Remélem a gyógyulás útja…

Téma címkék:
2018.03.17. 15:58

Kedves Mindenki!

Tegnap volt a 17., vírusokat Viekirax-Exvierával irtó napom, és a autoimmun beteg, pszoriázisos artritiszes ízületeim kisebb megnyikkanástól eltekintve köszönik szépen, elvannak. Korábban 3-4 nap gyógyszer nélküliségtől a keresztcsonti pszori érintettség a csillagokat látással ajándékozott meg – sajnos nem az égbolton – most meg bele-bele fájdogál olykor…de más nem. Ez számomra óriási dolog. A lábujjaim már úgy fájtak, hogy rájuk lépni alig tudtam – most meg itt egy kis megnyikkanás, ott egy kis megnyikkanás – a bal lábamon a középső “kolbászujj” eltűnt!!! Ez a pszori egyik nagy ismérve, a szakirodalomban is imigyen tisztelt “kolbászujj” – nekem is folyton duzzadt, vörös volt – most visszavette normál lábujj formáját, és nem lángol!! A bal vállam fájdogál ugyan, de nem elviselhetetlenül (legfeljebb most nem tudom megmosni a hátam… ; )Ó, drága Istenem, ugye ez a c dögök erőteljes eltűnésének egyik jele??

Az energia töltöttségemet is javulónak érzem. Persze, vagyok még fáradékony, de már közel sem érzem azt a rettenetes, folyamatos ólmos kimerültséget, amikor már állni is alig tudtam, és volt, hogy szombaton lefeküdtem pl. 15.30-kor, és egy folyó ügyet leszámítva vasárnap reggel 7.00-ig aludtam – és nem biztos, hogy fitten ébredtem fel…Édesanyám mondja, aki biológiát tanított, hogy ez nem csak annak lehet a jele, hogy jobban tud méregteleníteni a máj, hanem a következők miatt is: A szénhidrátok szervezetünk energiaellátásában nagyon fontos szerepet töltenek be. A máj is állít elő glükózt, és abból glikogént. A sejtek a vérből “üzemanyagukat” glükóz formájában tudják a leghatékonyabban felvenni. A glükóz molekulája az a szénhidrát-alapegység, amely bekerülve a sejt energiatermelő biokémiai láncreakciójába, végül a leggazdaságosabban ég el energiát szolgáltatva. Tehát lehet, hogy ha a vírusok pusztulnak, a májacskám ezt a feladatát is jobban tudja (és remélhetőleg egyre jobban tudja majd) végezni, így tud átvitten több energiát adni.

Általában: folyamatosan olyan érzésem van, mintha egy patak mosna át.

Minden nap reggel és este ugyanabban az időben küldöm le a kardforgató, harcos amazon dundi- púderszín, tablettákat, ehhez nagyon ragaszkodom.

TÖRTÉNJEN MINDEZ VELETEK IS!!

Vera

#26496 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.03.24. 00:23

Kedves Veronika!
Örülök, h csupa jó tapasztalatod van. Hiszen Te már megtapasztaltál ennél különbeket is, már csak ezért is jár neked!
Élvezet olvasni a leveledet, a csupa kedvező változással, nem beszélve az érzékletes biológiai okfejtésről. Erre úgy hétköznap nem is gondol a mezei HCV-s.
Jó lenne tudni mi az a legjobb étrend, ami a legkedvezőbben befolyásolja a gyógyszerek felszívódását. A Viek-Exvie kombóra azt írják egyébként, h mindegy mit eszel, ettől függetlenül orvosom szerint is ajánlatos betartani a diétat: sok zöldség, gyümölcs, semmi zsíros és nehéz, fehér húsok, ha lehet natúr.
Az én listámon tiltják a fokhagymat v.hagymat gombát, kaposztafeleket, még a savanyított káposztát is! Pedig nyersen de megenném, meg a lilahagymat es fokhagymat is!
Mivel en a hasmenéssel küzdök/szenvedek, erre próbálok gyógyírt találni (főtt burg, édesburgonya keveset segít).
Olvasgatom a régi hsz-eket, ahol véletlenül ráakadtam egy (Nóra 2013-s ?) bejegyzesere – bár ez még a 2-es és 3-as kezelések idejében volt – h a gyógyszerr vmi “zsíros”-sal kell bevenni, különben hasmenés lesz, ami átmossa az embert, meg talán kimossa a gyógyit is.
Azert is akadt meg a szemem rajta, mert én meg talán túlságosan is betartom a diétát, lehet h emiatt nem tudok a hasmenéssel megbirkózni?
A gyógyszer ajánlásában vmi olyan van, h mindegy mivel vesszük be.
Én pl. a reggeli 1 db Exvie-t 1-1db banánnal “fogyasztom” el. Délben jön a 2 db Viekira vmi könnyű ebéddel, s este a 1 db Exvie vajas piritóssal. Napközben gyümölcs, gylé, zabkeksz stb.
Furcsa, de régebben ennyitől éhesebb voltam, igaz, ennyit sem pihentem még életemben, mint mostanság, persze nincs nagy kalóriaégetés. A kezdeti 2 kg fogyason kivül, gyakori hasmenés mellett is tartom a súlyom, ami remélem, jó dolog.
Bocsánat a sok szövegért! Ritkán írok, de akkor bőven.
Mielőbbi gyógyulást és vírusmentességet Neked és minden Gyógytársunknak.
Üdv: Hibiszkusz

nora51
#26503 nora51 hozzászólása: 2018.03.25. 01:13

Kedves Hibiszkusz, valóban állandó támánk volt 2013-ban, mikor a rettenetes hármaskezelést nyögtük, (interferon-ribancvirin-telaprevir, vagy boceprevir,) hogy orvosaink figyelmeztetésére zsíros étellel kellett bevenni a telaprevirt ill. a boceprevirt. Na akkor meg olyan émelygésünk volt, hogy pont a zsírosat nem kívántuk. Ez nemcsak zsír, vaj, szalonna, (egy beteg Makara dr úr szerint mindig májashurkával vette be!) lehetett, hanem amikor már ezekre rá se bírtunk nézni, akkor javasolták az ömlesztett sajtot, vagy a tejcsokit. Tehát nem kellett tocsogni a zsírban, csak valamennyi zsírtartalmú étellel kellett bevenni, a helyes felszívódás végett.
Meg kell mondjam, én mint Harvonis nem kaptam ilyen tanácsot. Egészséges, könnyű ételek, ennyi! Arról se tudok, hogy a Vie-Ex esetében zsírossal kéne bevenni. Ajánlatos lenne megkérdezni orvosodat!
A hasmenésről többen is panaszkodnak Vie-Exesek, tudok olyat, akinek csak eleinte volt, most már nincs. Még jó, hogy csak 12 hétig tart a kúra…
Minden jót neked, nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nora51

#26507 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.03.26. 00:48

Kedves Nóránk,

Köszönöm nagyon a gyors reagálást, s hogy a család, meg Vimor-os munkád mellett még ránk is van időd. Remélem, jól vagy!!!
A Te – mint az egyik legtöbbet tapasztalt gyógytársunk – tanácsait mindig érdemes megfogadni, mivel igen nagy tájékozottságra tettél szert a betegséges évek alatt, már egy saját HCV-s kisokost is kiadhatnál :-).
Örülök, hogy rátaláltam erre a régi bejegyzésedre, mert elkezdtem keresgélni, találok e vhol tanácsot erre (gyógyszer leírásban a “mindegy mivel”) .
Meg is találtam Makara dr. 2015-ös írását :-) “Az életfontos tudás: újdonságok a hepatitisz C felismeréséről és kezeléséről Makara Mihály1, Hunyady Béla2″ címmel, melyben többek között az alábbi tanácsokat is találtam INf-mentes gyógyszerekhez, s itt javasolja a “zsíros” ételt a bevételkor a felszívódás elősegítésére, valamint az esetleges fényérzékenységet.
A tanulmányból idézve:
” 3. A gyógyszerek bevétele és táplálkozás
A betegeket – mint minden májbeteget – el kell tiltani
az alkoholfogyasztástól, de egyéb étrendi megszorítás nem szükséges. Az ételek nem befolyásolják lényegesen a gyógyszerek felszívódását, bár a proteázgátlók esetében hasznos lehet a felszívódás szempontjából a zsiradékok (lehet növényi olaj is) fogyasztása a gyógyszer bevételekor.
4. Egyéb életmódbeli utasítások
Amennyiben a beteg ribavirint is kap, gyakori az enyhe fokú vérszegénység, mely miatt a fizikai teljesítőképesség csökkenhet. A korábbi proteázgátló szerek esetében gyakori volt a fényérzékenység, az újabb szereknél ez ritka, de óvatosságból célszerű a napozás kerülése a kezelés időtartama alatt.”

Jó hírem van, amit tegnap még nem gondoltam volna, h hamarosan megkövetkezik :-).
Szóval kicsit félre raktam a párolt sárgarépát, brokkolit, burgonya, meg a sűrű gyümölcsleveket, s tegnap délelőtt csak 3 db főtt burgonyát ettem, délre pedig egy kis finom pörköltet nokedlival. “Vártam” a rosszullétet, de nem lett semmi bajom! Egész éjfélig nem jelentkezett a hasmenés, akkor is már csak tűrhető formában. Reggel megint, de görcsök nélkül, délre egy kevés sült hús rizzsel, este vajas kenyér. Azóta semmi, remélem, most meg nem a másik véglet jön (erre Levolac szirupot ajánlottak még a kezdetekkor). Bocs, hogy ennyit traktállak az emésztésemmel, de olyan tanácstalan voltam, s eléggé aggódom, hogy nem szívódtak fel a csodabogyók.
Nem tudom, köze van e a gondomhoz, de napi 1 db Quamatel 40mg tablettát szoktam szedni a gyomromra, de tegnapelőtt és tegnap ezt is kihagytam, valamint a Lidl-is banán-őszibarack-alma napi 1 literemet. Nem hiszem, hogy ezek kavartak be, bár ki tudja.
Lehet, h nekem ennyi idő kell a hozzászokáshoz, de az is lehet, hogy elég volt Téged emlegetni, s husss, eltünt :-) :-) :-) !!! Szerintem valszeg ez utóbbi lehet!!!
Holnap megyek az orvosomhoz, nála is rákérdezek erre, h mi a véleménye.

Drága Nórám, köszönöm a jó tanácsot, és kívánok Neked minden jót, s ne takaríts túl sokat Húsvétra, inkább pihenj!

Szeretettel: Hibiszkusz

nora51
#26508 nora51 hozzászólása: 2018.03.26. 01:19

Kedves Hibiszkusz, örülök , hogy eltűnt! Hogy mik vannak!
Írd már meg légyszí, hogy hol találom meg M.doktor úr 2015-ös írását? Bár már túl vagyok a harvonizáláson, azért szívesen elolvasnám így utólag is.
Mondd, a Quamatelt megkérdezted hepászodtól? Mert tudod, semmit ne szedj előzetes egyeztetés nélkül!
Elnézést, hogy folyton osztom itt az észt, de nem bírom nem osztani. Tudnád, hány orvosi előadást hallgattam meg, plusz még a VIMOR hepaklubjában is minden kérdésünkre választ kapunk az áldott jó doktornőtől, és mindig úgy érzem, hogy tovább kell nyomnom minden infót, intelmet, javallatot, tiltást, hogy azok a betegtársaink is tudják, akik nem hallották, amit én.
Ezt akkor is folytatni fogom, ha meggyógyulok, (dögmentes leszek,) és akkor is, ha nem. Ez már életem végéig lelki szükségletem.
Ha úgyis mész holnap, mindenre kérdezz rá, az a legbiztosabb!

Takarítson a francznyavalya, most nekem úgyis Achilles-íngyulladásom van, a bánat tudja mitől, így én most nem strapálom magam! De te se gályázzál túl sokat, mert aki kezelés alatt van, az ne fárassza le magát!
Szép, igazi tavaszos, csicsergős, családi örömökkel bélelt Húsvétot Neked, és Mindnyájatoknak, akik itt a Várószobán vártok a gyógyulásra!
Szeretettel:
nora51

Elkel ide Oldfiker szép mondása is: SÜSSÖN RÁTOK A NAP!!!

#26506 veronik4 hozzászólása: 2018.03.25. 21:18

Kedves Hibiszkusz!

Jól meggyötör a hasmenés – igaz, egyik X-es gyógyszer lehetséges mellékhatásai között sincs felsorolva, de a gyógyszerismertetőkön rajta van, hogy az egyéb megfigyelt mellékhatásokat be lehet jelenteni .” Ez a gyógyszer fokozott felügyelet alatt áll, amely lehetővé teszi az új gyógyszerbiztonsági információk gyors azonosítását. Ehhez Ön is hozzájárulhat a tudomására jutó bármely mellékhatás bejelentésével. A mellékhatások bejelentésének módjairól a 4. pont végén talál további tájékoztatást.”

Bárcsak mérséklődne és megszűnne majd!

A zsíros étellel való gyógyszer-leküldésről én sem tudok. Egyébként speciálisan én sem diétázok, persze nem eszem nagyon zsíros ételeket, meg disznóhúst (inkább csak baromfit – pedig korábban kb. 15 évig vegetáriánus voltam!), és most persze citrusféléket sem.

Tényleg csak az Viek-re és Exvi-re gyanakodhat az ember. Meg kellene kérdezned Makara Doktort – olykor egész egyszerűen hozzá kell fordulni, ha fontos kérdésre akarunk választ kapni.

Kalapos írta a Viekirax-Exviera történet beszélgetés folyamában, hogy ő is nagyon jókat alszik, amióta szedi, pedig korábban nem volt jó alvó, sőt…
És nahát, lehet, a Te ízületi betegségedet is a nyomorult c dögök váltották ki, és ahogy a Viekirax és Exviera aprítják őket rendesen (mint Asterix és Obelix a rómaiakat : ); mostanság az x nevek miatt hozzájuk hasonlítom a kicsi, de erős, meg a nagydarab, szintén erős gyógyszereket….), gyengül a gyulladást előidéző hatásuk…és hogy Te sem érzed már az állandó kimerültséget…ó, de szívesen gondol az ember valóban arra, hogy a dögök egyre kevésbé akadályozzák Máj cukormestert a cukor-energia készleteink feltöltögetésében. De lásd, a májértékeim csak igazolnak valamit…

A káposzta, meg a fok-és egyéb hagymák tiltásáról nem halottam. A citrusfélék és a gyógynövények tilalmát megerősítette Makara Doktor, de erről nem írt – szerintem írt volna, ha ezek sem lennének ajánlottak. Én nemrég, hogy elkerüljem az antibiotikumot, fül-torok fájással, kezdődő lázzal rengetek fok-és lila hagymát meg savanyú káposztát ettem – és a jó eredmények utána történő vérvétel után születtek – csak nem hátráltatták a hatóanyagokat…

Nem értem, miért nem tüntetik fel a két gyógyszer ismertetőjében az étel-összeférhetetlenségeket!! Ha ez annyira fontos a hatás miatt! ????????

Szeretettel gondol Rád: Vera

#26509 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.03.26. 01:44

Kedves Verám!

Érdemes volt, elsírni a bánatom, mert most talán vmi fordulóponthoz értem, mert ma nem gyötört a dolog. El ne kiabáljam!!!

Fenti – Nórának írt – bejegyzésemben az illőnél kicsit bővebben is taglaltam, így most nem írom le még egyszer. Remélem, nem esek a másik végletbe, mindenesetre délután már nem mertem több főtt burgonyát enni.
Ahogy Te is írod, biztos, h ezektől a dögöktől volt/van minden bajunk. Orvosom is mondta, hogy ha sikerül a vírusokat kiirtani, ezek – mármint a reumás ízületi gyulladás, visszeres panaszok, kimerültség, stb. – ezek mind el fognak múlni! Úgy legyen!!!

A káposztafélék, fok- és vöröshagyma kerüléséről még szeptemberben a Hepatológián kapott MÁJBETEGEK ÉTRENDJE kiadványban találkoztam.Most előkerestem, h jól emlékszem e.
Ez egy általános útmutató májbetegeknek, nem a gyógyszerszedés összefüggésében adták ki.

Lehet, h a dietetikusoknak is különböző a véleménye erről? No meg egyéni érzékenységtől is függhet (ha még az epével is gond van), van aki bírja, van aki nem.
Tényleg jó lenne erre vonatkozóan is vmi állásfoglalás, hiszen ez a három finomság, nem csak ízletes, hanem nagyon hasznos is, pláne, h semmi más gyógyszert nem ajánlanak szedni még megfázásra sem. Én például ezen kiadvány miatt kerültem ezeket, mert megfogadtam, h betartok minden étkezési tanácsot, amit előírnak, javasolnak.

No, szóval ebben a MÁJBETEGEK ÉTRENDJE (Dietetikai Szolgálat) javasolt ételeken túl, a következő “Kerülendők élelmiszerek vannak felsorolva”: puffasztó ételek, káposztafélék, hüvelyesek, friss kelt tészták, füstölt húsok, zsírban sült húsok, burg stb, gomba, spárga, karfiol, torma mustár vöröshagyma, fokhagyma, erős paprika, sós és sóval tartósított ételek.

Hát el is szomorodtam, mert én a savanyított káposzta levét is imádom, és mindent, ami nem ajánlott. Az igaz, h sehol nem olvastam, h a mostani gyógyszerekkel együtt ezek tilosak. De azt gondoltam, h ha sima májbeteg étrendnél ez kerülendő, mert megterheli a májat, a most szőnyegbombázás alatt levő májunknak pláne van elég baja.
A citrusféléket úgy tudom, kimondottan csak a gyógyszerezés alatt tiltják, egyébként nem.

Szóval, jó lenne egy egységes vélemény erről, hogy ne ilyenek miatt stresszeljük magunkat.
Most látom, mennyi idő van, holnap meg korán orvoshoz kell menni!

Mielőbbi gyógyulást, sikeres harcot az IXEKKEL!!!
Szeretettel: Hibiszkusz

#26530 veronik4 hozzászólása: 2018.03.28. 21:27

Kedves Hibiszkusz!!

Nagyon jó hírekről írsz! Ízületeid állapota, fejfájás múlása, jól alszol – Te is gyógyulsz! Mit mutatnak a májértékeid?

Köszönöm a megnyugtatást a káposztákról, hagymákról – tehát nem a gyógyszer miatt nem tanácsosak.

Én most röviden írok.

Ne aggodalmaskodj a hosszú levelek miatt- fontos dolgokat írsz! Még ha nem is reagálunk minden részletre. Pont az a lényeg, hogy mindenki utánajár valaminek, eszébe jut vmi, leírja, gondolatot ébreszt, felcsillant vmit a másikban – jé, hát te is? …ezt nem mindig lehet néhány sorban elmondani! : )

GYSZ! (Gyógyulj szaporán!)

Szeretettel: Vera

#26494 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.03.23. 23:49

Kedves Mama37!
Veronika nyitott egy új történetet a Viekirax-Exviera tapasztalatokról. Én is ott terveztem megosztani a tapasztalataimat, csak még nem szedtem össze magam. Mivel részben hasonló gondokkal küzdök, mint édesanyád, elöször inkább most ide írok, “használva” Veronika lapját.
Reméljük, nem lesz semmi gond édesanyáddal. Mit mondott a kezelőorvosotok erre a mellékhatásra? Ha még semmit, gondolom, legközelebb rákérdeztek erre.

Én febr 28-án kezdtem a kezelést, így jövő hét szerdán lesz a PCR és egyéb laborvizsgálat is ill a köv. adag kiírása is.
Sajnos az én emésztésem is alaposan megváltozott. Világéletemben a szorulással küzdöttem, de most napi többszöri – leginkább a gyógyszerbevétel után nem sokkal – sokszor erős görcsökkel kísért hasmenés. Eléggé megvisel, sokszor csak a jeges vizes borogatás (gyomromtól a hasamig) segít. Biztos, h a Viek-Exvie hatása, mert én semmi mas gyógyszer nem szedek, illetve elhagytam az eddigieket is. A 2. heti kontrollon említettem is az orvosomnak, bár akkor pont javulóban volt, de azóta is tart. A diétámat tartom, zöldség, gyümölcs, gylé piritós, sajt, zsírmentes húsleves, alig hús stb. Az első héten fogytam kb. 2kg-t, azóta tartom a súlyom, pedig a felét sem eszem, mint korábban.
Nagyon aggaszt, h egyáltalán szivódik e fel vmi a gyógyszerekből. Szerdán erre is rákérdezek.
Az én májam sajnos F3-as 10,2 kPa-as stádiumba jutott, 1.830.000 viruszámmal, mire múlt szeptemberben az SBO-on egy lelkiismeretes doktornő HCV-re gyanakodott (nem iszik, nem cigizik, nem eszik gyógyszert a beteg, stb. magas májfunciók stb, viszont sokszor rosszul van) ami be is igazolódott.
Remélem, a hasmenéssel a vírusok távoznak, s csak búcsúzóul gyötörnek meg ilyen cefetül.
Végezetül: szerencsére vannak kellemes tapasztalataim is. Éjjel nagyon jól alszom (ha épp nem a fürdőszoba a fő tartózkodási helyem), az izületeim is most jól viselik magukat, kezdeti fejfájás elmúlt és nem érzem azt az állandó kimerültséget sem, bár sokkal többet pihenek (tél lévén) mint korábban.
Kedves Mama37 és többi Gyógyulótársak, kívanok mindenkinek vírusmentes, egészséges szép éveket.
Szeretettel: Hibiszkusz

#26492 Mama37 hozzászólása: 2018.03.23. 21:16

Kedves Viekirax-Exvierát szedők!
Az én édesanyám is febr. 27-én kezdte el a harcot a vírusokkal. Lassan lejár az első hónap:). Sajnos a gyógyszerszedés napján a vérvételkor derült ki, hogy a vércukorszintje nagyon magas. Sajnos a sok új gyógyszer mellé kapott egy jó nagy adag “cukorgyógyszert”is. Elég jól bírja, de az emésztése megváltozott. 2-3 naponta hasmenése van!!! .Vajon a Vi-Ex. okozza? Félek ez nem lesz jó hosszútávon. Van esetleg valakinek ilyen mellékhatás? A cukorszint sem nagyon akar 8 alá menni.
Mindenkinek nagyon jó gyógyulást kívánva:
Mama37

#26493 Hibiszkusz hozzászólása: 2018.03.23. 23:46

Kedves Mama37!
Veronika nyitott egy új történetet a Viekirax-Exviera tapasztalatokról. Én is ott terveztem megosztani a tapasztalataimat, csak még nem szedtem össze magam. Mivel részben hasonló gondokkal küzdök, mint édesanyád, elöször inkább most ide írok, “használva” Veronika lapját.
Reméljük, nem lesz semmi gond édesanyáddal. Mit mondott a kezelőorvosotok erre a mellékhatásra? Ha még semmit, gondolom, legközelebb rákérdeztek erre.

Én febr 28-án kezdtem a kezelést, így jövő hét szerdán lesz a PCR és egyéb laborvizsgálat is ill a köv. adag kiírása is.
Sajnos az én emésztésem is alaposan megváltozott. Világéletemben a szorulással küzdöttem, de most napi többszöri – leginkább a gyógyszerbevétel után nem sokkal – sokszor erős görcsökkel kísért hasmenés. Eléggé megvisel, sokszor csak a jeges vizes borogatás (gyomromtól a hasamig) segít. Biztos, h a Viek-Exvie hatása, mert én semmi mas gyógyszer nem szedek, illetve elhagytam az eddigieket is. A 2. heti kontrollon említettem is az orvosomnak, bár akkor pont javulóban volt, de azóta is tart. A diétámat tartom, zöldség, gyümölcs, gylé piritós, sajt, zsírmentes húsleves, alig hús stb. Az első héten fogytam kb. 2kg-t, azóta tartom a súlyom, pedig a felét sem eszem, mint korábban.
Nagyon aggaszt, h egyáltalán szivódik e fel vmi a gyógyszerekből. Szerdán erre is rákérdezek.
Az én májam sajnos F3-as 10,2 kPa-as stádiumba jutott, 1.830.000 viruszámmal, mire múlt szeptemberben az SBO-on egy lelkiismeretes doktornő HCV-re gyanakodott (nem iszik, nem cigizik, nem eszik gyógyszert a beteg, stb. magas májfunciók stb, viszont sokszor rosszul van) ami be is igazolódott.
Remélem, a hasmenéssel a vírusok távoznak, s csak búcsúzóul gyötörnek meg ilyen cefetül.
Végezetül: szerencsére vannak kellemes tapasztalataim is. Éjjel nagyon jól alszom (ha épp nem a fürdőszoba a fő tartózkodási helyem), az izületeim is most jól viselik magukat, kezdeti fejfájás elmúlt és nem érzem azt az állandó kimerültséget sem, bár sokkal többet pihenek (tél lévén) mint korábban.
Kedves Mama37 és többi Gyógyulótársak, kívanok mindenkinek vírusmentes, egészséges szép éveket.
Szeretettel: Hibiszkusz

#26515 Mama37 hozzászólása: 2018.03.26. 17:48

Kedves Hibiszkusz!
Sajnos csak most találtam rá a válaszodra, amit nagyon szépen köszönök.
Még nem tudtuk megbeszélni a tüneteket az orvossal, mert holnap lesz éppen a kontroll, az első hónap után. Eddig azt gondoltam, hogy a cukorgyógyszerek csinálják az emésztési panaszokat, de most hogy olvasgattam a bejegyzéseket, látom, hogy inkább a Vi-Ex.-et szedőknél jelentkezik, úgyhogy ez lehet a bűnös. Arra nem is gondoltam, hogy ez a felszívódást zavarhatja, de most megijedtem kicsit….Sajnos már F4-es és 36,9 kPa a helyzetünk. Nekünk 2 hét múlva nem kellett kontrollra menni, csak holnap fogunk először jelentkezni 1 hónap után.Semmilyen étkezési tanáccsal sem láttak el. Majd igyekszem mindent megkérdezni, meg kapjuk majd a következő adagot.
Kedves Hibiszkusz, és Mindenki másnak sok szeretettel kívánok jó egészséget:
Mama37

nora51
#26490 nora51 hozzászólása: 2018.03.20. 02:18

Nahát Vera, fantasztikus dolgokat tapasztalsz magadon, ez nagyon izgalmas!
Melegen ajánlom mindnyájatoknak az imagináció trükkjét: minden gyógyszer-bevételkor nézzél “mozit”, vagyis nézz magadba, lásd meg a ragyogó karddal kíméletlenül öldöklő szuperharcosokat, és a fekete, szőrös dögöket, akik üvöltve, szétszabdalva agonizálnak, majd
felszívódnak…Ezt le is lehet rajzolni, többféle képpen, rámágnesezni a frigóra, hogy minden nap tudd nézegetni a harci jelenetet.

Hannika,próbáld meg nem vakarni, hanem az ujjaddal erősen odanyomni a viszkető pontra. Mert ha az ember elkezd vakarózni, azt nem lehet abbahagyni…
Gondolj arra, hogy csak 12 hét! Herélt pezsgő-vedelés lesz ebből, az tuti! Gyere el Te is június 8-án a hepaklubba! Vera is jön!
A viszontlátás reményében szeretettel:
nora51

#26481 Kalapos hozzászólása: 2018.03.18. 23:02

Érdekes amit a biológia okfejtéssel kapcsolatban írtál, mert a máj mint olyan, ami a méregtelenítésért felel, elég sok mindenre kihathat, amiről nem is sejtjük. Szerintem nagyjából mindenre hathat, ugyanúgy mint más, létfontosságú szervek.
Nálam továbbra is az a legdöbbenetesebb, hogy továbbra is remekül alszom, és ez nagyon nem így volt, de erről már beszéltünk.
Nekem sincsenek tüneteim, de ez nem biztos, hogy baj, lehet ez attól függ ki milyen állapotban kezdte meg a kezelést. Te is F2 én is F2 és nincsenek tüneteink.

#26488 veronik4 hozzászólása: 2018.03.19. 16:59

Szia Kalapos!

Osztom a véleményedet, hogy valószínűleg más szervre és működésre is kihat – ha csak arra gondolunk, hogy ott minden vmiféle képpen összeköttetésben áll más szervekkel: hasnyálmirigy,epe…Plusz úgy tudom, a nyamvadékok másutt is be tudják magukat fészkelni a nyirokrendszerbe, és onnan kavarnak. Rá is fogok kérdezni a kezelés végeztével, meg a PRC után, hogy vajon maradnak-e a nyirokcsomókban? És ha igen, miután a vérből, és a májból nem kapnak többé utánpótlást, ott maguktól bevégzik-e (nyilván az immunrendszer segedelmével – egyébként is fel akarom majd egy kicsit turbózni az immunrendszeremet a kezelés után – de csakis természetes módon.

Lehet, azért alszol jól, mert a c hadnak köszönhetően nem aludtál jól, vmiféle közvetett hatás miatt. És most, hogy múlnak ki, ez a hatás csökken – ez olyan lenne, mint nálam az ízületek esete.

Igen, lehet, mi azért úsztuk meg a mellékhatások nélkül – ezek szerint már nem fáj rendszeresen a fejed : ) – mert mi azért nem voltunk olyan súlyos állapotban, és lehet, ezért érezzük azt, hogy igen, gyógyulunk.

Ma reggel voltam kontrollon és nézd! A májértékek a múlt heti vérvétel alapján: Se aszpartat aminotranszferáz: 20!!! (az ezt megelőző laboreredmény, 01. 30-án: 59); Se alanin aminotranszferáz: 14!!! (01. 30-án: 77); Se gamma GT: 28!!! (01. 30.: 66) Hosszú-hosszú évek óta nincs plusz jel ezen értékek mellet!!! : D A gamma GT-m volt már 100-on felül is….

Olyan, de olyan boldog vagyok! Amikor újra visszatavaszodik, elkezdek megint biciklizni, és szépen fokozatosan elkezdem magam visszaedzeni a Zempléni (ez van hozzánk közel) egész napos túrákhoz – amit már nem is tudom mikor nem csináltam! A bicikli és hegyi túrákat azért hagytam abba anno, mert egyszerűen nem bírtam, úgy kellett velem hátramaradni; volt, hogy a biciklitúrán úgy rámoltam ki az út szélére a biciklis táskámat, hogy könnyítsek, mert már alig bírtam tekerni…akkor még nem
tudtam, miért fogy az erőm.

Kívánok neked is ugyanilyen szuper értékeket!!!!

GYSZ!!!

Vera

ungarjohanna
#26466 ungarjohanna hozzászólása: 2018.03.16. 16:42

Sziasztok mindenki!
Veronikkal egyidőben kezdtük a harcot!Nekem viszont annyira nem zökkenő mentes a háboru.Napközbe még csak elvakarózdok,fülem,orrom,szemem.Délután öt óra körűlkezdődik a futam! hidegrázással kezdődik,egy kis hányinger,aztán szakad rólam a víz.A lefekvéstől félek éjszaka 2 óráig viszketek,felváltva,aztán végre elalszom.Lehet másoknak ez tünetmentességet jelent,de én már nagyon várom a szabadulást!
Ölellek benneteket Hanni

#26472 veronik4 hozzászólása: 2018.03.17. 18:22

Drága Johanna!

Nagyon sajnállak – kárpótoljon majd ezért a sok-sok kellemetlenségért (már hányingered, hidegrázásod is van : ( a TELJES GYÓGYULÁS!!!
Én tényleg irtó szerencsés vagyok, hogy nem érzékelek semmi mellékhatást – az előbb írtam Oldfiker-nek, hogy remélem, ez nem baj, és nem azt jelzi, hogy nem dolgoznak a kis harcosok, hiszen ennek ellentmondana a pozitív változások tapasztalása….nem tudom…

Bárcsak át tudnék vállalni a viszketésedből! Kár, hogy fájl-ban nem lehet viszketést küldeni, meg hidegrázást…

Mellékhatások! Most már igazán visszavonulót fújhatnátok!

Sok szurkolást-együttérzést küldve gondol Rád: Vera

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close