Talán teljesen meggyógyultam

Téma címkék:
2016.11.06. 09:55

Sziasztok Sorstársak! Üdvözlök mindenkit! Külön üdvözlöm Nórát, aki sok erőt és kitartást adott nekem az incivós kezelés alatt. Régen jártam erre. Örömmel írom le, hogy nekem talán sikerült kigyógyulnom a hcv-ből.

Bár az egyik vérvételnél, amikor jeleztem a egészségügyi szakdolgozónak a volt bajomat azt mondta, hogy ebből kigyógyulni nem lehet, csak tünetmentesnek lenni! Nem tudom,ez így van-e, de egy kissé meglepődtem a kijelentésén.

Most fogászati kezelések elé nézek, és úgy döntöttem önző módon, hogy nem közlöm a gyógyulásom tényét

a fogorvosnak, mert ebben az esetben nagyon nehéz lenne orvost találni aki kezelni merne,hiszen sok az előítélet. Nem tudom, helyesen teszem-e. Nyugdíjas lettem, de kisebb ízületi problémáim mellett még képes vagyok dolgozni, úgy gondolom, 65 éves koromig tudom csinálni. Egyszóval a kezdeti kisebb csüggedés és a nem egyszerű kezelések után sínen vagyok és boldogan élem az életem a velem mindvégig kitartó párom mellett.

Minden kedves Sorstársamnak csak ugyanennyit kívánok!

Kitartást Gyógyulást és Boldog Életet!

Oldfiker
#24093 Oldfiker hozzászólása: 2016.11.09. 17:36

Kedves Lez, Hetvenes, Museto és a többi hozzászóló!
Nagyon gazdag kis oldal kerekedett Lez történetéhez kapcsolódó hozzászólásokból, aminek én nagyon örülök, mert több fontos info is található a gyógyulás utáni időszakról. Közel fél évig én is ízlelgettem ezt az időszakot, és nem elfeledve, hogy minőségi (!) változáson esünk át, ennek is meg vannak a nehézségei. Kezdve azzal, hogy a nagy várakozás után hogy érünk földet, szembesülve a realitásokkal, s hogy tudjuk beállítani a mindenképpen más (jobb) életminőséghez a mindennapi ritmust. A szervezetet sok maradandó sérülés érte a kinél rövidebb, kinél hosszabb vírusos időszak alatt, ezért el kell fogadni, hogy nem leszünk már a régiek, de a legfontosabb, hogy a vírusok eltüntek, s az életünk minőségét most már saját magunk tudjuk optimalizálni.
Süssön Rátok a NAP! Oldfiker

Hetvenes
#24084 Hetvenes hozzászólása: 2016.11.08. 23:14

Üdvözlet a kedves gyógyult (és eddig még nem gyógyult) sorstársaimnak !
Meglepő hogy a Ti életetekről és problémáitokról is lehet hallani . Hogy szerettük volna anno hogy “csak” ilyen problémáink legyenek .Istenként néztük bő 3 éve a Vimor-on a gyógyult sorstársat .
Örömmel olvasom , hogy most is még itt vagytok , nem felejtettétek el a nehéz időket és a sorstársakat .
Szerencse hogy már annyian vagytok , és osztogathatjátok tanácsaitokat . Legfőképp pedig , hogy már élhet mindannyiunkban a remény a gyógyulásra ami már elérhetőnek látszik . Így már érdeklődve isszuk szavaitokat , próbáljuk elképzelni a majdani lehetőségeket , problémákat , megoldásukat .
Kedves Oldfiker ! Ne add fel a reményt ! Azt gondolhattuk , hogy a transzpl. utáni INF mentes végleg megoldja gondjaidat . Sajnos nem sikerült , de nem lefutott ügy . Értékeld a jobb közérzetet , bízz a gyógyulás lehetőségében , így várakozz !
Igazad lehet Panzer és Museto , hogy valahogy jó lenne az utóéletet is bevinni a táblázatba . Ez elég nehéznek látszik , a fő probléma pedig az hogy kevesen adnak hozzá információt .
A kezelések úgy látom a Péter dr. úr beszámolója szerint haladnak , havi 60 + 60 a két féle gyógyszerrel.
Én a Viekiraxra várok 52,8-as pontszámmal ami okt. elején 440 , közepén 380 , végén 444 és most 384 sorszámot jelent . Tehát a sorszám alapján úgy tűnik havonta több az új beteg mint a megkezdett kezelés . De hát egyszer csak elfogynak a még elbírálatlan kérvények (jelenleg 500 körüli) és akkor haladni fog a sor . Ehhez kívánok Norának és a többieknek kitartást .
Hetvenes

museto
#24085 museto hozzászólása: 2016.11.08. 23:44

Szia Hetvenes! A táblázatunkban van egy kPa oszlop, abba lehetne talán dátummal kiegészítve beírni a jelzett értékeket. Az állapot alakulását egy vagy két plusz oszlopban lehetne vezetni, nekem pl már biztos, hogy megmarad az ízületi érzékenység, a többi gondtól úgy érzem nagyjából megszabadultam. Jó lenne ezt a táblázatot egy kattal elérni, ebben viszont a technikai személyzet segítségét kellene kérnünk.

Oldfiker
#24094 Oldfiker hozzászólása: 2016.11.09. 17:41

Kedves Hetvenes!
Szívből köszönöm a bíztatást, én is így gondolom, de azért jólesett a megerősítés!
Szorítok Neked, hogy minél előbb megkaphasd a “harcos gyalogsági erőket” a vírusaid ellen!
Üdvözöl: Oldfiker

panzer
#24079 panzer hozzászólása: 2016.11.07. 23:33

Kedves lez53 és minden sorstársam! Szerintem nem igaz az, hogy nem lehet meggyógyulni a HCV-ből. A szakdolgozónak ezt kár volt mondania. Amennyiben egyetlen vírus is van az nagyon hamar kiderül, mert ezek a dögök eszméletlenül gyorsan replikálódnak és akár napokon belül is többszöröse lesz a számuk. Ezt viszont már rögtön jelzi a 3 enzim – érték és ezért a gyógyult betegeknek már nem is csinálnak PCR-t, mert felesleges. Legalábbis az interferonmenteseknek nem, mint ahogy nekem sem. Nálam teljesen a padlón fekszenek az enzim-értékek és még mindig folyamatosan mennek lefele! Van olyan is, amely már 18-nál áll. Félek, hogy kiesek a tartományból alul. Számolni kell viszont a visszafertöződés veszélyével,ezért én otthon ástam egy bunkert , teletöltöttem tartós élelmiszerekkel és nem érintkezek senkivel. A folyadékot egy szívószálon keresztül a bunker nézőkéjén át egy gyüjtővízes dézsából veszem magamhoz. Akkor fürdök csak amikor esik az eső. A leveleket a bunker lövészkinézőjén keresztül veszem át a postástól egy erre a célra rendszeresített kesztyűben. Teljes illegalításba vonultam, mint Lenin.
Nóra! Makara főorvos úr azt írja, hogy 60-pontnál tartanak azok akik megkapják a csodabógyókat. Könnyen kiszámolhatod te is, hogy mennyi pontod van, mert ismered a metódust. Írd meg, hogy mennyinél jársz, mert nagyon drukkolok neked és kiváncsi vagyok rá. Minden harcban álló bajnoknak szívből kívánom, hogy győzzék le a dögöket! Egészen biztos vagyok benne, hogy sok kínlódással, szenvedéssel, de sikerülni fog.

nora51
#24082 nora51 hozzászólása: 2016.11.08. 18:41

Panzerkám, hál’Isten a régi vagy! Csak épp már dögmentesen!
41 a pontszámom. Köszi a drukkolást, neked is, és kedves Lez, neked is! Így jobb érzés a várakozás.
A kínlódás és a szenvedés már megvolt a hármaskezeléssel, most már jöhetne a gyógyulás is. 38 éve vagyok fertőzött! Mi lesz velem vírus nélkül, mikor már részben magam is vírussá váltam? :))))
További szélsebes regenerálódást nektek, Museto koma, neked is!!!!
szeretettel: nora51, régi veterán-társatok a lövész -árokból.

museto
#24072 museto hozzászólása: 2016.11.07. 21:18

Szia LEZ meg a többiek! Lassan két éve lesz, hogy vége az effektív kezelésemnek, de a tavalyi év bizony ráment a “romok eltakarítására”. Ennek ugyan vége, sőt a májam regenerációja is szépen halad előre (Ezt sem lenne rossz Hetvenes táblázatán követni, bár nem vagyunk sokan akik májilag ilyen mély gödörből igyekszünk felmászni.) ez a 13 kPa körüli érték nekem kitörő örömet jelent a javulás szempontjából, más kedves sorstárs meg szinte kardjába dől a “rossz” eredmény hallatán. Örömmel olvastam, hogy a VIMOR összejövetelen már téma volt a kezelés utáni állapot, ez valóban kissé fehér folt akár itt ezeken az oldalakon is. Én elég sokat nyavalyogtam a kezelés utáni jelenségek miatt, amik nagy része hál’Istennek megszűntek, kivéve az ízületi problémákat. Ezzel még csak elvagyok, viszont az zavar, hogy régi erőlétemtől úgy érzem már örökre el kell búcsúznom. Persze teszem a dolgom, de hamarabb kidőlök, bár a környezetem nem győz dicsérni, hogy mennyivel aktívabb lettem már ez évben, hisz egy csomó olyan dolognak álltam neki és fejeztem is sikerrel be. Azt viszont senki sem látta (talán csak a feleségem érzi), hogy a dolgok nem mennek mindig olyan gördülékenyen mint régen… Sokkal több erőfeszítésbe kerül ugyan annak az eredménynek az elérése mint korábban, Bizony meg kellett tanulnom az erőmmel okosan gazdálkodni. Ha túlerőltetem magam hamarabb előjön a derékfájás és tovább is tart, de igaz ez izomlázra is, és a gond az, hogy egy aktív napot bizony két lazább kell, hogy kövesse. Talán ebből adódik, hogy a viszonylag kevesebb és kíméletesebb mozgás miatt hajlamosabb vagyok a hízásra is, és ez ugye felveti a zsírmáj kialakulásának veszélyét. Nahát így élek én ebben a szép új helyzetemben, aminek ettől függetlenül nagyon örülök, és kívánok minden, még harcban álló sorstársamnak! Museto

lez53
#24076 lez53 hozzászólása: 2016.11.07. 21:35

Szervusz museto! Az ízületeimmel én is szenvedek,de ki lehet bírni. most is volt 2 hét munkaszünetem
mert nagyon fájt a derekam ami később lesugárzott a jobb bokámra, de hála az égnek elmúlt,
és óvatosan tovább kezdtem a munkát, még 65 éves koromig szeretnék így nyugdíj mellett dolgozni, utána
ki tudja, talán pihenek!
Mi már óvatosnak kell,hogy legyünk főleg ezzel a bajjal, még úgy is ha vírusmentesek vagyunk.
Neked is egészséget és hosszú boldog életet kívánok!

Lez53

Zsazsu
#24067 Zsazsu hozzászólása: 2016.11.07. 18:30

Szia Lez53!
Örömmel olvasom hogy végre sok küzdelem árán sikerült kigyógyulnod ebből az alattomos betegségből.
Hosszú és fárasztó utat tettél meg érte minden elismerésem érte!
Kívánok hosszú egészséges boldog életet!
Én szintén egy hónapja lettem vírusmentes, csak én kutatás keretében csináltam a kezelést.
Nem vagy egyedül azzal hogy meglepődsz dolgokon! Hiába lettünk vírusmentesek de….
Vírusmentesek vagyunk ugye, ami azt jelenti hogy nincs vírus, sem 15 sem egy .
Viszont amit tudok még , most kezdtem egy biológiai kezelést amihez vettek vért a vírus miatt és az eredmény negatív , DE !! mellé írták még Szerropozitív. Ami a következőket takarja: ” ha egy fertőző betegségen keresztülesik valaki, ezáltal védetté válik az adott fertőzéssel szemben. Tehát ezt a tényt a véréből kimutatják, szero pozitív lesz.A szerológiai vérvizsgálat során a vérsavóból kimutatható valamely kórokozóval szemben termelt ellenanyag, ami azt jelenti, hogy a vizsgált személy vagy átesett a fertőzésen, vagy megkapta a megfelelő oltást a betegség ellen.”
Mellesleg az egyik sors társamnak a fogorvosa közölte vele , nem érdekli hogy nincs vírusa ő akkor is csakis utolsónak fog beülni a székbe.
Az egyik orvosom nekem is hasonlóképp mondta, gyógyulttá nem lehet senkit nyilvánítani .
Akkor hogy is van ez? Gyógyultak vagyunk és mégsem számítunk annak?
Érdekes dolgok ezek ám.
Kíváncsi leszek hogy legközelebb a felülvizsgálaton hogyan fogják ezt százalékolni!
Hiába nincs itt miről beszélni ezt a bélyeget ránk nyomták és lenem lehet kaparni az életben.
Halványulni fog mint a tetoválás de örökre hordoznunk kell!!

nora51
#24069 nora51 hozzászólása: 2016.11.07. 20:03

Hordozza a bánat! Ne adj vért, hisz amíg élsz, szeropozitív maradsz, ezért el se fogadják a véredet. De ezenkívül tekintsd magad egyenrangúnak a többi emberrel. A kutyafáját! Bár ott tartanék, hogy már csak szeropozitív vagyok…Gratula neked Zsazsuuuuuuu! Tessék örülni!!!! Mindjárt küldök neked magánban pár fotót a kisbabámról, menten megvidámodsz! Puszi:
nora51

lez53
#24073 lez53 hozzászólása: 2016.11.07. 21:22

Kedves Zsazsu! Én nem fogom már elmondani sehol, hogy gyógyult hepatitiszes vagyok, mivel a volt
betegségemnek oka nem voltam, tetoválásom soha nem volt, kábítószert sem használtam, de valahol valamikor rossz helyen,rossz időben voltam és megfertőződtem és ezért nem akarok életem végéig bűnhődni. Elég baj volt a betegségem és a velejáró kezelés. Én így gondolom. Vigyázok magamra és teljes életet akarok élni. És minden hasonló társamnak ezt kívánom!

Lez53

nora51
#24078 nora51 hozzászólása: 2016.11.07. 22:53

Ez a beszéd, Lez! Köszi a jókívánságokat! Élj teljes életet, kivéve persze a májnak ártó élvezeteket. Minden más élvezet megengedve.
Isten áldjon!
nora51

nora51
#24062 nora51 hozzászólása: 2016.11.07. 01:33

Kedves Lez, hát olyan jól esik olvasni a soraidat, hogy egészen meghatódtam. Egy ilyen rettenetes kezelés, amin te is, én is átestünk, bajtársakká teszi az embereket, a szó szoros értelmében. Te fog-összeszorítva dolgoztál közben, én meg drukkoltam neked, hogy tarts ki és sikerüljön, ha már nekem nem jött össze. Ez nem embernek való kezelés volt, így újfent csodálatomat fejezem ki, hogy katonásan végigcsináltad. Ennek eredményeképpen te már nem vagy hepatitis C-s beteg, így nincs mit elmondani a fogorvosnak, igaza van Klárinak.
Hogy nem lehet belőle kigyógyulni, csak tünetmentessé lenni… ezt én így még nem hallottam. Annyit tudok, hogy mikor vírust számolnak és odaírják, hogy nem detektálható, vagyis nem mutatható ki vírus, az nem konkrétan nullát jelent, hanem ha jól tudom, 15 alatti vírusszámot nem tudnak kimutatni, tehát akár lehet, hogy marad 15 alatti vírus, a szervezet védekezőképessége azt legyűri! A visszamaradó májkárosodás 3 évig még regenerálódik, és ha nem is olyan lesz, mint újkorában azért az a máj még eldolgozgat. Szedjél máriatövis-kapszulát, csakis gyógyszertárit, vigyázz hogy ne hízzál, mozogj, dolgozz amennyi jól esik, étkezz egészségesen. Ne mérgezd magad semmivel. Évente csináltass hasi UH-t és vérképet. Tehát legyen egy utánkövetés a hepászod, vagy akár háziorvosod részéről.
Szeretettel kívánok neked és kedves feleségednek szép, tevékeny, hosszú életet:
nora51, azaz Nóra
..és ugye drukkolsz nekem, hogy egyszer rákerüljek már arra az interferonmentes várólistára?

Zsazsu
#24068 Zsazsu hozzászólása: 2016.11.07. 18:34

Szia Nora51!
Sajnálattal olvasom hogy még mindig nem hogy nem kapod a kezelést de még rajta se vagy a listán még midig vársz és vársz.
Továbbra is nagyon drukkolok neked !

klmaan
#24061 klmaan hozzászólása: 2016.11.06. 18:40

SZIA LEZ!
Gratulálok, s további minden szépet, jót, szuper egészséges éveket kívánok neked!
Nincs benned a vírus, akkor mit kellene megmondani?
Én megmondtam mindig a fogorvosnál, itthon is, és a SOTE Klinikán is, de semmi gond nem volt. Szájsebészeten is voltam az elmúlt években itthon is és a SOTE-n is. Sőt! Megmondtam nekik, hogy én “jó fejségből” közöltem, tessék így hozzám állni. Persze, utolsónak tettek, de ezt meg már megszoktam.
Inkább én úgy csinálom majd, ha most negatív leszek, hogy igyekszem a fogorvoshoz mindig elsőnek menni, mert semmi kedvem egy másik fajta HCV-t összeszedni, mert ott még most sem lehet az ember biztos a tökéletes fertőtlenítésben, s ezt nem magamtól találtam ki, hanem a fogászati asszisztens ismerősömtől. Ő nem tudja, hogy én HCV-s vagyok, csak egyszer szóba került a téma, s szinte ingerülten mondta, hogy azt képtelenség lenne, hogy minden ember után rendes fertőtlenítést csináljanak.Magán rendelőben dolgozik!!! Na! Ezek után én majd igyekszem elsőnek menni-ha éppen fogászatra lesz szükségem.
Még egyszer minden jót neked, s jelentkezzél azért máskor is!
Üdv szeretettel: Klári

lez53
#24074 lez53 hozzászólása: 2016.11.07. 21:26

Kedves Nóra! Kerülj rá az interferonmentes listára és legyél gyógyult! Utána pedig hosszú boldog életet kívánok neked. A magunk fajták már megtanulták becsülni az életet. Vigyázz magadra!

Üdvözöl lez53

lez53
#24075 lez53 hozzászólása: 2016.11.07. 21:27

Kedves Klára neked is egészséget és boldog életet kívánok!

Lez53

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close