Friss BPPV-s vagyok

2018.03.23. 19:30

Szevasztok sorstársak! Nem túl régen állapították meg a BPPV-met…. Megijedtem, de az első vizsgálat után végeztem a gyakorlatot (jobbra-balra fordulás) és szinte két nap alatt rendbe jöttem. Örültem, aztán jött a második ,,roham” és hetek óta próbálom a fordulásokat és nem igazán hat. Azt hallottam, hogy infúzióra kellene rászánnom magam, mert az érrendszerrel van probléma. Ti hogy álltok ehhez?

#26734 12345678910 hozzászólása: 2018.05.15. 10:23

Sziasztok!
LEHET EGY JÓ MEGOLDÁS A BPPV-RE….

Nekem eddig kétszer jelentkezett a BPPV. Legutóbb 5-6 hete reggel jobbrafordulásnál. Utána 1 hétig elő tudtam idézni a manöverrel. 1 hét után voltam masszörnél. Akinek van a rendelőjében plafonra lógatva egy függő szék. (Olyan, mint egy függő ágy, csak szék) Beleültem labam fogta a masször és jobbra-balra hintáztatott. Majd jobbra fordultam ebben a székben, úgyis jobbra-balra hintáztatott, majd ugyanez a balra is…. Máshol is olvastam, hogy vissza lehet rázni ezeket a hülye kristályokat…. Leszálltam a székből 10-15 perc mulva és sokkal jobban voltam…. többet nem jött a forgó jellegű…. AZt is mondta, hogy néha ugráljak, mintha viz lenne a fülemben… Tudom, hogy nagyon nehéz, amikor szédülünk…, de lehet tényleg hatásos…. lehet tényleg visszamennek a kristályok…

Nekem azóta 5 hete annyi maradt, hogy sokszor hullámzó érzés van benne, pl hirtelen fordulásnál…

Most olyan kérdésem lenne… hátha valaki tudná…. Június közepén repülök… valahol azt olvastam, hogy az lehet nem tesz jót…. Valakinek van ilyen tapasztalata…?

Előre is köszönöm segítségetek!

#27529 dvk71 hozzászólása: 2018.11.02. 15:53

Én is repüés előtt álltam, A doktornő azt mondta nyugodtan …semmi bajom nem volt, de 4 hónap után megint előjött…:( két hete imbolygok…

#27878 tezsu hozzászólása: 2019.01.13. 18:02

Nálam is diagnosztizálták a bppv-t, repültem azóta már kétszer probléma nélkül. A fülorrgégész szerint az emelkedés és süllyedés még segíthet is a kristályok visszaterelésében.

#26594 12345678910 hozzászólása: 2018.04.11. 20:07

Sziasztok!

Én is elég friss Bppv-s vagyok… először fél évvel ezelőtt tornaórán jött elő egy fej hátrafordító feladatnál… Visszatettem fejem és forgott minden. Sosem volt ilyen előtte… mondanom sem kell, hogy halálfélelmem volt… Utána nem jött elő többet, de 2-3 hétig kissé labilis voltam…Járásom,stb.. ct, mr, neurologus volt… semmit nem állapítottak meg…

Most lassan egy hete, a tipikus dolog történt… vagyis most már tudom, hogy tipikus…reggel jobb oldalamra fordultam és elkezdett megint minden nagyon forogni… Azóta tudom provokálni is… Fel-le fekvésnl kissé szédülök. Jobbra fordulásnál lassan elkezd forogni. Tegnap gyógytornász fkérte nézzek jól felfelé, az is előhozt…. Csinálom ezt a menövert…. csak nem tudom, hogy jól e….

Valaki meg tudná mondani, hogy ezt kell csinálnom?
https://www.youtube.com/watch?v=cggDK79Zfvs És, ha jobbra kezd el pörögni, akkor ezt úgy kell csinálni, hogy balra fordítom a fejem és jobbra dőlök először?

Esetleg azt tudja valaki, hogy úszni szabad? Ha nem fekszem, napközben annyira nem gátol… kicsit megingok néha, de vezetek autót, forgó eddig napközben jásárnál, ülésnél nem volt. De nekem rossz a nyaki gerincem és sokat járok úszni… szükségem van rá… De eddig most nem mertem menni.. Félek, ha felfekszem a vizre (hátúszásban vagy gyorsban. Mellben nem úszhatok) szédülni kezdek….

És még kérdés…. hajszárítás után előre hajolva szárítottam a hajam… ez is provokláhatja… mert utána elég rossz lett… erősebb lett a bizonytalanság…szárítás után kanapéra fekvésnél jött a forgó egy pillanatra…

Nagyon köszönöm, ha valaki tud nekem ezekre válaszolni… Én is eléggé el vagyok keseredve… 35 éves vagyok…nagyon nehéz elfogadni, hogy ezzel együtt kell élni…
Köszönöm!

#27879 tezsu hozzászólása: 2019.01.13. 18:06

Szirmai doktornő azt mondta mindent szabad sportolni, csak búvárkodni nem. Mehet a fej a víz alá mellúszásnál is, csak mélyre nem szabad menni. Én is bppv-s vagyok és rendszeresen úszom. Csak fekve, átfordulásnál szédülök el, állva, közlekedve csak néha érzek hasonló lökést, hullámzást, mint te. Állítólag ez vele jár.

#28283 Franciska hozzászólása: 2019.04.29. 19:06

Szia! Érdeklődnék, hogy csináltál speciális tornát? Ha igen, akkor mit? Remélem már túl vagy ezen! Válaszodat előre köszönöm.

EN-ek
#26538 EN-ek hozzászólása: 2018.03.30. 13:38

HEY Pajtás!

csakmost látom, e-zteta téma cinkét volt szerencséd Tőlem lopni! hihi :P
(használd-e gésséggel:)

EN-ek
#26539 EN-ek hozzászólása: 2018.03.30. 13:43

am ez 1 felettébb SUNYI “betegség”, és -szentem- legalább annyira piszés mint szomatikuss…
sóval KITARTÁS & birkatürelem szükségeltetik! (mint mindenhez ebbena pőcczegödörben) ;)

#26542 Galliv hozzászólása: 2018.03.30. 15:42

Hogymiiii? Mit loptam???? Nem volt szándékomban semmit, senkitől lopni, vagy kellene, hogy humorom legyen????? ?)

#26504 magdi55 hozzászólása: 2018.03.25. 14:23

Szia! Egyáltalán nem biztos,h jó az infúzió ! Nekem nem. A gyakorlás akkor hasznos,ha tudjuk,h melyik oldal az érintett.Nagyon nem mindegy. Az sem,hogy mennyire van a nyak jó helyzetben közben. Sok videó van fent az eply manőverről,a rehabilitálásról. A labirintus tornát naponta kell végezni nyugalmi szakaszban is! A szemtorna nagyon kell. Van erről egy kis füzet és dvd is. Dr Szirmai Ágnes készítette. Lehet kapni a Klinikán.Ő egyébként ennek az állapotnak” a nagyon profi szakembere ! A torna lényege,h kituszkoljuk az elszabadult” kristályt a rossz helyről,ahol bizony csúnya dolgokat művel. Téves infót küld az agynak,hisz rossz helyen tapad meg az idegvégződéseken. Légnyomásváltozás,stressz,meszesedés sem a mi barátunk :) Torna,torna! Szakorvos ! A legjobbakat kívánom !

#26513 Galliv hozzászólása: 2018.03.26. 14:50

Szia Magdi! Köszönöm hogy írtál – milyen Klinikán lehet kapni a füzetet és a dvd-t???? Én Békéscsabán lakom. szeretném én kituszkolni a krisztályomat, de hogyan? És kit tartsz szakembernek? Hiszen itt azt írják – szakemberek, szakorvosok -, hogy a bppv nem betegség!!!! Nekem nagy valószínűséggel meszesedésem van… nyilván az befolyásol… Köszönöm, ha megírod, hogy mire /kire gondolsz?

#26592 szbernadett hozzászólása: 2018.04.11. 19:15

Szia Magdi.Én zalai vagyok hogy tudnék a Szirmay doktornő dvd-jéhez hozzájutni,vagy bármiféle tor ához amit ő állított össze?Mert a youtube-n nincs semmi tőle.Most a második nootropylos infúziót kúra után vagyok,szedetik velem a cognitot napi 6!-ot,de kiugrik a szivem,gyenge vagyok,rosszabbul vagyok,mint az infúzió alatt.Csak sétálni tudok,a beszéd is kifullaszt,normális lehet ez?Mert a fül orr gégész szerint már pszihés a dolog:(

#26944 Nuti55 hozzászólása: 2018.07.08. 11:45

Szia Magdi55. szeretném megkérdezni tudnál valami linket küldeni a labyrinth tornárol? vagy leírnád hogyan kell csinálni? Az eplay manővert ti hogyan csináljátok? mert van fent pár videó de kettő egyforma nincs. melyik lenne a helyes? KÖSZÖNÖM VÁLASZODAT.

#26500 szutra hozzászólása: 2018.03.24. 20:28

Szia! Biztos, hogy jól csinálod a manővert? Én sokáig hasonlóképpen voltam, mint te, el is múlt egy kicsit, meg nem is, és gyakran visszatért. Aztán elmentem egy szédülés-specialistához, aki elmondta, mit csinálok rosszul: csukott szemmel végeztem a manővert, meg sötétben, mert így kevésbé volt kellemetlen. Ő elmondta nekem, hogy az is fontos, hogy nyitva legyen a szemünk és lássuk a környezetet. Sokkal kellemetlenebb volt így, viszont egy manőver is elég volt, nem tért vissza a szédülés. Nem tudhatom, te megfelelő pontossággal végzed-e manővert, csak egy tipp. A másik, hogy nyers vegán diétát folytattam 9 hónapig, ezalatt végleg megszabadultam a BPPV-től, legalábbis 4 éve már, hogy nem volt újabb roham. Azóta ismét átlagosan táplálkozom, de nem jött elő újra.

#26501 Galliv hozzászólása: 2018.03.24. 22:06

Szia! Igen, nyitott szemmel csinálom, a csuda egye meg – majd csak elmúlik- így remélem…. :) Le a kalappal előtted – én nem tudom (nem vagyok elég fegyelmezett) megcsinálni, hogy nyers diétán legyek. Sajnos nagyon szeretek enni – … de köszönöm, hogy megosztottad velem a fentieket. szép estét neked.

#26499 Galliv hozzászólása: 2018.03.24. 09:45

Szia Laci, azt gondolom már csak húsvét után megyek el egy fül- orr- gégészhez – már azt is mondták, hogy keringés javító infúziós kúrát csináljak…. hát nem tudom – de ha túl leszek a vizsgálaton, írok… kösz hogy válaszoltál…

#26497 laacika hozzászólása: 2018.03.24. 01:31

Szia
Hát én több mint 3 éve kinlódok ezzel a szarral,romokban az életem,vele együtt a tizen éves párkapcsolatom is,szerintem nekem a lelki dolgok hozták ki.
Az eleje nagyon kemény volt,volt hogy alig tudtam kimenni wc re,volt hogy csinálltam az eplay manővert de abahagytam mert nem igazán éreztem hogy jobb lenne és iszonyat szar volt csinállni.
Azt irod hetek óta csinálod,de forduláskor elő is jön az a borzasztó érzés??
Több fajta torna van,nekem azt mondta egy orvos hogy nem mindegy melyiket csinálja a beteg mert ezt egyénre kellene kivizsgállni egy fül orr gégésznek aki ebben nagyon profi de megmondta higy nem sok olyan orvos lehet.
NEEE ADD FEL,kitartást neked!
Egy másik orvos azt is mondta hogy ezek a levállt szemcsék majd maguk feloldódanak,hát nem úgy vettem észre.
Irj majd légyszives hogy mire jutottál.
Laci 39

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close