bppv

Téma címkék:
2014.08.25. 16:40

Szép jó estét mindenkinek.

Az én történetem ezzel a betegséggel,vagy állapottal , csütörtök hajnalba kezdődött.

Fölkeltem vizet inni, ahogy vissza feküdtem,és el fordultam elkezdett velem szörnyen pörögni a szoba, nagyon megrémültem sőt be is pánikoltam, mert a vérnyomásom az egekbe ment, először azt hittem az okozta az egészet. Vettem be a férjem gyógyszeréből, ami le is vitte a vérnyomimat. De ahogy reggel a cicáknak akartam kaját adni ,lehajoltam, és forgott velem a szoba, fölnéztem, úgy szintén, na akkor megint meg ijedtem, kihívtam a háziorvost, ő azonnal beutalt a kórházba, mentőt hívott, mert azt hitte valami keringési probléma. Sopronba vittek a sürgősségire, ahol egy nagyon kedves doktornő megvizsgált, először az agyi keringésre vizsgált, miután ezt kizárta,máris mondta,hogy nem lehet más valószínű ez a fülben lévő gond amiről én még soha nem halottam. Elkezdte ezeket a gyakorlatokat elvégezni amit itt a professzor úr leírt,és megnéztem a videót. Rettenetes volt ahogy forgatta a fejem mert nagyon szédültem, de aztán mikor végeztünk, leszálltam az ágyról, és elmúlt a szédülésem, így már délután haza is jöhettem a kórházból, de mondta a doktornő, hogy minden reggel reggeli előtt,és ebéd előtt végezzem el ezeket a gyakorlatokat,nem azt mondom, hogy kicsit nem kótyagos még a fejem,de ezt már ki lehet bírni, és remélem,hogy jobb is lesz.Mindenkinek javulást kívánok.

#19095 Kittyna21 hozzászólása: 2014.09.11. 12:18

hmm érdekes, nekem sajnos ez a gyakorlat, amiről ti beszéltek (gondolom ez a hirtelen hátrafektetés,fej másik oldalra döntése, és visszaültetés), sajnos nem segít semmit.:( én voltam Dr SZirmai Ágnes doktornőnél, Ő elvileg pesten a legjobb , ő adott egy füzetet, amiben rendes egyensúlyi gyakorlatok vannak, fentvan azzis a neten. Bár énse merem csinálni, mert utána mindig rosszul vagyok, bár lehet ez a lényege.:(

#18953 matild hozzászólása: 2014.08.28. 21:03

Köszönöm a választ. Nekem is előjön időnként, megcsinálom a gyakorlatokat, aztán jobb lesz, jó esetben elmúlik. De megmondom őszintén, nem merem olyankor megcsinálni a gyakorlatokat, amikor nem szédülök, mert attól félek, hogy ettől újra előjön. Még senki nem tudta nekem megmondani, hogy ettől előjöhet-e, vagy ha ettől nem szédülök, akkor az azt jelenti, hogy minden a régi? Azaz visszamentek a helyükre a kristályok. Én már hanyatt feküdni sem merek, mert félek, előjön attól is, ugyanis volt már ilyen, de lehet, csak azért, mert akkor még nem volt a helyén a kristály. Erről esetleg van tapasztalatod?

#18971 dorka54 hozzászólása: 2014.08.29. 18:09

Kedves Matild . Én most egy hétig csináltam a gyakorlatokat, nekem most volt először eddig azt sem tudtam mi ez. A doktornő azt mondta, hogy egy hétig tornázzak, és akkor ha újra jelentkezik. Az éjszakáktól félek én is mert akkor kezdődött, hanyatt nem nagyon fekszek, én forgolódni nem nagyon merek, meg éjjel fölkelni , inkább szorongatom reggelig a pisilést is ,de nem kelek föl. Azt hiszem ,hogy túlságosan rettegünk ,hogy előjön újra, és már attól sem nyugodt az ember. Ne görcsöljünk rá annyira és akkor talán nyugisabbak leszünk, mert így csak bevonzuk a tudatunkba,és szerintem sokkal rosszabb . Persze mondom én ezt aki ráadásul még pánik beteg is vagyok, és ez még rá tesz egy lapáttal. Sajnos olvasok itt olyan történeteket ezzel kapcsolatba, hogy tényleg retteg az ember.Üdv: és legyenek szép nyugodt napjaid és éjszakáid.

#18973 matild hozzászólása: 2014.08.29. 20:37

Köszönöm, hogy válaszoltál. Az egy hét alatt a gyakorlatok alatt, után nem jött vissza a szédülés? Olyan volt, mint előtte bármikor?
Én is elmegyek egy szakorvoshoz, mert nagyon szeretném tudni, mi történik pontosan. Ez a torna nekem is bevált, de valahogy az van a fejemben, hogy ha úgy mozdulok, ahogy elő szokott jönni, akkor előjön bármikor. Pedig lehet, ennek semmi köze az egészhez. Szépeket neked is!

#18919 pamacs hozzászólása: 2014.08.26. 07:33

Én szombathelyi vagyok, és már negyedik éve szédülök, hiába voltam orvosnál elküldtekCT-re máshova nem. Hogyan lehetne hozzájutni ahhoz a kezeléshez amit Te használsz?

#18937 dorka54 hozzászólása: 2014.08.27. 19:15

Szia ,bocsi, hogy csak most válaszolok.ha beütöd a keresődbe ,hogy kristályok a fülbe, be ad egy olyan oldalt ahol egy fül orr gégész prof ír erről a problémáról, és ő is ezeket a gyakorlatokat ajánlja , van egy link ahol megnézheted mit kell csinálni.Próbáld ki hátha segít, kívánom, hogy gyógyulj meg.Ne haragudj, nem is kell sehova menned innen, mert itt van amit keresel,írd be itt fölül a keresődbe ,hogy bppv, és máris ott a professzor úr írása, azt olvasd el és ott vannak a videók is, hogy hogy kell csinálni a gyakorlatokat.

#18915 matild hozzászólása: 2014.08.25. 20:27

Jó estét neked is!
Meddig kell ezt a gyakorlatot csinálnod? Hány napig, hétig, örökké?
Köszönöm.
m.

#18938 dorka54 hozzászólása: 2014.08.27. 19:19

Szia ! ne haragudj, hogy kicsit későn reagálok. Nekem azt mondta a doktornő, hogy egy hétig csináljam, reggeli és ebéd előtt. Aztán ha újra előjön ez a szédülés ne ijedjek meg hanem csináljam meg a gyakorlatokat bár mennyire is szédülök.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close