Fülzúgás

Téma címkék:
2014.05.18. 14:39

Mindkét fülem egy magas frekvenciáju sípolás áldozata, egyformán sípol mindkettő, gyógyszer hatására még nem múlt el. Zenész vagyok, elég kellemetlen de remélem valaki ad majd egy jó ötletet valamilyen alternatív módszer kipróbálásához.

#18072 enigma hozzászólása: 2014.05.21. 17:11

Egyikről sem hallottam. De köszi a megosztást. :)

#18070 sanca99 hozzászólása: 2014.05.21. 10:34

erre a 2011 cikkre most találtam rá, ki tudja miért nem jött be az országba ez a módszer? Talán csak nem a gyógyszer ipar szólt közbe? Elvégre milliárdos kiesést jelentene nekik ha megyógyulnánk.

http://www.weborvos.hu/egeszsegmagazin/fulzugas_terapia_uj_lehetoseg_hamarosan/171776/

#18069 enigma hozzászólása: 2014.05.19. 19:17

Kedves Bonoka59!

Én is zenész vagyok, nekem a bal fülem suhog már két éve, ebből majd egy évig orvostól-orvosig szaladgáltam. Igazság szerint a legelső lépés, hogy beszerezz egy zenész füldugót, ha még nincs. Én ezt használom, nem olcsó, de nagyon jó: http://www.fuldugo.hu/fuldugok/alpine-musicsafe-pro-szuros-fuldugo-zeneszeknek-dj-knek

A másik fontos dolog, hogy a vérnyomásod rendszeresen ellenőrizd, a magas vérnyomás okozhat iléyen problémát. Erre kezdeti fázisban vannak gyógynövényes készítmények is, a legjobb a tapasztalataim alapján a Báno-féle fokhagyma-fagyöngy-galagonya kapszula. http://www.egeszsegbolt.hu/termekek/7185/bano_fokhagyma_galagonya_fagyongy_kapszula/

Ha a vérnyomásod rendben van, akkor is nagyon sokféle eredete lehet a fülzúgásnak. Érdemes a végére járni. Én kezdtem a fül-orr-gégészeten, ahol kimosták, különféle vizsgálatokat végeztek, aztán menetem audioplógiára, aztán voltam BERA vizsgálaton, majd MR vizsgálaton, majd neurológushoz utalt az audiológus, aki még pár helyre átutalt, de felírt egy Betaserc nevű gyógyszert is, ami enyhíti a suhogást. De nekem nem sípoló hang a tünet, hanem suhogó, lüktető hang. Mintha a keringésem hallanám. Ez a gyógyszer a belsőfül keringését javítja. De neked egyáltalán nem biztos, hogy erre van szükséged.

Tehát a vérnyomás ellenőrzése és a zajcsökkentés nagyon fontos, illetve a szakorvosi vizsgálat. Nekem még a fülgyertya is segített, illteve a fülmosás, amit akár háziorvos is meg tud ejteni.

Remélem segítettem.

Üdv: Lilla

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close