Pánikbetegségem kezelese

Téma címkék:
2016.09.05. 19:58

Hivatalosan nem tudom, hogy pánikbeteg vagyok, de a tünetek alapján úgy gondolom. Fizikailag, szervezetileg egészséges vagyok, minden évben megteszem a szűrővizsgálatot. Édesanyám komoly pánikbeteg, hasonló tüneteket én is átéltem életem során, többször is. Orvoshoz ezzel a problémával nem fordultam, mert úgy éreztem, hogy gyógyszerek nélkül is le tudom küzdeni. Ez a probléma közel húsz éve fennáll, de igazából az utóbbi pár évben lett rendszeres – havi egy-két alkalommal tör rám. Negatív gondolatok, halálfélelem, pánik, szorongás, félelem, hogy egyszer szívinfarktust kapok. Van két lányom akik miatt túlontúl is aggódom, talán nem kéne. Lehet, ez a betegség egyik “szövődménye”. Szóval sokat aggódom és szorongok.

Fejemmel, eszemmel tudom hogy nem kéne. Annyit már megtanultam, hogy amikor jön a roham, akkor meg tudom már akadályozni azt, hogy nehogy elhatalmasodjon rajtam. Hirtelen szerűen jön, akár egy közértben is utol tud érni. Szapora szívdobogással indul és aztán jön a félelem. Tökre nem értem hogy ez mitől van. Viszont egy laza csellel le tudom már szerelni. Egyszerűen tudatosítom magamban, hogy én erősebb vagyok nála és nem hagyom magam. Az elmének muszáj felülkerekednie az érzéseken. És tudod, miért? Mert mi befolyásoljuk a testünket és nem az minket. Segít, ha ilyenkor mély lélegzetet veszünk. És sokat javít a B vitamin is, erősíti a lelkünket. Pánikosoknak ajánlom a B-komplexet, nekem segített. Nem mulasztja el, de enyhít az aggodalmon.

Biztos segítenek a pánikbetegségre való gyógyszerek, de én mindig is tartottam tőlük, mert könnyen függőséget okozhatnak és mellékhatásai is vannak.

Ha nem is szüntethető meg teljesen a pánikbetegseg, de az biztos, hogy meg lehet tanulni kezelni. Magatoktól is, nemcsak gyógyszerrel. Légy erős, ez a kulcsa.

#23821 Barbilooo hozzászólása: 2016.09.05. 23:10

Eszembe jutott meg egy dolog, amit nemrég hallottam a pánikbetegség okáról. Nagyon érdekes és talán logikusnak is hangzik.
Arról van szó, hogy amikor az ember meg ősemberként élt, akkor ugyebár nagyon éberként kellett élnie, mert minden irányból veszély leselkedett rá. Gyakori lehetett pld hogy vadállat támadott az emberre. Ősemberünknek azonnal reagálnia kellett ami talán a legtöbb esetben az uzsgyi, irány a menekülés futás lehetett. Adrenalin-löket, egeket verő pulzus a szervezet első reakciói.
Nem kizárható, hogy ez a fajta vészhelyzet-reakció fennmaradt a sok-sok évezred folyamán, és néha bizony minden ok nélkül előjön.
Ki tudja, talán igaz is lehet?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close