Félelem

Téma címkék:
2014.05.12. 19:30

Kedves “sorstársak”!! Nagyon sokáig gondolkoztam, hogy leírjam a problémámat!!! Már régóta bele-bele olvasok a kedves soraitokba!!! De nem nagyon mertem én is csatlakozni!! Álltalában egy kedves , élni akaró, mosolygós , jókedvű 50-éves csajszi vagyok!! nekem kb. tíz éve kezdődtek a próblémáim, de hol el múlt, hol visszajött. Már többször voltam orvosnál, mindenféle kivizsgáláson, a vége az lett , hogy pánikbeteg vagyok, ami nekem depresszíóval társul!!! Az az igazság, hogy én ezt éveken keresztül nem fogadtam el, mindig csak addig jutottam, hogy elmentem az orvoshoz aki kiírta a gyógyszert, kiváltottam, és elolvastam a hasz. útm. , és természetesen egy szemet sem vettem be!!! Majd újra-és újra előjött, és egyre hosszabb ideig, és egyre több tünettel!!Most megint elmentem és újra kaptam gyógyszert amit most három napja el kezdtem szedni. Eddig xanaxot, és frontint szedtem, ami valamennyire csillapította a tüneteimet, ami nagyon szerteágazó!!! Most megint kb. két hónapja vagyok rosszul, ami már-már elviselhetetlen számomra / állandó levertség, fáradság, ájulási tünetek, nagyon rossz közérzet, hidegrázás, gyengeség, erős szívdobogás,alvászavar, szédülés, időnkénti látás zavar stb/ sajnos nagyon szerteágazó, és szinte óráról-órára változik, de a legrosszabb emelett a halálfélelem!!! És sajnos eljutottam odáig, már félek elmenni bevásárolni, mert többször rosszul lettem az üzletekbe is!!! Mindig úgy éreztem , hogy nincs levegő, és mindjárt elájulok, de sohasem ájultam el!!! Vagy kimentem, vagy próbáltam mély levegőket venni, és valahogyan túléltem!!! Nagyon szeretném ha írnátok nekem, most frontint, és aurorex tabl. szedek, de csak három napja, és nagyon nem vagyok jól!!!! Bocsi ha kicsit hosszúra nyujtottam, de még nagyon  sokat tudnék írni! Számomra ami felfoghatatla, hogy mitől múlik el, és miért tér visza, van mikor heteket hónapokat jól vagyok, de egyszer csak jön, és nagyon sokáig nagyon rosszul érzem magam!!! Nagyom tartom, hogy kifelé mutassam , hogy jól vagyok, és soha nem voltam egy percet sem betegál. de már lassan felörlöm a tartalékaimat!!! Most csak reménykedek, hogy becsületesen szedem a gyógyszert, és egyszer csak vége lesz!!!!!!!!!!!!Állandóan azon jár az agyam, hogy biztosan valami nagyon nagy baj van , de mellette , meg prőbálom győzködni magam, hogy már évek óta tart, és ha valami nagy betegségem lenne akkor már nem is lennék!!! Várom hozzászólásaitokat, és segítségeteket, addig is mindenkinek kitatást, és mielőbbi jobbulást kívánok!!!

#18011 fcraft hozzászólása: 2014.05.19. 05:43

szia marcsika mi van veled,remélem ne te kerestél rejtett számon mert azt nem szoktam felvenni

#18010 fcraft hozzászólása: 2014.05.16. 07:57

bocs elirtam és véletlen kiléptem szintetikus gyogyszert nem használtam ,ekkor kezdtek érdkelni a gyogynövenyek és az öngyógyito erök serkentése…ez a naturopátia.2009 töl foglalkozom energia gyogyászattal és földsugárzás méréssel. pl. elég ha rosszul van tájolva az ágyad vagy vizér van alatta ez is okozhat bármilyen betegséget akár depressiot vagy epilepsziát föleg ha még ez a vizér találkozik egy kozmikus sugárzással,,lényeg az hogy beteg voltam szereztem szanakszot még rosszabb lett aztán elmentem a pszihiátriára már attol rohamom volt hogy be kellett mennem oda. felirtak már nem tudom miket amit ki se váltottam mivel olyan mellékhatása i voltak amivel nem tudta volna dolgozni,  többször elmentem táppénzre mert ottho szinte smmi bajom se volt szedtem magne b6-ot is semmit nem ért igy szenvedtem tiz évig 2005  től próbálkoztam gyogyteákkal kevés sikerrel de 2007 ben megtaláltam a számomra hatékony növényt, és skerült mert azota nem volt pánikrohamom..ettöl többet ide nem szeretnék ide leirni ,sok a hitelen ember  ha konkrét dolgok érdekelnek vagy hivj vagy irj az imélemre farkascraft@freemail.hu  -30.324 5114 szia vis medicatrix naturae -

#18009 fcraft hozzászólása: 2014.05.16. 07:25

szia marcsika.97-ben találkoztam elöször a pánikkal ,tiz évig küzdöttem ellene.mostmár tudom mi okozta szezonálisan két helyen dolgoztam ,minimális alvással aktiv pihenés nélkül ami nagymértékü magnézium hiányt okozott .,erre évek mulva jöttem rá amikor elkezdtem foglalkoni a naturopátiával,egyik reggel mikor elkezdtem dolgozni elötte éjjel is meloztam .heves szivdobogás fogott el nem tudtam mi ez halálfélelmem ,  hiperventillácom volt gyomor tájékon diszkomfort érzésem .egész nap rosszul voltam ,de senkinek nem mondtam,ettöl a naptol kezdve rettegtem mikor jön ujra . és jött …az agy emlékszik és várja a következö nem valós sterssz helyzetet és készenlétben van a mellékvese kéreghormon is hogy adrellint stb ,t juttasson a szervezetbe a nem létező vészhelyzet esetén..rosszul voltam nem tudtam a boltban sorba állni, autobuszra felszállni,orvosnál várakozni ,ma már nincs ilyen gondom 2005 ota semmilyen szitetikus

#18008 marcsika hozzászólása: 2014.05.15. 17:12

Kedves fcrakt!!

Engem nagyon érdekelne!!!!!Előre is köszi!!

 

#18007 fcraft hozzászólása: 2014.05.14. 07:03

sziasztok én hét éve legyőztem a pánikbetegségemet gyogyszerek nélkül ,ha érdekel valakit majd leirom.

#18006 szakolczaine61 hozzászólása: 2014.05.13. 15:17

Félelem című levél írójának üzenem, a gyógyszert csak rövid ideig szedje és fokozatosan hagyja abba. Találjon valami kikapcsolódást, legjobb a sport /bármi ami rendszeres/ és az olvasás / Ha sokáig szedi a gyógyszereket soha nem fog meggyógyulni!

 

#18005 regenvolt hozzászólása: 2014.05.13. 12:05

Kedves marcsika!

Éveken át én is azt hittem hogy akarat erővel legyőzhető, de tévedtem. Mint már említettem én 25 éve élek együtt ezzel a betegséggel, és szeretném veled megosztani, hogy mit értem el az akarat erőmmel, és mit nem, talán így jobban megérted miről beszélek:

Nagyon szerettem volna leérettségizni, de a betegségem miatt nem tudtam eljárni naponta a tanítási órákra, ezért levelező tagozaton fejeztem be. Méghozzá eléggé különös módon: az a szakközépiskola ahová jártam, kb. három utcányira van tőlünk. A suli hetente kétszer volt, délután fél négykor kezdődtek az órák. Azon a napon amikor már tudtam, hogy suliba megyek, egész nap szorongtam, és mire eljött a fél négy már nem tudtam elindulni. De mivel nagyon akartam azt az érettségit, így hát a következőt találtam ki: reggel elmentem anyukámmal a munkahelyére, és ott voltam egész délelőtt, majd elindultam az iskola felé. Be nem mertem menni, mert még sok óra volt a délutáni kezdésig, és mikor korábban mentem a takarítónők furán néztek rám, hogy itt lakom a szomszédban, és mégis itt vagyok már délben? Ezt nem akartam hallani, így hát a közelben lévő padon, vagy lépcsőházban tengettem el időmet, mert biztosítani akartam magamnak hogy részt tudok venni a tanítási órákon. Volt hogy megkérdezték miért ülök itt, kire várok stb. Ilyenkor mindig találtam ki történeteket, hogy a barátnőm lakik a lépcsőházban, őt várom stb. Akár fagy volt, akár napsütés, de én ott dekkoltam az iskolával szembeni lépcsőházban hogy eltudjak menni a tanítási órákra. Egyetlen egy otthonról hozott szendviccsel. Ennek az akarat erőmnek köszönhetően sikerült leérettségiznem. Mivel évekig csináltam ezt, hatalmas akarat erővel hogy részt tudjak venni a vizsgákon, a tanítási órákon, akkor miért volt az, hogy mire leérettségiztem rosszabbul voltam mint évekkel ezelőtt? Ezt a kérdést feltettem a pszichológusomnak is, hogy ha akarat erővel lelehet győzni ezt a betegséget, nekem abban a pár évben miért nem sikerült? Hisz egész nap távol voltam az otthonomtól, erőltettem a menést úgy ahogy az orvos javasolta, ám az állapotom csak romlott! Sok-sok évvel később értettem meg, hogy azért, mert egy helytelen magatartási formát vettem fel gyermekként, amiből nem tudtam- tudok kijönni, és amíg nem tanulok meg másként reagálni az emberi konfliktusokra, sose jövök helyre. Sajnos ez nagyon nehéz, mert míg egy számítógépet egy délután alatt át lehet programozni, egy agyat olykor egy életen át is lehetetlen. Én minden képpen javaslok egy komplett pszichoterápiát a számodra, egy feltárót, és erőt ahhoz, hogy a társadalmi kérdésekre megfelelően tudj reagálni. Ennek a betegségnek ez az egyetlen nyitja, csak így lehet végérvényesen kigyógyulni belőle.

Üdv.:

Régenvolt

#18004 marcsika hozzászólása: 2014.05.13. 11:23

Kedves ANDREA!!

Köszönöm kedves soraidat, remélem nekem is sikerül, csak én mindig azt gondoltam ez egy olyan “nyavaja” ami jön , és pár perc, egy nap és hopp már el is múllik!!!De ez nálam nem így történik, van mikor egy két hét, de most kb. két hónapja nagyon rosszul érzem magam, ami néha / napközben / kicsit jobb azután megint kezdődik a rosszulét, és nincs a körnek soha vége!!! Már ebbe fáradtam nagyon bele, és sajnos a családomat sem érzem , hogy mellettem van, mert csak sajnálkoznak, hogy én mindig rosszul vagyok, de mindent megteszek, hogy erősnek lássanak!!! Annyit még hozzá kell, hogy tegyek, most nem lennem semmi okom arra , hogy ilyen bajom legyen elváltam anno kb 25 éve nagyon csúnyán, egy idegösszeroppanással, de azóta szép családom van, és szép egészséges gyerekeim, jó férjem!!!ÉS MÉGIS!!! Akkor mi lehet a baj!!!!???

#18003 hogyeandrea hozzászólása: 2014.05.13. 10:13

Kedves Marcsika !

A leírt tüneteid pont olyanok, mint amiylenek az enyémek voltak, és vannak

néha… nem kell félned nagyobb betegségtől, ezek a tünetek a pánik velejárói..

Hát igen, nekem is vannak, és végigkísérték az életemet, hol jobban, hol kevésbé..

Néha egy kis nagyon gyenge nyugtatót szedtem, és az a tapasztalatom, hogy CSAKIS A MAGAD  EREJÉBŐL  tudsz kilábalni, én csakazértis” módszerrel dolgoztam,  amiktől féltem, bevásárolni, egyedül menni, felülni repülőre..csak azért is..és ha jött is rám rosszullét,  megtapasztaltam, hogy enm hatalmasodik el rajtam, sőt elmúlik.. valahogy le lehet szokni róla.. persze sok időbe telt, de már sokkal jobb, és nem szoktam rosszil lenni.. próbáld meg…hajraá!   segíts magadon, az Isten is emgsegít ! ANDREA

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close