INF mentes kezelés engedélyezve

Téma címkék:
2018.01.26. 16:50

Kedves Gyógyult és Gyógyulni vágyó Társak!

Nagy örömmel tudatom veletek, hogy a múlt héten lekerültem a listáról, s hivatalosan is értesített az orvosom (még a hét elején!), hogy megkaptam az engedélyt az interferonmentes kezelésre. A tényleges kezelésre február 27-én kell jelentkeznem.

Erőt ad, hogy az egész szerencsétlenségben még valamennyire szerencsésnek is érezhetem magamat, hiszen nem gyötörtek meg az interferonos kezelésekkel, s nem kell éveket várnom a hatékony gyógyszerre.

Bár a szövődmények rendre megvannak, csoda az is, h 39 évi lappangással eddig megúsztam F3-as állapottal, ami a kéznyújtásnyira lévő gyógyszerrel remélem, javítható lesz s a vírusok is kimúlnak.

Szeretettel: Hibiszkusz

#26458 veronik4 hozzászólása: 2018.03.16. 08:17

Kedves Hibiszkusz!

És Te hogy vagy mostanság? Fáradtság, fejfájás, viszketés, májtájéki érzékenység, puffadás megvannak még? Remélem leiratkoztak a jelenléti listáról, de legalábbis csak egy vesz továbbra is részt – ha így is van, holnaptól haza lehet küldeni!

GYÓGYULJ SZAPORÁN!

Vera

#26478 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.03.18. 21:16

Kedves Vera!
Köszönöm a kedves érdeklődést. Egy kicsit eltűntem, de most újra itt a fedélzeten.
Próbáltam behozni az infóbéli lemaradásomat, de olyan hamar eltűnnek a hozzászólások. Úgy látom, a várószoba lapon más egyéb betegségekkel küzdők levelezése is együtt jelenik meg, így aztán “helyhiány” miatt tényleg csak az utolsó pár napi bejegyzések láthatók. Ezért is jók a téma szerinti (pl.Viek-Exvie) közös történetek. Google-t is bevetettem “várószoba hepa C”-re kihegyezve, így az újak mellett nagyon sok régebbi sorstárs bejegyzése is előjön. Azt hittem, majdnem mindenkit elolvastam már korábban, de látom, h csak egy töredékét. Nagyon megérintett a sorsuk, s örülök, hogy olyan sokan meggyógyultak már.
Látom, Te és Edit tartjátok a fórumon a frontot és a lelket a többiekben is, pedig nektek sem egyszerűek és mellékhatás mentesek a napjaitok.
Remélem, ikred is hamarosan elkezdheti az interferon menteset, s közel egy időben mindketten meggyógyultok.
Remélhetőleg már régen kiheverted a megfázást. Olvastam, h savanyúkáposztával, lilahagymával kúráltad magad. irigykedve olvastam, mert egyébként mindkettőt szeret(t)em, s használt(t)am ilyen bajokra, meg csak úgy “kedvtelésből” is! Az ősszel kezembe nyomott májbetegek diétája illetve étrendje lapon viszont a “tiltott” étkek között szerepeltek ezek a fűszerek mellett, mivel nagyon megterhelik a májat. Ezért az ősz óta én csak vágyakozva nézem ezeket a finomságokat. Meg is kérdezem az orvosomat, h ez mennyire komoly? Az én F3-as májamnak lehet-e néha?

A kezdeti fejfájás szerencsére elmúlt, alvás problémáim nincsenek, viszont a kezdeti székrekedés átváltott hasmenésbe, étkezések (gyógyszer) után szinte mindig jelentkezik, de volt úgy, h éjjel kb. 10x kellett ami a mai napig nagyon meggyötör illetve legyengít. Remélem, ez a hasmenés nem kavar be a gyógyszer hatóanyag felszívódásába illetve hatékonyságába.
A fáradtság változó, az előzőknek tudom be. Viszketés, puffadás, májtájéki érzékenység megvan, de elviselhető. Rendesen tartom a diétámat, sok gyümölcs, zöldség, gylé. Húst 1x ettem febr. 28 óta, de nem is kívánom. Fogytam kb. 2-2,5 kg-t, ami rám is fért. kb. Kicsit több vagyok, mint a “versenysúlyom” :-).
A héten voltam az orvosomnál, aki továbbra is nagyon aranyos, kedves, segítőkész. Volt laborvizsgálat, de ezek eredményét valszeg csak a 4. heti viziten tudom meg. Remélem, reménykeltők lesznek. Jövő hét szerdán kezdem a kezelés 4. hetét, így leírva sokkal optimistább a megközelítés :-).
Gyógyulást Mindenkinek! Gyógyuljatok szaporán és süssön Rátok a NAP!
Szeretettel:
Hibiszkusz

nora51
#26084 nora51 hozzászólása: 2018.01.31. 03:58

Édes Istenem, de más hangulat van itt már mostanában, mint pár hónapja, amikor mindnyájan el voltunk keseredve, mert nem voltunk abban biztosak, hogy ha ilyen tetű tempóban lehet haladni a várólistán, akkor megérjük-e egyáltalán a sorrakerülést…Sok minden történt itt, és sok láthatatlan jó embernek köszönhetjük, hogy ilyen, számunkra csodás módon pikk-pakk sorra kerülnek az emberek, és vége az évekig tartó reményvesztettségnek. Köszönjük mindenkinek, aki tett azért, hogy a hepatitis C gyógyítása már elérhető!!!!!!!!!! Csak orvoshoz kell fordulni, a többi megy már símán…És ne felejtsük el, hogy akinek van társadalombiztosítása, az ingyen jut hozzá! Vizitdíj és dobozdíj sincs.
Hibiszkusz, Vera, Pikírt,………és folytathatnám a sort, meg fogtok gyógyulni az idén!
Juhé! (Remélem, én is….)
Szeretettel: nora51

#26057 veronik4 hozzászólása: 2018.01.28. 11:04

Kedves Hibiszkusz!

Weöres Sándor írta a “Teljesség felé”-ben:”Örömöm sokszorozódjék a Te örömödben”.

Bárcsak belátható időn belül mindannyian elmondhatjuk majd ebben a nagyszerű várószobában így is, és egy kicsit magunkra alakítva: Örömöm/örömünk sokszorozódjék a Ti örömötökben!

Én is tovább akarom adni egyszer megvalósulásra az én örömömet: Ikremmel üzenetet kaptam a Hepáról: február 01-én reggel be kell mennem kezelés megbeszélésre – kizárásos alapon IFN mentesre!! Megkapom!

Szeretettel üdvözöllek, és neked is nagyon szurkolok, hogy fejvesztve meneküljön az utolsó C dög is, és Mindannyiótokat, akik olvassátok, Museto, Klári, Pikírt67, Katih, Hokuszpok1 és Mindenki! Vera

#26079 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.31. 00:31

Kedves Vera!
Köszönöm kedves soraidat. Hál’ Istennek sok öröm van itt sokszorozóban, sokan várjuk a gyógyulást a szeretteinkkel együtt. Február 1! hát itt van rögtön! Sok sikert kívánok Neked, várom/várjuk a tapasztalataidat.
Szeretettel minden jót mielőbbi gyógyulást!
Hibiszkusz

#26334 veronik4 hozzászólása: 2018.03.03. 18:04

Kedves Hibiszkusz!

Melyik ifn menteset kapod? A Harvonit, vagy a Viekirax-Exveira-t? (tyű, még most is néha neki kell futni többször a leírásának, kimondásának, de ez legyen a legnagyobb baj! : )

Nekem ferbr. 26-án kellett megjelennem, a Viekirax-Exveira-t kaptam, csak így á la nature, semmi ribancvirin…27-én reggel kezdtem.

Ha a V-E kombót szeded, amikor bejelentkezel a várószobába, a baloldali “menüsorban” található Viekirax-Exveira hozzászólásokban sok tapasztalatot olvashatsz.

De bármelyiket is, a vége Neked is egy kapitális méretű 0 legyen (mármint a döglétszám!)!!!

Írj magadról, hogy vagy!

Szeretettel: Vera

#26367 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.03.06. 03:29

Kedves Vera,

Köszönöm az érdeklődésedet! Ha kicsit késve is, de most jelentkezem.
Olvastam a hozzászólásaidat, és a többiekét is. Próbálom behozni a lemaradást.
Nagyon örülök, hogy ilyen sokan megkapták ezt a nagyszerű gyógyszert, az esélyt a gyógyulásra. Nagyon sajnálom az ikredet, hogy ennyit szenvedett, ami gondolom neked ugyanúgy fáj! Veletek érzek! Remélem, h hamarosan jobban lesz, s mielőbb megkapja ezeket az új szereket.
Hihetetlen, hogy mit kellett kibírniuk a korábban felfedezett gyógytársainknak!
A Viekirax-Exviera-t kapom ribarivirin nélkül. Febr 28-án kezdtem, ezt aznap tudtam meg, mikor befeküdtem a kórházba a kezelés kezdetekor még egy alapos kivizsgálásra (vér, UH, mellkas röntgen, nőgyógyászat, kardiológia) illetve megfigyelésre, amit egyáltalán nem bántam. Nagyon gondos, alapos, kedves és mosolygós a kezelőorvosom, bármit meg lehet tőle kérdezni, türelmesen válaszol tele jóakarattal. A gárda, ami körül veszi, szintén egy igen jó csapat, ugyanolyan kedvesek, pedig rengeteget dolgoznak. Szomorúan olvasom, hogy máshol ez nem így van, holott a gyógyszeres segítség mellett igen nagy szükségünk van a lelki támogatásra és a korrekt információra is. Hiába, erre a hivatásra születni kell!
Nagyon jó, hogy lehet olvasni a többiek tapasztalatait, az ember tud mihez tartani.
Amit én eddig tapasztaltam az a nagyfokú fáradtság, fejfájás, enyhe puffadás, székrekedés, enyhe májtájéki érzékenység, viszketés, és óriási alvásigény (nappal, de nem éjjel). Most látom, megint mennyi idő van! Természetesen ezek közel sincsenek az interferonos mellékhatásokhoz képest. Hamarosan jelentkezem, mindenkinek hatalmas jobbulást kívánok, és töretlen bizalmat az új csodabogyókban!
Szeretettel: Hibiszkusz

klmaan
#26035 klmaan hozzászólása: 2018.01.27. 11:53

Szia Te Drága “kukucskáló” Hibiszkusz!
Na|! Látod, előbb jött a jó hír, s vele a gyógyszer, mint gondoltuk. Egyszerre 800 fő jut hozzá pikk-pakkra a gyógyszerhez, s ez csodálatos, és Te is köztük vagy!!
Nagyon boldog várakozást, készülést kivánok, s aztán teljes gyógyulást Neked!!
Üdv szeretettel. Klári

#26080 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.31. 00:34

Kedves Klári! Köszönöm, köszönjük mindannyian, hogy így drukkolsz nekünk.
Remélem, jól vagytok, vigyázzatok magatokra!
Szeretettel: Hibiszkusz

#26335 veronik4 hozzászólása: 2018.03.03. 18:15

Kedves Klári!

Csak így talállak meg, hogy itt írok…nem tudom, hol található az összes történet, ha van Neked is, hogy célzatosan írhassak, még az én eredeti történetemet se találom…rosszul keresgélek..

Csak szerettem volna elmondani Neked, hogy Ikrem, akiért Te is izgultál, február közepe táján leállt az ifn-rib kezeléssel, mert testileg, és főként pszichésen teljesen kikészült…eljutott a suicid gondolatokig, félelmetes sötét mélységekig. Túl sokáig akart tűrni, hogy majd neki sikerül, ő nem adja fel, hiszen nagyon jó lett közbeeső PRC-je…A hepásza megértette, mellette állt, és Ikrem is megkapja majd az ifn menteset – júniusban megy vissza, addig ürülnie kell a szervezetéből a duónak…
És Te, hogy vagy? Mi történik veled mostanság? Írj kérlek néhány sort – szeretettel: Vera

Oldfiker
#26336 Oldfiker hozzászólása: 2018.03.03. 23:44

Szia Vera! Talán ez segít valamit a kereséseknél: A legfrissebb hozzászólásoknál a történet címe melletti hozzászóló nevére, vagy az oldalakon lévő hozzászólások felső sorában lévő hozzászóló nevére kattintva eljutsz az oldalára, ahol mindent megtalálsz eddigi ténykedéséről. Biztos a keresővel is lehet ügyködni, azt még nem próbáltam.
Szép álmokat!
Szeretettel: Oldfiker

#26345 veronik4 hozzászólása: 2018.03.04. 15:27

Kedves Oldfiker, Szia!

Nagyon köszönöm a tippet – mindenképp meg fogom próbálni!

Ma hál’istennek valóban süt a Nap, de ha borult is odakint, a lelkünkben süt, ennek az oldalnak hála!

Gyógyulj, gyógyulj, gyógyulj!
Kedves szurkolók, Exvike meg Viekixke kilövi hehérjeromboló töltetét…telitalálat!! 100 pont a maximális 10-ből!!…na mi lesz…ó, ez a várakozás, feszült csend a várószobában…és igen!!! Ismét kipurcant egy adagnyi fehérje. C versenyző, folytatódik a lepontozás, a fehérje tönkrement, nulla májsejtbe jutás találat!! Hát kérem, ez az a verseny, ahol a végén a C versenyző nulla pontját megkapja a Májversenyző, a szabályok átíródnak, nem 100 pont kell majd a győzelemhez, hanem 0!!! (füttyögés, tapsorkán, szurkolói kürtök…)

Szeretettel: Vera

Oldfiker
#26349 Oldfiker hozzászólása: 2018.03.04. 21:18

Vera! Hát ez nagyon jó!!!!

klmaan
#26342 klmaan hozzászólása: 2018.03.04. 02:57

Szia Vera!
Örülök, hogy már falatozod a drágaságot, ami elvisz majd a nagy 0-ra!
Na! Ha ezt a mondatot elolvasná egy idegen, azt hinné, hogy valami baj van az “emeletemen”! Na! A lényeg, hogy mi itt nem félszavakból, hanem vicces félszavakból is értjük egymást!
Mellékhatást tapasztalsz?
Köszi a kedves megszólítást, érdeklődést.
Én már túl vagyok a 4. kezelésen, ami sikeres lett. Azt szedtem, amit te is. Sajnos bejött a későre “igért” hizás. Ez nagyon rosszul érint. 10 éve tartottam a súlyomat, és most folyamatosan hizom. Ez nagyon nem tetszik azért sem, mert mint hallottuk és tudjuk a zsirmáj kialakulásának így nagyobb az esélye.
Nem tudom, hogy hol van a történetem. Igaz, amit anno felírtam, az csak a “jéghegy” csúcsa. Szívesen elküldöm neked, amit küldtem a pályázazra.Írjál a magán emailomra, s küldöm.
Minden jót nektek!
Üdv szeretettel: Klári (dolgozznet@gmail.com)

#26346 veronik4 hozzászólása: 2018.03.04. 15:38

Drága Klári, végre megvagy!

Te az első között voltál, akik elém jöttek a Várószobában.

És a jó hír: most már a Te nyakadba is oda lehet akasztani a győztes Májversenyzőnek járó aranyérmet, és a dobogón, a heteken át tartó fehérjeromboló lövöldözős bajnokság után ott áll kétfelől Ex és Viek!! ÉLJEN!

Már nagyon kellett ez a győzelem, annyi megpróbáltatás után.

Jól viselem az ifn menteset, viszketek ugyan, de nem vészes, de hála Istennek mást még nem tapasztaltam. Ami pozitív nagyon: máskor, ha csak 2-3 napot kihagytam a most nem szedhető Salazopyrinből, már iszonyúan fájtak az ízületeim, most meg néha.néha belenyilalgat, és más semmi… lehet, hogy az Ex és a Viek erre is hatással van? Már öt és fél nap vírusrombolás is elegendő, hogy csökkenjenek az autoimmun ízületi problémáim? Annak idején a hepászom mondta, hogy a C kiválthatta ezt a típusú gyulladást.

A hízás tehát az Ex és Viek utóhatása? Diétával se lehet ellenük tenni?

Történjen veled minden jól!
Szeretettel gondol Rád: Vera

nora51
#26354 nora51 hozzászólása: 2018.03.05. 02:21

Figyeljetek, szerintem a Klári tök jól néz ki, ne higgyétek, hogy dagadt! Jó kis alakja van, és végre nem vézna. Na!
nora51

#26368 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.03.06. 03:43

Kedves Nóra,
Szomorúan olvastam, h az a pár dög ennyire pofátlanul itt maradt. Remélem, időközben már az írmagjuk is megpusztult, s nem kell újabb kúrát venni. Irigylésre méltó a kitartásod, az erőd, s főleg a humorod. Igazi magyar humor, még a bajon keserven is talál vmi humoros fogást. Gratulálok a Vimoros “előléptetésedhez”, nálad jobbat, alkalmasabbat nem igen találtak volna!
Szeretettel: Hibiszkusz

museto
#26022 museto hozzászólása: 2018.01.26. 21:27

Kedves Hibiszkusz! Veled örülök, hogy megkaptad az engedélyt. Meg fogsz gyógyulni, a májad rendbe fog jönni, és velünk együtt fogod élvezni a vírusmentes életet! Baráti öleléssel gratulálok, Museto

#26027 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.27. 00:35

Kedves Museto!
Köszönöm, hogy így drukkoltok nekünk!
Jelentkezni fogok a fejleményekkel illetve a tapasztalatokkal. Remélem, bírható lesz! Eddig szerencsére több jót, mint rosszat hallottam felőle.
Szeretettel: Hibiszkusz

pikirt67
#26020 pikirt67 hozzászólása: 2018.01.26. 21:01

Kedves Hibiszkusz!

Veled örülök és drukkolok a gyors javulásért!

Várom a további állapotjelentésid:

Pikirt67

#26033 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.27. 01:53

Kedves Pikírt67!
Köszönöm a jó kívánságokat és az együttérzést!
Természetesen igyekszem megosztani a tapasztalataimat, mint sokan mások itt a fórumon.
Sok mindenki történetét olvastam, de Rád nem emlékszem. Remélem, Te már a Gyógyultak táborához tartozol, vagy talán egy kedves Pártoló-Segítő tagtársunk ☺ vagy?
Üdv: Hibiszkusz

pikirt67
#26037 pikirt67 hozzászólása: 2018.01.27. 13:23

Kedves Hibiszkusz!

Tavaly augusztus óta tudom, h pozitív vagyok hepa C-re. Közöttetek új vagyok, kezelést még nem kaptam. Január 19-n küldték engedélyezésre a leleteim. Elmúltam már 50, lövésem sincs mióta vagyok fertőzött, az még előttünk áll, hogy az egész család szűrése megtörténjen. Mindig az a típus voltam, akinek zsíros kenyeret, meg süteményt akartak adni, “hisz olyan vékony vagy”.
Tavaly mentem neki jobban az egészségügynek, h derüljék már ki mi a baj. Az borzalom, h mindenre annyit kell várni :(
Ezen a fórumon az fogott meg, hogy kedves, közvetlen és családias a hangnem, ezért “mertem” billentyűzetet ragadva írni Neked :)

Üdv: Pikirt67

#26082 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.01.31. 00:54

Kedves Pikirt67!
Nagyon örülök, hogy írtál. Nagyon jól tudom, hogy min mentél keresztül az elmúlt hónapokban.
Nekem is augusztus volt a fordulópont, szeptemberben már tudtuk, mivel állunk szemben. Sokszor kellett menni vizsgálatokra, vérvételre stb. Nagy szerencsénk van ezzel a gyógyszer időzítéssel.
Lehetett volna rosszabb is, de nem így volt, ebből kell erőt meríteni!
Hamarosan meg fogsz gyógyulni, mint mi valamennyien.
Látod, én téged már a múltkori levelemben is Gyógyultnak gondoltalak! Egy kis várakozással, de hamarosan be fog következni! Ha hinni lehet a híreknek, mindenkire hamarosan sor kerül.
Ezek szerint már be van adva a kérvényed. Mekkora prioritási indexed van, mert abból illetve a regiszterben látható sorszámodból ha nem is pontosan de hozzávetőlegesen sejteni lehet, kb. mikorra kerülsz sorra.
Többen vagyunk itt a fórumon, akik a következő hetekben kezdik el a kezelést, így többen is össze tudjuk majd vetni a tapasztalatainkat.
Az én családomat is leszűrték, dacára a 39 éves fertőzöttségemnek sem a férjem, sem senki a családból nem kapta el. Biztos a tieid sem kapták el.
Remélem, minél hamarabb megkapod az engedélyt, szurkolunk neked valamennyien!
Szeretettel: Hibiszkusz

pikirt67
#26123 pikirt67 hozzászólása: 2018.02.06. 12:53

Kedves Hibiszkusz!
A prioritási indexem nincs rajta a papíron, gyakorlatilag nem tudtam meg semmi új infót januárban azonkívül, h beadják a kérvényt. Főorvos úr kézzel vizsgálta a májat, széthintett a vizsgálóban nagy adag mosolyt, kedvességet (tényleg nagyon megnyugtató a jelenléte és a mosolya, gyakorlatilag kimegy a fejemből a kérdés és az aggódás, ami persze visszajön amikor jövök haza…)
Várom a további híreid és persze szorítok Mindenkinek!
Szeretettel: Pikirt67

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close