Lesz- e még jobb?

Téma címkék:
2017.03.22. 17:37

Sziasztok Fanni vagyok 13 éves, 8-9 éves koromban lettem cukorbeteg. Az első kettő évben minden nagyon jól alakult, aztán megváltozott minden… a cukraim azóta ingadoznak ( sajnos többször voltam miatta kórházban) sok nagyon kimagasló értékt mérek még most is akár 30.5 felett is. Az orvosom ajánlotta az inzulin pumpát, szerintetek az beválna? Az elmlút pár napban azért már jobbak voltak a cukraim, de még mindig nem a legjobb :(

Szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy esetleg mi az ami úgymond megkönnyítené a betegségemre vonatkozók betartását, esetleg pár jó tanácsot is tudnátok nekem adni? A válaszotokat előre köszönöm!

#29964 julianna14 hozzászólása: 2022.12.02. 09:12

Kedves Finder!Szeretném a segítségét kérni van egy hétéves kisfiam egyével ezelőtt diagnosztizálták egyes típusú cukorbetegnek autóimmun ezidáig nem szorult inzulin kezelésre de most sajnos valami megváltozott nagyon elvagyok keseredve nem fogom soha elfogadni hogy a kisfiam egyik naprol a másikra beteg lett tudom hogy van valamilyen megoldás ebben szeretném kérni a segítségét milyen alternatív gyógymódokat javasolna? Elore is koszonom a segítséget !

#25829 szirakyluci hozzászólása: 2017.12.20. 16:57

Nagyon jó diétás ételeket lehet találni a http://www.vercukormeres.hu/receptek oldalon.
Jönnek az ünnepek, figyeljünk oda! Ne akadjon ki az Accu-Chek!

#25826 agnes sopanka hozzászólása: 2017.12.20. 16:19

Nekem Accu-Chekem van azzal mérem a cukromat. Egyik sorstársnak is vettem karácsonyra, mert akciós.
Kell a mozgás és kell az étkezés. Én a vércukorszintmeres honlapot használom. Nekem segített. Próbáld ki.

#24824 Finder hozzászólása: 2017.04.04. 12:50

Kedves Fanni.

Szomorú az eseted, de nem egyedi. Sajnos. Bevallom fel is vagyok háborodva. Nem miattad vagy rád. Az eseteden. Nem gondoltam volna, hogy ilyen fiatalon képesek az orvosok abba az irányba terelni a pácienst, hogy életfogytik tartó “gyógyszer” függősében éljen. Még az orvost sem hibáztatom, próbál jó megoldást találni. A Te esetedben szerintem nem a legjobbat. A pumpa bár biztonságot adhat mivel meglévő problémád van, de bizotsan tudod, érzed, hogy ez csak a gondod tüneti kezelése. Vagyis egy kényszer megoldással hidalja át az orvosod a tested jelenleg hibásan működő szervét. Nem született cukros vagy. Te magad írtad, hogy 8-9 éves korodban romlott el az inzulint termelő “alkatrészed” a hasnyálmirigyed. Azt kell “megszerelni” regenerálni. Fiatal vagy. A tested csodákra képes. Erre is. Nem műtéttel. Csak egy kis segítség kell.

Közben bővítsd az ismereteid. Amikor megnéztem ezt a videót, nagyon meglepődtem. Sokat tanultam belőle. Nézd meg a szüleiddel: Cukor, az édes gyilkos (Is Sugar the New Fat?) – Keresd az ismert “Y” betűs videó megosztó portálon.

Mivel több gyermkes szülő vagyok, ilyen helyzetben biztosan keresnék olyan alternatívákat a gyerekemnej amik ennél egyszerűbb, hosszú távon biztos és egészségesebb főként egy gyerek számára. És ha már semmi nem használ és működne, akkor …. esetleg választanám a mesterséges eszközöket. Léteznek olyan új orvosok által kifejlesztett technológiák, organikus anyagok, amivel a vércukor szint természetes úton normalizálható és nem kell életfogytig kütyükkel az oldaladban élni. Utána jártam, tanulmányoztam, nem a cukorbetegség miatt, de más területekre is hatásos. Szívesen segítek.

Csodák nincsenek, a bevitelen is változtatni kell. Nem ismerem a fizikai állapotodat, nem tudom mennyit mozogsz de gondolkodj logikusan. Ha számodra elfogadható életed hátralévő részében inzulin pumpával való együtt élés. A Te döntésed. Ha úgy gondolod inkább a regenerálod az éppen üzemképtelen szervedet, beszéljünk róla. Akár konzultálok a szüleiddel is személyesen ha ez segítség nektek. Kereshetsz privátban.

Üdv. Gabor.

#24767 cryply hozzászólása: 2017.03.24. 14:19

Szia Fanni!
A pumpa biztonságot ad! Biztos beválik! A rendszeres testmozgás sokat segíthet! Csodákra képes a cukorszinttel. Tudom nehéz, a diétára figyelj nagyon! Sok türelmet, kitartást és a szénhidrátokról való biztos lemondást!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close