sajnos már nemtudok lemondani a rivotrilrol

Téma címkék:
2014.03.10. 11:07

Sziasztok, már 15 éve szede a rivotril 2 mg-mos tablettát. 2000 januárban megszülettek az ikreim és nagyon rosz állapotban voltak az orvosok szerint 90 százaléka hogy nem maradnak életbe, kaptam egy kisseb idegösszeroppanást és egyből ezt irta fel nekem az orvos rivotril 2 mg-mosprobáltam letenni sikerült tavaj januárba 6 honapon keresztül de utánna amik jöttek mellékhatások azt senkinek se kivánom! szeretném letenni de sehogy nemtdom probálom az adagomat felére csökkenteni vagz 2 naponta bevenni de sajnos nem megy nagyon rosszul érzem magam szorongás halálfélelem jön rám a szivem szur minden bajom van! kérlek aki tud segitsen 8 gyermekem van és még szükségük van rám! köszönöm

#28442 cataclysma hozzászólása: 2019.06.26. 12:20

Nagyon nehéz egyedül lejönni erről a borzalmas drogról, mert a rivotril benzodiazepinek közül a legerősebben kapcsolódik a GABA receptorokhoz! A frontin valamivel talán jobb, a seduxen pedig a legkönnyebb lerakás szempontjából a hosszú hatóideje miatt….Nagyon nehéz, de nem lehetetlen lerakni ezeket a pszichiátriai szereket. Sokan abbahagyják, csak lassan kell haladni, bizonyos szabályok mentén, és engedni kell, hogy az agy alkalmazkodni tudjon az alacsonyabb adagokhoz. Az orvosoknak sajnos fogalmuk sincs az egészről, gyors lerakást szoktak ajánlani, ami olyan brutális elvonási tünetekkel jár, amit a legtöbben nem tudnak tolerálni. Szerencsére most már van magyar zárt körű facebook csoport, ahol leszokni vágyók egymással meg tudják osztani a tapasztalataikat, és segíteni tudják egymást. A bejegyzéseket csak a csoport tagjai látják! A csoporthoz lehet állprofillal is csatlakozni, ha valaki szeretné megőrizni az anonimitását: https://www.facebook.com/groups/frontin.rivotril.leszokas.forum/ Azért nagyon fontos ilyen csoportokhoz csatlakozni, mert ez egy borzasztóan nehéz út, amin leginkább azok tudnak tanácsot adni, akik szintén átélik az elvonás nehézségeit – legyen az rivotril, frontin, seduxen, vagy antidepresszáns -, és tudják, hogyan küzdjenek meg azokkal. Egymásból is nagyon sok erőt lehet meríteni, illetve a buktatókat könnyebb elkerülni! Az pedig van bőven ezen az úton, hiszen brutálisak a rivotril elvonási tünetei. Én nagyon szépen haladok a benzóm lerakásával, már a végén járok! Remélem, hogy hamarosan sikerül teljesen elhagyni!

#19935 omasi hozzászólása: 2015.01.17. 10:03

Szia!

Mélyen együttérzek veled, 13 éve szedem ezt a “sátáni” gyógyszert. Többször próbáltam letenni, a felezés felezésével, pengével vagdosva, vizzel feloldással, minden alkalommal sikertelenül. Jött az erős szorongás, a mászásérzés, a “mindjártmegőrülök”, a deperszonalizásió/derealizáció, minden “finomság” Az benne az őrületes csapda, hogy az elvonási tünete olyan, hogy rögtön be akarod venni. Külföldi szakemberek szerint a heroinról való leszokás ehhez képest gyerekjáték… Az orvosok legyintenek, felezzem egy darabig és ne nyivákoljak. Nem csak egy doki, az összes, akihez fordultam. Ezért van az, hogy a rivotril függők leginkább egymásra számíthatnak. Ven egy oldal a http://www.benzobuddies.org/, itt sok segítő és hozzáértő cikket, fórumot választ találsz. Amit tőlünk nyugatabbra alkalmaznak az az ugynevezett clonazepam-diazepam (rivotril-seduxen kereszt), ami először, szép lassan átvált seduxenre, ami egy kis potenciálú benzodiazepim, “csak” a GABA receptorra hat, nem hat egyéb receptorokra (nem merülök bele jobban, ha érdekel valakit: http://www.benzo.org.uk/manual/bzcha01.htm). Utána a seduxent csökkenti nagyon lassan, ha elvonási tünet adódik, amikor már nem tudod felezni, nyolcadolni, akkor javaslatok vannak a vízzel való higításra/kapargatásra. Ami jó benne, hogy miközben a rivo-t csökkenti és seduxent növeli, eleinte összességében több hatóanyagot (benzodiazepint) veszel be, de azt már nem a lerakhatatlan fajtából, így minimalizálja a kibírhatatlan érzéseket. Tehát itt találsz egy táblázatot, ami bemutat egy napi 3 mg rivoról leszokást (kb 1-1,5 év), de elvonási tünet nélkül vagy legalábbis nagyon redukálva azt: http://www.non-benzodiazepines.org.uk/clonazepam.html Én 7 évnyi próbálkozás után ezt az utat látom járhatónak. Most a seduxen felíratása okoz gondot, mert nem találok olyan orvost, aki van olyan nyitott, hogy ezt átlássa. Lelkiismeretlen, friss szakmai irodalmat nem olvasó robot a legtöbbjük. Már több éve itthon is megfogalmaztak nekik egy ajánlást, mit csináljanak és hogyan a rivotrillal, nem hallottam, hogy valaki megfogadta volna e díszes társaság közül… Ha tudtok dokit, aki ezt át- és belátja, kérlek, szóljatok, mert már tegnap kezdeném! Nagy kitartást és erőt kívánok! Zsolt

#17354 szabi001 hozzászólása: 2014.03.11. 19:39

Mzsolttal értek egyet. Minden ami bosszant told el magadtol. Valld be magadnak és másoknak h mire és kire nincs v. Van szükséged.

 

Gyogyszereket sosem szedtem, de 6 éve pánikbeteg vagyok. Van Hogy hetekig szédelgek meg hogy éjjel arra ébredek h meg akarok örülni.  Szóval ha ilyeneket érzel a gyógyszer nélkül az gondolom 1 részt elvonási tünet másrészt azt jelzi hogy a lelki/idegi problémád megsincs megoldva.

Gondold végig mi az amit szeretsz és miaz ami zavar…. és e szerint élj. Nem kell drasztikus változás, hanem a kis lépesek majd hozzák magukkal a nagyokat.

És utána próbáld újra letenni a gyógyszert.

Légy erős !

Sz.

#17353 Panna1 hozzászólása: 2014.03.11. 19:24

Drágáim! JÓL FIGYELJETEK!!! Rivotrilról való leszokás receptje: Félbetörni 1 tablettát,a felet negyedekbe,és egy negyedet félbetörni,aminek az egyik felét nem veszed be.Tehát,egy negyednek a felét félreteszed,amit nem veszel be! /ha nem bírod,vedd be,majd újra próbáld a módszert,mindaddíg amíg sikerül.Nagyobb adagot semmi estre ne vegyél el Magadtól!!! TILOS! Lányom 20-éve szedi,most beszéltem meg az orvosával,hogy így próbálja ,nagyon lassan,mert nagy adag megvonása mérhetetlen károkat okozhat az agyban!!! Vigyázzatok,nem értem mért nem beszéltétek meg orvossal,de mindegy,ebben amit én írok biztosak lehettek! Ez a módja,próbáljátok,akár 1 -évig is eltarthat ,vagy még tovább…sikerülni fog,nem szabad félni,bátorság! Ha nagyon hiányzik a negyednek a fele,akkor vedd be,és a következőnél újra tedd félre. A félretett cikkeket gyűjtsd össze,és egy adagravaló lesz,akkor azt vedd be! Tehát így lesz egy adag 1,75mg.  Fogadjátok együttérzésem a témában,kitartást kívánok,sok-sok erőt, bátorságot kívánok! Panna .Írjatok,légyszíves,majd én is jövök elmondom hol tartunk! Sziasztok!

 

#17352 mzsolt hozzászólása: 2014.03.11. 09:51

Szia!

Egy cipőben vagyunk sajnos.

Ugyan így kezdtem , egy valamit mind ketten tudunk ,szedni kell ha így érezzük,és ez segít,.

De azért el kellene gondolkodni ,hogy szeretni is szeretnénk valamit.

Ezért tenni kell,  2 mg sok , el kell dönteni végre mit szeretnénk, eltelt 15 év, nem haltunk meg , .

Mindent ami bosszant ,vagy idegesít told el magadtól,már amit lehetséges.

Nem lehet a ilág terhét magunkra venni , csökkenteni kell,és akarni a gyógyulást ez a recept,nem a dilidokik .

Üdv

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close