sziasztok!

Téma címkék:
2016.08.23. 14:05

Pánikbeteg vagyok kb. fél éve, és úgy jött elsőnek, hogy a szívem elkezdett gyorsabban dobogni. Erre nagyon megijedtem, utána elkezdett fájni a fejem és szédültem és atz gondoltam, hogy infarktust fogok kapni.
Utána olyan égető érzések jöttek rám, a kezemre, mellkasomra, szinte végig ment az egész testemen, és ez egy napon belül elég sokszor. Ma már szinte minden nap ez van. Elmentem az orvoshoz és írtak gyógyszert, rexetin 20mg ból 1 szemet és még frontinbol 3×1-et. De én ezeket nem vettem még be, mert nem szeretnék rászokni. Néha beveszek nyugtatót, amikor vannak ezek az égető érzések. Segítsen már valaki, akinek írtak ilyen gyógyszert és szedi, hogy jobban lett-e tőle. Vagy nem is érdemes szedni? Próbálom nyugtatni magam, mert azt mondják, fejben dől el minden. Tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak…

#23820 Barbilooo hozzászólása: 2016.09.05. 22:53

Valoban fejben döl el. Megszuntetni nem tudtam, de kezelni megtanultam ezt a betegseget, es gyogyszerek nelkul. Ez alatt azt ertem hogy ha erzem elindul a pånik, szivdobogås, akkor mely levegöt veszek, NEM pånikolok, hanem erösen koncentrålok arra, hogy mår el is mult a roham. Igy nem hatalmasodik el rajtam a påni felelem. Ha erös vagy, akkor neked is sikerul.

#23823 romina hozzászólása: 2016.09.07. 16:26

szia! már most én is rájöttem hogy igykell csinálni sokszor sikerül is de nem mindig azért is kezdtem el a gyógyszer szedést de még csak két hete szedem azt mondgyák később hat a gyógyszer .nem sokáig akarom a szedni a gyógyszert mert attól függetlenül ugy csinálom ahogy te mondod és remélem sikerülni fog.probálok nyugodt maradni. köszi a segitséget nyugodtan írj ha beszélni akarsz velem….

AGyuri
#23770 AGyuri hozzászólása: 2016.08.23. 22:20

Szia kedves Romina

Semmiképp nem szeretnék belekontárkodni a dologba, én ugyanis elsősorban nem pánik beteg vagyok.
De az alkohol elvonási idő után voltak pánikrohamaim. Nekem jóval kisebb adagban irtak fel frontint, és nekem segitett. Valóban igaz , hogy minden fejben dől el, de a gyógyszer hatása nálam erösödött egy kis placebo hatással, mert abba a pillanatban amikor bevettem, a tudatom rögtön nyugodtabb lett, hogy tudta már a szervezetembe van a nyugtató. De csak rohamkor vettem be , igy a napi 3x-i adagoláshoz nem tudok hozzászólni. A másik gyógyszert nem ismerem.

Én hozzátettem egy tudományos ellenszert is a pánik valótlan rosszulléte ellen: rendszeresen alaposan kivizsgáltatom magam ( sajnos erre csak magándokinál van lehetőség,kivéve ha nagyon jó háziorvosod van ) 5 év alatt többször voltam szivultrahangon, vérvételen, mellkas röntgenen, légzés funkción, utoljára néhány hónapja teljes kardiologiai kivizsgáláson terheléses ekg stb… Ezeket 1-1.5 évente megcsinálom, és amikor azt hallom hogy szervileg semmi bajom az szerintem egy hatalmas fegyver a pánik ellen.
Jövöre tervezem egy mellkas koponya CT elkészitését. Elég drága de ha az jó akkor az nagy nyugodtságot adhat.
A harmadik ami segithet a kutyaharapás szőrével…vagyis semmiképp nem szabad bezárkozni, elbújni, hanem ki kell mozdulni, hogy impulzusok érjenek, vagy bármi mást amitől félsz, amikor rádtör a pánik.
Ezek csak a saját egyéni tapasztalataim, nekem “használtak”, de minden ember más, mindenkinek más a megoldás. Ha szeretnél irj nyugodtan andrigyurci@gmail.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close