Bppv

2015.10.09. 16:54

Sziasztok! Most talaltam erre az oldalra es igy fedeztem fel, hogy nekem is tutira bppv-m van. Nekem 5 eve volt eloszor, ejszaka, egyik oldalrol masikra fordultam, akkor jelentkezett.eros, forgo szedules, lefekveskor, felkeleskor. Neurologia, onnan nyaki ér uh, fuleszet, nyaki rontgen, MRI, mindenhol minden rendben volt. A neurologus szerint izomfeszultseg miatt lehet. Nem mondta ezt a bppv-t. Azota tobbszor jelentkezett mar, en a vestibularis tornat talaltam a neten es azt alkalmazom, gondolom hasonlo lehet az Eply vagy micsida is. A tornatol van, hogy par ora alatt elmulik de volt, hogy par napig tartott,gyengebben persze. En ehhez kotom, hogy generalizalt szorongasom lett, annyira feltem a szedulestol, h egyik ejjel panikrohamom lett es onnantol szorongas. Abbol mar kigyogyultam, neha 1-2 napra visszter a szorongas dnem allando. Azt veszem eszre, hogy akik itt leirtak a tortenetuket, nagyon sokan panikosak vagy szorongok. Lehet vajon osszefugges?

Nekem egyebkent eddig eleg ritkan jelentkezett, volt, hogy egy evig egyaltalan nem. De mindig felek tole. Es eleg bosszanto, h nincs ra gyogymod vagy megelozes. Es ha mindenkinek vannak ilyen kristalyok a fuleben, akkor hogy lehet, hogy egyeseknek nem, masoknak meg elmozdul es ilyen gondot okoz?

#21748 magdi55 hozzászólása: 2015.10.10. 09:42

Tipikus az “éjjel megfordulok és….borul a szoba”..nekem már ez enyhébben jön vissza,csak” meglódul”megszédülök.Ami semmivel nem téveszthető. 5éve mi a csuda történhetett,mert nekem is 5 éve:)
évi 2x. Ekkor:labirintus torna,Betagen /ezt mindig szedem/ eply ..Szirmai dr.nő.Akupunktúra,biorez. gyorsítja a gyógyulást.Ilyenkor 0.25ös Frontin..mert szorongunk bizony.A rendszeres torna fontos,naponta kéne! Enyhébb és gyorsabb lefolyású..Az infúzió nekem nem segített,sőt rosszabb..
Sajnos nincs ismert oka,igazi gyógyszere sajnos!! Olvastam már D vit hiányt,de én eszem pl.jó a vérképben is/de nem árt megnézetni/ Bizakodom,mert a tavaszi”most kimaradt,csak ősszel jött..Tény:azonnal eply és az egyensúly torna..Jobbulást kívánok:)

#21744 jdobsa hozzászólása: 2015.10.09. 21:11

Igen a pszihes dolog bnalam is bejott,mivel nem tudni mikor csap le a korság.
Nem veletlen hivjak ezt aruhaz betegsegnek mert ott a nagy ter okozza a bizonytalansagot.
Kell egy kapaszkodo vagy egy ismeros a kozelbe .
En 5 eve kuzdok vele mar evi 1-2 rohamnal tartok.Lehet ez utcan,kocsiban,lakasban barhol.
Megprobalom visszaverni a tamadast .eddig sikerrel.
gyogytorna-uszas par gyogyszer-neha infuzio kura ez az en therapiam.
Ja es e.ü.-ben dolgozom 15 eve ,vegleges megoldast itt sem tudunk rá.
a szorongast probald lekuzdeni-valami izomlazito -B6 vitamin.-nem art aha a parkapcsolat pozitiv hozzaallasu-ezek az en tapasztalataim ,remelem segitenek. udv.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close