Jóindulatú {???) helyzeti szédülés

2014.05.26. 14:39

Sziasztok!

37 éves vagyok. Én kb. 4 éve találkoztam először a szédüléssel és kórházban kötöttem ki a neurológián. Kivizsgáltak, semmit sem talátak, pár nap múlva hazaengedtek. Aztán 3 év nyugi után 1,5-2 havonta jött egy”roham” amikor hol sürgősségi osztályra mentem, hol “csak” értem jött valaki és hazavitt és pár nap alatt elmúlt a szédülés.

Nekem csak a fekvés volt jó és felkelve, fejmozdításra (de a legkisebbre is) szédültem. A sok kikérdezéés után már tudom, hogy húzó jellegű szédülésem volt. A fül-orr gégész, a neurológus, a háziorvos mind BPPV-t emlegetett és gyanakodott, de nem voltak biztosak benne. Frontint szedtem, mert rettegtem a következő szédüléstől, mivel két kisgyerekem van és úgy éreztem, hogy ha pl. a zebrán velük átkelve tör rám a szédülés, akkor vége mindennek. Amit eddig kontroll alatt tudtam tartani.

Felírták a Betahistint, Betaverint (2×24 mg), de semmit sem ért és még egyi deig Notropylt is szedtem.

Végül az interneten találtam Dr. Szirmay Ágnes oto-neurológiai rendelését (persze csak magánorvosként, mert a Bp. Klinikák metrómegállónál lévő fül-orr-gégészeti rendelésére nem mehetek el törvényesen, mert területileg nem oda tartozom). Neki nem sikerült szédülést előidéznie, amikor felkerestem, de a szédülés ellen tornáról adott füzetet és a Frontint is felírta.

Azóta mostanában (készülök visszamenni hozzá) újra szédülgetek. Többször is volt erős szédülésem, de már nem ijedtem meg annyira. Jelenleg mindennapos enyhe szédüléssel küzdök, ami 1-1,5 hetente felerősödik és akkkor nem tudok dolgozni menni és meg kell oldanom a gyerekek oviba jutását, hazahozatalát.

Próbáltam kineziológust, mert nem tudok belenyugodni a helyzetbe, de egyelőre nem érzem, hogy meg tudná oldani a szorongás részét a dolognak. Ő Kalcium-Phosphoricum-ot javasolt (szorongásra Schüsser só). Ez időnként segített a szorongáson, de egyre gyakrabban jött elő az érzés.

Próbáltam homeopatát, de ő is csak a szorongásra írt fel szert (Natrium Muriaticum 200mg).

Jelenleg enyhe pánikrohamokkal küzdök a szédüléstől való félelmeben. Olvastam olyan történetet, amiben valaki a stresszel köti össze a rohamait. amikor úgy érzi túl van rajta, jön egy szédülés. Én azt figyeltem meg, hogy ha már nagyon fáradt vagyok, akkor jön elő és tényleg ha szédülök és itthon tudok maradni, alszom pár órát délelőtt és délután és pár nap alatt elmúlik. No meg Appley manőverezek és szédüléstornázom. De nem álllítom, hogy pár hétnél hosszabb ideig meg tudtam szabadulni a szédüléstől. Ráadásul az utóbbi időben nem egy rossz mozdulat, hanem számítógépezés idézte elő, vagy pl. ma reggel fekve forgott a világ, felkelve meg szinte semmi. Korábban pont fordítva volt.

Szóval akinek vannak még ötletei, szívesen olvasom őket.

Esetleg falaki próbálta már a DizzyFix nevű angol találmányt?

 

#18192 TMI58 hozzászólása: 2014.05.29. 10:22

Kedves missDaisy hiába próbálom feltenni a válaszom, harmadjára is csak karakterek tömkelege jelenik meg. Kérlek nyisd meg a Másképp SM forumot az sg fórumon, oda tettem fel (az én működtetem). Köszönöm a megértést!

#18191 temesfalvi hozzászólása: 2014.05.29. 04:53

Köszönöm a tippet! Jobbulást mindenkinek :)

#18190 missDizzy hozzászólása: 2014.05.28. 17:16

Kendra!

Én szedtem a Vertigoheel-t, de nem használt. Egyébként azt mondta a kineziológus, hogy tüneti szer. Persze ha valakinek használ, akkor mindegy mit mond akárki…

 

Timi58, mit kell csinálni májtisztító kűraként? Szedni a Máriatövises Legalont, vagy még van mellette más is, amit esetleg mellőzni kell…?

 

Temesfalvi! Hát én még kiropraktikust próbáltam, aki az idegpályákat teszi rendbe a gerinc mentén. Amíg oda gyakrabban (hetente 2x) jártam hozzá, volt közben szédülés, de összességében tartósan rendben voltam. Amióta elég ritkábban megyek, már nem befolyásolja a szédülést szerintem, de jó tudni, hogy ha “végigropogtat”, akkor egy időre rendben vagyok gerincileg.

Reikiről tudtok valamit? Eddig nem vettem komolyan, de mióta szorongással küzdök minden érdekel.

#18519 temesfalvi hozzászólása: 2014.07.07. 10:49

Köszönöm a tippet :) Azóta szintén vendégeskedtem egy hetet kórházban. Most már ott is (és a sűrgősségin is) “sikerült provokálnom” a szédülést. Persze semmi nem történt, infúzió és kész. Azóta viszont egyfolytában fáj a fülem

#18189 temesfalvi hozzászólása: 2014.05.28. 04:22

Kedve Kendra, TMI58!

Köszönöm a tippeket :)

 

#18188 Kendra hozzászólása: 2014.05.27. 18:55

Már egy párszor leírtam itt, de hátha többekhez eljut: A Vertigoheel homeopátiás csepp hat a szédülés ellen!!! Szorongásra a legjobb: Bach cseppek: elsősegély csepp mindig a táskában (ha jön a szorongás, szédülés, nyelvre csepegtetni) mellé esténként a bohócvirág (félelem csepp). És napi relaxáció. A kineziológia vagy a theta healing sokat segít, csak jó szakembert kell találni… javulást! :)

#18187 TMI58 hozzászólása: 2014.05.27. 17:25

28 éve vagyok sclerosis multiplexes beteg. A nyugati orvoslás és a gyógyszerek nem javítottak rajtam, sőt…  ezért tanulmányozni kezdtem a több ezer éve gyakorolt hagyományos kínai orvoslást (hko). Bár csak hamarabb lehetett volna, de az internet megjelenéséig nem sok tanulmányhoz lehetett hozzájutni.

Mindenkinek üzenem, aki szédül, kóvályog, forog vele a világ (nekem is volt ilyen), és az orvosok nem találják az okát, hogy mindezt a MÁJ okozza. Persze a hko többféle májproblémát ír le különféle tünetekkel, de egy 6 hetes májtisztító kúra máriatövismaggal (Legalon) rengeteget jelent!

 

 

#18186 temesfalvi hozzászólása: 2014.05.27. 12:03

Üdv Dizzy a Csapatban!

Nekem pont egy éve kezdődött a forgás. Persze kórház, ahol az infúzió kúra kivételével semmi nem történt. Azóta is csinálgatom az appley-t. Viszont pár hete nem forgószédülés van, hanem egész napos kóválygás. Stressz/idegeskedés után pláne. És mindig olyan, mintha náthás lennék. Szirmay doktórnőnél én is jártam, ott persze nem sikerült provokálni. Gyógyszert nem szívesen szednék, amíg lehet (van amúgy is elég a többi “betegségre”. Bármi hasznos tanácsot, ötletet én is szívesen fogadok. Jobbulást Mindenkinek

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close