tinnitus

Téma címkék:
2016.03.15. 13:31

Nekem már gyerekkoromban baj volt a bal fülemmel, állandóan fájt, anyám mindig melegített sózsákot rakott rá. Most 67. évemet töltöm, és közel 20 éve zúg a fülem, de néhány napja már szédülök is. Azelőtt is volt, hogy szédültem, de az elmúlt egy nap alatt. Most úgy érzem, hogy a másik fülem is zúg, ami kiegyenlíti a szédülést is, mert nem jobbról balra szédülök, hanem összevissza. Megvizsgáltam magamat, azaz egyensúlyi tesztet végeztem, ahogy a fül-orr-gégészeten is végezték. Behunyt szemmel előretartott kezekkel végigmentem a szobán, és csak nagyon kis kitérést találtam. Ki is merek menni az utcára, de vigyáznom kell nagyon, mert ha oldalt fordítom a fejem, akkor szédülök. Egyébként az összes vizsgálatot elvégezték rajtam még annak idején, de nem találtak semmit. Szerintem az MRI-vizsgálatot rosszul végezték el, mert a kontrasztanyagot nem az érbe adták, hanem valahogy mellément, és már toltak is be a gépbe, időt sem hagyva, hogy talán valamennyi anyag felszívódjon. Hiszen a kontrasztanyag,-ha pontosan adják be,- nem rögtön fog megjelenni az agyban! Nem szóltam az orvosnak, és a mai napig bánom, hogy nem szóltam, dehát némelyik orvos nem foglalkozik azzal, hogy a beteg mit mond. Nem tudom, hogy mi lesz az el nem múló fülzúgással, most megpróbáltam letölteni egy fülhallgatón keresztül hallgatható programot, ami talán segít. Elég sokfélét lehet találni, és Netezés közben egy kicsit legalább elnyomja a belső hangokat. Érdekes, hogy ritkán még rádióadást is hallok, nem értem, amit a bemondó mond, csak hallom, sőt még néha zenét is hallok. Hihetetlen, de így van! A sorstársaim is biztosan hallottak már ilyenről.

#22947 papa67 hozzászólása: 2016.03.17. 20:54

Nos, nem a szobában szóló rádiót hallom, mert nincs bekapcsolva. Az agyam veszi néha a rádióhullámokat, és ahhoz nem kell rádiókészülék. Sőt, még érdekesebb, amikor ritkán még magnóként is működik az agyam, azaz a hallott zenét vagy beszédet úgymond “visszajátssza”.

#22943 csermaksanyi hozzászólása: 2016.03.16. 16:05

Szia Papa67!
Lehet, hogy félreértelek, de azt írod, hogy néha a fülzúgás mellett rádióadást is észlelsz, vagy időnként meghallod a szobában szóló rádiót is.
Énnekem is zúg a fülem, már 20 éves korom óta ( most vagyok 72), de ilyent nem tapasztaltam. Érdekes amit írsz. Igazán kíváncsivá tettél.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Akadémiai Kiadó Zrt.

H-1519 Budapest, Pf. 245

Telefon: (06 1) 464 8200

Email: varoszoba@akademiai.hu

© Akadémiai Kiadó Zrt.

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala, az Akadémiai Kiadó gondozásában. Orvosok szakmai portálja: nota.hu

Precognox

Close
Close