Teljesen magam alatt vagyok…

Téma címkék:
2014.05.19. 06:40

Kedves Sorstársak!

Nagyon régóta szerettem volna klaviatúrát ragadni és leírni ami bánt, de mindig valami visszatartott. Most már nem bírom tovább, muszáj leírnom/kiírnom magamból a fájdalmat.

Hónapok, de talán évek óta élek depresszós tünetekkel. Orvosilag is “közepes szorongásos depressziót” állapítottak meg nálam. Rengeteget gondolkoztam, hogy mi lehet ennek az oka, de aki volt/van ilyen állapotban az tudja, hogy megmagyarázhatatlanok ezek a tünetek.

33 éves férfi vagyok, 3 diplomával. Rengeteget dolgozom. Most már a munkámat is egyre nehezebben tudom ellátni, mert folyamatosan kínoz a lelki és fizikai fájdalom. A lelki gyötrelem odáig fajult, hogy évekkel ezelőtt gyomorfekély, majd hasnyálmirigy problémáim lettek. Ezek folyamatosan fennálnak. Alkoholt nem fogyasztok, megfontoltan tápálkozom. Már az orvosok is azt mondják, hogy a fizikai tüneteim pszichoszomatikusak. Írtak nyugatót, antidepresszánst, de semmi nem használ.

Jelenleg egy egyre romló párkapcsolatban élek. A párom gyakran jár el nélkülem szórakozni a barátaival, és olyankor rengeteget iszik és részegen jár haza. Nő létére. Kértem tőle, hogy ezt ne csinálja, mert ez nekem nagyon rosszul esik. De nem érdekli. Szerinte jár neki az a “kis szabadság”, amikor a barátaival van együtt. Ezzel nincs is próbléma, de a mértéktelen alkoholfogyasztása és az azzal járó bódult állapot, amikor azt sem tudja hol van, és hajnalban esik haza részegen szerintem nagyon nem normális. Pláne, hogy én nem mehetek vele, mert szerinte nem kell mindig együtt lennünk. Emiatt egyre rosszabul vagyok, rettenetesen kikészít a dolog. Nem tudok aludni, enni, szorongok, rosszul vagyok. Próbáltam többször is megbeszélni ezt vele, de hajthatatlan. Nem tudom mit tegyek. Nem akarom elveszíteni, de ez így nem mehet tovább.

Minden tanácsot, vagy bármilyen véleményt szívesen fogadok, mert már tényleg a végét járom lelkileg és fizikailag is.

Előre is köszönöm…

EN-ek
#18078 EN-ek hozzászólása: 2014.05.19. 21:45

Hihhi n semmi! Hátte a tip. PAPUCS iskolapéldája v komám, HA n haraXol! (n voltáte kiskorodba vétlenül emu?;)

Mi az, h Ljárogat nélküled a sszonypajtás kesó éccaka ide + oda?? + hurkarészegen “bulizgat” (dug) xanaszéjjel??! e-szem ÁLL mekk, kom mondom! Hát adnák is ÉN neki ojan hitvesifrászt visszakézből, h FELszállna a falra minta Repüjj Páva! (pd. annyira n vok épp 1 sumo alkat) Nőstényeket keményen kell fogni! –> légy szigorú, de igasságta… igasságos! – azt imággyák. BE kell törni őket mint 1 gebét még az elején, sakk or később már nincs sok baj velük, tuggyák ki-kicsoda…

3 diploma dicséretes, de LF haszna sincs, amint aztata fenti ábra is mutassa! a sok dolgozás hejett pedig ink a csajokat dolgoznád mekk – n mellesleg akkor eleve LE se lépkedett volna, hisz a zé’ n bolondok ők se! (tejesen) – csak téged néznek annak…

- – -

Rubikkocka… hát ÉN még a 70′s évekbe vettem aztata Rákóczi úti játékboltba, me akk kezdett divatba jönni. még ma is +van! (akkor még “bűvös” koca névre hallgatott) DE neked BEvallom a zóta SE tom KIrakni aztaszart! Amiből N az köv h tök hüje lennék, csak az h a zsenialitásom n tejesen homogén…

#18077 muveszbeteg hozzászólása: 2014.05.19. 20:10

Halihó !! Próbálj meg ne függni tőle lelkileg, akarj önállóan éldegélni… Inkább hagyd ott, keress mást. Ha unatkozol, tanulj, olvass vagy rubik kockázz .

#18076 endrebandi hozzászólása: 2014.05.19. 15:27

Kedves wardruna! Néked is azt javaslom mint ineznek-Isten a GYÓGYITÓ, SZABADITÓ! Ez nem mese kérjed Őt Keresztények az Újászületetek-segitenek neked.Nehogy a Jehovistákhóz fordúlj,ők nem Igaz Keresztények. HIT GYÜLI ,Krisztus SZeretete EGYH.STB. Csak a “kötelékeid” vesztheted el-evvel pedig mindent megnyertél. Ha nincs rá Hited akkor maradtak a Psychiaterek, psychológusok- az is privátilag ér valamit/ mert amugy 10 perc jut egy betegre- ha fizetsz 8-10 ezer ft./alkalom igy 40-45 perc. elköszönök-endrebandi

#18075 Mesi hozzászólása: 2014.05.19. 14:17

Kedves wardruna,

Talán nem én leszek a kedvenc kommentelőd, de amit most írok, hidd el nem ellened irányul, hanem te érted!

Én óriási szakértője vagyok annak, milyen benne lenni egy romló párkapcsolatban. 4 évig voltam együtt valakivel, akivel iszonyú sok vitánk volt, és nagyon megmérgeztük a kapcsolatunkat. Én lelkileg teljesen belebetegedtem, pánikbeteg lettem…

Aztán a kapcsolat már annyira haldoklott, hogy jobbnak láttuk befejezni. Most visszatekintve bár hamarabb fejeztük volna be, akkor nem sérülünk annyit.

Egy hosszú kapcsolatban kialakul a kötődés,ragaszkodás. Azonban ez problémát jelenthet a későbbiekben. Hogy miért is? Ahogy írtad, egy romló kapcsolatban vagy benne, mégsem szeretnéd elveszíteni. Az amit a barátaival művel, hogy az asztal alá issza magát nő létére igenis elfogadhatatlan ( ne haragudj ) így neked kellene a sarkadra állnod és beszélned vele. Ha szeretitek egymást, igenis legyen bátorságotok egymással beszélni, vagy pedig kész tények elé állítani. Próbáld meg tiszta fejjel végiggondolni, hogy mennyire van értelme még ezt tovább csinálni. Ugyanis attól függetlenül,hogy nem szeretnéd elveszíteni, észre kell venned, hogy csak még jobban belebetegszel ebbe az egészbe. És a tested igen is jelez, ha nagy veszélyt érez. Hát vedd észre a figyelmeztető dolgokat és lépj! Vigyáznod kell magadra, hisz épp te írtad, hogy már a munkát is nehezen tudod elvégezni. Lépned kell, ha változtatni szeretnél. Ha úgy gondolod helyrehozhatjátok a dolgaitokat, azért is tenni kell. De csak várni,görcsben lenni, és reménykedni, hogy majd lesz jobb….az nem vezet semmi jóra..

Muszáj egy picit önzőnek lenned és az egészségedet helyezni előtérbe! Ne árts magadnak többet…

Sajnálom, ha kissé nyerse sikeredett a kommentem, de hidd el nem ellened vagyok, hanem veled, engem is megbetegített már kapcsolat, de tudni kell kiszállni…

Ha pedig ebben maradsz, de nem fog javulni a helyzet, te fogsz rosszabbul járni és nem ő….. mert neki remekül megfelel miközben hajnalig bulizik a barátaival….

Kérlek próbáld tiszta fejjel végig gondolni a dolgot, és elfogadni, hogy ebbe te csak még jobban bele fogsz betegedni….. kérlek lépj valamerre, ha ki szeretnél lábalni a mostani helyzetedből.

Kitartást kívánok! :)

Emese

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close