Véletlenül felismert 39 éve lappangó HCV

Téma címkék:
2018.01.02. 20:50

Kedves Sors- és Gyógytársak,

Hetek óta gyűjtöm az erőt ennek a levélnek a megírására, ami mostanra jött össze.

Szeretném felvételemet kérni a klubba! 2017 augusztus végén, erős rosszullét, hasi görcsök, magas vérnyomás stb. miatt kerültem a kórházi SBO-ra, ahol (magas májfunkciós értékek, UH, a gyanú az 1979-ben, első gyermekem szülésekor kapott transzfúzióra!!) Hepatitisz C alapos gyanúja merült fel nálam, ami a további infektológiai kivizsgálások után sajnos be is igazolódott.

Röviden: már szeptember illetve október végén a szokásos májfunkciós s egyéb leletek mellett elkészültek a hepetitisz markerek: HCV-RNS: 1.800.000 IU/ml, ELF-teszt: 10.29 ->F3.

Most épp a kryoglobulin vizsgálat „zajlik” (ismétlik) ami remélem, negatív lesz!

Reményre ad okot, s némiképp javít a lelkiállapotomon, hogy nem kell végigszenvednem az interferonmentes kezelést, s novemberben felkerültem az INF-mentes listára 600-as sorszámmal, ami azóta lejjebb is feljebb is csúszott.

Természetesen ősz óta, minden lehetséges információt, orvosi protokollt, újságcikket, riportot elolvastam, hogy minél inkább képben legyek. Így akadtam a HCV-vel is foglalkozó „várószoba” és az „nlcafe” blogokra is. Elborzadva olvastam a betegtársak beszámolóit, a hozzászólásokat, tanácsokat, a reményt a várólistára való felkerülésről, a kibővült anyagi keretről, s a joggal várt jó hírt a gyógyulásra. Lenyűgözött az a bajtársiasság, szeretet és optimizmus ami itt a fegyvertársakat jellemzi. Nagyon tetszik a közvetlenség, az a finom humor is, ami a megnyilvánulásokban jelen van.

Mondanom sem kell, hogy mennyire letaglózott a HCV fertőzöttségem, hiszen nem iszom, nem dohányzom, piercingtől meg tetoválástól még másokon látva is irtózom és meglehetős rend van a környezetemben. A vírusokat viszont önhibámon kívül szülés után kaptam meg 39 éve!

Az egésznek a felfedezését egyébként egy lelkiismeretes SBO-s belgyógyász doktornőnek köszönhetem, aki (fájd.csillapítás, infúzió, labor, UH vizsgálatok után) alaposan megvizsgált, kikérdezett, több évre visszamenőleg átnézte az összes laboreredményemet, betegségeimet. Látva a több mint 10 éve (sohasem vizsgált) magas májfunkciós értékeket, a korábbi és mostani UH-vizsg. eredményét, elgondolkodtatta, hogy nem iszom, nem dohányzom, ritkán szedek gyógyszert stb, s miután a „kapott-e valaha vérátömlesztést” kérdésre „Igen” választ kapott tőlem, a lelkemre kötötte, hogy sürgősen keressem fel az infektológiát további kivizsgálás végett, HCV gyanúját részletesen ráírta az kezelőlapomra is természetesen.

Az infektológián még azon a héten azonnal megkezdték az alapos kivizsgálásomat. Nem lehetek elég hálás az ottani nagy tapasztalatú hepatológus főorvosnőnek a munkatársaknak a gyors és lelkiismeretes gondozásért és a lelki támogatásért is, nem beszélve a reményért, hogy még akár meg is gyógyulhatok. Érzem és tudom is, hogy itt végre jó kezekbe kerültem! Külön köszönet a gyerekeim, férjem, másik megyében lakó húgom gyors és alapos kivizsgálásáért is. Szerencsére egyikük sem fertőzött!!

Alábbiakat lehet, h nem kellene közhírré tennem, ezért csak magunk között, nem írok sem neveket sem várost:

Végül szomorúan, de el kell mondanom, hogy a betegség kiderülésén túl legalább annyira megvisel az a mérhetetlen csalódás, amit a háziorvosom illetve az augusztusi helyettese iránt is érzek.

Az egyre magasabb májfunkciós értékek (legutolsó vizsgálat saját kérésemre pont 2017. júniusi volt), a régóta fennálló reumás ízületi gyulladásom, a visszér problémáim (külső véna korábbi eltávolítása) egyéb mélyvénás elégtelenség, korábbi hasi és vesegörcsök miatt SBO-s vizsgálatok, ciszta a vesén, legutóbb kötőszöveti csomók (oka ismeretlen!) eltáv. miatti 2 operáció stb. között talán látni kellett volna vmi összefüggést. Megjegyzem, hogy az utóbbi operáció illetve az évek óta fennálló állandó fáradtság kimerültség érzése miatt döntöttem úgy, hogy – bár m.helyemen végsőkig próbáltak maradásra bírni – 40 év után nyugdíjba megyek.

Egyébként volt m.helyemen a rendszeres menedzser-szűréseken rendre magas májfunkciók, hasi diszkomfort, puffadás stb jeleztek, ezekre háziorvosomtól mindig hümmögést, és hogy „ez még elmegy” választ kaptam, sosem küldött további vizsgálatokra, én meg hittem neki. Orvosom mentségére szólhatna, hogy nem vagyok egy jajgatós beteg, táppénzre alig mentem (lévén sok és fontos munkám), de azért jártam a bajaim után önállóan is (ORFI, Sportkórház, Érsebészet, Orthopédia stb, fogászat góckutatás stb). Nem értem az egészet, 20 éve vagyok a háziorvosom páciense, megbíztam benne, minden problémámról, vizsgálatomról, leletemről tud, másolata van, gépben stb. miként nem tűnt fel semmi. Keresem a magyarázatot.

Ami ennél is jobban fáj: Legutóbbi rosszullétemkor (2017 augusztus vége felé) , azaz a kórházi HCV gyanúm felmerülésekor háziorvosom szabadságon volt, így a helyetteséhez vonszoltam át magam a 4 napja alig múló görcsös rosszullétemmel (először gyomorrontásra, napszúrásra, gyanakodtam, egész hétvégén nem bírtam felkelni, de még éppen elviselhető volt). Háziorvosom helyettesének panaszaimat elmondtam, s mondtam, hogy aggódom, nehogy megismétlődjön a legutóbbi vesegörcs. Szerinte ez csak egy kis vírus, hiszen hányás-hasmenés is volt, lázam nincs, nem ad semmit, feküdjek tovább, majd jobban leszek. Erőlködtem, hogy pont így kezdődött a legutóbbi vesegörcsöm is amibe majd’ megpusztultam. Erre nagy nehezen beutalt a Sürgősségire, de azért megnyugtatott, hogy szerinte csak egy kis vírus.

Másnap az SBO-s komplex kivizsgálás eredményeivel ill a HCV gyanúval, javaslattal az infektológiára visszamentem hozzá – bár már kaptam telefonon időpontot az infektológiára – azért hogy a biztonság végett mégis viszek egy beutalót.

Megdöbbenésemre azt mondta, hogy teljesen felesleges elmennem az infektológiára, mert értsem meg „ez csak egy kis vírus”, hiszen jobban vagyok. Mikor bizonygattam, h igenis a lelkemre kötötték, a 10 éve egyre magasabb májfunkciók stb. miatt is stb. UH-on is látok vmi furát, (időközben a nővér az adataimban lázasan keresgélve megerősített), vetett egy pillantást az SBO-s kezelőlapomra, s jóindulatúan kedvesen idézve „csak is az én megnyugtatásomra” írt egy beutalót, ami egyébként feleslegesnek bizonyult, mivel anélkül is fogadtak.

Abban valóban igaza volt, hogy ez tényleg egy vírus, „csak” nem akármilyen és nem akármennyi.

Néha belegondolok, mi van, ha hagyom magam lerázni.

Gondolom mindenki megérti, miért nem volt még erőm felkeresni őket.

Egyenlőre jó és biztos kezekben érzem magam az Infektológián.

Elnézést a terjengős leírásért. Mindenkinek javulást, gyógyulást és jó pihenést kívánok!

Hibiszkusz (egyenlőre illegalitásban)

nora51
#25892 nora51 hozzászólása: 2018.01.04. 04:04

Kedves Hibiszkusz, máris elküldtem neked a kártérítéssel kapcsolatos levelemet! Ne sokat mélázzál rajta, hanem igyekezz felvenni a kapcsolatot az általam ajánlott ügyvéddel, ugyanis nagyon esélyesnek látom az ügyedet.Frissiben kell ügyvédhez fordulni, és ez menni fog, hisz nemrég tudtad meg a HCV-t. Nem tudom, hol lax, de ha nem Pesten, akkor lehet hogy praktikusabb egy helyi ügyvédhez fordulni. Az én ügyvédem azonban erre a témára specializálta magát, és nagyon jól csinálja, sikeresen.
Ha belekottyanthatok a Klárinak feltett kérdésedbe, van egy nagyon fontos dolog, amit most a lelkedre kötök: VITAMINT ,ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐT CSAK PATIKÁBÓL!!!!!!!!!!!!!!! Ne internetről, ne mindenféle sárkányfűárustól (ez Museto remek szövege), csak patikából, mert amit ott adnak, az van bevizsgálva, kipróbálva , és garantálva, hogy az és annyi van benne, ami rá van írva. Hol vetted azt a Walmark gyártmányt?
Az A és E vitamin adagolását bízd hepatológusodra. Én az utóbbit szedem, hepászom javaslatára Bioextrát. D3-ból is Bioextrát szedek. Legalonból 140mg-sat. Ezt beszéld meg hepászoddal.
Azt a házi baromarcot pedig váltsd le olyanra, aki ért a szakmájához! Lehet, hogy eddig megbíztál benne, de hogyhogy nem tűnt fel neki semmi? A helyettese, hát az még rosszabb…Fel vagyok bőszülve!!!!!!!
Szeretettel: nora51

#25895 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.04. 21:30

Szia Nora51!
Köszönöm a privátban küldött infókat. Nagyon hasznosak. Látom, nem lesz könnyű meccs. Szerencsére minden feltétel adott az indításhoz, megvan a komplett kórházi aktám hitelesített másolata, lelet a májkárosodásról, illetve a vírusszámok, meg még megvagyok én is!
A te ügyedet sikerre vivő ügyvédet választanám inkább, egyrészt mert ajánlottad, s mint mondod több pert vitt már sikerre HCV ügyben. Bizonyára az elmúlt években egyre profibb. Remélem, holnap tudok vele beszélni, hogy tud e vagy akar e vállalni, s beleférek még a táncrendjébe.
Az F3-as eredményem már egy elég “jó” ok erre, nem beszélve az egyéb sztem okkal s joggal a HCV számlájára írható azóta szerzett szövődményeim (reumás izületi gyulladás, veseproblémák, ciszta a vesén, 2 éven belüli két operáció kötőszöveti csomókkal stb.)
Egy másik írásodban olvastam, hogy javasoltad a számlák gyűjtését. Gondolom az egészséges életmóddal, étkezéssel gyógyszerészeti dolgokra gondoltál.
Már bánom, hogy nyári gyümölcs beszerzésekből, meg az őszi másfél mázsa almáról nem raktam el a számlákat. Mi egyébként rengeteg gyümölcsöt eszünk. Kertes házban élünk, sok meg is terem, sokat kapok is, de kereskedelmi mennyiséget szoktam beszerezni mindenféléből szedd-magad akciókban.
Rengeteg gyümölcsöt szoktam eltenni dzsemnek, főzve, aszalva, fagyasztva stb. A gyümölcsleveket is én gyártom a családnak ami minimális cukorral, de tartósítószermentes, a híveim 200%-osnak titulálják. Elég munkás, pláne amíg a napi 8-10 órás munkám mellett csináltam, de nagyon megéri, mert legalább tudom, mi van benne.
Gyógyszerek-kegyszerek stb.:
Természetesen semmiféle internetes csodaszerhez nem szoktunk folyamodni, mert sztem ezek 100 % átverések, inkább csak árthatnak, eleve írtózom tőlük. Ki veszi meg ezeket horror áron?
Azt a kevés vény nélkül kapható gyógyszert, vitamint, kenőcsöt (Lioton, Voltaren stb.) amit használunk a http://www.pingvinpatika.hu oldalról szoktam megvenni. Ez az oldal ugyanazokat a termékeket forgalmazza mint a patikák (persze egyéb mást is, de a patikák is) , csak sokkal olcsóbban. Pl. a visszereimre való Lioton kenőcsöt itt 2500 ft-ért vettem akciósan, ugyanez a patikában akciósan 2900 (eredeti ár 3.400)
A Kalcium-Magnézium-Cink Forte D3 vitaminnal Walmark Kft (OETI reg.számmal) ez a gyártmány ugyanaz mint ami a patikánkban is kapható szinre-szagra-dobozra-gyártóra, csak az interneten nem kell megfizetnem a patika rezsiköltségét, a kiszállítás 300 ft, 11e. Ft felett ingyenes (húgommal összefogva hamar összejön sajnos ez az összeg). Nem vagyok ám a Pingvinpatika marketingese, ne féljen senki !
Az körzeti orvosomat egyenlőre kerülöm, de módját fogom ejteni a panaszomnak. Sajnos a másik körzetis sem sokkal jobb, kutakodok egy normális után. A többi bajomra szerencsére megvannak, a bejáratott szakorvosok, őt meg addig “beutaló írásra” használjuk.
Kedves Nóra51, végül de egyáltalán nem utolsó sorban!!! Nagyon örülök, hogy ilyen szépen viseled a harvonizálást, bizonyára a humorizálás is nagy segítségedre van ebben.
Remélem, január végére eljön a várva várt megérdemelt gyógyulás!
Kitartás, nem sokára itt a vége! Puszi! Hibiszkusz

nora51
#25907 nora51 hozzászólása: 2018.01.08. 00:42

Kedves Hibiszkusz, gyűjtögesd csak a számlákat, vitaminokról, gyógyszerekről, fertőtlenítőről, gumikesztyűről, olyan kenőcsökről, melyeket a hepac szövődményei miatt kell használni (ízület), majd az ügyvéd még kiokít.
Nekem a harvonizálás mellé nincs szükségem a humorérzékemre, mert olyan síma, kellemes dolog elviselni, hogy magam is csak bámulok. Akkor kellett nagyon a humorérzékem, mikor az inf.rib+telaprevires hármaskezelés közben agonizáltam 2013-ban…Folyamatosan szivárgott ínyemből a vér, fekélyek keletkeztek a számban, reggelente alvadt vérrel a számban ébredtem, elmozdultak a fogaim, a fél hajam kihullott, szúrás-szerű viszketéstől őrültem meg, állandóan magas lázam volt, forgószédülés és émelygés, jártányi erőm alig volt, a WC-re dülöngélve mentem ki, úgy szédültem,, stb stb stb…. Na akkor aztán tényleg kellett a humorérzék, hogy ezen a lepusztult zombin tudjak röhögni, aki üveges tekintettel, véres szájjal , szürkésfehér arccal meredt rám a tükörből, miközben dekoltázsán az egészséges síma bőr ragyásvörössé változott, azaz kiterjedt bőrgyulladás kezdte el aknamunkáját, melyet csak újabb mellékhatásos gyógyszerekkel lehetett elmulasztani a bőrklinikán, különben jött volna a megváltó halál…
Csak annyit tudok most mondani, hogy az Isten áldja meg azokat, akik az interferonmentes kezeléshez szükséges gyógyszereket feltalálták…
Örülök, hogy jó helyekről szerzed be a cuccokat. Fő az óvatosság. Szeretettel:
nora51

#25886 veronik4 hozzászólása: 2018.01.03. 21:43

Kedves Hibiszkusz!

Én is üdvözöllek a csapatban, bár még igen friss tag vagyok.

Kapd meg minél hamarabb az IFN mentes kezelést!

Ahogy Klári írta, igen, a máriatövis gyógyszer (kapszula) a hatékony, nekem legalábbis ezt mondta a kezelőorvosom. Így kell szednem napi 3×1 Lagalont, az IFN mentesre várva.

Nagyon fontos, ahogy katih is írta, hogy tisztában legyél azzal, a kezelés alatt milyen vitaminokat, ill. gyógynövény hatóanyagokat szedhetsz.

Én pl. az IFN kezelés alatti gyötrő álmatlanságomat Sedacur Forte-vel meg Valeriana-val próbáltam enyhíteni (nem sok sikerrel sajnos…), és miután nem hatottak a hatóanyagok, és leállították a kezelést, olvastam a VIMOR-on, hogy pl. az orbáncfű nagyon ellene dolgozik a hatóanyagnak; nagyon rossz érzés volt, hogy akaratlanul is ártottam talán, de aztán megnyugodtam, hogy az említett tabletták csak macskagyökér, komló és citromfű kivonatot tartalmaznak. Csak remélhetem, hogy azok nem mentek szembe a kezelés hatásával. Ezenkívül a Sok vitamint, hogy támogassam szegény legyengült szervezetemet! felkiáltással sok 100% grapefruit levet ittam – úgy tudom, az sem igazán jó…

Most már utólag tudom, és az IFN mentesre így készülök, hogy ha bármilyen kicsi, de kellemetlen mellékhatás is lesz (bár az IFN és ribavirin duóval ellentétben mindenki abban erősít meg, hogy abszolút elviselhető, egy orvos szerint “unalmas” kezelés, mert nem csinál nagy hűhót) mindig pontosan rá fogok kérdezni, jöhet -e az adott vitamin, tea stb. Mert bármennyire is pozitívabb lett a hepászom (városzoba berkekben a hepatológus….ezt itt tanultam! : ), gyakorlatilag semmilyen, a kezeléssel összefüggő felvilágosítást nem kaptam. Most már tudom, hogy mivel borítékolhatóan bekövetkeztek bizonyos mellékhatások, előre tájékoztatni kellett volna. Szerintem praktikus lenne egy információs kis prospektusa betegek számára. Mert megérné, mint apránként, és már talán későn rátalálni egy fontos tudnivalóra. Szóval Kedves Hibiszkusz, kerdezz bátran, ez egy tokeletes forum arra, hogy elore tudd, mit lesz erdemes kerdezned, hogy elore felkeszulj.

Szeretettel udvozol Vera

bocs, vmi van a billentyuzettel, nem irja ki a betuket rendesen

#25891 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.04. 01:57

Kedves Vera,
Köszönöm a tanácsokat s a jó kívánságokat. Mindenképpen kikérem az orvosom tanácsát is, s csak azt eszem ,szedem, amit ő is javasol!
Remélem, Te is minél hamarabb hozzájutsz a hatékony gyógyszerhez, éppen eleget szenvedtél az interferon+ribavirintől.
Nagyon furcsának tartom, hogy nem tájékoztattak előre, hogy milyen mellékhatásokra számíthatsz, még ha azok nem is feltétlenül következnének be. Nem a felesleges pánikkeltés, hanem korrekt tájékoztatás lett volna, felkészülhettél volna rá, legalább tudtad volna miből mil lehet.
Mikor mondtam az én első orvosomnak – aki sajnos már nincs köztünk, s akit végtelenül sajnálok – hogy félek, s milyen szörnyűséges mellékhatásokról olvastam, – nem győzött vigasztalni, hogy az hamarosan a múlté! Lelkendezve vigasztalt, mikor kibuggyantak a könnyeim, hogy azt már senkinek sem kell szedni. Azt mondta, hogy ezzel kapcsolatban ő már annyi szenvedést látott (volt aki öngyilkos akart lenni, olyan is, aki családjára támadt stb.) hogy ha vki régen azt mondja neki, hogy ilyen új hatékony, mellékhatásmentes gyógyszerek lesznek, nem hiszi el. Tényleg nagy lelki segítséget is adott.
A boldogságot láttam rajta, pedig addig nem sokat mosolygott szegény. Akihez átkerültem minden tekintetben a méltó utódja. Ezt mindenképpen le kellett írnom, mert ennyi név nélkül is mindkettőjüknek jár!
Ezért is ijedtem meg egy-pár hete, hogy az aktuális HCV protokollban meg azt olvastam, hogy bár megvan az új gyógyszer, a naiv betegek kezelését az interferon+ribavirin comboval kezdik. A napokban meg vki azt írta, hogy januártól kivezetik a régit! Hát igazodjon el az ember!
Remélem, most kölcsönösen megnyugtattuk egymást. Bár az öngyógyító mechanizmusunk is így működne! Mielőbbi gyógyulást!
szeretettel: Hibiszkusz

#25885 katih hozzászólása: 2018.01.03. 20:36

Szia Hibiszkusz!

Szerintem előttem már minden fontos elhangzott . :)
Amire esetleg még fel kell készülnöd az a háziorvosodhoz hasonlóan sokan vannak az eüben, és sajnos nagy az előítéletesség is. De ha meggyógyulsz ez sem lesz már gond.

A ribavirinről azért azt jó ha tudod, hogy nagy disznó, de az interferonmentes kezelésnél azért nem okoz akkora bajokat, mint ha interferonnal adják.

A vitaminokat szerintem beszéld meg a kezelőorvosoddal, ugyanis ha megkapod a gyogyót akkor nem lesz mindegy, hogy mit szedsz mellé, ezért érdemes már most pont azt elkezdeni. :)

Azt, hogy Te melyik gyógyszerkombinációt fogod kapni több dolog is befolyásolja. (pl.: állapotod- bizonyos esetekben csak az egyik vagy a másik adható, az egyes gyogyikból rendelkezésre álló keret, kezelőorvosod és a bizottság véleménye stb)

katih

#25888 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.03. 22:45

Kedves Katih,
Köszönöm a jelentkezésed, s a jó tanácsokat.
Tényleg, amikor legközelebb felkeresem az orvosom, megkérdezem, hogy a sok ajánlott vitamin közül melyiket javasolja személy szerint nekem. Valóban jobb lenne már ezekkel felvértezve felvenni a harcot.
A rabavirinról annyi rosszat olvastam eddig, hogy félek tőle, mint a mumustól.
Az előítéletességre lelkiismeretes hepatológus doktornőm felhívta a figyelmemet. Még úgy jött utánam, hogy figyelmeztessen, hogy azt ajánlja, ne mondjam senkinek, mert az emberek buták, ki fognak közösíteni. Egyszerűbb így. Meg is fogadtam a tanácsát, csak a legszűkebb család tudja, illetve egy jó barátnőm, akinek a lelkére kötöttem.
Köszönöm a jó tanácsokat, amint lesz változás nálam, feltétlen hírt adok róla.
Szeretettel: Hibiszkusz

museto
#25881 museto hozzászólása: 2018.01.03. 19:41

Kedves Hibiszkusz! Ahogy írtad, szinte minden történetet elolvastál csoportunkban, akkor az én sztoriaim, bejegyzéseim is ismertek előtted. A vizsgálatok szerint vírusmentes vagyok immár 3 éve, azóta májam egyfolytában csak javul, pedig több mint 50 kPa-val kezdődött kezelésem, és a legutóbbi mérés szerint már 8 kPa közelire javult. A vizsgáló orvosom szerint, aki 5 éve figyeli állapotomat, további javulás várható, hisz ha a májjal rendesen bánik a “gazdája”, akkor a szöveti átalakuláson átesett részeket a szervezet szép lassan feldolgozza, helyette egészséges, működő sejteket hoz létre. Mivel 1 éven belül vagy még a betegség felismerésével, valóban van esélyed kártérítésre, és ebben a dologban tényleg Nórára számíthatsz. A HCV ma már drágán ugyan, de gyógyítható kór, ráadásul ma már szinte mellékhatás nélkül. Amiket mi irogattunk e fórumon még néhány éve, az már a múltté, ne is vedd figyelembe az azokban leírtakat. Az biztos, hogy a régi kezeltek sokat segítettek az újaknak, így én is sok segítséget kaptam, és én is adtam. Az eddigi tapasztalatok szerint az új szerek szinte mellékhatás nélküliek, reméljük, később sem lesz lesz gond ezekkel. A házorvosok sajnos valóban “változó” ismeretekkel bírnak betegségünkkel kapcsolatban, itt lenne mit tenni, dehát ez nem a mi feladatunk. Végezetül kitartást és türelmet kívánok Neked a kezeléshez, maradj velünk, oszd meg tapasztalataidat. Sok sikertkívn Muaeto

#25887 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.03. 22:00

Kedves Museto!

Köszönöm a bíztatásokkal teli leveled!
Igen, szinte mindenki történetét elolvastam, a tiedet is :-) !
Nálad olvastam, hogy van egy szintén HCV-s hölgyismerősöd, aki még nem elég erős a klubba lépni. Nos ez volt az, ami lökést adott, hogy ne legyek már ilyen lekvár, s köszönjek rátok, ne csak függöny mögül leskelődjek. A Te neved és történeted is megragadott, mivel a Te 50 kP-as eredményed megállította bennem az ütőt, hogy ilyen is van, illetve 8kPa- is javulhat! Ez és a vírusmentességed az én szememben felér egy csodával. Azért is jó egy ilyen csoport, mert ha ilyenről az ember mástól hall, hogy az ismerősének az ismerőse meg milyen szépen meggyógyult, hajlamos ezt vmi nagyon távoli, esetnek felfogni. Itt viszont erről szó sincs, itt hús-vér emberek leveleznek, karnyújtásnyira illetve egy billentyűzetnyire vagyunk az ilyen szerencsés sorstársunktól, ennek igaznak kell lennie. Ez a többiekben is tartja a reményt.
A máj regenerálódását nem értem pontosan, hogy működik. Vhol pont azt olvastam, hogy a nem működő, zsugorodott rész továbbra sem hadra fogható, abból már nem lesz a régi. A megmaradt ép résznek kell ellátni a feladatát, ami a vírus mentesség miatt kicsit vidámabb lesz . Ez ügyben még okosodnom kell.
Mint Te is mondtad, nagyon sokat köszönhetünk a régi, sokat megélt sorstársaknak, az úttörőinknek és a velük vállvetve harcoló hepatológusoknak, eü. dolgozóknak, hiszen valóban ők taposták ki az újaknak az utat. Vmelyik bejegyzésben, de lehet, hogy újságcikkben olvastam, hogy pár éve még komoly demonstrcációt is szerveztek a parlament elé. Ez a komoly kiállás is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ne potom 600m Ft-okat szánjanak erre a fertőzésre, illetve végre ideje lenne a teljes felszámoláson gondolkodni, addig amíg még csak pénzkérdés. 6 mrd kicsit már több, de nem hiszem, h elég.
Nagy segítségemre volt és van ez a bajtársi szövetség, az értékes infók, amit itt találtam.

Jó, hogy felhívtad a figyelmemet a kártérítésre, már Klári is említette. Mindenképpen megkeresem Nórát, mert olvasom, ő ebben a profi. Olvastam s láttam egy videót is (d. Petrássy?) egy ügyvédről, aki a kártérítésekkel foglalkozik. Elolvastam a 3 legfontosabb feltételt, ami ehhez szükségeltetik. De ettől függetlenül is elkezdtem keresgélni a 39 éves zárójelentésemet, mert az orvos kérdezte, hogy de biztos, h kaptam transzfúziót, mire mondtam, h biztos, mert azt a szituációt nem egy könnyen lehet elfelejteni. A lényeg, h minden orvosi papírom megvolt, csak ez nem. Azt gondoltam, még ez is összeesküdött ellenem. Azt is olvastam, h igaz h 50 évig meg kell ezeket őrizni, de sok helyen már megsemmisültek, így sok régi kórházi papír fellelhetetlen, de leginkább nem adják oda. Szóval halogattam félig meddig feladtam.
Novemberben operálták anyukámat, s utána én ápoltam az otthonában. Abba a kórházba kellett visszavinnem más szakvizsgálatra, ahol anno én szültem. Míg vártunk, az asszisztenstől kérdeztem, hogy mi a módja egy ilyen zárójelentés kikérésének, levél kérvény ajánlottan stb? (Megjegyzem, anyukámnak előző este sírtam el, h mi a bajom, addig a műtétje miatt nem is mertem.) Mire végeztünk ez a hölgy kinyomozta, kit kell keresnem, beszélt is vele, h akár most fel is kereshetem!! A lényeg, h egy félórán belül hozta fel vhonnan a pincéből a gyönyörű szép teljes kartonomat, s kérdezte, hogy a teljeset kérem-e. El voltam ámulva, mert mindenféle tortúrára számítottam. A 9 oldal hitelesített másolat 2.250 Ft-ért a kezemben volt, az első lapon, hogy az intenzív szakellátás során 560 ml. vért kaptam. Ez azóta is itt lapul a fiókomban. Tudom, hogy 1 év van az elévülésig, s ebből már 3,5 hónap eltelt, de minden idegszálamat lekötötte az anyukám ápolása, a többi vizsgálat s egyebek.
Felveszem Nórával a kapcsolatot, s megkérdezem, ő kit ajánl, illetve hogy mennek ezek a dolgok.

Ígérem, legközelebb nem beszélek senki hasába lukat (biztos a “depresszióm” levezetése)!

Kedves Museto, még egyszer köszönöm bíztató szavaidat, s kívánok Neked további töretlen, egészséges, vírusmentes életet!!!!!!!!
Örülök, hogy “személyesen” is megismertelek, s válthattunk pár szót.
Szeretettel: Hibiszkusz

#25879 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.03. 18:13

Kedves Klári,

Nagyon köszönöm a gyors választ és az igen kedves üdvözlést végül de nem utolsó sorban, hogy a nagy bajod mellett volt arra erőd, hogy ezt a blogot létrehozd :-) illetve a társaknak is, hogy ilyen éber állapotban tartják!
Hogy min megy át az ember, amikor ezzel a (s bármilyen komoly) betegséggel szembesül, azt tényleg csak az tudja átérezni és a tapasztalatait átadva segíteni, aki ugyanebben a cipőben van vagy már járt valaha.

Őszintén szólva én már ősz óta kutakodom az írásaitokban, ami ugyan nyilvános, de én mégis úgy éreztem magam, mint egy leselkedő, ennek ellenére eddig képtelen voltam előállni bajommal. Az elején nagyon hárítottam ezt az betegséget, hogy ez vmi tévedés, amikor meg teljesen bebizonyosodott, iszonyú csalódott, dühös, az eredményeket látva meg végsőig elkeseredett lettem. Mostanra ez enyhült valamelyest, most a farkassal való szembenézés állapota van (magára a szembeszállásra még nagyon gyűjtöm az erőt).

Az elmúlt időszakban a sok hivatalos, száraz szakmai anyagból is rengeteg infót megtudtam (főleg ami a szövődményeket illeti), de a legfontosabbat, a személyes megtapasztalásokat, azt a ti igazán hiteles és teljesen korrekt beszámolókból tudtam meg, akik ezt mindannyian a saját bőrötökön tapasztaltátok meg.

Szinte mindenki történetét és az azokhoz kapcsolódó hozzászólásokat, bátorításokat, jó tanácsokat is elolvastam. Megdöbbentem hogy többeteknek milyen szörnyű mellékhatásokat kellett elviselni, nem ritkán 3x 4x még többször nekiveselkedve, s van olyan betegtárs is, aki már a májátültetésen is átesett! Őszintén szólva úgy éreztem, én erre képtelen lennék, ilyenkor bizony elgyengültem. Felüdülés volt egy-két szerencsésebb esetről is olvasni, de ez volt a ritkább.

Az elmúlt 10-12 hétben a lelkiállapotom területén a kilátástalanság, a remény felváltva cseréltek sorrendet, attól függően, mi volt a legújabb hír, infó.
Az ősz végén olvastam egy szalagcímben h hurrá van már hatékony, intelligens INF-mentes gyógyszer, bár csak milliomosoknak, de a legbetegebbeknek legalább jut ingyen. A többinek sajnos marad a remény. Aztán pár hétre, hogy mégis “költ” erre az állam 6 mrd Ft-ot, szörnyen sokan várnak de mindenki sorra kerül egyszer. Aztán a 2017 őszi? protokoll leírásban meg azt, hogy minden haiv betegnek először át kell esni az interferon-ribavirin kezelésen….. magyarán le kell szállni a poklokba.
Most ragaszkodom Nóra karácsonyi ajándékához, azaz legutolsó infójához, hogy az idén először 1700 majd 1300 beteg fog hozzájutni. Reménykedjünk, h nem lesz senkinél addig számottevő állapotromlás.

Igazad van Klári! Minden rosszban van vmi jó vagy lehet vmi jó!!!

Egyébként pont az elmúlt 2 hétben gondoltam (Nóra Vimor-os hírei), hogy az én örzőangyalom csak megviccelt, s azért derült ez ki pont most az ősszel, csak hát addig éppen jól megforgatott, de remélem, megszán!!!
Remélem, megúszom azt interferont, s a Ribit is, mert vele nem szeretnék megismerkedni (csak ha nagyon muszáj).

Klári, köszönöm a tanácsokat, bár a vizsgálatok alatt eddig nem engedtek semmi gyógyszert szedni, védőoltásokat is megkaptam. A máriatövis kapszulára engedélyt kérek, a javasolt A és E vitaminra mit javasolsz, h a piacon lévőből melyik gyártótól és mennyit? A kávéra köszönöm a megerősítést, 2 hete óvatosan visszaálltam, mert nélküle mint a bolygó hollandi…. aktív koromban napi 2-3-ra szükség volt, hogy bírjam a strapát, most elég egy reggel, de az életmentő.
Talán az volt a szerencsém eddig, hogy soha semmi csodaszert étrendkiegészítőt, fogyóbogyót nem szedtem.
Pont a nyár végén vettem egy adag (100db) Kalcium-Magnézium-Cink Forte étrend kieg tablettát D3 vitaminnal (WALMARK gyártmány) mert hogy olyan kimerült vagyok, hullik a hajam, romlik a memóriám stb. Ehhez sem mertem nyúlni. Szed vki ilyet, mi a vélemény?

Már megint litániát írtam :-o , bocsánat érte !
Jobbulást gyógyulást neked és mindenkinek aki olvassa!
Hibiszkusz

klmaan
#25889 klmaan hozzászólása: 2018.01.03. 23:27

Kedves Hibiszkusz!
Írhatnám azt is, hogy kedves kis “Kukucskáló”!! Így, ezt tudva, újból köszöntelek abból az alkalomból, hogy beléptél a jelképes ajtónkon közénk! Tudod, nekem nem volt előzmény, így nem tudom milyen, de gondolom, hogy érdekes lehetett 10 év termésébe belemerülni. Azon persze nem csodálkozom, hogy időnként elképedtél, megrémültél, elkeseredtél. Ha előbb jössz be, előbb tudunk megnyugtatni. “Ami késik, nem múlik”, most van itt a nyugtatás ideje.
Most, hogy itt a “mentes” gyógyszer, csak történelem lesz az interferon és a sok szenvedés, ami vele járt-hála Istennek!!!!!!
Szerintem az a vitamin együttes, amit vettél nagyon jó! Még nem vagy kezelés alatt, miért ne ehetnéd!!?? A cinkhez ajanlják a C vitamint is! Főleg így télen nagyon hasznos a D vitamint kúra, s más bajok megelőzésére is jó.A máriatövis hatóanyagú gyógyszer a Legalon, vagy Silegon. Az olaj nem jó, csak ezek a gyógyszerek. Ha eddig ittál napi 2-3 kávét, és jól elvoltál vele, akkor igyad nyugodtan, mert jót tesz a májadnak, meg neked, meg a lelkednek!!!
Ha gondolod, nyugodtan írjál a magáncimemre, s ott is kérdezhetsz, s küldök anyagot emailben.
Üdv szeretettel: Klári (dolgozznet@gmail.com)

#25896 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.04. 22:11

Kedves Klári,

Bizony gondolkodtam, mi legyen a belépési nevem. Lehetett volna akár ez is -:)))) !
Sok virágom van, s a hibiszkusz a kedvencem, ezért kölcsönvettem a nevét.
Ha nem lennének itt ilyen szomorú történetek, mondhatnám, hogy egy aranybánya ez a lap, de a Kincsesbánya sokkal jobban ráillik, mert ennyi önzetlen jóbarát együtt igazi KINCS! Nagyon sok hozzászólást elolvastam, de biztos nincs már meg mind. Egyébként jöttem volna én korábban is, de ólom nem engedte, ami beköltözött a lábamba, de még a fejembe is. Most már alakulgat kicsit, bár az alagút vége ma is 40 gyógyulni vágyóval távolabb került.
Egyébként tényleg hihetetlen, ami szeptember óta HCV ügyben történt. Ilyen jó irányba való változásra álmomban sem gondoltam. Igaz arra sem, hogy akár F3-as is lehetek. Csak néztem-néztem a leletemet, azt hittem rosszul látok, mert addigra már tudtam, mi mit jelent.
Férjem is mondta, hogy használ a kávé, de nem igen hittem neki, mert a neten azért sok minden kering. Mindig azt halottam, hogy kevesebb KV-t,!! Eddig is úgy ittam, hogy szükséges rossz, mivel én a reggeli kávém nélkül nem vagyok a magam ura (későn fekvés, kevés alvás, alacsony vérnyomás). Mikor megtudtam, hogy ilyen nagy a baj, diétára fogtam magam, h ezzel is védjem a májam, s a kávét is letettem, mert ugye az ember azt hallja, hogy a KV nem egészséges. Persze mindent mértékkel! Ha meg még ágyba is kapom azt a kávét, s nem kell lebotorkálni érte a konyhába, sokkal jobban indul a nap. Utáltam ezt az állapotot, h egy csomó dolgot betervezek, de nincs erőm elvégezni. Férjem szerint munkamániás vagyok. Erre azt szoktam mondani, nem dolgozni szeretek én, csak azt szeretem, ha a munka el van végezve :-) !

Köszönöm a sok jó tanácsot, s bíztatást!
Írok pár sort a privát a címedre, így megtudod az enyémet is, amire várom az ígért anyagokat.
Üdv: Hibiszkusz

Oldfiker
#25877 Oldfiker hozzászólása: 2018.01.03. 13:08

Kedves Hibiszkusz!
Szeretettel köszöntelek én is a csapatban! Pár éve vagyok még csak itt, de rengeteg információt, erőt, energiát kaptam az itt lévő sorstársaktól, Neked is ezt kívánom!
A történetedet elolvasva, és ismerve sok más történetet is, nagyon nem jó, hogy az orvosok nagy része még mindig ezen a szinten van a betegségünkkel kapcsolatban, mert ha valaki nem akaratos, vagy csak elfogadja a doki véleményét, holott érzi, hogy nincs ez így rendben, nagy eséllyel hátrányba kerül. Nekem is voltak ilyen helyzeteim, de itt az oldalon határozott ösztökéléseket kaptam, menjek utána, ne hagyjam magam, stb. Téged is erre biztatlak, most már jó úton vagy, nagyon szép évek várnak még Rád. Nem leszel már újra 20 éves, de minőségi javulást hoz majd a vírusmentesség az életedben.Nagyon szorítok Neked, A NAP SÜSSÖN RÁD sokáig!
Szeretettel: Oldfiker

#25882 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.03. 20:07

Kedves Oldfiker!

Köszönöm a leveled! Örülök, hogy Téged is megismerhettelek most így személyesen is!
Sokat olvastam Rólad, illetve Tőled, míg a blogban próbáltam minél több infóra szert tenni, s ami közben komoly emberi sorsokat ismertem meg! A tied volt talán a legkeményebb.
Neked külön gratulálok ahhoz a teljesítményhez, amivel 3 sikertelen kezelés után még egy májátültetést is végig csináltál. Nagy kitartás és küzdeni akarás van benned, ami irigylésre méltó. Olvastam, hogy most januárban kapod meg az INF-mentes kezelést. Aki legjobban rászolgált erre ennyi küszködés után az igazán Te vagy! Remélem, ezzel majd végleg búcsút mondhatsz a vírusoknak, akik eddig igen ragaszkodtak hozzád.
Akár könyvet is írhatnál, hiszen nem mindenki ment ennyi mindenen keresztül.
A Harvoni és az Exviera bogyókról olvastam, az Eplusa-ról is rémlik vmi.
Mit lehet tudni, mi alapján döntenek, hogy ki melyiket kapja? Az újságcikkekben főleg a Harvonival, mint csodabogyóval találkoztam.
Az én sorszámom most épp ugrabugrál volt már 600,610, 560,566 most ép 588. Arról még nem volt szó, én mit kapok. Félek ettől a mumus Ribitől, akiről csak rosszat hallottam.

Az orvosokról vegyes a véleményem. Mostani esetem is ilyen.
Eddig a családban számtalanszor előfordult, (nem kevésszer), amikor volt egy kilátástalan kétségbeejtő helyzet egy link vagy tehetetlen orvos miatt, valahogy mindig az utunkba került (persze kerestük mi is vagy a barátok kerítettek) vmi földre szállt angyalt orvosi köpenyben szárnyak nélkül, s megmenekültünk. Sokat köszönhetünk és örökre hálásak vagyunk nekik.
Amikor pl. a gyerekorvosunk elbagatellizálta a gyerekünk betegségét, a műtét után sajnálkozva mondta, azt hitte, szimulál, mert hogy az ő gyereke is szokott. Hát meg is váltunk tőle. Azóta magam/magunk vettük a kezünkbe a sorsunkat, még éppen pont időben! Ez kemény lecke volt, tanultunk belőle! Bár az a helyzet, másért, főleg gyerekedért szüleidért párodért erősebb vagy, könnyebb harcolni mint magunkért.
Mint írod, nem leszek újra 20 éves, ami nem is baj, mert 20 éves koromban is mindig legalább 40 akartam lenni, így vagyok ezzel a mai napig is! De ha csak 50 jönne össze, azzal is kibékülnék!

Sok sikert Neked az interferon mentes kezeléshez, mielőbbi gyógyulást, vírustalanságot!
És BOLDOGSÁGOS NAPSÜTÉST kívánva szeretettel: Hibiszkusz

Oldfiker
#25893 Oldfiker hozzászólása: 2018.01.04. 11:22

Kedves Hibiszkusz!
Köszönöm kedves soraidat, meghatódtam, a szemeimre ráférne némi páramentesítés…
A Museto bajtársunknak írt válaszodban olvastam, hogy az elhalt májszövetek regenerálódásával kapcsolatban Te is úgy tudod, hogy az nem lehetséges. Erről nemrég beszélgettem kedvenc belgyógyász-hepász orvosommal, akit hatalmas szaktekintélynek, széleskörűen tájékozottnak tartok, és ő azt mondta, hogy ez a megállapítás megdőlni látszik, ugyanis a korábbi vizsgálatok e tárgyban főleg alkoholizmus miatt elhalt májszövetekről szóltak, az utóbbi időben azonban egyre több vizsgálat történt más jellegű májbetegség miatt elhalt szövetekben, ahol – szinte csodával határos módon – a kötőszövetesedett sejtek regenerálódása figyelhető meg. A vírus utáni időszakunkra ez nagyon jó kis muníció, úgy gondolom!
A NAP süssön Rád!
Szeretettel: Oldfiker

#25899 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.05. 01:35

Kedves Oldfiker!

Hát ez édes, ez a páramentesítés!
A Gondviselés hozatta veled ezt a jó hírt. Hogy mik ki nem derülnek!
Azért kapkodom a fejem, hogy hol ezt olvasom, hol azt.
Lehet, hogy csak a vírustámadáskor összeráncosodik, vagy összerándul az a máj, védi a többi szervet magába zárja azokat a dög vírusokat, amik meg ott “havajoznak” , hogy ne mászkáljanak szana meg szét, amikor meg megpusztulnak, kinyílik és feltöltődik, mint egy virág. Na mit szólsz a teóriámhoz? Ne terjeszd, főleg nem dokiknak Hahaha! Még a végén fölcsapok mesemondónak.
Egy kis kötőszövetes regenerálódás nem csak a máj hanem egyéb szöveteimre is nagyon-nagyon ráférne és nem is csak a korom miatt :-( .
Azért milyen jó, hogy ennyien vagyunk, és sok irányból szerezzük be az információt, amit esetleg még csak szűk szakmai berkekben publikálnak, így eljut hozzánk is.
Azért a tudomány sokat fejlődik.
Süthetne bizony süthetne az a napocska, reméljük, ránk talál. Pedig én napimádó vagyok.
A NAP SÜSSÖN RÁD kedves Oldfiker!

Szeretettel: Hibiszkusz

Oldfiker
#25903 Oldfiker hozzászólása: 2018.01.05. 13:27

Kedves Hibiszkusz!
Elképesztő a teóriád, azt javaslom, hogy rohanj és védesd le, amíg más valaki rá nem tenyerel…
Nagyon örülök, hogy végre már egy kicsit felhőtlenül is tudsz írni, s remélem, érezni is, ezek a megtapasztalások rendkívül fontosak mindegyikünk életében. A mosolygás, a helyes levegővétel és a napfény megsokszorozza a túlélési esélyeinket.
Lehet, hogy a közös őseink kelták voltak? (napimádó vonal)
A NAP süssön Rád ma is!

Szeretettel: Oldfiker

klmaan
#25876 klmaan hozzászólása: 2018.01.03. 12:02

Kedves Hibiszkusz!!

Nagy szeretettel köszöntünk a közösségben!! Köszönjük kedves, elismerő szavaidat. Jól látod, valóban jó Csapat vagyunk. Az itt rendszeresen válaszolók több évtizedes HCV múltra tekintenek/tekintünk vissza, több sikertelen kezeléssel a hátunk mögött, igy temérdek tapasztalat gyűlt itt össze.Anno én írtam meg először a történetemet, mert nagyon hiányzott a sorstársi konzultáció, s ezzel elindult s közösségünk. Na! Így a 10 éves tapasztalat miatt gondolom, hogy itt senki nem csodálkozik a körzetised trehány/undorító viselkedésén-sajnos! Hasonló élményem nekem is van, ott is hagytam természetesen, pedig baráti család tagja, de nem érdekelt. Aztán kiderült, hogy a többi sem különb!! Totál homályban vannak. A HCV a többi orvos előtt is valami homályos ismeret. Tudnak róla valamit, leginkább, hogy fertőz, de azt, hogy miként, az már nem érdekli, s emiatt rengetek megaláztatásban volt részünk.
Rólad! “Minden rosszban van valami jó!” Én a múltammal, a sok szenvedés után azt mondom, hogy nagyon örülj annak, hogy most tudtad meg!! Megszabadultál az alig hatékony, káros, rengeteg mellékhatást okozó interferontól, az eüben a megaláztatásoktól, az otthoni félelemtől, hogyan tovább?, stb!! Hála Isten nem vagy F/4-es, s a mostani lehetőségekkel pikk-pakkra gyógyult leszel mellékhatások nélkül!!!! A máj egy csodás szervünk, 3 évig fog regenerálódni, s el is felejtheted ezt a pár hónapos sztorit!! Azért a közinket ne!!!
Beadtad a kártérítési igényedet? Ha még nem, akkor abban is kapsz itt segítséget. Nóra ebben a “profi”!
Amig vársz a kezelésre, addig ezt intézzed. Egyél máriatövist, de csak a gyógyszer jó! E vitamin, B komlexből egy kúra, különösebben nem kell diétázni. Többször enni keveset, ezzel is segítve a májnak a munkáját! Persze “nehéz” ételeket, alkoholt nem ajanlott fogyasztani. Fontos még a napi 2liter folyadék bevitel. Újabb kutatások szerint a kávé jó a májnak.
Nagyon bizok benne, hogy tudtam segíteni, s további megnyugtatást adni!
Maradj közöttünk, s írjál sorsod alakulásáról, s kérdezzél bátran!!
Szeretettel üdvözöllek!! Klári-Klmáan
(ha gondolod, vagy ha szükségét érzed: dolgozznet@gmail.com)

#25884 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.03. 20:23

Kedves Klári,
Nem tudom, hozzád eljuttott-e a Neked írt válaszom, vagy rossz gombot nyomtam. Inkább 2x mint 1x sem.
Nagyon köszönöm a gyors választ és az igen kedves üdvözlést végül de nem utolsó sorban, hogy a nagy bajod mellett volt arra erőd, hogy ezt a blogot létrehozd illetve a társaknak is, hogy ilyen éber állapotban tartják!
Hogy min megy át az ember, amikor ezzel a (s bármilyen komoly) betegséggel szembesül, azt tényleg csak az tudja átérezni és a tapasztalatait átadva segíteni, aki ugyanebben a cipőben van vagy már járt valaha.
Őszintén szólva én már ősz óta kutakodom az írásaitokban, ami ugyan nyilvános, de én mégis úgy éreztem magam, mint egy leselkedő, ennek ellenére eddig képtelen voltam előállni bajommal. Az elején nagyon hárítottam ezt az betegséget, hogy ez vmi tévedés, amikor meg teljesen bebizonyosodott, iszonyú csalódott, dühös, az eredményeket látva meg végsőig elkeseredett lettem. Mostanra ez enyhült valamelyest, most a farkassal való szembenézés állapota van (magára a szembeszállásra még nagyon gyűjtöm az erőt).
Az elmúlt időszakban a sok hivatalos, száraz szakmai anyagból is rengeteg infót megtudtam (főleg ami a szövődményeket illeti), de a legfontosabbat, a személyes megtapasztalásokat, azt a ti igazán hiteles és teljesen korrekt beszámolókból tudtam meg, akik ezt mindannyian a saját bőrötökön tapasztaltátok meg.
Szinte mindenki történetét és az azokhoz kapcsolódó hozzászólásokat, bátorításokat, jó tanácsokat is elolvastam. Megdöbbentem hogy többeteknek milyen szörnyű mellékhatásokat kellett elviselni, nem ritkán 3x 4x még többször nekiveselkedve, s van olyan betegtárs is, aki már a májátültetésen is átesett! Őszintén szólva úgy éreztem, én erre képtelen lennék, ilyenkor bizony elgyengültem. Felüdülés volt egy-két szerencsésebb esetről is olvasni, de ez volt a ritkább.
Az elmúlt 10-12 hétben a lelkiállapotom területén a kilátástalanság, a remény felváltva cseréltek sorrendet, attól függően, mi volt a legújabb hír, infó.
Az ősz végén olvastam egy szalagcímben h hurrá van már hatékony, intelligens INF-mentes gyógyszer, bár csak milliomosoknak, de a legbetegebbeknek legalább jut ingyen. A többinek sajnos marad a remény. Aztán pár hétre, hogy mégis “költ” erre az állam 6 mrd Ft-ot, szörnyen sokan várnak de mindenki sorra kerül egyszer. Aztán a 2017 őszi? protokoll leírásban meg azt, hogy minden haiv betegnek először át kell esni az interferon-ribavirin kezelésen….. magyarán le kell szállni a poklokba.
Most ragaszkodom Nóra karácsonyi ajándékához, azaz legutolsó infójához, hogy az idén először 1700 majd 1300 beteg fog hozzájutni. Reménykedjünk, h nem lesz senkinél addig számottevő állapotromlás.
Igazad van Klári! Minden rosszban van vmi jó vagy lehet vmi jó!!!
Egyébként pont az elmúlt 2 hétben gondoltam (Nóra Vimor-os hírei), hogy az én örzőangyalom csak megviccelt, s azért derült ez ki pont most az ősszel, csak hát addig éppen jól megforgatott, de remélem, megszán!!!
Remélem, megúszom azt interferont, s a Ribit is, mert vele nem szeretnék megismerkedni (csak ha nagyon muszáj).
Klári, köszönöm a tanácsokat, bár a vizsgálatok alatt eddig nem engedtek semmi gyógyszert szedni, védőoltásokat is megkaptam. A máriatövis kapszulára engedélyt kérek, a javasolt A és E vitaminra mit javasolsz, h a piacon lévőből melyik gyártótól és mennyit? A kávéra köszönöm a megerősítést, 2 hete óvatosan visszaálltam, mert nélküle mint a bolygó hollandi…. aktív koromban napi 2-3-ra szükség volt, hogy bírjam a strapát, most elég egy reggel, de az életmentő.
Talán az volt a szerencsém eddig, hogy soha semmi csodaszert étrendkiegészítőt, fogyóbogyót nem szedtem.
Pont a nyár végén vettem egy adag (100db) Kalcium-Magnézium-Cink Forte étrend kieg tablettát D3 vitaminnal (WALMARK gyártmány) mert hogy olyan kimerült vagyok, hullik a hajam, romlik a memóriám stb. Ehhez sem mertem nyúlni. Szed vki ilyet, mi a vélemény?
Már megint litániát írtam , bocsánat érte !
Jobbulást gyógyulást neked és mindenkinek aki olvassa!
Hibiszkusz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close