Enyhe BPPV – vel lehet úszni? Autót vezetni?

2018.04.10. 06:44

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Másodszor jelentkezik nálam, véleményem szerint BPPV. Fél évvel ezelőtt egy torna órán fej hátra fordításánál (fekve). Visszatettem a fejem és forgott a világ 5-10 másodpercig. Majd elmúlt. 2-3 hétig bizonytalan volt egy kissé a járásom, néha hullámzott a világ körülöttem, de a forgő szédülés nem jött vissza. Neurologus semmit nem tudott megállípitani, ct, mr nem mutatott semmit.

Most, fél évvel később 4 nappal ezelőtt ágyban reggel jobbra fordultam és megint jött a forgó szédülés. Aznap egész nap bizonytalanságot éreztem, föl-le nézésnél meginogtam. Hányingerem nem volt. Elkezdtem csinálni a BPPV-re ajánlott tornát és a kanapén ülve jobbra-balra döléseket. Következő 2 nap jobban voltam már. 3. nap este zuhanyoztam-hajat mostam (állva), hajszárítás közben fejemet előre hajtottam… Ezután megint rosszabb lett. Lefekvéskor megint jött a forgó szédülés, de csak 1-2 másodpercre.

Kérdésem az lenne, hogy lehet, hogy a fejem előre hajtásától (hajszáráskor) újra előjött? Vagy esetleg zuhanyzás közben, ha viz ment a fülembe… Jobbra-balra dölésnél még mindig néha elő tudok idézni lassú forgó szédülést?

Első napokban föl-le fekvéskor is meginogtam…

További kérdéseim…. a teüneteim az 5, napon javulnak… nem érzem a bizonytalanságot…. Én elég sokat sportolok – úszom a nyakam-gerincem miatt… Elmúlt napokban nem mertem…. Mehetek úszni? Hátúszástól féltem, mert első napoban a hátra fekvéstől is megszédültem… Ha ez múlóban mehetek úszni? Vagy nem tesz most jót? Ijesztőbb, ha a vizben kezdek szédülni? lehet nem tesz jót a fülnek?

Autóvezetésről mit gondol? Napközben csak néha biznytalanságot érzek mostanában… Forgójellegű napközben nem is volt.

Nagyon köszönöm válaszát…

Jk

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close