Szédülés! bppv

Téma címkék:
2015.01.24. 08:30

Sziasztok! Sajnos pár napja én is megtapasztaltam ennek a betegségnek a tüneteit! Ugy kezdődött hogy reggel és este lefekvésnél, felkelésnél, vagy átfordulásnál forgójellegű erős szédülésem volt pár másodpercig. nappal semmi gond nem volt, dolgoztam végeztem a dolgom. Kb a 5 reggel felkeltem nem volt szédülés már kezdtem örülni hogy elmult, kimentm a konyhába kávét késziteni és akkor állóhelyzetbe szintén elkapott ugy hogy elis estem. pár másodperc mulva jobban lettem elmentem dolgozni. Másnap reggel nem volt forgó szédülés viszont lett folyamatos szédülés mintha belettem volna rugva egyedül képtelen voltam még a lakásba is közlekedni. Háziorvosom beutalt neurológiára majd a neurológus elküldött fülszetre és nyaki ultrahangra és felirta a betahistin tablettát. fülészeten semmi kórost nem találtak a hallásvizsgálaton volt némi eltérés amivel majd kontrolra kell mennem.Nemtudom hogy a gyógyszer hatására vagy sem de 2 nap után jobban lettem már csak egy alkalommal szédültem jobban amikor a nyaki ultrahangot csinálták mivel erősen hátra kellett tartanom a fejem. Most betegállományban vagyok még laborba kell mennem és utána vissza a neurológushoz.

Egy biztos hogy azóta nem vagyok nyugodt állandóan attol rettegek mi lehet ez meg ugye a félelem előjön e ujra stb stb.

#22888 kaplarcsilla hozzászólása: 2016.03.11. 14:30

Január 13-án reggel forgó szédülés bal oldalra és pofára esés darabos orrcsont töréssel.Gyógyulás, majd febr. 16-án fekvésből felkelve ismét forgó szédülés. Dg: BPPV.
Gyógytornász vagyok, aktívan elkezdtem az EPLEY manővert csinálni.You Tube begépeled és megnézed a videót, DE nem mindegy, hogy milyen irányba csinálod, ebben szakember segítsége kell!!
A rohamokat tudom uralni folyamatos számolással, már nem pánikolok
Jelenleg részeg vagyok, de próbálok normális életet élni.Dolgozni nem tudok menni( autó vezetés bizonytalan), de itthon csinálom a dolgom.Naponta többször végzem a tornát és utána jobb.Nekem a Betarevin nem segít, rosszabbul vagyok tőle.Jövő héten folytatom a 20. éve tartó asszony tornámat.

#20060 angel73 hozzászólása: 2015.01.27. 23:26

Sziasztok! Nalam 1 honapja jelentkeztek a bppv tunetei, reggel fejmozditaskor, nagyon eros intenzitasu loketszeru, forgo jellegu szedulessel. Egy hetes korhazi kivizsgalas alatt , ful orr gege klinika-nothropyn infuziot kaptam, cognit es betagen tbl-at, 0.25 frontint 3x, mert az ijedseg nalam panikrohamokat okozott (szedulesre es nyugtato homeopatias szert is ajanlottak). A tuneteim a rendszeres egyensulytorna vegzese mellett is ugyan ugy vannak. Dolgozni azota sem tudok, allandosult a szedules, a nagyobb loketszeru szedulesek redukalodtak ugyan, de meg mindig csak ulve tudok aludni, fekve elviselhetetlen a szedules roham. Otoneuralgika kezelese szukseges, de sajnos hosszu honapok alatt lehet sorrakerulni csak a szakrendelesen Dr Szirmainal.Borzaszto erzes…es a tehetetlenseg is…

#20065 164417 hozzászólása: 2015.01.28. 04:33

Sajnálom hogy ennyire erősek a tüneteid… Ez borzasztó! Én is parázok egyfolytában pedig ugytünik a gyógyszer amit szedek hatásos. Még én is állományba vagyok most készülök laborba menni. Mit mondtak az orvosok? gyógyitható ez a betegség? irnál bővebben erröl a kezelésröl?

#20067 angel73 hozzászólása: 2015.01.28. 13:21

Szia! Az a javaslatom a neten keresd meg Dr Szirmai Agnes(o a szakertoje a bppv-nek) irasait, en is ezt tettem kinyomtattam, valamint az o egyensulytornaja is letoltheto, azt is kinyomtattam. A kiadvanyt 1600 ft-ert a Klinikan is meglehet vasarolni.En eddig annyit tudtam meg a szakorvosoktol, hogy csak az egyensulytornaval orvosolhato. Eleg osszetett a betegseg, olvass utana, az o szakirodalmaban. A klinikan van specifikus rendelese de!!! a leghamarabbi szabad idopont majus 16 :( ! Ket maganrendeloben is dolgozik, 30000ft a komplex otoneurologiai kivizsgalasa, de nekem mar februar 2. hetere adtak idopontot. Sokat gondolkodtam, de abban nyugodtam meg, hogy odadzanom ezt az osszeget, bizom benne, hogy a mihamarabbi epulesemre valik! A vizsgalat utan megirom reszletesen mit mondott, biztosan sokak segitsegere lesz, akik nem tudnak eljutni. Ha nem talalod a cikkeit szolj! Mihamarabbi gyogyulast!!!

EN-ek
#20007 EN-ek hozzászólása: 2015.01.25. 09:01

HELLó! ÉN se akarlak elkeseriteni, de őszintén szólva lövésem sincs h konkrétan mitől van…:)

(mikor 1ször RÁMjött 1 szép hamvas reggelen, bévallom majd beszartam – de végülis ennek köszönhetitek h RÁakattam eme remekk ódalra; mera gugli ezt köpte KI. szégyen rájuk, de máshol még mais alig tudnak róla!)

+figyeléseim szerint azonban a klf. stressz nagymértékben képes triggerelni a “beindulását!” (ÉN am n nagyon hiszek ebbea szokásos mészkristáj-bigyó elméletben, deez a magánvéleményem)

Mindazonáltal már attól h tudod mi is ez, és végülis téll. n HALÁLos (csak qrva szar:) már ettől kevésbé leszesz rosszul HA setleg +int elő enné a fene. (LEGnagyobb baj ijenkor n isa szédelgés hanema para, erre – sz.e. – pl 1 kis canaks csodákra képes!)

Javulgatást!:)

#20020 164417 hozzászólása: 2015.01.25. 13:03

Köszönöm hogy irtál!
Hát én is majdnem besz..tam az ijedtségtöl az biztos! Aki nem volt benne szerintem el se tudja képzelni milyen rémes ezt átélni. Voltál vele kivizsgáláson? érdekelne esetleg neked mit mondtak.Az én orvosom elég sok mindent felsorolt és én is kutakodom azóta is itt a neten.

EN-ek
#20085 EN-ek hozzászólása: 2015.01.29. 09:53

na sóval: n volt vele semmijen KIvizsgán ofc (mert tök fessleges lett volna) simáncsak barátilag +mlítette a dokinak. ill. még ÉN mondta néki h MI lehet a dg., mera legtöbb II. osztájú kuruzsló még n is nagyon hallott erről, v tökmásra tippelt:P

sztem n gyógyít6ó v mittomén:) Epley-t csinálhassátok (v használ v n, DE ártani n fog…:)
és óvakoggy a stressztől! (+ a Törpétől)

#20086 164417 hozzászólása: 2015.01.29. 10:48

Igen az lenne a jó ha nem paráznánk… csakhát ezt könnyű mondani és nem olyan könnyű véghezvinni.
megváltozik minden én személy szerint óvatosabban közlekedem a fejem megvan már lassan merevedve mer nem merek hirtelen se balra se jobbra nézni és még sorolhatnám…Tény hogy nem halálos betegség, de roppant kellemetlen! valószinű megkell valahogy tanulnunk együttélni vele!

#19997 Balla hozzászólása: 2015.01.24. 21:27

Sziasztok, négy hónapja vagyok ebben a betegségben, és Betagen tablettát szedek rá. Meg Nootropilt is, valamelyikre allergiás lettem, kérdésem, van-e valaki rajtam kívül is allergiás ezekre a tablettákra? Azt mondta a bőrgyógyász szakorvos, hogy hagyjam el a Betagen tabletta szedését, a Nootropilt szedjem az nem csinál allergiát. Véleményeteket előre is köszönöm szépen!

#20006 164417 hozzászólása: 2015.01.25. 08:24

Én is uj vagyok még ebben a témában, de lehet más tud neked segiteni. Én magamtol nem merném abbahagyni a gyógyszert, szerintem te is konzultálj azzal aki felirta neked hogy ebben az esetben mi a teendőd.

#20011 Balla hozzászólása: 2015.01.25. 10:43

Igen, meg fogom vele beszélni.

#20068 angel73 hozzászólása: 2015.01.28. 13:29

Szia! En betagent szedek, nincs problemam de ez is szintetikus gyogyszer…sok mindent okozhat, vagy nem! Dr Szirmai Agnes ajanlja interneten is elolvashatod szedulesre a bppv-nel a VERTIGOHEEL homeopatoas tablettat, gyogyszertarban kaphato. En vettem es kiprobaltam, ugyan olyan jo mint a betagen! Mellekhatasa nincs! Gyogyulast kivanok!

#19991 jdobsa hozzászólása: 2015.01.24. 10:23

nem akarlak elkeseriteni de ez nalam 4 eve tart.
Belso ful eredetu-nem halalos,de nem is gyogyithato./nalam/
tunetmentesse lehet tenni sokszor egy evig semmi nyoma aztan varatlanul elojon.
meg a kivalto okot sem tudjuk.
aztan megint hosszu szunet.BPPV a neve itt talalsz javaslatokat a megoldasra.
Nalam a torna-uszas.-par gyogyszer,evi 1x infuzio kura -neha masszazs-laseres kezeles…
Lenyeg nem szabad panikba esni,-fel gyozelem.
Eü.-ben dolgozom a sok ev alatt 2-3-al talalkoztam az enyemen kivul.
Varazslot-kuruzslot mondhat bárki ne higyj nekik
sok sikert.d.j.

#19992 164417 hozzászólása: 2015.01.24. 12:19

Köszönöm hogy irtál nekem! Hát sajnos bevagyok parázva még tul friss az élmény(( Hát ezt szörnyű volt átélni az biztos! megkérdezhetem neked milyen ődönként jön elő? ilyenkor mit csinálsz? Én most táppénzen vagyok de szeretnék minél előbb munkába állni!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close