Szerelem a pánik árnyékában

Téma címkék:
2017.02.13. 23:02

Kedves Fórumozók!

Teljesen elkeseredésemben fordulok hozzátok!

Szerelmemmel 2014-ben ismerkedtünk meg. A kapcsolatunk barátságként indult. Egyre több mindent tudtunk meg a másikról. Mindig csak terveztük, szerveztük a találkozót, de sajnos a távolság miatt, nem volt könnyű megszervezni. Pláne úgy, hogy időközben kiderült kedvesem pánikbetegséggel küzd, ami képtelenné teszi őt a kimozdulásra, utazásra. Több, mint egy év után sikerült először találkoznunk személyesen. Akkor már mindketten többet éreztünk szimpla barátságnál.

Ekkor már nem érdekelt, milyen nehéz a távolságot leküzdve megoldani a találkozást, mentem amikor csak tudtam. Fülig beleszerettem ebbe a csodálatos nőbe,aki a társadalmi megfelelési kényszer szülte pánikbetegség rabja lett.

Azonos nemű párként borzasztó nehéz elfogadtatni magad a külvilággal. Esetemben a félelem nem gördített elém akadályokat. Felvállaltam a kapcsolatunkat a családom előtt, szeretem őt és minden nehézség ellenére kitartok mellette.

A kapcsolatunk alatt rengeteg apró lépést képes volt megtenni,sétáltunk,egyszer kirándultunk is,ahová ő vezetett, képes bemenni egy-egy falusi boltba. Rettenetesen büszke vagyok rá,mindarra,hogy a teljes elszigeteltségből, már ennyi mindenre képes.

Házat vett, próbál visszatérni a való életbe.
De sajnos ez egyedül, önállóan még nem nagyon sikerül neki.
Támogatom amiben csak tudom,de sajnos bármennyire is szeretnénk közös életet, egyenlőre még nem tudok hozzá költözni.
Viszont a távolság,a kevés együtt töltött idő rettenetesen megvisel mindkettőnket.
Képtelen rávenni magát az utazásra, fél.
Viszont a legnagyobb baj,hogy orvoshoz sem tudom elvinni és így nem tudom,hogy tudnék rajta segíteni.
Kérlek benneteket,ha van hasonló ilyen problémával küzdő személy az életetekben és tudtok valamit tanácsolni, írjatok.
Segítsetek, hogy a világ legcsodálatosabb barátnőjét sikerüljön visszaemelni a mindennapi élet körforgásába.

Köszönöm,hogy leírhattam ezt a pár gondolatot!

#24598 katapeto hozzászólása: 2017.02.20. 21:31

Az alábbi sorokat valaki kicenzúrázta a 02.14-i levelemből, amit már harmadszor tapasztaltam. Remélem, nem teszi többé, mert nem velem ellenkezik, hanem magával Isten beszédével, ami örökkévaló, és akár tudomást veszünk róla, akár nem, ez működik az életünkben amióta az anyukánk méhébe kerültünk. Senkit nem szeretnék megbántani vele, de miután ezen beszédek által állt helyre az életem,….bátorkodok mások figyelmébe ajánlani, hogy nem tanácsos figyelmen kívül hagyni, mert a cél nem más, mint az Örökélet!
….
A kegyelem időszakában élünk! Isten nem ítél senkit ebben az időszakban, sőt azt mondja hosszan tűr értünk, hogy el ne vesszünk! De parancsolja mindenkinek,(ahogy egy szerető apuka, ha látja, hogy a 3 éves gyermeke a parázzsal játszik) hogy térjen meg,mert Ő az igazi szerető atya, aki meg akar menteni bennünket!

Szertettel: katapeto

#24596 katapeto hozzászólása: 2017.02.20. 20:36

Kedveseim!
Nagyon sajnálom, hogy rendre eltüntetitek a bibliai idézeteket, amit mentőövként küldök azok számára akik, lehet utolsó esélyként írják le kétségbeesve segélykiáltásukat, …..ha valaki tudna akár egy szalmaszálnyi reményt nyújtani!!!!!
Istennek, aki teremtette az emberiséget, feltett szándéka, hogy reménységet adjon az elveszettek számára!
KÉRLEK TITEKET, HOGY NE FOSSZÁTOK MEG ŐKET TŐLE, HISZ A MAI NAPON IS EZREK ÉLETÉT MENTI ÉS VÁLTOZTATJA MEG!
Lehet, hogy ti nem hisztek Benne, de az én életem és még sok százezer ember példája igazolja, hogy Ő a mai napon is gyógyít és szabadít embereket “megkötözöttségekből”!
Jézus azt mondta a szolgálata kezdetén: Lukács evangéliuma 4,18
“Az Úrnak lelke van én rajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az evangyéliomot hirdessem, elküldött, hogy a töredelmes szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyilását, hogy szabadon bocsássam a lesujtottakat,”
Majd a János evangélium 14,12
“Bizony, bizony mondom néktek: A ki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, a melyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.”
Az János pedig ezt mondta róla a János ev 3,16-ban:
“Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”
Ne értsetek félre kérlek, mert senkit sem ítélek meg,aki nem hisz…, hiszen én sem hittem amíg meg nem tapasztaltam…, EZ AZ IGAZSÁG! Ezért nincs is jogom hozzá!

varoszoba
#24600 varoszoba hozzászólása: 2017.02.21. 13:12

Kedves Katapeto!
Köszönjük, hogy velünk vagy a Várószoba oldalon. Az őszinte segíteni akarást olvasóink nevében is megköszönhetjük. A hit sokuk számára fontos lehet, és nincs is azzal semmi probléma, ha te a hit által találtad meg önmagad, a belső békédet, és ezt megosztod a sorstársakkal. Azonban az eltúlzottan sok bibliai idézet bemásolása már-már hittérítő szándékú, ez pedig nem célunk.
Éppen ezért – ahogy eddig is tettük – ezeket egy bizonyos szint után továbbra is törölni fogjuk az oldalról.
Megértésedet köszönjük!
Üdv: Várószoba

cikicakk
#24586 cikicakk hozzászólása: 2017.02.18. 19:06

Kedves Parizs!

nem tudom,hogy ez a felhasználó neved,vagy csak Párizsból írtál. Én is pánik beteg vagyok már évek óta és egyre rosszabb lesz. sajnos gyógyszert nem szedhetek rá,mert lebenyi epilepsziám is van és az orvosaim szerint a pánik betegségre adható gyógyszer kiválthatja az epilepsziás rohamot. Engem eleinte csak a zaj zavart,főleg ha az veszekedés volt.Később már a strandról is haza kellett jönnünk,mert a körülöttem lévő gyerekek visítozása is kiváltotta a rohamot.Nem is egyszer kellett megállítani a buszt Hódmezővásárhely és Szeged közt,mert képtelen voltam a buszon maradni.Halálfélelmem volt,szakadt rólam a víz és úgy éreztem,rögtön szívrohamot kapok. Most már ott tartok,hogy maximum a tőlünk egy sarokra lévő kis boltba elmegyek,mert ott ismerem az eladókat és azokat is akik oda járnak.Minden mást a párom és a fiaim intéznek.Neurológiára Szegedre kell bejárnom.Eleinte még meg tudtuk oldani a párommal,hogy vonattal mentünk,mert ott tágasabb volt a terület,kevesebb embert is láttam magam körül.A zakatolás meg elnyomta a beszélgetések zaját.Az orvosnál való várakozást úgy próbáltam megoldani,hogy a telefonomon játszottam.Teljesen a játékra koncentráltam,így próbáltam nem tudomást szerezni a külvilágról.Nagyon sajnálom,hogy ilyen komoly akadályokat kell leküzdenetek.bízom benne,hogy szerelmetek legyőzi ezt az akadályt is és hamarosan együtt élhetitek az életeteket tovább.A társadnak nagyon nagy szüksége van rád.Kell valaki,aki megérti őt és mellette áll a bajban.nekem is sokat jelent,hogy a férjem megérti a betegségem.Nem fordult el tőlem,épp úgy szeret mint a betegségem előtt,immár 41 éve. Sok szerencsét kívánok nektek.bízzatok a sorsotokban és a kitartásotokban.

#24594 Parizs hozzászólása: 2017.02.20. 20:08

Kedves Cikicakk!
Köszönöm kedves,megértő soraid (remélem nem haragszol,hogy így ismeretlenül letegezlek). Nagyon jól esik,hogy van olyan aki megérti a problémánkat és előítéletek nélkül tud hozzáálni az azonos nemű kapcsolatunk hoz.
A te példádat látva is kiderül,hogy boldog családanyaként is elérheti az embert ez a fránya pánikbetegség. :(
Nem kell ehhez másnak lennünk. Sajnálom,hogy egy másik betegség miatt a gyógyszeres kezelés nem valósulhatott meg. De úgy gondolom,hogy rettentő büszke lehetsz magadra,hogy így is próbálod leküzdeni a pánikot.
Ahogy melletted ott áll a férjed és a családod én is igyekszem mindenben támogatni, segíteni a kedvesem.
Az ő elmondása alapján,a szerelmem hatalmas erőt ad neki és az,hogy felvállaltam őt a családom előtt, az volt ami képessé tette őt arra,hogy a jövőt kezdje el tervezni.
Olvastam a másik hozzászólásod is.
Igen,úgy gondolom,hogy anyaként nem lehet könnyű elfogadni azt ha az ember gyereke a boldogságot azonos nemű ember mellett találja meg.
Viszont az én édesanyám egy csodálatos asszony és minden nehézség ellenére támogat és kitart mellettem. Mert a gyereke vagyok és szeret.
Köszönöm Neked a kedves sorokat. :)
Kitartást kívánok Neked és ha néhanapján kedved lenne írj pár sort.
Nagyon jó ennyire empatikus emberrel gondolatot váltani. :)
Amit pedig majdnem elfelejtettem,a Párizs csak a felhasználónevem.
Ennek is története van. :)
Ugyanis annyira bízunk egymásban és a kitartás van,hogy megbeszéltük,hogy amennyiben pár éven belül sikerülne a pánikbetegséget kordában tartani, akkor egy hétvégét Párizsban fogunk tölteni. :)
Tudom ez meseszerű,de hiszek a csodában. :)
Legyen csodálatos napod!
Bármikor örömmel fogom olvasni soraid.
Köszönöm mégegyszer! :)

#24554 katapeto hozzászólása: 2017.02.14. 10:59

Kedvesem! Az azonos neműek párkapcsolata, nem csupán a társadalmi kirekesztést vonja magaután, hanem Istennek is az az akarata, hogy egy férfi és egy nő legyen egy pár! A Biblia azt írja, hogy átokként adta az Isten az azonos neműek egymásra gerjedését, és ha megvizsgálod az ezzel kapcsolatos érzéseidet, rájössz, hogy neked is le kellett győznöd a lelkiismeretedet! Ezzel küzd a barátnőd is, mert így vagyunk kódolva. Ha valaki ezt teszi, kizárja magát Isten országából és az örökéletből!

Pedig Ő jót tevezett az életünkkel és vele egyszerű megtalálni azt a férfit, akit hozzánk illő társként akar adni! :)
Ebben szívesen tudunk segíteni, ha írsz! Egyébként, én 13 évig szenvedtem pánikbetegségtől és akkor ismertem meg Isten, aki megszabadított.Ő bármiből meg tud szabadítani, még abból is amihez makacsul ragaszkodunk, ha rájövünk, hogy sokkal jobbat tud adni helyette. :D

cikicakk
#24585 cikicakk hozzászólása: 2017.02.18. 18:53

Teljesen jogod van hinni abban amit leírsz.Azt viszont elítélem,hogy az egyneműek szerelmét isten büntetésének tartod. Semmilyen büntetést nem szabott ki isten rájuk.Ez egy sajnálatos genetikai,vagy nevelési hiba. Azért írom csak,hogy sajnálatos,mert a társadalom legnagyobb része még nem ért meg arra,hogy elfogadja a másképp gondolkodókat,más kép élőket. Ők is épp olyan emberek mint mi vagyunk.Ők is lehetnek boldogok,lehetnek szomorúak.Ők is ugyan úgy tudnak szeretni,mint a heteroszexuálisok. Én 41 éve férjnél vagyok,nem tartozom a csoportjukba,de el sem ítélem őket.Nem tartom Isten büntetésének az életüket, a szerelmüket.Épp olyan hasznos tagjai a társadalomnak,mint a hagyományos kapcsolatban élők.épp elég nekik megküzdeni a másságukkal,nem kell még istent is bele vonni.Én nem vagyok vallásos,bár nem is tagadom Istent. Örülök annak,ha valakinek van hite,mind addig,még ez a hit nem megy át vakhitbe. Nekem van 2 fiam,de ha valamelyik véletlen Homoszexuális lenne én épp úgy szeretném mint eddig.épp úgy a gyerekem maradna.Sajnálnám a társadalom megvetése miatt,de nem az Ő bűne lenne,hogy az ország nagyobb része nem fogadja el őket.Mind addig még a szerelmi kapcsolatukat a 4 fal közt élik,nem erőszakkal szereznek maguknak társat,nem polgárpukkasztó módon direkt cukkolva az embereket a nyílt utcán,közterületen mutatják meg beállítottságukat,addig miért is kéne megvetni őket? nem bűnözők.Ahogy a levelében írta,inkább segíteni szeretne a szerelmén.Egész biztos,hogy a pánik betegségének kialakulásában is része van a megvetésnek,amit a környezetétől kap Kívánom neked,hogy ne a vak hited vezessen tovább az életedben,mert soha nem tudsz majd boldog lenni,ha csak istennek akarsz minden áron megfelelni.

#24595 Parizs hozzászólása: 2017.02.20. 20:18

Kedves Katapeto!
Kívánom,hogy Istenbe vetett hiteddel csak feleannyira legyél boldog,mint amennyire én boldog vagyok a Szerelmem mellett.
Sajnálom,hogy ebben az országban ennyire előítéletesek az emberek.
Úgy gondolom,hogy leszbikus párként érünk annyit,mint egy hetero pár.
Egyébiránt lehet,hogy akivel mindennap találkozol, beszélsz (boltos,postás, ügyintéző, orvos…Stb.) is a saját neméhez vonzódik. Csak ahogy a normál életű emberek,úgy mi is és nagyon sokan mások is a négy fal között éljük az életünket.
Sajnálom,hogy más a meglátásom ez ügyben.
Kívánom,hogy a megtalált hited soha ne hagyjon el és találd meg a későbbiekben is a boldogságot!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Akadémiai Kiadó Zrt.

H-1519 Budapest, Pf. 245

Telefon: (06 1) 464 8200

Email: varoszoba@akademiai.hu

© Akadémiai Kiadó Zrt.

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala, az Akadémiai Kiadó gondozásában. Orvosok szakmai portálja: nota.hu

Precognox

Close
Close