Pánikbetegség – új gyógyszer – szedtetek ilyet?

2014.04.10. 13:54

Segítségre lenne szügségem , ma felírt nekem az orvos Cipralex nevű készítményt . Én még nem szedtem , ha van köztetek olyan ki már szedett ilyen gyógyszert és elmondaná a tapasztalatát megköszönném.

#17791 regenvolt hozzászólása: 2014.05.03. 09:52

Kedves Papamaci!

Remélem jó helyre írom a választ, és te kérdezted a cipralex nevű gyógyszert hogy ha szedte valaki írja meg a véleményét róla. Igen, én szedtem, kb. két évig. Első hét nehéz volt, mert a gyomrom nem bírta a napi egyet, nem volt étvágyam, sőt hányingerem volt, ekkor a doki mondta hogy felet szedjek amíg meg nem szokom. Aztán megszoktam, és mehetett napi egy, majd napi kettő. Az én személyes tapasztalataim: folyamatosan álmos voltam, napi 9-10 órát aludtam, az egyik székből a másikba is “fájdalmas” volt átülni, folyamatosan fáradt voltam, egyszóval lenyomott. Hízni ettől nem híztam, de a problémámat meg nem oldotta. Barátnőm teherbe esett a szedése alatt, de mikor három hónapos terhes lett, abba hagyta, egészséges kislánya született. Igazából én gyengébbnek tartom a cipralexet a zoloftnál, jelenleg Velaxint szedek. Tehát ha régen szedtél pl. zoloftot, akkor jobban érezni fogod a különbséget. Nem tudom, hogy te voltál-e az aki kérdezte az Anafranilt is? Jah mert hogy azt is szedtem, mivel én 1989 óta vagyok pánikbeteg, azóta se gyógyultam meg, és nincs az a gyógyszer, nincs a kezelés amin én az elmúlt 25 év alatt át nem estem, amit ki nem “próbáltak ” rajtam, úgyhogy csak kérdezz nyugodtan, mindenre válaszolok. Egyébként a gyógyszer nem fogja megoldani a gondjaidat, és mellette is lesznek rohamok, ha csak nem szedsz még hozzá valamilyen nyugtatót is, de azok is csak pár órát hatnak, és a rossz gondolatokat nem iktatják ki. Jó egészséget, és írj ha bármilyen kérdésed van, ez ügyben, óriási a tapasztalatom!

Üdv.:

Szilvia

#17790 rony87 hozzászólása: 2014.04.11. 16:07

Szia!Én tavalyelőtt kezdtem el szedeni. Nekem egy szemet kellett naponta,de egyszerűen nem bírta a szervezetem. Melegség jött rám,kicsit magasabb lett a vérnyomásom,rosszabbul éreztem magam. Mondjuk ez természetes az elején míg a szervezetet meg nem szokja. Én egy hét után,azért vissza mentem az orvosomhoz,aki azt mondta hogy inkább akkor felet szedjek,mert ő mindig felet ajánl,de nekem egyet ír fel mivel azt gondolta bírni fogom. na mondtam magamba na jó,és utána én már nem szedtem egyáltalán. Úgy gondoltam velem ne kísérletezzen a szedésével,és a nyugatató is elég lesz. Azóta pedig teljene abba hagytam mindenféle nyugtatót,antidepresszánst. Ha idegesség,szorongás jön rám akkor magne b6 szedek.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close