Újabb kérdés Makara Doktor Úrhoz!

Téma címkék:
2016.06.10. 13:49

Szeretném megkérdezni,hogy mit jelent: Pancreas gracilis, szerkezete kissé durvább.
Hasi ultrahangon voltam. A máj minimálisan nagyobb. Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:Rózsa62

klmaan
#23991 klmaan hozzászólása: 2016.10.29. 23:56

Szia Mariat!
Osztozom a nézetedben. Én is a természetes ételeket részesítem előnyben! Nem adok pénzt ilyen-olyan margarinokra, hiába írják tele, hogy milyen sok vitaminnal van dúsítva. Aztán a hűtőben megpenészedik! Pontosan azokat eszem, esszük, vesszük amit leírsz! Én már a 80-as években is gyanakvással voltam a nagy olaj imádattal szemben, így soha nem volt olyan időszak, amikor csak olajjal főztem voltam, de ma már csak kényelmi okból nyúlok az olajhoz, különben zsír! Persze, igyekszem rendeset/házit venni, mert: “megérdemli”a májam, meg a családom!
Itt is azt vallom, hogy csak tiszta forrásból!
Jó étvágyat! Jó egészséget!
Üdv: Klári

#23990 haraszika hozzászólása: 2016.10.29. 22:16

Tisztelt Dr ur az lenne a kerdesem önhöz hogy a mäj tud e viszketni mert pär honapja eleg sokat viszket a mäjam.HCV PCR NEGATIV ZSIRMÄJ VISZONT AZ VAN MEG MARADOK TISZTELETTEL:

#23461 Mariat hozzászólása: 2016.06.21. 12:44

Tisztelt Makara Doktor Úr!

Június 2-án kezdtem meg az interferonmentes hármas kezelést a Viekliraz, Exviera, Malderiba gyógyszerekkel.
A gyártó honlapján ezeket olvastam:

Ribavirin 28 oldal

Az étkezés hatása
Egyetlen 600 mg-os per os ribavirin dózis biohasznosulása növekszik nagy zsírtartalmú étkezéskor. A ribavirin koncentráció paraméterei, az AUC(0-192h)és Cmax42%-kal, ill.66%-kal nőttek az éhezési állapothoz képest, ha a ribavirint nagy zsírtartalmú reggelivel vették be. Ebből az egy-dózissal végzett vizsgálatból származó eredmények klinikai jelentősége nem ismert. A több alkalommal, étkezés során alkalmazott ribavirin vérszintje hasonló volt a peginterferon alfa-2a- és ribavirin-, valamint interferon alfa-2b- és ribavirin-kezelés után. Optimális ribavirin plazmakoncentráció eléréséhez célszerű a ribavirint étkezés közben bevenni.

Exviera 39. oldal:

Az étkezés hatásai
A daszabuvirt étkezés közben kell bevenni. A daszabuvirral folytatott összes klinikai vizsgálat úgy zajlott, hogy a készítményeket étkezés közben alkalmazták.

Az étel 30%-kal fokozta a daszabuvir-expozícióját (AUC) az éhomi állapothoz képest. Az expozíció fokozódása hasonló volt függetlenül az elfogyasztott ételtől (pl. magas zsírtartalmú szemben a közepesen zsíros ételekkel) vagy annak kalóriatartalmától (körülbelül 600kcal szemben a körülbelül 1000 kcal-val). A felszívódás maximalizálása érdekében az Exviera és az ombitaszvir/paritaprevir/ritonavir tablettákat étkezés közben kell bevenni, és ebből a szempontból nem fontos a táplálék zsír-és kalóriatartalma.

Én ezeket olvasva próbálom zsírtartalmú étellel bevenni a gyógyszereket. Jól teszem-e? Mert mindenhol azt olvasom máshol, hogy zsírt nem szabad enni májbetegnek.

Köszönöm a választ előre is.
Mariat

#23462 katih hozzászólása: 2016.06.21. 21:09

Szia Mariat!
Nem vagyok orvos és az interferonmentes kezelést sem ismerem ennyire, de addig amíg Makara dr Úr válaszol szeretnélek megnyugtatni. Szerintem jó, ha zsírtartalmú étellel veszed be a gyógyszert. Én a boceprevires 3as kezelés hatására lettem gyógyult. Akkor a telaprevirnél is és a boceprevirnél is zsírtartalmú étellel kellett bevenni a tablettákat. miközben nem kívántam semmi kaját a hátam közepére se, naponta 3x (az utolsót este 1/211kor) zsírtartalmút ettem. (Máskor vacsorázni se nagyon szoktam). Képzeld míg mások az tanulmányozzák a boltban, hogy minél kevesebb zsír legyen a kajában és a minél többet kerestem. Brrrr…Ennek hatására én bizony nem fogytam, hanem híztam a 3as alatt. (A sima kezelés alatt 15 kg-t fogytam). De megérte, mert meggyógyultam. A kezelés után pedig majd szépen visszatérhetsz a zsírmentes kajákra.
katih

#23466 Mariat hozzászólása: 2016.06.22. 11:40

Szia Katih!

Én örülök neki, hogyha zsírtartalmú étellel kell bevenni. A zsír ugyanis fogyaszt. Pont egy ilyen diétával fogytam le 25 kg-ot. Csak nem voltam benne biztos, hogy ezt most is lehet, mert mindenhol azt írják, hogy a májbetegnek nem szabad zsíros ételt enni. Pedig az epe általi méregtelenítés csak így indul meg, és a zsírban oldódó vitaminok csak így szívódnak fel. Énrám a lightos dolgok fogyasztásától rakódott le a sok zsír, akkor hájasodtam el, egészen 98 kg-ig. A jó házi kolbásztól, tepertőtől, finom húsos szalonnától, zsírtól, tojástól nincs egészségesebb a világon. Semminek sem kell tocsogni a zsírtól persze. A sok rossz margarint, vacak olajakat és egyéb rossz lightos dolgokat teljesen ki kell iktatni az étrendből.

#23407 Makara_dr hozzászólása: 2016.06.10. 17:08

Apró eltérések orvosi jelentőség nélkül…
Makara dr.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close