BPPV

Téma címkék:
2017.08.22. 19:38

Kedves fórumozók!

Több vizsgálat után megállapították, hogy Bppv-m van. Már több mint egy éve áll fenn. A kérdésem az lenne, hogy akinek hasonlóan BPPV-t állapítottak meg a kalciumkristályok leszakadása miatt, fülfájás kíséri?

Mert nekem a jobb fülem nagyon fáj már egy éve, és betahistint szedek. De ha kihagyom a gyógyszert véletlenül, akkor megint nagyon fáj a jobb fülem. Nem értem, a kalciumkristály nem oldódhatott fel, vagy ez valami ér vagy ideggyulladás lehet? Igaz, nem végzem elég rendszeresen a kiadott fejtornát, lehet, azt rendszeresen kellene végezni. Kérdésem, másnak is volt/van (nem múló) fülfájása mellette?

Köszönöm a segítő válaszokat.

#25296 szutra hozzászólása: 2017.08.23. 11:46

Nem, nekem nem volt semmiféle fülfájás. Érdemes lenne (másik) specialistához elmenni, mert lehet, hogy félrediagnosztizáltak. A BPPV nem jár fülfájással.
Az Epley manőver már 2-3 gyakorlás után meghozza az eredményt, ha helyesen van végrehatva. Ha nem vagy biztos ebben, akkor menj vissza az orvoshoz, hogy magyarázza el még egyszer. Nekem például azért nem hatott, mert csukott szemmel csináltam. Amikor az olvos elmondta, hogy nagyon fontos nyitott szemmel végezni, már az első gyakorlás után megszűnt a szédülésem. Igaz, nyitott szemmel még borzasztóbb volt végezni :-(
De már másfél éve nem tért visssza, tehát bőven megérte.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close