Mire számíthatok a jövőben?

Téma címkék:
2014.08.19. 06:31

Augusztus 8-án reggel forgó jellegű szédülésre ébredtem. Mivel nem akart elmúlni, az ijedtség pedig egyre nőtt bennem, így nagy nehezen lementem a körzeti orvoshoz (itt van a ház aljában, nem kellett messzire menni), a doktornő nem habozott egy pillanatig sem, beutalt a kórházba. Ott több vizsgálatot is elvégeztek, mindegyik negatív lett, míg aztán a Fül-Orr-Gégészeten megállapították, hogy BPPV-m van. A kórházban még volt pár utózengése a szédülésnek, főleg a fej helyzetének megváltoztatására, de aztán kitapasztaltam, hogyha magasabb párnán fekszem, akkor nem jön elő a szédülés. Ezt azóta is alkalmazom, 5. napja kinn vagyok a kórházból és nem szédülök.

Kérdéseim:

- Okozott-e másnak is szívritmus zavart ez a betegség? Nekem a kórházban csináltak egy 24 órás Holter (EKG) vizsgálatot és az azt mutatta, hogy éjszaka többször is blokkolt a szívem. Azóta viszont csináltak terheléses EKG-t is, az negatív lett. Nem gondolnám hogy szívbeteg vagyok, mert annak jelei lettek volna korábban is. Amíg nem jött ez a BPPV betegség, addig teljes életet éltem, soha nem szedtem állandó jelleggel gyógyszert.

-Megoldás volt-e bárkinek is a magasított párna? Úgy értem, hogy nem jött vissza a szédülés?

-Lehet-e ezzel a betegséggel repülni? Tapasztalt valaki ezzel kapcsolatban valamit? Ősszel esedékes lenne a dolog, de most elbizonytalanodtam, hogy a szédülésre esetleg hatással lehet

#18782 erika0727 hozzászólása: 2014.08.19. 10:59

Elkezdhetem egyedül is a tornát? Melyiket ajánlanád? Köszönöm szépen. Meg a gyors választ is :-)

agimisi
#18780 agimisi hozzászólása: 2014.08.19. 08:39

A magas párna jó,de nem végleges megoldás. A szédülés egyszer csak jön,és tornával elmúlik.A szédülés jelentkezésének időpontjai változóak,nekem volt hogy évekig nem jelentkezett,de volt hogy 2 hónapon belül kétszer is.Ezzel együtt kell élni,végleges megoldás nincs.Nyugodtan lehet repülőre szállni,semmit nem befolyásol.A hirtelen fejmozdulatokra kell odafigyelni.Kitartás sorstárs !

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close