nem akarom elhinni

Téma címkék:
2014.03.20. 11:31

Mindenkinek köszönöm, aki olvassa, most vagyok itt először, és nagyon szeretnék valami segítséget kapni, ugyanis két éve nem találom a kiutat. Akkor ugyanis cukorbeteg (tablettás) lettem, és ezzel egyidőben kiderült az állítólagos pánikbetegségem. Kaptam gyógyszereket (frintin, rivotril…), az egyiket rendszeresen szedem, bár nem sokat, 0,25 3-4 szer naponta. Sokszor vagyok nagyon rosszul ok nélkül, intézkedni szinte alig tudok valamit, egyedül a lakásból kimozdulni nem tudok. Iszonyú érzés. A tüneteim nagyjából annyi, hogy nagyon rosszul érzem magam, de nem tudom igazán megfogalmazni mit érzek, légszomjam nincs, viszont van egy azonnal menekülnöm kell állapot érzésem, és félelmem, néha a vérnyomásom emelkedik, stb….ilyenkor le kell feküdnöm, gyógyszert esetleg plusszban bevennem.

Nem igazán élvezem így az életem, voltam orvosnál rendszeresen, ideggyógyászaton is, kórházban, kineziológusnál, gyógyítónál, eddig nem találtam kiutat. Nem tudom mitévő legyek, de sokszor sírok ez miatt, hogy nem tudom mit tegyek. Köszönöm, hogy meghallgattatok, talán valamit érek vele, és visszanyerem önmagam.

Igaz az elmúlt 5 év sok nehézséget hozott, de nagyon szeretnék meggyógyulni, sportot nem tudok ez miatt az állapot miatt végezni, mert bizonytalanság érzésem van szinte mindig, és sétálni is csak rövid ideig valakivel tudok ha egyáltalán tudok. Van akaraterőm, de rossz a közérzetem, nincs életkedvem, mitévő legyek. (természetes szereket próbáltam nem hatottak)

Decens
#17491 Decens hozzászólása: 2014.04.17. 10:41

Szia Pálma!

A cukrod rendben van?Mert az is okozhat hasonló rosszulléteket,mint a pánik.Pl szédülés,rossz közérzet és lehet,hogy nem a vérnyomásod magas,hanem a vércukorszinted.Vagy mindkettő.Közeli hozzátartozóm is cukorbeteg,innen tudom,de ő inzulinos,sajnos.

A pánikbetegségeden csak Te magad tudsz segíteni,úgy,hogy ráveszed magad arra,hogy kimozdulj otthonról.Úgy ahogy Aznapos írta,kis lépésekkel.Van akaraterőd,akkor hajrá!!Csak így fog sikerülni és ahogy egyre több dolgot tudsz egyedül megtenni,úgy fog visszatérni az életkedved!

Írtad,hogy nem tudsz sportolni a cukor miatt.De tudsz,csak olyasmit kell találnod,amiben nem sérülhetsz meg.Pl a jóga.Igaz itt is eldőlhetsz,mint a liszteszsák,de mégsem ugyanaz,mintha bicajjal fejreállnál.Otthon is végezhető és kikapcsolja az agyad.A neten ezerféle gyakorlatot találhatsz,meditációs zenével úgyhogy igazi 2in1,miközben átmozgatod magad még befelé is tudsz figyelni!:)

Sok erőt és kitartást kívánok hozzá!! :)

Üdv:Decens

Csdalma!Neked is ugyanez a “recept”!Az eleje nagyon rossz,az ember kétségbeesik,hogy most már képtelen bármit is megtenni egyedül.Orvoshoz jársz?Mert Nálad is jelentkeztek a testi tünetek és az nagyon NEM JÓ!!Légyszíves írj nekem,biztos tudok segíteni!nopara80@gmail.com

Kitartás!!!

#17490 csdalma hozzászólása: 2014.04.11. 13:48

Szia én is nagyon durván benne vagyok, már dolgozni sem tudok. Egész nap rajtam van a feszültség, folyamatosan jönnek a pánikrohamok. Enni nem tudok, mert egyböl jön a gombóc a torkomba. Fogytam vagy 5 kilót egy hét alatt. Nagyon kivagyok, nem látom a kiutat és ez még jobban elszomorít. Az ég világon mindent kipróbáltam. Esetleg írd meg az email címed, és akkor konkrétabb dolgokat is irok, mert látom hasonló a probléma nagyon.

Inez
#17489 Inez hozzászólása: 2014.03.28. 19:45

Az inzulinrezisztencia depressziót és pánikot is okozhat, mehet a kettő összefügg. Ismertem olyat, akinek mindkét bajára (cukor,pánik) a Metformin volt megoldás. Csak egy ötlet, orvost kéne megkérdezni róla.

#17488 aprilis hozzászólása: 2014.03.25. 09:56

A napi kb. 1 mg rivotril vagy frontin hosszú távon még rosszabbá teszik az állapotod: nem mondta az orvos, hogy csak néhány hétig lehetne ezeket ilyen mennyiségben szedni? Lelki problémát gyógyszerek soha nem fognak meggyógyítani, ez 100%. Hipnoterápiával jó eséllyel tudnál javulni.

#17487 Lunacska hozzászólása: 2014.03.24. 07:49

Ha ennyire nem jók a gyógyszerek én a helyedben előszöris visszamennék a dokimhoz. Én csak a frontint szedem.

S megértelek, nálam is egy betegségből kifolyólag lett ez a gond. Egyre mélyebbre csúsztam. És nem tudom valaha lesz-e jobb. :( De egy biztos, a mozgás sokat segítene. nekem se megy. Ha néha kimegyek az utcára, vagy bármi apróság..olyan büszkeség önt el, hogy meg tudnám csinálni ha nem félnék ennyire. De sajnos nagyon félek, s ezt leküzdeni, nme olyan könnyű mint én eleinte gondoltam.

De úgy gondolom, ha nem próbálkozunk meg vele, csak egyre rosszabb lesz.

#17486 aznapos hozzászólása: 2014.03.21. 00:00

Kedves Pálma!

Személyes tapasztalatból mondom,a pánikbetegségből nincs kiút…ha van az csak benned van…Nem tudom,ki volt az a nemnormális doki,aki a rivotril,Frontin kombinációt írta fel…Nekem annó egy dolog segített..Egy nagyon okos ember mondta nekem,hogy nem baj,ha nem tudsz kilépni a lakásból…ne magadra haragudj ezért…és tudd,hogy nem KELL kilépni a lakésból…ha csak 2 lépést mész el az ajtótól hétfőn,kedden hármat…az már eredmény.Azt is tudom,hogy ezt nagyon nehéz megvalósítani…csak azért írtam,hogy tudd..másnak is van ilyen gondja(pl.én még most is küzdök vele)

Most,ez a hülye idő fokozza,van,hogy 5 métert sem tudok megtenni,annélkül,hogy ne akarnék összeesni…Az írásaimból kiderül,hogy alkoholista is vagyok,és ezzel próbálom magam gyógyítani,hogy semmi nem kötelező az életben:)Meg okos tanács mindig van,de segítség…amit,Te érzel,azt senki nem érezheti,és én is tudom,hogy vannak kötelezettségek az életben…de azt is tudom,ha görcsösen próbálsz leküzdeni egy problémát…hát,akkor az nem megy…nekem segít,ha süt a nap,vagy egy jó szó”nem baj,holnap többre mész”…persze azért se az az alkoholizmusra,se a depibe  ne vesdd bele magad:)Sok ölelést kívánok neked:)

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close