depresszio vagy pánikbeteg?

Téma címkék:
2014.02.26. 16:55

Piroskának hivnak és 45 éves vagyok. Már 3. éve küzdök ezzel a nyomorult betegséggel, szedek coaxilt ,tiapridalt és neurolt de nem vagyok valami jol. Hiába szedem a gyogyszereket, sokszor szédelgek és szinte minden nap reszket a lábam. Nem tudom hogy lehetne ezt az egészet leküzdenem, pedig nagyon szeretném. Szeretnék ujbol önmagam lenni. Sokszor csak ugy csinálok dolgokat mint a robot, mintha nem is én lennék, csak kivülröl nézném magam. Nehéz elmennem valahova is mert mindig attol félek, hogy rosszul leszek. Azelött nagyon szerettem biciklizni, de most csak az udvaron merek ráülni mert nem tudok kimenni az utcára amiatt, hogy mindig attol félek, hogy rosszul leszek. Busszal sem merek itthonrol elmenni ugyanezért. Kérem ha valakinek van valami jo tanácsa, hogy hogyan lehetne ezektöl megszabadulni, akkor segitsen nekem! Köszönöm

#17246 Panna1 hozzászólása: 2014.03.05. 20:48

Köszönöm hogy írtok erről a szörnyűségről,mindenkitől tanulok valamit ezügyben,…én a lányomnak szeretnék segíteni,a gyógyszerek leszokásáról,de sajnos idegileg már maga alá gyűrte, fokozni már nem lehet,csökkenteni kell!Erősíteni az idegrendszert,immunrendszert…remélem szép lassan összejön.Mindenkit arra biztatok,ha benéz ide,ha problémája van,írja meg,és ha tudunk,bármiben segítünk.Ez egy közösség,és erősítsük egymást! Panna.

Decens
#17245 Decens hozzászólása: 2014.03.02. 23:56

Kedves Piroska!

Sajnos muszály lesz kimozdulnia,mert anélkül nem megy!Lehet kicsiben kezdeni pl. a biciklizéssel,de ha nem kényszeríti magát nem fog tudni elmenni otthonról.A gyógyszereket nem ismerem,mert 10 éve kezdődött nálam a pánik,de sosem szedtem antidepresszánst vagy nyugtatót-gondolom mindkettő van a repertoárban,ahogy a magyar pszichiátriai orvoslást ismerem.Nekem pár napja ajánlottak vmit a Rhodiola roseát,állítólag nagyon jó és nem vészes az ára.Ha szeretné letenni a mostani gyógyszereit-majd idővel,ha javul az állapota-akkor ezt ajánlom.Nekem az segített,ha elmentem otthonról-pl buszon-mi lehet a legrosszabb,ami történhet velem?Max elájulok és majdcsak összeszed vki.Sosem történt ilyen,csak mi pánikosok érezzük így.Remélem tudtam segíteni!Próbálkozzon minden nap egy kicsi dolgot megtenni,amitől fél és dicsérje meg magát,hogy hurrá,sikerült!Aztán,ha már felkészült,jöhet a buszozás is! :) Sok sikert hozzá!

Üdv:Decens

#17244 gyogyulas hozzászólása: 2014.02.28. 09:11

megkellene tudd hogy mitol felsz.

 

#17243 Panna1 hozzászólása: 2014.02.27. 19:53

Sajnos,nem lehet ezt megmondani,hogy kinek a séta,kinek rivotril,kinek egyéb…Azt gondolom,az idegrendszer rosszul tűri a terhelést.Most kutattam,a virágpor,és méhpempő ,kicsit költséges,de megpróbáljuk.a gyerekemért mindent.Eredményt nem tudok még,csak 2-3 hónap elteltével ,majd írok róla.A  keresőbe írjátok be,és mindent leírnak róla!…és használjuk a citromfű mindenféle készítményét,mert erősíti az idegeket.Remélem segítettem,kérdezzetek,írjatok. Kívánok Mindenkinek kitartást,egészséget : Anna.

#17242 dylan hozzászólása: 2014.02.27. 10:06

Kedves Piroska!

Én küzdöttem pánkbetegséggel. Azt javasolnám hogy semmi esetre se tlltsd el magad attól, hogy kimozdulj vagy buszozz. Ha esetleg ehhez köthetőek a rohamok akkor méginkább ne, ugyanis az embernek meg kell tapasztalnia hogy igenis van olyan eset az életében amikor roham nélkül képes biciklizni az utcán vagy buszon utazni a Te esetedben. Én anno rá voltam kényszerítve arra, hogy kimozuldjak otthonról, így szembe kellett néznem ezzel. És használt.

A másik ami szintén hasznos volt. hogy elképzeltem, hogy ahova épp megyek, ott mit tudok csinálni milyen segítséget tudok kérni, hova tudok elvonulni ha olyan rosszul lennék, hogy szükségem lenne rá. Valamint azt is elgondoltam, hogy milyen (nem ciki) helyzetbe kerülnék ha ezt más látná rajtam és meggyőztem magam előbb -utóbb hogy ettől nem kell félni. Az évek alatt, a leírtakat követve már jó ideje nem jött rám pánikbetegség. (Én gyógyszereket sosem használtam, viszont pszichoterápia hasznos lehet.)Remélem, hasznos tanácsot adtam!

Dylan

#17241 Pardon hozzászólása: 2014.02.26. 20:44

Kedves Piroska!

A magánéletében kellene megváltoztatni a dolgait, akkor nem lenne pánikbeteg és depressziós.

A családon belül, + egy kis orvosi segítséggel tünetmentessé lehetne tennie az életét.

Levegőre menni, kirándulni, a napi munka után kikapcsolódni, a párjával együtt, az már fél gyógyulás lenne.

Próbálja meg, mert ez így nem lesz jó, ha sokáig gyógyszereken él. Próbáljon változtatni a megszokott rutinon és máris jobb lesz.

Pardon

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close