BPPV

Téma címkék:
2015.07.25. 21:18

Sziasztok !Nekem áprilisban volt az első rohamom. Szerencsére jó orvoshoz kerültem,egy hétig voltam korházban.Sajnos azóta már kétszer voltam roszul. Akkor is szédülök ha a kristályok rendeződnek.

#21551 Zsazsa1951 hozzászólása: 2015.09.03. 18:22

Sziasztok!

Kedden kezdődött nálam, plusz pánikroham. Még fiamat és az ügyeletet tudtam hívni. Mentővel a sürgősségire vittek. Ott is ekg-t csináltak, de ct-t nem, mert hogy a tünetek alapján egyértelmű volt a diagnózis. Infúziót kaotam, órákon keresztül. Megszünt a szédülés, hazaküldtek. Másnap reggel újra beindult minden. Irány taxival a neurológia. A doktornő mutatott egy fejtornát, amivel direkt, elég brutál módon magamat szédítem, ennyi.
12 éve szintén volt ilyen problémám, de akkor még a nyaki meszesedésre fogták, minden más vizsgálat negatív volt. Akkor még szerintem nem volt nevesítve talán eg a betegség. Anno úgymond magától múlt el pár hónap alatt.
Ti sem kaptatok semmilyen gyógyszert? Csak a torna a megoldás?
Nem mintha gyógyszerekre vágynék, három hónappal a térdprotézis műtétem után.

Üdv a klubban:

Zsazsa

#21269 magdi55 hozzászólása: 2015.07.26. 12:37

Sajnos ez nem gyógyítható véglegesen/Szirmai drnő ebben a legjobb/
Átmenetileg igen,a tornával.De rendszeresen csinálni kell a labirintus tornát,cd is van,ami a szemmozgást eddzi”.A Klinikán lehet kapni az időpontos” Évikénél:) /Így még ritkább és rövidebb. Sajnos a légnyomásváltozás erősen befolyásolja! A nyak helyzete,elfekvése” .A D-vit szedése is segít,itt valahol olvastam..Ki is szárad bizonyos kor után a belső fül és meszesedik..Szédülés oka lehet még nyakcsigolya eredetű. Sokat segíthet egy jó,megbízható!! kiropraktőr,visszaigazítja az apró elmozdulásokat..
Napi 2x a nyaktorna,körbejárás szék körül,nyak j-b oldalra nézve..Álljunk 1 lábon fél perc,napi többször/szék a közelben!! Edzeni a labirintus rendszerünket napi 2x. A sok front most nem jó,vérny.ellenőrizni,kiugrások lehetnek..Torna,Betaserk/vagy rokonai/ értágító valami”és ha muszály:pici Frontin 1/4ed. Fokh.kapszula vagy igazi. Én akupunktúrára és biorez.ra jártam hosszú ideig.Jó:) Szépet,jót:) /5éve ismerem a helyzetet/

#21270 Vasanszki hozzászólása: 2015.07.26. 14:10

Nekem meszesedés van a fülemben ,és már kétszer műteni kelett .A D vitamint nem tudtam de mostantól szedni fogom.A tornakat is csinálom csak sajnos türelmetlen vagyok ! Idegesit ,hogy nem tudom abban a tempoban csinálni a dolgaimat ahogy elötte.

#21268 matild hozzászólása: 2015.07.26. 09:42

És azt nem mondták, hogy miért szédülsz, ha már rendeződtek a kristályok?
Én lassan megtanulok együttélni vele. Régen pár hétig szédültem, aztán elmúlt évekre. Aztán vissza, kitornáztam és ismét nem jött vissza egy darabig. Most már hiába tornázom, sokkal gyakrabban előjön. Annyival jobb a dolog, hogy már nem ijedek meg, csinálom amit kell. Lelkileg jobb, de azért elég utálatos dolog. Nem tudom, egy szakorvos ki tudná-e tornáztatni belőlem végleg?

#21271 Vasanszki hozzászólása: 2015.07.26. 14:22

Szakorvos sem tudja végleg megoldani .Nálam csináltak CT amikor bentfeküdtem Szèkesfehérváron.Negativ lett most csináltak MRI eredény jövöhéten.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close