. Annak aki meggyógyult , gratulálok. Csak mostmár úgy kell vigyáznia a májára mintha aranyból lenne.
Üdv Gaboca

nora51
#22821 nora51 hozzászólása: 2016.03.01. 01:10

Kedves Gabóca! Most már végképp nem értem. A Pegasys nem más, mint pegilált interferon injekció. Amellé kaptam én valaha a Copegus nevű ribavirint. Egy másik kezeléskor a Pegintron nevű pegilált interferon injekció mellé kaptam a Rebetol nevű ribavirint.
A harmadik a hármas kezelés volt: Pegasys nevű pegilált interferon injekció, mellé Copegus nevű ribavirin, hozzá Incivo nevű telaprevir.
Ettől kis híján elpatkoltam, lestoppoltak, most várok az interferonmentesre. Azt mondta az orvosom, hogy az interferonmentes új gyógyszer mellé ribavirint is adnak egyes esetekben. Ami ugyibár Rebetol, vagy Copegus.
Világért nem akarok veled vitatkozni mindenáron, de kitartok amellett, hogy a Pegasys nem ribavirin, hanem interferon.
Ez a torokgumizás döbbenetes. De bármilyen rémes lehetett, ezzel megmentettek téged. Nagyon sajnálom, hogy ennyit kellett szenvedned! Mélyen együtt érzek veled! Gabóca, eddig még aki vírusmentes lett az interferonmentes kezelés végén, az 6 hónap múlva is az maradt! Tiszta szívemből kívánom, hogy a dög vírusaiddal soha többé ne kelljen foglalkoznod, és maradj továbbra is vírusnegatív! Meglásd, szépen helyrejössz. Vigyázz magadra és várjuk a júliusi jó hírt!
Szeretettel kíván neked jó testi-lelki egészséget:
nora51

lez53
#17039 lez53 hozzászólása: 2014.02.12. 18:29

Köszönöm a válaszodat nora51!

A kezelőorvos ma azt mondta a feleségemnek, hogy addig nem kell izgulni amig valamilyen “szegment” érték 750 alá nem csökken, ezt ugyan nem értettük, de bíznunk kella dologban!

nora51
#17038 nora51 hozzászólása: 2014.02.11. 21:54

Kedves lez53, na ne csodálkozz azon, hogy fáradékony vagy és fiz.erőltetésre fulladsz.Bizony ez a kezelés evvel jár. Meg kell mondjam, nekem is pocsék volt vérképem igencsak,( fvs: 2,4,  vvt: 2,3)  de ez se volt nyilván annyira veszélyes, hogy vért kapjak, vagy valami egyéb vérképjavítót. Ilyenkor le szokták csökkenteni a ribavirin-adagot.

Orvosaink szerint a vérszegénység (anémia) még hasznos is, vírusirtás szempontjából. Persze csak egy bizonyos határig, mert életben is kéne maradni.

Ha orvosod nem izgatja magt a vérképeden, te se tedd. A panaszaidat persze nyugodtan mondd el legközelebb, és tedd fel orvosodnak ezt a kérdést, ha kiváncsi vagy. Valószínűleg csökkenteni fogja majd a ribavirin-dózist, mert nem cél, hogy a beteg teljesen lepusztuljon. Saját tapasztalatból tudom, hogy elég nagy a tűréshatár, már amit a saját kezelésemkor tapasztaltam…

Sajnos mindenki lepusztul a kezeléstől, ez “normális” !!! Bármennyire ijesztő..(.Nem mondom, a fehérvérsejted tényleg eléggé lement.)

Ha orvosod nem látta még ezt a leletet, hívd fel telefonon. Ha látta, akkor ne idegeskedj!

Kívánok minél kevesebb mellékhatást!

nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close