Viekirax-EXVIERA

Téma címkék:
2018.02.06. 10:17

Szeretném jelezni, hogy ma tudtam meg, jövő hónapban én is megkezdem a három hónapos Viekirax-EXVIERA kombót.

Igyekszem majd a lehetséges/érezhető hatásokról számot adni.

#26629 Kalapos hozzászólása: 2018.04.24. 11:07

Sziasztok!

Két hónap után a következőként vagyok.
A májértékeim csodálatosak. A határértéken belül, épp a közepébe.
Még jön egy hónap.

Viszont, más értékeim rosszabbodtak. A doktornő szerint nincs köze ehhez, de a cukrom valamiért 7.9 lett, és nem túl jók a veseértékeim sem.
Most marad majd az, hogy no cukor, és sok folyadék(ez nekem mindig problémás volt), és meglátjuk.
Valaki látott az eredményein hasonló változásokat?

#26697 mumus hozzászólása: 2018.05.07. 22:52

Kedves Kalapos!
Hogy alakulnak a cukor értékeid? Az a 7,9 étkezés után volt vagy éhgyomorra? Együttérzéssel olvasom a soraidat, remélem javul majd a helyzet. Én úgy képzelem, hogy az elpusztuló vírusokat és a regenerálódó májból felszabaduló anyagokat is ki kell ürítenie a szervezetnek és ez a vesét is megterhelheti. Néhány hónap alatt ez visszajavulhat. A vércukor értékeket az erős stressz emeli, és egy ilyen kezelés, meg ami előtte volt, az bizony nem kis stressz… Nyugalom, és próbálj kevesebb gyorsan! felszívódó szénhidrátot enni, és mozogni, amennyit csak tudsz, és meglátod, rendeződnek a dolgok! Én május végén kezdem s kezelést, már nagyon izgulok én is. 7 éve tudok a fertőzöttségemről, eleinte azt hittem, hogy pár éven belül meghalok. Csak a családom tudja, senki más. Most viszont bizakodom.

#26702 Kalapos hozzászólása: 2018.05.10. 15:04

Szia mumus!

Köszi az érdeklődést.
Hát bizony, vissza kellett vennem a cukorból, meg rengeteget kell innom, mert egyik sok volt, másik kevés. :) Volt éhhomi 8.1 is, de ez mára már megszűnt.
Így sikerült normalizálnom a cukrom, de oda kell figyelnem rá mostantól, de ez a legkevesebb, úgy is egészségtelen.

” eleinte azt hittem, hogy pár éven belül meghalok.” Igen, én is, sokáig, hosszú és lassú kínszenvedésre számítottam, de aztán voltak tudósok, orvosok hála. :) Alapjában véve remekül vagyok, csak figyelnem kell dolgokra. 22. megyek dokihoz, és onnantól elvileg nincs több gyógyszer.
Bizakodj is, van miért!! Nagyon sok sikert kívánok Neked is ezen az úton!

#26718 mumus hozzászólása: 2018.05.14. 22:02

Kedves Kalapos! Örülök, hogy normalizálódott a cukorszinted, és jól vagy! Gyakorlatilag ugyanakkor tudtam meg, hogy az én cukorértékeim is a normális felső határán vannak, amikor a hepaC fertőzöttségemet. Azóta rengeteget sportolok, és ésszel eszem, fogytam és erős vagyok, amit korábban azért nem mondhattam el magamról:). Szóval, nehéz kimondani, de sok mindent köszönhetek is ennek a HPC-nek. Én 22-én kezdem a kezelést, kérlek, drukkolj, nagyon tartok a mellékhatásoktól… Vigyázz magadra, üdvözlettel mumus

#26719 Kalapos hozzászólása: 2018.05.14. 22:15

Drukkolok mumus, de valójában nincs miért!
Itt vagyok példának okáért én. A melléktüneteim száma: 0, azaz nulla. Sőt, már az első héten hozadéka volt. Akkor és azóta is sokkal jobban alszom.
Szóval semmi para! :)
Nekem egy parám van, hogy el ne felejtsem bevenni a bogyókat.

Az első két-három napban fájt a fejem de az is csak enyhén, szóval nyugi.

#26528 Kalapos hozzászólása: 2018.03.28. 20:10

Szeretnék érdeklődni, hogy az eGFR értéke kinek milyen mértékben módosult?
Nekem öt hónap alatt elég nagyot zuhant ez a szám, és kíváncsi lennék, hogy ez csak nálam van-e így.
Nem máj, nem májérték hanem vese, de nagyon furcsállom, hogy 87-ről 57-re zuhant.

#26550 veronik4 hozzászólása: 2018.03.31. 09:53

Szia Kalapos!!

Hogy vagy? Hogy alakult ez a vese-dolog? Megtudtál többet erről? meg a HCV-RNS növekedésről?

Drukkol Neked továbbra is: Vera : )

bibliok
#26520 bibliok hozzászólása: 2018.03.27. 13:14

Sziasztok!
Örülök Kalaposnál nem fogy ki a tinta. Tudjátok a helyzet a következő:
Javuló eredmények (az a baj, hogy nem tudom melyik a legfontosabb, amit össze kell hasonlítani az előzőekkel). A 3. 28 napnál kevesebb orvosság az eledel (elmarad a Moderiba, marad a Viekirax s Exviera, remélem jól írtam). A doktornő azt mondta, hogy gyönyörködhetek a leletben. Május 10-re van az újabb láthatás. Szeptemberben vírusszámlálás. Sajnos álmatlanságban szenvedek, erre rápakolt az óraátállítás. Amúgy futok, gyaloglok, kiránulók. Készülök lányommal a Vivicittára (csak 10 km). Mindenkinek nagyon szorítok és imádkozom.
üdv, Nagybajusz (Szilvio) (Szilveszter)

#26522 Kalapos hozzászólása: 2018.03.27. 19:29

Szia Nagybajusz!
Hát én sem nagyon tudom mi jó, mi nem jó.
Fogalmam sincs, hogy a pl. a HCV-RNS(RT-PCR) az konkrétan micsoda, mert amióta szedem a csodabogyókat, az nekem jóval több lett mint előtte.

Nekem viszont az egfr-em ugrott lefele elég riasztó mértékben, bár ehhez nem fűztek hozzá semmit, pedig az 57 az elég kevés a >90 hez…
Nem tudom, hogy ez a gyógyszer mire hat még, de a vese méregtelenítő funkcióm ezek szerint rosszabb lett.

bibliok
#26523 bibliok hozzászólása: 2018.03.28. 00:08

Szia, Kalapos!
Reméljük, hogy sikerülni fog. Úgy tűnik, hogy az új szerek is hatnak (hhhahhhatnak). Szorítok Neked, háziorvosom jó fej, vele szoktam lefordítani leleteimet (csak mikor jutok el oda….). Vigyázz magadra!

#26516 Kalapos hozzászólása: 2018.03.26. 17:54

Na most vagy én sakkoztam el valamit(biztos, hogy nem), vagy rosszul lett kiszámolva a kontroll dátumom.
Ugyanis maradt 2db EXVIERA-m, és nulla Viekirax-em.
Holnap megyek második ellenőrzésre és ma este még kellene egy Viekirax, holnap reggel pedig 2db EXVIERA és 1db Viekirax.
Sem ma este, sem holnap reggel nincs meg a kellő mennyiség.
Ilyenkor mi van?

nora51
#26518 nora51 hozzászólása: 2018.03.26. 22:53

Én a helyedben vagy összesöpörnék a lakásban, hátha elgurultak, vagy hótt nyugodtan bevennék este egy Ex-t, meg reggel egy Ex-t, így nem lesz “luk” a kezelésben, ha délelött mész hepászatra. Ne izgasd magad, de jó volna minél előbb reggel ott lenni, hogy délben már az új bogyót egyed.
Át kéne majd számolni, hogy 28 napig miből hány bogyót kell beszedned. Ha a 29. napra vagy berendelve kontrollra, akkor a 29. napon már reggel nincs mit bevenni, az tuti.
Én mindig a 29. napra voltam berendelve, de ez engem, mint Harvonist nem zavart, mert csak egy bogyót kellett bevennem naponta, este. Tehát a 29. napon már gyogyi nélkül voltam, de estére már be volt szerezve az új bogyó.
Fő, hogy ne izgasd magad.
Üdv:
nora51

#26519 Kalapos hozzászólása: 2018.03.27. 06:52

Köszi Nóra.
Igen, 29-re kaptam 56 db-ot, de az így 28 napra jött ki visszaszámolva.

#26440 Kalapos hozzászólása: 2018.03.15. 08:26

Na eddig milyen büszke voltam magamra, hogy soha semmi bajom, erre tessék.
De csak a véletlennek teszem be ezt most.
Szóval tanácsot kérnék. Fullba nyomom az influenzát, és nem tudom most mit lehet. Méz, gyömbér, coldrex, neocitrán, bármi? Ilyenkor miket lehet?

#26451 veronik4 hozzászólása: 2018.03.16. 07:22

Szia Kalapos!

Én a múlt héten voltam itthon táppénzen ha nem is kimondottan influenzával, de hasonlóval: pont Karácsonykor kínlódtam ilyennel: lassan, de biztosan felszökő láz, iszonyú fül-és torokfájás, bedugult arcüreg, gyengeség; a háziorvosom mondta, ez vírus- el akartam kerülni, hogy komolyabbra forduljon a dolog, és a vírusfertőzést bakteriális felülfertőzés kövesse, amire antibiotikumot kellett volna becsipegetni – biztos lehet olyan antibiotikumot találni, ami összevág a Viek-Exvi-vel, de egyáltalán nem akartam gyógyszert szedni.
Szóval: mivel citrusfélék, gyógyteák kizárva: rengeteg savanyúkáposztát, fokhagymát (vékonyra szeleteltem, vajas kenyére raktam, de volt, hogy csak egy almával majszoltam el 1-2 gerezdet), és lilahagymát ettem. Melegben voltam, infralámpáztam az arcomat, fülemet, sok folyadékot – almalevet, üres fekete-és zöld teát ittam – és rendbejöttem, pedig rezgett a léc az antibiotikum bejövetele előtt….
A háziorvosom is mondta, ez jó otthoni terápia, a vírusok ellen úgyse hat gyógyszer – pihenés, meleg, meg ezek a zöldségek; ha nem gyógyul az ember, na akkor kell a gyogyó…
Én a gyömbérre rákérdeznék, mert nem is tudom, az gyógynövénynek számít, vagy csak fűszer – de hát a kakukkfű. a zsálya is fűszer, viszont kőkemény gyógynövény is – nekem e kettő ilyesféle betegség esetén sokat segítenek…de nem Ex-Viex kezeléskor…Szerintem a Coldrex, Neocitránnal is vigyázz, abban azért vannak különféle hatóanyagok – nehogy gyengítsék a púderszín kis harcosokat….Az ilyesféle influenza, megfázás esetére gyártott forró ital-porokkal kapcs. már többször hallottam rádióban orvosokat nyilatkozni, meg újságcikket is olvastam, hogy csak óvatosan, mert a májra nincsenek jó hatással, ezeket csak azért gyártják, hogy azt érezzük, amit a mai világ követel: hipp-hopp, rendbejössz, mehetsz dolgozni – miközben szintén orvosoktól lehet hála Istennek egyre többet hallani, igenis otthon kell maradni, pihenni. A cégnél, ahol dolgozom, szintén olvasható ez a tanács az orvosi rendelő ajtaján (az persze más kérdés, mi a józan ész, meg mit várnak el a munkahelyen…).
Azért kérdezz rá Makara Doktortól.
Az influenzát leszámítva hogy vagy?
Velem minden rendben.
Szeretettel: Vera

#26452 Kalapos hozzászólása: 2018.03.16. 07:34

Szia Vera!

Köszi a tippeket, nem szedek semmi olyasmit, amiből gond lehet, most jól jönne a házi készítésű antibiotikumom, amit szoktam enni, de az ugye tiltott most. Három napot ledolgoztam, most meg itthon kínlódok, igaz a tegnapi bejegyzés óta rohamos tempóban javulok. Mert ugye mi hepások kemények vagyunk. :)
Akartam már minap kérdezni tőled, hogy mi újság ha már egyszerre kezdtük de akkor most megválaszoltad. Nálam szintén, az égvilágon semmi mellékhatást nem érzek, nagyon kíváncsi leszek a következő véreredményre milyen változást mutat.Bennem egy para van mindig, hogy el ne felejtsem bevenni a bogyókat, főleg reggel mikor megyek dolgozni magammal vinni. Amúgy minden szuper. :)

#26476 veronik4 hozzászólása: 2018.03.18. 19:20

Szia Kalapos!

hmm…a házi készítésű antibiotikum….(kuncogás)…amiből szilva, meg barack ízű is van, és a kiegészítése néha a csípős paprika, aztán usgyi be az ágyba izzadni? : )
Hát az valóba letiltva, a mentes az meg hát ugyebár…olyan meg nincs is! ; )

Én az orrom elé rakom a bogyókat, reggelre telefont is beállítok hétvégén, hogy ugyanabban az időben vegyem be, mint hétköznap. Kiragaszthatod a dobozról levágott tabletta képeket több helyre a lakásban emlékeztetőül…blue-tack ragasztóval (kék ragacs, meg hallottam már másképp is, de azt inkább nem írom le ;) Tanítványom csinálta ezt a megtanulandó idegen szavakkal – időnként cserélte őket. Csak egy tipp.

Szu/ hogy szu/!!! Holnap megyek kontrollra, meg a következő adagért.

Írtam néhány napja egy történetet, Remélem a gyógyulás útja címmel – ott leírtam hogy vagyok.

GYSZ Neked is! (GYógyulj SZaporán!)

Vera

#26480 Kalapos hozzászólása: 2018.03.18. 22:51

Az én házi antim a citrom+gyömbér+méz…
Te pedagógus vagy? Az csodás, rájuk mindig felnézek!

Az hogy lehet, hogy Te holnap mész kontrollra én meg csak egy hét múlva? De fura…
Már kidolgoztam én is egy technikát, hogy el ne feledjem, vettem ilyen kis heti adagolót, az meg szem előtt van mindig.
Írd majd meg az eredményed!!
A történeted meg elolvasom hamarosan. :)

#26489 veronik4 hozzászólása: 2018.03.19. 17:14

Ú, Kalapos, akkorát kacagtam a házi készítésű antibiotikum megoldásán! Én nagyon korhely öngyógyításra gondoltam – egyébként én nem szerettem soha a pálinkát, viszont mindenki ódákat zengett a csípős paprikával felturbózott, megizzasztó párlatról (a franciák úgy nevezik: eau de vie – életvíz!! : D

Ebből is látod, franciatanár (is) vagyok, de most recepcióskodom, fordítok és olykor tolmácsolok egy francia cégnél – aztán ha megint lesz energiám, vállalok megint magántanítványt.

A heti adagoló az tényleg jó ötlet!! Láttam mára neten olyan Ex-Viex kiszerelést, ami nem a matrjoska megoldás (nagy dobozban négy kisebb), hanem a nagy doboz úgy van megoldba, hogy kis fiókokat lehet rajta kihuzigálni…

Drukkolva neked: Vera

Ez tényleg érdekes, hogy te csak később mégy…De figyi, lehet, a te dokid megvárja, amíg teljesen elfogynak a kis harcosaid…nekem ma (ma voltam) még pont egy-egy dobozzal maradt, de már felírta a hepászom, és kihoztam a kórházi gyógyszertárból a következő két nagy dobozt.

panni1952
#26412 panni1952 hozzászólása: 2018.03.09. 14:35

sziasztok
A második hónapos kezelésnél tartok . A viszketés csökkent. Bár ma meg irtó fáradt vagyok. Jó ne fogjak mindent a kezelésre, hisz a frontok eddig is okoztak gondot. Nem kaptam én se tájékoztatót az étrendet illetően, csak a gyógyszereimet ellenőrizték . A kezelést 17 fő kapja nálunk. Kontrollon kérdezzük meg egymást mit érez, hogy van. Mindenki hasonló dolgokról számol be, fejfájás , vakarózás, fokozott vizelési inger . Gondolom az egyéb egészségi gondok is belejátszanak. Mindenkinek jobbulást kívánok.

#26408 Kalapos hozzászólása: 2018.03.08. 22:32

Citromos nápolyit vajon lehet enni?
Itt szemezek vele 20 perce :)

nora51
#26416 nora51 hozzászólása: 2018.03.09. 22:25

Szerintem kapd be. Ugyan mennyi citrom van abban? Csak aroma….

#26417 Kalapos hozzászólása: 2018.03.09. 22:40

Így voltam én is, hogy sose látott citromot, úgyhogy bepusziltam.

#26348 Kalapos hozzászólása: 2018.03.04. 17:31

Mivel a topicot azért indítottam, hogy a folyamatokról írjak, pár nap után a következő.

Ami nálam nincs:
- Viszketés
- Hasmenés

Ami nálam van:
- Fejfájás( Első nap fájt, második nap nem, majd azóta minden nap fáj)
- Éhesebb és szomjasabb vagyok
- Jobban alszom

Csak úgy összehasonlításként írtam, kinél mi passzol. Én ugye F2 voltam/vagyok, ha ez számít.

#26362 veronik4 hozzászólása: 2018.03.05. 21:00

Szia Kalapos!

A fejfájás bárcsak elmúlna! A jó alvás viszont egy szinte nem is mellékhatás, hanem kellemes hozadék – hiszen írtad korábban, az elalváshoz mindig rásegítés kellett.

Képzeld, én már kevésbé viszketek.

Nem érzek semmit a leírt kurta mellékhatás listából – viszont én is megfigyeltem egy váratlan pozitív fordulatot: hihetetlen, de az ízület gyógyszeremről muszáj lemondás után 7 nappal nem fájnak az ízületeim!! Pedig korábban szépen belehúztak a fájdalomba néhány nap gyógyszertelenségtől…Abba reménykedek, hogy ez már az irtó kellemes irtóhadjárat eredménye…már..már 7 nap után…talán…Mert ezt az ízület nyavalyát annak idején a C nagy eséllyel kirobbanthatta…és lehet, már a meglévő C döglés így érezteti hatását?? Na, ez most egy totál laikus megközelítés volt…de olyan jó lenne…

Én is F2 vagyok.

Jó éjt, és búcsúzóul egy szójáték (férjem találta ki tegnap): Hogy hívják a hepa C vírust? Vírusnya.
Vera

#26364 Kalapos hozzászólása: 2018.03.05. 21:30

Szia Vera!
Ma mondjuk meg nem fájt a fejem. A fene tudja, lehet ennyi volt, lehet az idő is belesegített.
Bizony, tök jól alszom. Ezen gondolkoztam miért lehet, és arra jöttem rá, hogy lehet ez valami tudat alatti tehertől való fel/megszabadulás. Számtalan hozadéka van ennek a kezelésnek.
Nagyon érdekes, hogy az ízületeim mostanában nekem is fájtak. Lehet nekem is a dögök miatt?
Azt tudom, hogy ezek a mocskok tudnak ilyet, olvastam róla. Bár nálam ez csak kb. egy havi történet volt, és ment is ahogy jött. Örülök, hogy nem viszketsz már, ezek szerint ezek mind-mind csak kezdeti tünetek, gondolom válaszreakciók az új anyagra.
Akkor mi egyszerre kezdtük, és mindketten F2. Na érdekes lesz összehasonlítani majd az eredményeinket.
Vírusnya, az.:)
Jó éjt!

#26370 veronik4 hozzászólása: 2018.03.06. 10:22

Szia Kalapos!

Mától itthon vagyok a héten táppénzen – arcüreg-, fül-, torokgyulladás dögrováson (hahaha, de közben a virusnyák is azon vannak, csak mástól!!) – a gyógynövények meg a citrusok jótékony hatását rengeteg fok-, és lila hagymával, és savanyú káposztával pótlom, meg infrázom az arcomat, fülemet. A háziorvosom felírta ugyan az antibiotikumot, arra az esetre , ha nem javulnék, de azt nagyon nem szeretném, de persze akkor is a hepászommal egyeztetve..

Az ízületeid: abszolút elképzelhető, pl. Hokuszpoknak is ugyanaz az autoimmun izület nyavajája volt, neki is azzal kapcsolatban derült fény a C-re. A hepászom szokta mondani, hogy “Ez egy nagyon alattomos betegség, mindent megbetegít.”. Egyébként tud nagyon szuper is lenni a hepászom, de ezt az oldalát a legtöbbször elrejti.

Kalapos Fejfájása, Kedves! Légyszi tartózkodj minél többet távol Kalapostól, max a kalapjába tanyázz, de ne a fejében!!

F2 E+V bajtársi üdvözlettel: Vera

#26453 veronik4 hozzászólása: 2018.03.16. 07:42

Kalapos,

egy kicsit újra beleolvastam a leveleidbe, és itt ez a tudat alatti teher alóli fel/megszabadulás.
Tudom, mi azért még nem a legsúlyosabb állapotban voltunk/vagyunk, és nincsen más, életet fenyegető betegségünk, de én legalábbis úgy érzem, a gyógyulással még inkább értékelem az Életet, és tudok örülni minden apró dolognak. Eddig se voltam hiányában mindennek, de ezentúl még jobban, és olyan esetekben, amikor kétségbeesek, magam alá kerülök majd, sokkal inkább meg fogom tudni majd rázni magam, és azt mondani, ne hülyéskedj, ezek problémák?? gyorsan túllépni, megoldani…Akár tudatosan, akár tudattalanul, de érezzük, hogy megszabadulunk valami súlyos tehertől, ami kezelés nélkül szépen felmorzsolná a szervezetünket – hát persze, hogy megnyugtat és ellazít!
Ahogy Te is írtad a történetedben, tettél mindenféle vargabetűt, kitérőt – de látod te is, hogy ezek a helyzetek jóra is kijöhetnek (most nagy közhelyet írtam, de a közhelyek a legtöbb esetben az alapigazságok).
Én azóta, hogy érzem a javulást, állandó eufóriában élek!! : ) (Erről egy rövid történetet írok nemsokára).

GYÓGYULJ TE IS SZAPORÁN!

Vera

#26455 Kalapos hozzászólása: 2018.03.16. 07:57

Ugye?
Mennyivel másabb úgy élni, hogy nincs egy gondolat mindennap a fejedben, hogy “beteg vagyok”. Hogy nincs a Damoklész kardja. Mennyivel másabb a tudat úgy, hogy beteg vagyok, de már csak kicsit és nem sokáig. Fura érzés, tényleg olyan euforikus jellegű. :)

Oldfiker
#26314 Oldfiker hozzászólása: 2018.03.01. 23:31

Kedves Kalapos!
Kellemes utazást kívánok Neked a V+E harcosokkal, biztos vagyok benne, hogy csak az első nap volt hektikus, s máris megszoktátok egymást!
Magamról alant Verának írtam részleteket, ha elnézed nekem, nem írom le mégegyszer, de mindenképpen megtisztelő az érdeklődésed!

#26315 Kalapos hozzászólása: 2018.03.01. 23:55

Szia Oldfiker!

Igen, már elolvastam alább, köszönöm.
Akkor te is régi harcos vagy már e téren. Remek, hogy sportolsz, mert szerintem nagyon fontos, hogy senki ne hagyja el magát, küzdjön tudatosan, vagy tudat alatt, tartsa erősen a szervezetét és a pszichéjét. Feladni, beletörődni dolgokba a legkönnyebb.

Még nem írtam le, talán nem is beszéltem még senkinek erről, de éveken át folytattam ezzel a betegséggel kapcsolatban egy érdekes meditációt, vagy legalábbis olyasmit.
Nem magam találtam ki, olvastam egyszer egy beteg sráctól, tőle loptam az ötletet.
Ha valaki alkalmazza, ártani biztos nem árt, a tudat viszont elég jó gyógyító.

Szóval. Ha valakit érdekel:
Nyugalmi helyzet, vagy éppen alvás előtti állapot.
Én elképzeltem, hogy apró, mikroszkopikus méretű “melósok” több ezren, sisakban, csákánnyal, lapáttal, talicskával a véremben és a májamban azon munkálkodnak és sündörögnek, hogy a vírusokat elhordják, kipucolják, tisztává tegyék, mindezt jókedvűen, boldogan végezve.
Lehet botorság az egész, de nekem hosszú éveken volt ez a módszerem, a fizikai öngyógyítás mellett.

Ártani biztosan nem árt senkinek.

Köszönöm a kedves szavakat, jó, hogy itt csupa remek ember van!

Oldfiker
#26316 Oldfiker hozzászólása: 2018.03.02. 00:48

Szia Kalapos!
Ez csodálatos! Ma voltam egy masszőrnél, aki lelki segítőm is, s ahogy beszélgettünk a kezelésről, mondtam neki, hogy készítem egy kicsit arra is magam, hogy nem járok teljes sikerrel, mivel az előző kúra 19 hét után is sikertelen lett (az is 24 hetes lett volna). Erre ő: nehogy ilyeneken gondolkozzak, inkább segítsek a szervzetemnek, a gyógyszereknek, beszélgessek velük, éljek együtt a gyógyulás folyamatával pszichésen is. Most meg olvasom a Te módzeredet, ami csak megerősíti az előbbi jótanácsot. Szóval, nagyon köszi, nálam nyitott fülelekre találtál a módszerével. Eddig csak annyit tettem ösztönösen ezügyben, hogy gyógyszer bevételkor bajnoknak, harcosnak becézve a pirulát harcba küldtem.
Köszönöm! Szép álmokat!
Oldfiker

Oldfiker
#26266 Oldfiker hozzászólása: 2018.02.27. 17:30

Sziasztok tesók!
De jó olvasni, hogy már jórészt arról szólnak az írások, hogy milyenek a mellékhatások, hiszen már mindannyian aktív szakaszban vagytok!
Veronik, jól értem, hogy Te nem is kaptál Ribavirint? Ilyen kúra is van? Hajrá, hajrá, hajrá mindenki!

A nap süssön Rátok! Szeretettel szorítok mindnyájatoknak: Oldfiker

#26267 Kalapos hozzászólása: 2018.02.27. 18:07

Szia Oldfiker! Én sem kaptam ribavirint.
Viekirax-EXVIERA.
Ez most a menő. :)

Oldfiker
#26269 Oldfiker hozzászólása: 2018.02.27. 18:45

Helló Kalapos! Ez tök jó, hogy nem szedtek Ribát! Amúgy írjál valamit a sportolásodról, mihez kell ilyen különleges cuccokat magadba engedni? Edzőterem?

#26270 Kalapos hozzászólása: 2018.02.27. 18:50

Röviden-tömören igen, súlyzós edzésekhez szedem, ez amolyan tömegnövelő féle ital.
Finom, hatásos, ártalmatlan az egészégre, csak azt nem tudom ilyenkor ezt lehet-e.
Te szedsz/szedtél Ribavirint? Ha igen vannak/voltak mellékhatások?
Én meg nem mondom, hogy annak idején attól, vagy az interferontól voltam-e K.O.-n, de valamelyiktől igen.

#26274 veronik4 hozzászólása: 2018.02.27. 19:59

Szia Oldfiker X Tesó!

Milyen is az élet!
Amikor hála a VIMOR-nak, majd Nórának rátaláltam erre a nélkülözhetetlen Várószobára, elkezdtem olvasni a beszélgetéseket – akkor még csak várólistás voltam. A Te nevedet is sokszor, és most tessék, élesben osztjuk meg tapasztalatainkat!
Igen, boldogan hallottam, február 1-én, amikor Kezelésmegbeszélésre hívtak be, hogy ribavirin nélküli ifn menteset kapok. Mert olvastam, hogy sajnos néha az ifn karonfogva sétál a ribavirinnel…(jaj, a szolid ifn a ribanccal…).
Most ment le az első napom a 12 hétből. Citrusfélék, gyógynövények kilőve – még várom a választ a tejre és a kávéra. Ha ezek sem jöhetnek, nem is lesz kérdés, hogy 12 hétig lemondok az imádott tejeskávéról…
Tájékoztatlak majd benneteket(hiszen más is olvassa! : ), miket tapasztalok majd.
Tyű, már nem is emlékszem, Te már csinálod az ifn-t, vagy még sajnos várakozol? És a ribá-val?

Mindig nagyot mosolygok boldogan, amikor olvasom az oldfiker-es elköszönést, tehát átveszem én is:
A Nap süssön Rád, Mindenkire!!
Sok szeretettel, ki nem hunyó drukkolással Mindenki felé: Vera-Veronik

#26319 Szemi hozzászólása: 2018.03.02. 13:03

Sziasztok!
Épp tegnap este ettem pár szem mandarint. Hála Nektek, most már tudom, hogy ez kár volt! Azért ez felháborító, hogy Tőletek kell megtudni, hogy mi az ami tilos. Én L.G-hez járok. Így a tél közepén miért nem mondják az orvosok, hogy az évszak jellemző gyümölcsei tilosak???
Részemről fejfájás eltűnt és mintha erősebb és jobb kedvű lennék mint a Vie+Exv előtt.
8-án megyek az újabb 28 napos adagért.

#27976 Noir67 hozzászólása: 2019.02.06. 17:49

Szia !
Valószínű , hogy e hónap 20. a körül kapom a Viekirax-Exvierat. Szeretném kérdezni , hogy aki ezt szedte milyen eredménnyel végzett. Kipusztultak e a “dögök”? Gyógyultak lettetek e . Állitólag már nagyon régen 20-30 éve kaptam a hepa c . Nemrég pár hónapja tudtam meg eddig mindig az epekövemre fogták az emelkedett májenzimértékeket SGOT111,SGPT102. Fibroscan értékem nagyon rossz F4 21,8 KPA. Jelenleg míg a gyógyszerre várok szedem a máriatövis kapszulát és C vitamit ja és D vitamint. Ti szedtétek ezeket a vírusírtásxideje alatt? Előre is köszi a válaszokat ! Szép napot mindenkinek!

#26309 veronik4 hozzászólása: 2018.03.01. 18:13

Szia Oldfiker!

És Te hogy vagy mostanság? Hanyadik hetet töltöd a Három Testőr társaságában (V+E+a harmadik hatóanyag)?
Írj kérlek pár sort!

Szeretettel üdvözöl: Vera

Oldfiker
#26313 Oldfiker hozzászólása: 2018.03.01. 23:11

Kedves Vera!
Olyan aranyosan végig kérdezel mindenkit, hogy lelki szemeimmel már Tyúkanyó-helyettesként látlak (Nórától nem lehet elvitatni a Tyúkanyóságot…).
Egyébként örülök kérdésednek, mert még nem írtam a kezelésem viseléséről. Szóval az ötödik héten járok, de az E+V+Riba triót két éve szedtem, akkor fel kellett függeszteni, jelenleg pedig az Epclusa+Ribavirin duó hivatott nálam vírusirtani – ez 24 hetes program. A viszketésen kívül némi közérzet-bizonytalanság érhető tetten, de elég sokat sportolok is, és néha feszegetem a határaimat. Persze azért okosba tolom ám, de hát most a meló is sok volt (adóbevallások, könyvelés), szombaton még egy úszóverseny, aztán többet fogok pihenni. Majd a hosszú hétvégén a nagyfiamékkal és a szemünkfénye unokánkkal megyünk wellnesselni, azt is nagyon várjuk.
Jó hír, hogy már a kéthetes labor alapján csökkent két májenzim értékem, beúsztak a normál tartományba, a most keddi vérvétel pedig vírusszámot is néznek, aminek persze még nem tudom az eredményét.

Örülök, hogy itt vagy, a NAP süssön Rád!
Szeretettel: Oldfiker

#26325 veronik4 hozzászólása: 2018.03.02. 19:43

Kedves Oldfiker!

Az E+V+Rib triót a riba disznóságai miatt kellett felfüggeszteni? De hát csak nem, ha ismét szeded…lehet, az X csapattal (E+V) nem volt hatásos…Milyen sokféle egyéni megközelítése van ennek a C elleni küzdelemnek! Kinek ez a hatóanyag, kinek az…tudom, függ a genotípustól, és sok más tényezőtől…de akkor is…
Az Epclusa-ról még nem is halottam…talán ez az új generációs ifn mentes, amivel egy beteget biztattak itt vhol a Várószobában, hogy a sikertelen ifn kezelés után meg fogja kapni? Már nem emlékszem, hol olvastam…talán pont Te voltál?
Nagyon szuper, hogy kúsznak le a májenzim értéke, és hozzon minél kisebb eredményt az a létszámellenőrzés!! Majd írd meg!

Gyógyulj, gyógyulj, gyere ki Te is ebből az elképesztő állapotból!!!

Nagyon jó, hogy Te is mozogsz! Gyakran olyan nehezen kotorja össze magát az ember a mozgáshoz, de muszáj és hát boldogság is.

Szeretettl: Vera/Veronik

Oldfiker
#26330 Oldfiker hozzászólása: 2018.03.02. 22:39

Szia Vera!
A helyzet a következő: A V+E+R kezelést azért kellett felfüggeszteni, mert a csökkent májműködés miatt visszeresedett a nyelőcsővem, ami a kezelés alatt sajnálatos módon bevérzett, a vér a gyomorba kerülve toxikus állapotot okozott. Szakmai okok miatt az E+V-t és a Harvonit nem kaphatom, az Epclusa egy harmadik gyógyszer, ami még nincs forgalomban Mo-on, egyedi méltányossági engedéllyel kaphatta meg 10 beteg, köztük én is.

ungarjohanna
#26255 ungarjohanna hozzászólása: 2018.02.26. 21:03

Sziasztok mindenki!
Holnap kezdem Viekirax+Exviera gyógyszerrel felvenni a küzdelmet a hepa c ellen,most félek!Az első kezeléstől nem féltem,mert nem tudtam mi vár rám az feronos volt az igaz,de olyan mély nyomot hagyott bennem,hogy már most nem vagyok nyugodt.Egyetlen gyógyszert szedek,alulműködő paizspirigyre,hormon pótlót,remélem nem ütköznek össze.
Holnap majd írok mi volt a nap folyamán
Ölelek mindenkit Johanna

#26262 Kalapos hozzászólása: 2018.02.27. 12:41

Szerintem ne félj, az int+rib kombóhoz minden más csak sétagalopp lehet.
Én is megjártam ezt az utat, kizárt, hogy bármi más úgy lenullázzon mind az a kettő.

#26275 veronik4 hozzászólása: 2018.02.27. 20:11

Kedves Johanna, Szia!

Hát Te is! Te is ma, 27-én startoltál a V-E párossal!
Feltétlenül nézd meg a két tabletta kísérő ismertetőjében, milyen gyógyszer hatóanyagokkal nem szabad szedni, és milyen hatóanyagok esetén kell óvatosnak lenni!
Én ma már tudom, Makara Doktornak hála, hogy az ízületi gyulladásomra szedett Salazopyrin, ami a problémás szulfazalin hatóanyagot tartalmazza (az Exviera listájában szerepel), mivel váltható ki e 12 hét alatt – mert egyébként teljesen el kellene hagyni, de akkor szörnyen fájnak az ízületeim. (Ha én nem szólok erről tegnap a hepászomnak, meg se említi!!! pedig tudja, hogy ezt szedem…)
Be akarom tartani, hogy mindig azonos időpontban vegyem be.
Számolj majd be tapasztalataidról – és mindig kérdezz bátran, állj a sarkadra – bár orvostól is függ, mennyire teheted meg – mert muszáj a kezelés sikerességét biztosító információkat tudni!

Szeretettel üdvözöl: Vera

#26278 Kalapos hozzászólása: 2018.02.27. 20:41

Egyébként nekem ma ezt elmagyarázta a doktornő.
Míg az Interferon+Ribavirin a teljes immunrendszerre hatott(és nyilván ezért csapott szét sokunkat), addig a Viekirax-EXVIERA kizárólag a májban munkálkodik és ott pusztít dögöt. Szóval ez igazán célzott kezelés.

nora51
#26280 nora51 hozzászólása: 2018.03.01. 00:52

Szia te aranyos Hannika! Rég jártál a hepaklubban! A pajzsmirigycuccot lehet szedni! (Én L-Thyroxint és Euthyroxot falatozom, hepászom szerint a pajzsmirigyhormon mehet az interferonmentesek mellé.
Igaz, én Harvonit kaptam, de a pajzsmirigyhormon szedhető, az tulképpen nem is gyógyszer, hanem hormon. Pótlására annak, ami hiányzik.
Ne félj! Mi ez a mostani kezelés az infmenteshez képest? Ami előfordulhat (ezt most mások és a saját tapasztalatomból merítem) néha fejfájás (ez nekem volt), mások szerint eleinte szaladni kell a klotyóra, aztán lehet viszketegség is. De nem mindenkinél. Van, aki kicsit fáradtabb.
Ez kutyafarka ahhoz képest, amit mi annak idején átéltünk! Hajrá! Pusszantás: nora51

#26308 veronik4 hozzászólása: 2018.03.01. 18:10

Kedves Johanna!
Hogy vagy, hogy érzed magad?
Fontos: Makara Doktor írta, hogy nem szabad semmilyen citrusfélét és gyógynövényeket fogyasztani! tej, kávé jöhet!
Szeretettel gondol Rád: Vera

ungarjohanna
#26322 ungarjohanna hozzászólása: 2018.03.02. 15:36

Szia Veronik!
Még jó,hogy beleolvastam soraitokba,nekem sem mondta senki,h ne egyek narancsot! Mostazól nem fogok enni,viszont az esti gyógyszer bevétele után annyira viszketek,az már sok!
A régi harcosok közül látom itt van Nóra,Endrebandi,Musetó.Mikor a Nórát megláttam a TV-be még sírtam is örömömbe.
Majd jövök még sziasztok

#26326 veronik4 hozzászólása: 2018.03.02. 21:06

Szia Johanna!

Látom az E+V kezelés sikerességét befolyásoló tényezőkről nemcsak én nem lettem tájékoztatva…nem értem, nem értem, nem értem….mindenki hosszú ideig várt, nagyon drága a gyógyszer, meg kell gyógyulnunk – hát miért nincsen egy külön kis tájékoztató füzet?? Miért nincs leírva a gyógyszer kísérő ismertetőjében?? És ha valaki nem ismeri ezt a fórumot, elszigetelve vívja a maga küzdelmét, és fogalma sincs arról, hogy ezekre gondolni kell, és vígan eszi a citrusféléket, meg ha köhög, megfázik, készít magának kakukkfű-és zsálya teákat….és a végén hatástalan a várva várt kezelés…
Én is elkezdtem viszketni, szerencsére még kibírhatóan – a leghidegebb napokon se viszkettem, de most igen…de haj, hol van ez az ifn. rib teljes szétesettséghez képest (pedig én csak hat hétig “élveztem”).
Írj majd!
Szeretettel, és Gyógyulj, gyógyulj, gyere ki Te is ebből az elképesztő állapotból!!!
Vera

museto
#26350 museto hozzászólása: 2018.03.04. 21:21

Szia Johanna! Te voltál az egyik leg figyelemre méltóbb számomra, mert bizony sok gondot okozott már Neked is ez az Istentől elrugaszkodott vírus. Látod, az újonan belépett sorstársak közül is csak néhány panaszkodik enyhe tünetekre, így Neked sincs félni valód a kezeléssel kapcsolatban. Emlékezz, mennyit nyavalyogtunk itt még néhány éve is a kezelések mellékhatásai miatt, most meg hipp-hopp volt vírus, nincs vírus. Persze akad azért renitens, aki nem hajlandő megválni könnyü szerrel hívatlan albérlőitől (…bocsi Nóra…) de ami késik, nem múlik, különben is kivétel erősíti a szabályt. Borzasztóan sajnálom, hogy épp szegény “tyúkanyónk” vírusai a legmakacsabbak, de meggyőződésem, hogy azok napjai is meg vannak számlálva! Szóval csak bátran kedves Johanna, már bent vagy a célegyenesben, fogod még Te is örömkönnyekkel áztatott billentyűddel bepötyögni a nagy-nagy nullás híradást! Szeretettel Museto!

#26456 veronik4 hozzászólása: 2018.03.16. 08:01

Kedves Johanna!

Hogy vagy mostanság? Hogy állsz a viszketéssel? Ha még viszketsz, akkor remélem csak az jelentkezett eddig, és más mellékhatás nem.

Szeretettel gondol Rád: Vera

#26252 veronik4 hozzászólása: 2018.02.26. 18:25

Kedves Kalapos és Endrebandi!

Én ma kaptam meg Viekirax-Exveira (mostanra már ki tudom mondani, huh… : ) duót, 12 hétre. 28 napra való adagot írtak most fel. Holnap reggel kell kezdenem: reggel 2 Viekirax, és 1 Exviera.

Remélem, hogy a lehetséges mellékhatásokból – még így is semmiség a Nórával szólva ifn-rib gengszterpáros mellékhatásaihoz képest – nem nagyon kapok majd ízelítőt. De nekem is jó lesz, ha megoszthatom tapasztalataimat azokkal, akik ezt szedik.

Sajnos nem kaptam felvilágosítást arról, milyen ételekkel, teákkal stb kell vigyázni. Makara doktor egy válaszában vhol írta, hogy a gyógynövények tiltottak, de vitaminokat szabad enni – azonban a citrusfélés tilalmával is találkoztam vhol. Ti mit tudtok erről? Mindenesetre holnaptól lemondok a citromról, mandarinról és a grapefruit léről….

Endrebandi, akkor Te nem sárgultál be (szem, bőr), nincs hányingered, nem hánysz, tudsz aludni, nem pisilsz sötétet, nem észlelsz zavarodottságot és nem nagyobbodott meg a haskörfogatod -a két gyógyszer együttes szedése -, és az amúgy is meglévő fáradtság , gyengeség és erőtlenség nem erősödött (Viekirax specialitás…)?
az émelygésről, hányásról, besárgulásról és a vizelet sötétre válásáról azt írja az ismertető, hogy feltétlenül a hepászhoz kell fordulni, mert ezek a máj rosszabbodásának jelei lehetnek…Az én hepászom azt mondta, nem kell külön felkeresni, ha ezeket tapasztalom, mert ezek normális velejárói lehetnek a kezelésnek. Nem értem…vagy úgy kell minderre gondolni, hogy a gyógyszerkísérő ismertetők azok mindig inkább túl óvatosak?

persze mindezzel együtt végtelenül boldog vagyok, hogy végre megkaptam, és nagyon bízom abban, meg is gyógyulok.

Szeretettel üdvözöl Benneteket, Endrebandinak további gyógyulás-úton járást, Neked meg kalapos, boldog jövő hónapi X startolást kíván:
Vera

#26253 Kalapos hozzászólása: 2018.02.26. 18:51

Kedves Vera!
Akkor nagyjából egyszerre kezdjük, én holnap megyek érte. Én is sok mindent olvastam, de holnap majd próbálok rákérdezni ezekre.

#26254 veronik4 hozzászólása: 2018.02.26. 19:06

Kedves Kalapos!

Szuper!! Akkor még ez a hónap! Juhé!
Nagyon megköszönöm a rákérdezést – sajnos attól a hepásztól, akihez járok, szinte lehetetlen kérdezni…mindig leírom előre a kérdéseimet – semmi fölösleges szöveg, csak a legalapvetőbb információk megtudása, hiszen én vagyok a beteg, aki nem kereste a nyomorult C vírust, és szeretnék tisztába lenni alapvető tudnivalókkal – de egyszerűen még megkérdezni is alig jutok el, és már kint is vagyok a folyosón, vagy ha rá tudok kérdezni, a válasz az, hogy miért akarom tudni…Azt hiszem, ez alapvető jog, és nagyon megalázónak érzem. Csak olyan “fölösleges”, a kezelésre vonatkozó infók, mint a fentiek. Az előbb leírtam kérdéseimet Makara Doktornak (a Történetekben látod), remélem el fogja majd olvasni és válaszol, de lehet, tőled hamarabb tudom meg ezeket. Doktor úrtól speciális az ifn hatását csökkenthető állandó gyógyszeremről is kérdeztem.

Szeretettel üdvözöl és boldog holnapi vagy holnap utáni éles X startolást kíván: Vera

#26261 Kalapos hozzászólása: 2018.02.27. 12:40

Szia Vera!

Nna, megkérdeztem.
Nekem azt mondták, hogy minden ami gyógynövény, az sztornó.
Mivel én gyógyszereket nem szedek, így arra nem is tudtam rákérdezni.
Az viszont hangsúlyos volt, hogy minden gyógynövény, gyógynövény alapú szer, kapszula, tabletta az tiltólistás a kezelés alatt.

#26272 veronik4 hozzászólása: 2018.02.27. 19:22

Szia Kalapos!

Nagyon köszönöm, hogy megkérdezted. A kávé vajon annak minősül? Ezt meg is kérdeztem az imént Makara doktortól. Megírta, hogy a citrusfélék is tiltólistások! Vigyázz erre, és mindenki aki Exviera-Viekirax duót szed (olykor Asterix-Excaliburnak becézem őket)
És a tej? Erre is rákérdeztem – olvashatod majd Te is, de azért külön megírom.
Ó, és a fájdalomcsillapító, az se lehet akármi – erre is ma kérdeztem rá.
Borzasztó, hogy a hepászom nem enged kérdezni, ha mégis a sarkamra állok, azt olyan gyorsan lezavarja, hogy bennem reked minden, amit még meg kellett volna kérdeznem – máris ott a papír a kezedben, hogy Viszontlátásra…Tudom, hogy sok beteg jut egy orvosra, de amikor arról van szó, hogy a várólistáról végre lekerül az ember, megkapja a kezelést, ezt a drága, utolsó esély kezelést, az életed, az életminőséged múlik rajta, az mégsem olyan, mint egy megfázás, hát jogod van tudni alapvető infókat arról, hogy mi az, ami befolyásolhatja a kezelést – mert az én kezelőorvosom magától nem mond semmi ilyesmit!!

Hajrá sportos Kalapos, nyomd le az összes C dögöt! (egyébként nekem is lételemem a mozgás, de mostanság inkább csak nordic-walkingozok, meg ha tudok, jógázok – régen rengeteget bicikliztem és túráztam, és nem kispályás kilóméterekben!)

Szeretettel: Vera

#26273 Kalapos hozzászólása: 2018.02.27. 19:32

Szia Vera!
Nagyon szívesen.
Elég szörnyű, hogy nem kérdezhetsz. Én tíz percet voltam bent, végig kommunikáltunk, és úgy búcsúzott, hogy van-e még kérdés. Sajnálatos, hogy nem mindegyik orvos ilyen.
Tej, kávé szerintem nem tiltós, szerintem azt mondták volna nekem, de ezt ne vedd készpénznek. Egyébként olvastalak a másik oldalon.
Bár tudom mennyire nem jó, de én csak egy szem Frontinnal tudok elaludni, mert nagyon rossz alvó vagyok, erre azt mondta a doktornő, hogy azt bevehetem.
Jógázz csak, annál semmi sem jobb!

Szép estét!

#26307 veronik4 hozzászólása: 2018.03.01. 18:07

Szia Kalapos!
Szia Kalapos!

Hogy érzed magad? Kaptál választ a súlyzózáshoz szükséges táplálék kiegészítőkkel kapcsolatban valahonnan?
Én megtudtam Nórától, hogy lehet tejet és kávét inni, sőt, a kávé még ajánlott is (Makara Doktor előadása alapján). És Algopyrin szedhető fájdalomcsillapításra.

Napsütéses C dögök elleni erőpróbát!! : )

Vera

#26310 Kalapos hozzászólása: 2018.03.01. 18:45

Szia Vera!
Hát ugye én tegnap kezdtem a teljes napit.
Egész nap fájt a fejem, hogy attól-e nem tudom, mert ma már nem. Lehet csak a hülye időtől. Egyébként az égvilágon semmit nem érzek, se jót, se rosszat. Egyelőre legalábbis, remélem marad is így. A táplálék kiegészítőkkel kapcsolatban sajnos nem kaptam választ, ezért azt is töröltem addig a repertoárból.
Te hogy vagy? Tünet, bármi?

endrebandi52
#26178 endrebandi52 hozzászólása: 2018.02.14. 14:58

Kedves” kalapos” ! Szeretettel köszöntelek! Én a negyedik hetet kezdem ugyanebben a ” felállásban” Tényleg semmi mellék hatása nincsen. De jó pár gyógyszert tilos lesz vele szedni,mások adagját csökkenteni kell ezt a Hematológus tudni fogja. Na ezek miatt lehetnek gondok,de ezek elviselhetőtek. Annak jó ki semmilyen gyógyszert a kezelés előtt nem szedett. Bátran, semmit sem veszthetünk,csak a ” piszkos” RNS”\ / ribo nuklein sav/ még nem is élőlény,de nagyon-nagyon nagy pusztítást végez a máj sejtekben. Kívánok teljes VÍRUS MENTESSÉGET DE MINÉL ELŐBB ,és sok türelmet a kezeléshez..

#26180 Kalapos hozzászólása: 2018.02.14. 15:32

Kedves endreband!
Köszönöm, egy ideje pont azon kattogtam, hogy lesznek-e mellékhatások vagy sem, mert amúgy jelenleg tök jó formában vagyok és nem örülnék neki ha leroggyantana valami emiatt. De az sem baj ha igen a cél érdekében, csak ne túlzottan. Az int+rib. épp elég volt anno.
Szerencsére semmilyen gyógyszert nem szedek, pár étrend-kiegészítőt meg vitamint és kifújt.
Az adagokat egyébként milyen formában adják? Minden havi vérvételnél kapsz egy következő adagot?
Gondolom nem adnak oda ilyen drága gyógyszert egybe.
Várom már, hogy hívjanak mikor mehetek.

#26276 veronik4 hozzászólása: 2018.02.27. 20:17

Szia Kalapos!

Nagyon jól jött a Frontin-os ötlet – Makara doktor írta, hogy álmatlanság ellen csak nyugtatókat lehet bevenni, és ez végül is az, nem? Még szerencsére nem tapasztalom a nem alvást, nagyon nem is szeretném, de sose lehet tudni – az ifn-rib. kezelés során (amíg le nem STOP-pltak), többek között a napi 2 -3 órás alvás volt már borzalmas….

Neked is legyen szép estéd!!

Vera

#26277 Kalapos hozzászólása: 2018.02.27. 20:27

Igen, a Frontin nyugtató. Én nem ajánlom, mert tudom, hogy káros, de én anélkül nem tudok elaludni, folyton jár az agyam, ez meg lekapcsolja a gondolataimat.
Már kerestem alternatívát de nem igazán találtam. De úgy vagyok vele, hogy a kialvatlanságom sokkal károsabb lehet, sokat vezetek, sokrétű munkám van, fontos, hogy kipihent legyek.
Ezt döntsd el te.

#26327 veronik4 hozzászólása: 2018.03.02. 21:36

Szia Kalapos!

Még szerencsére nem tapasztaltam álmatlanságot – ez volt a 4. napom -, és remélem, ne is fogok, de akkor muszáj lesz.

Azt jól teszed, hogy addig nem eszed a táp.kieg.-eket, amíg nem tudsz biztosat. Én se kávéztam 3 napig, mígnem Nórától megtudtam, lehet kávézni, mert Makara Doktortól hallotta.

Tünet: csak viszketek, de kenegetem magam shea-és kakaóvajas krémmel…elég jó…
De képzeld, az első nap nekem is nagyon fájt a fejem! Du. kb. 13.00 körül kezdődött, egyre erősebb lett, este már csak fetrengtem, végül is minden óvatosság ellenére bevettem egy Rubophent-t, mert az előző kezelésnél csak azt lehetett…tudtam ha nem veszek be altatót, nem fogok aludni…most már tudom, hogy Algopyrint lehet…ha tudtam volna kérdezni, ezt is megkérdeztem volna…

Írj majd Te is, és gyógyulj, gyógyulj, gyógyulj! : )

Szeretettel: Vera

#26328 Kalapos hozzászólása: 2018.03.02. 21:45

Szia Vera!
Ma írtam már egy hosszabb sztorit, leírtam röviden az elmúlt 25 évem összesűrítve erre vonatkozóan.
Ahha! Akkor nem az időtől fájt a fejem ha neked is. Nem baj, legyen ez a legtöbb amit el kell viselnünk.
Viszketni viszont én nem viszketek pedig ezt többen is írtátok.
Nekem is van “mellékhatásom” de az elég érdekes. Én rossz alvó vagyok mint írtam. Egész nap nem vagyok fáradt, viszont pár napja akkorákat alszom mint egy kisbaba, még a nyál is kifolyik a számon. :D

#26331 veronik4 hozzászólása: 2018.03.02. 22:45

Szia Kalapos!

Elolvastam – nagyon jó így megismerni Téged is. Nem olvastam még el mindenkit, de el fogok.(Próbáltam már, de nem találom, hogyan lehet az összes történetet megtalálni? Mindig csak így, a párbeszédes felületeket látom.)

Mennyire megható-megdöbbentő a történeted lapján, hogy mennyire más volt akkoriban ezzel szembesülni, mint manapság, amikor annyi mindennek utána lehet pillanatok alatt nézni, és egy fórumon összekapaszkodni, elmondani, megosztani, tanulni,erősíteni, együttérezni….Én már ebben a világban szembesültem a C-vel….
Tudod, hallottam már, hogy régebben még sokaknak az volt álláspontja, hogy a C-t nem is kell gyógyítani, elél azzal az ember…Ikremnek is ezt hangoztatja (a 2017, 2018-ban!!!) egy kollégája, aki külön fakszninak tartja a hepatológiára járást, és nyavalygásnak veszi ikrem állapotát (aki nemrég állt le vele saját döntése után, miután fizikálisan, és főképp pszichésen – a szuicid állapotig jutott – teljesen kicsinálta a tavaly szeptemberben elkezdett ifn+ribancvirin kezelés; szerencsére a hepásza is belement a dologba, és ikrem is meg fogja kapni az ifn menteset).

Ez az alvás!! Lehet, van egy ilyen jó hatása is az Asterix-Excalibur harcos duónak? Szuper! Akkor semmi Frontin?

Nagyon fontos, amit az elképzelt mikroszkopikus melósokról írtál! Egy barátnőm anno agykontrolozott, és ő beszélt arról, hogy megtanította a beteg apukáját elképzelni a belső szerveit, mi zajlik bennük, elképzelni gyógyult állapotukat…szóval a gondolat konkrétan, a test részeire képekben fókuszáló erejéről. Szerintem mindegy, hogy x vagy y módszernek, vagy x , y hitnek nevezzük, a gondolat, a lélek, a pszichés történések nélkülözhetetlenek – nem csak az anyagi szer, hatóanyag hat…

Oldfikerhez is kapcsolódva, én arra a reggeli két púderszín duci tablettára, meg a szerényebb, napocskás oldalról kinyomott gyógyszerkére mindig úgy nézek, mint akiket küldetésbe küldök le…Menjetek, dolgozzatok! Az esti, holdacskás oldalira meg így: Hát egyedül maradtál te Drága, itt árválkodol, de már nem sokáig, menj a testvéreid után, folytasd!

Jó éjt!

Vera

#26160 evanagy hozzászólása: 2018.02.11. 16:53

Sziasztok!
Van valaki aki tudna mondani valamit az interferon mentes kezelésről?
Most kezdem február 26án.

nora51
#26188 nora51 hozzászólása: 2018.02.15. 02:16

Melyiket fogod kapni, tudod már?

#26211 evanagy hozzászólása: 2018.02.17. 08:50

nem tudom

#26329 veronik4 hozzászólása: 2018.03.02. 22:03

Kedves evanagy, Szia!

02.11. óta, ha olvasgattad ezt az oldalt, már valószínűleg többet tudsz.

Csak röviden: Van a Harvoni, meg a Viekirax és Exviera, meg fentebb, Oldfiker levelében olvasható egy harmadik…persze lehet, létezik még más is…de hát én csak mezei “felhasználó” vagyok ; )
Azóta már Te is elkezdted szedni valamelyiket. Melyiket? A fenti beszélgetésekből láthatod, mit nem szabad fogyasztani, és esetleg milyen mellékhatásokkal járhat a Viekirax-Exviera.
Te kaptál ifn kezelést?

Történjen Veled minden jól!

Szertettel: Vera

nora51
#26131 nora51 hozzászólása: 2018.02.07. 01:06

Wow Kalapos, most aztán reszkessenek a dögök odabent! Meglásd, mind kinyúlik.
Hajrá! Üdv: nora51

#26134 Kalapos hozzászólása: 2018.02.07. 10:37

Úgy legyen. :)
Te hogy állsz a kezeléssel?

nora51
#26137 nora51 hozzászólása: 2018.02.07. 17:10

Január 15-én járt le a 12 hét a Harvonival. Jan.25-én volt PCR-vérvétel. Holnap kell telefonálnom az eredményért! Tűkön ülök!
Ha sikerül. elmegyek egy erdélyi körutazásra.
Ha nem sikerül, akkor is…:)

#26138 Kalapos hozzászólása: 2018.02.07. 18:29

:)

Na majd tedd közzé, kíváncsi vagyok.

pikirt67
#26122 pikirt67 hozzászólása: 2018.02.06. 12:41

Hipp-hipp-hurrá! Drukkolok!!!
Üdv: pikirt67

#26125 Kalapos hozzászólása: 2018.02.06. 13:54

Köszönöm, én pedig drukkolok Neked, és mindenki másnak, akik még nem kapták meg de soron vannak már.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close