COPD

2014.05.22. 11:22

38 évi erős dohányzás után tettem le a cigarettát.Későn.Azt régen tudtam már, hogy tüdőtágulatom van, de én csak szívtam és szívtam.Meg kell hogy mondjam, nagyon szerettem dohányozni.Nem csak úgy rágyújtogattam, minden slukkot külön élveztem.Született szívbeteg vagyok,már kislánykoromban is nehezen mentem fel a 2. emeletre.Tornából fel voltam mentve.Abban az időben a szívbetegeket nem engedték mozogni, nem úgy mint ma.Hogy teljes legyen a kép, a mi családunkban 99,9%-ban rákban haltak meg.De én csak szívtam és szívtam.Aztán valami történt, és már le akartam szokni.Futkostam Ponciustól Pilátusig, mert nem ment.Végül elnyomtam az utolsót.Csakhogy addigra törzsvendég voltam a tüdőgondozóban, a kardiológián.Előbbiben megállapították a COPD II.-III.fokozatát.Elküldtek PET.CT-re is.Ennek 8 éve.Azóta csak romlok és romlok, sikeresen elértem a IV. egyben utolsó stádiumot.Sokszor nem tudok enni, mert éppen nem kapok levegőt.Sokáig beszélgetnem sem tanácsos, mert fulladni kezdek.Nem tudok 6 éve tömegközlekedni.Taxizom.Gyakorlatilag 6 éve be vagyok zárva a lakásba.Vettem egy laptopot, megtanultam bekapcsolni és kezelgetem:)) bejön a világ, ha már én nem tudok kimenni.Nyomjátok el!MOST!

#21928 uborka hozzászólása: 2015.10.28. 22:46

Hol is kezdjem. Talán lehet emelt fővel járni, hogy meddig még én sem tudom, de lehet egy ideig. Nem értem, hogy mi az I-es Vagy II stádium.
Én nyolc éve vagyok beteg, össze vesztem már sokszor magammal, de már rájöttem nem érdemes. ( éve vagyok COPD. 3 belélegzőt, és egy gyógyszert szedek. Meg tanultam kezelni a helyzetem, bát teljesen leépülök, amit tapasztalok is. Én is abba hagytam a cigit, persze nem ez miatt, de letettem. Nem hiányzik, nem voltam a betege, egyszerűen abba hagytam. Hurrá nem vagyok büdös. Jézusom, hogy tudtak büdösen szeretni:)))na mindegy. A tüdő gondozóban az orvosom dohányzik. Köhög krákog. Én soha, nem az a dohányos voltam, pedig sokat cigiztem. Már 2X is végig olvasom a leveled. Lehet a cigi közrejátszott, de csak lehet, nem biztos. Ha végig mégy az utcán így betegen, érzed a keményen a büdös és mindennel szennyezett levegőt. Hát ezen is el lehet gondolkozni. Sokan nem értik, fel nem fogják milyen egy fulladással járó betegséggel élni. Nekem ha időben észre veszik, lehet még meg is nyógyultam volna. Na de most ez van. Nem hagyom el magam, még küzdök. Nem tudom, meddig, de még igen. Tudom felfogni a helyzeted. Csak még küzdjél. Remélem még írunk egymásnak egy ideig. Kellene. nekem már a látásom is gyorsan romlik, ez állítólag a gyógyszerektől. Szóval megy lefelé az ember……és mi is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close