tanácstalan vagyok!!!

2016.11.29. 12:33

Sajnos nem én vagyok a beteg, hanem a gyermekem, aki 26-éves. Iszonyú nehéz kezelnem ezt a helyzetet, pedig nagyon az elején járunk még. Eddig kórházból kórházba jártunk. Kezdődött fulladás tünetekkel, aztán volt a szív, mellkas, hátfájás, zsibbadás, nem alvás, majd ha már fenn van akkor is rosszul érzi magát. Elindul valahová, fél úton azt érzi vissza kell fordulnia, de hiába jön haza, itthon sem jobb. Tegnap este a mellkasa fájt, majd zsibbadt a bal karja, ma már fulladt. Minden nap nap valami. Teljes kivizsgáláson mentünk át. Minden lelet negatív. Szervi baja nincs. Az a baj, hogy csak magával van elfoglalva, nem is lehet az agyát ebből kizökkenteni. Mindig azon jár az agya, mi fog eztán jönni. Mit tehetnénk?? Hová menjünk?? Mi lehet a baj??? Ebben szeretnék segítséget kérni!!!!! Előre is köszönöm

klmaan
#24212 klmaan hozzászólása: 2016.12.01. 18:12

Szia Aggódó Anyuka!
Azért írtam a terapeutát, hogy ne kerüljön sor pszichiáteres kezelésre. A családterapeuta pont az ilyen, és ennél bonyolultabb okokat is ki tudja deríteni. Sacnemes ötlete is megfontolandó, és meg lehet próbálni, csak úgy érzem a levélből, hogy már sok mindent kipróbáltak, s gondolom, ilyenekről beszélgettek is a gyerekkel. Sajnos, nagyon sokszor pont a szülő az, akinek nem nyílik meg a gyerek, és kialakul a patt-helyzet.Szerintem, egy családterapeuta nem az “ördögtől” való dolog, hanem nagy segítség tud lenni! Nem vagyok sem pszichológus, sem pszichiáter, hanem 5 gyerekes anyuka, pedagógus, és családsegítő. Hallottam szomorú eseteket, ahol az első lépésként már a kórház, és a gyógyszerek jöttek, és nem bírtak/bírnak kikerülni a körből, és tudok nagyon sikeres családtréninget, terápiát, ami mindenkinek jól végződött, pedig havonta utazott a család 240 km-t, vitték magukkal a bölcsődés korú kistestvért is a kamasz lány megmentése miatt.Ez csak hirtelen 2 példa.Persze, olyant is tudok, hogy nem sok lett az eredmény, de legalább nem került a fiatal kórházba, és egy iskolaváltás hozott némi eredményt, pedig az elsőt is a gyerek választotta.
Úgy látom, hogy az aggódó Anyuka, valóban aggódik, és nem lenne jó, ha ő kerülne a végén kezelésre!
Üdv szeretettel: Klári

#24210 sacnemes hozzászólása: 2016.12.01. 17:46

Kedves Anyuka!

Mivel foglalkozik a gyermeked? Véletlenül nem kerülhetett-e kapcsolatba rovarölő szerekkel?
Eléggé úgy tűnik, hogy valamilyen vegyszer hatása okozza a tüneteket. Nem szed-e izomnövelő szereket, vagy fogyókúrázáshoz valamit?
Én itt keresném a baj okát legelőször is, és csak utána fordulnék terapeutához.
Addig is javasolnám, hogy bio zöldségleveket, elsősorban cékla vagy sárgarépalét igyon.
Adjon az Isten neki gyors gyógyulást!
Sári

EN-ek
#24205 EN-ek hozzászólása: 2016.12.01. 14:18

Goto szihihiátria…

klmaan
#24203 klmaan hozzászólása: 2016.11.30. 21:45

Kedves Aggódó Anyuka!
Szerintem ez egyértelműen lelki baj/gond, így ezen az úton kellene elindulni, s minél előbb. Szerintem egy családterapeutával kellene kezdeni, mert ki kell deríteni az okot. Nagyon fiatal még, meg kell előzni, hogy gyógyszeres kezelésre kerüljön, netán kórházba. Ma már nagyon jó szakemberek vannak, és ha vidékről kellene máshová járni, nagy valószínűséggel fizeti az OEP.
Sok sikert, és mielőbbi gyógyulást!
Üdv: Klári

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close