BPPV

Téma címkék:
2015.02.11. 19:04

Sziasztok! Kb.:3 éve nálam is megjelent ez az “állapot”, igen csak erős intenzitással. Előbb csak általános émelygéssel, szédüléssel kezdődött. Haza mentem a munkahelyemről és lefeküdtem. Aludtam egy kicsit, majd úgy éreztem, hogy egyre rosszabbul vagyok. Nem tudtam mi a bajom, hisz a gyomrom nem fájt, de állandó émelygéssel, hányingerrel küzdöttem és mellé még szédültem is. Természetesen mindez a hétvégén jött elő, háziorvos nem volt. Úgy éreztem, hogy az ügyeletre nem tudnék elmenni. Mikor kimentem a mosdóba annyira rosszul lettem, hogy nem bírtam visszamenni a szobámba, csak lefeküdtem a kőre és gyűjtöttem az erőt, hogy vissza tudjak menni az ágyba. A lányom nagyon aggódott értem, ezért felhívta a másik lányomat (aki oxyológus szakorvos, és majd 200 km-rel arrébb lakik tőlünk). Beszámolt neki a tüneteimről, -persze a tudtom nélkül- majd bejött a szobámba, és egy nagyon egyszerű “vizsgálattal” – amit a nővére mondott el a telefonban, hogy hogyan csináljon -kiderítette, hogy mi is a bajom. A vizsgálat nagyon egyszerű volt, fel kellett ülnöm és a fejem mozgatása nélkül az ujját kellett követnem a szememmel jobbra és balra. A bal szemem – amit én nem is érzékeltem – akaratlanul is gyors jobbra-balra mozgást végzett. Így szenvedtem végig a hétvégét, majd hétfőn kihívta a háziorvost, akinek beszámolt a “telefonos” diagnózisról, és már a zsebében hozta a receptet.Sermion-t kaptam tőle, de a tünetek csak enyhültek valamelyest, de nem szűntek meg. A következő héten a fül-orr-gégész szakorvostól Arlevert-et kaptam, ami már használt is. Azóta nem jelentkezett, időnként végzem az “Aply” ? “Eply” tornát, amikor érzek enyhe szédülést. Csak az állandó fűl zúgás ami visszamaradt, de az egyre erősebb… Sajnos. Még ezzel kellene valamit kezdenem..

#20180 laacika hozzászólása: 2015.02.11. 23:24

Kedves Cillu akkor ez neked is Bppv?Érdekes mert nekem sosem volt hányingerem közbe,én már 8 hónapja kinlódok vele,amikor az Epley tornát csinálod mit érzel?Melyiket csinálod?jobbra-balra lefekvős-közben felfele nézőst?

#20189 Cillu hozzászólása: 2015.02.14. 23:00

Igen, amikor ez az eset történt velem, akkor naponta többször is csináltam a fej jobbra-balra fordítás és közben hátra fele döntést és még eközben a szememmel jobbra-balra-le és fel nézegetést. Általában ülve végeztem ezt – és még a mai napig is végzem időnként a munkahelyemen – , fekve csak esténként otthon végeztem. Amikor érzem, hogy kicsit szédelgő-kóválygós a fejem, akkor elkezdem csinálni és 2-3 jobbra – balra forgatás után enyhül. Engem annyira megviselt, hogy szinte nem volt erőm a mosdóba kimenni, és én bizony hánytam is. Annyira erős volt a forgó érzés. Autóvezetésnél egy-egy keresztezősben mikor jobbra-balra kellett nézni, bizony vigyáznom kellett, hogy ne legyen túl gyors a nézelődés,mert rögtön elkapott a szédülés. Ez kb 3 hónapig is eltartott az eset után. Most már egy ideje jól vagyok, csak a fűl zúgás ami visszamaradt.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close