Gyógyulás

Téma címkék:
2018.06.10. 11:27

Udv mindenkinek!Segitseget szeretnek kerni a hcv virussal kapcsolatban. Sajnos kiderult marciusban kislanyom szuletesenel vervetel kozben megszurta magat az orvos a tummel es ezert elkuldtek a verem hcv vizsgalatra ami pozitiv lett! Nem is kell szerintem mondanom hogy a szulest koveto 4. napon mikor megjott az eredmeny, hogy bantak es viselkedtek velem…mikor megtudtam, ertesitettem a gyerekorvost es vedonot. Hat toluk sem kaptam megertest, sem biztatast… csak lenezest… orvos utasitasara hivtam a Laszlo korhazat, azt mondtak nem valoszinu, hogy a baba megkapta tolem, de csak hat honaposan tudnak tole vert venni, hogy kideruljon. A tobbi gyerekemnek kerte az orvos, hogy vizsgaljak ki. Mivel a babam szeptemberben lesz hat honapos azt javasolta a vedono es az orvos is, hogy akkor kezdjuk el az egesz csalad kivizsgalasat. Mivel miota tudom hogy beteg vagyok es ez hatassal lehet a csaladomra is es akik tudjak, hogy beteg vagyok elegge negativak felem. Depreszios lettem es nagyon szegyellem is magam. Ezzel kelek, ezzel fekszem hogy hepas lettem ur isten. Es most mi jon? Mi lesz? Meggyogyulhatok egyaltalan? Es ez mar lasssn ki keszit.. Koszonom, hogy elolvastatok, kerlek segitsetek mit tegyek, hogy tovabb…

#26885 veronik4 hozzászólása: 2018.06.11. 20:23

Kedves nory28!

A legfontosabb valóban, hogy tudd helyén kezelni a dolgokat. Nem Te tehetsz arról, hogy HCV-s lettél- ahogy katih írta, sok banális útja van a C vírus “beszerzésének”. Mi is itt ezen a fórumon teljesen vétlenül kaptuk el – vért, vérkészítményt kaptunk, műtéteink voltak stb…1992 előtt a C vírusra nem szűrték még a vért, vérkészítményeket, a sterilizálás sem volt megfelelő. Manapság pedig azok fertőznek, akik nem tudják magukról, hogy C-sek, és biztosan sok ilyen ember él még közöttünk – de ez nem elítélés! Én sem tudtam, hogy hepa cés vagyok, és vígan étkeztem pl. a céges menzán esetleg úgy, hogy ki volt repedve a szám, és időnként vérezgetett (ez gyakran előfordult/előfordul velem). De lehet, nem fertőztem meg senkit – pedig foghúzás után kétszer is varrtak fog-helyet, és Édesanyám ápolgatott, cserélgette a véres tamponokat, de ő se lett hepa cés – ehhez az kellett volna, hogy pl. mély vágás legyen a kezén, ujjain. A körömolló mellett azért legyen Neked is saját borotvád, fogkeféd, ne használja más. Én azóta, hogy tudom, cés vagyok (2016. május), mindig hordok a táskámban kétféle méretű gyógyszertárban kapható gumikesztyűt, ha netán valahol, akár otthon megvágom magam, rögtön felvehesse az, aki ellát – pedig az ellátó csak akkor kapná el, ha bejutna a szervezetébe valahogy. De a biztonság érzés az jó, és nem lehet tudni, nincs-e seb a kezén.Tudom, nem vagyunk kötelesek mindenkinek elmondani, de én elmondtam a fogorvosnak, a pedikűrösömnek, sőt még a kozmetikusomnak is – és nagyon megköszönték, és nem zavartak el. A fogorvosom és a pedikűrösöm – ő gumikesztyűt kezdett nálam használni, de pont a helyzet jó kezelése miatt – tökéletesen tisztába volt a C-vel. Mindezt azért írtam e, hogy lásd, vannak józan emberek is. Legyél bátor, egyenes tartású, informálj, ahogy Klári is tanácsolta – sokan csakis Tőled fogják tudni, mi a hepa c – és ez jó, mert más is ébredhet felismerésre ezáltal.
Igen, írj majd arról, hol tartasz a vizsgálatokban, lesz-e májszerkezet vizsgálatod (Fibroscan vizsgálat, amellyel a májállapotát nézik, hogy milyen mértékű az ép májsejt helyett lévő hegszövetek aránya), mikor adnak be kérvényt az interferon mentes kezelésedre (a múlt pénteki, 8-i VIMOR klubban Dr. Nemesi Krisztina azt mondta, valószínű nagyon, hogy az idén végre megszűnik a várólista). Ahogy katih és Johanna is írta, a korábbi embert gyötrő interferon hatóanyagú kezeléseknek már vége, az új ifn mentes gyógyszerek szuper hatékonyak, és ha esetleg van is mellékhatásuk – nekem szerencsére egy se volt – össze se lehet hasonlítani a régivel. Az én májenzimeim már tökéletesek a 12 heti gyógyszerszedés után. És nem vagyok egyedül. A vírusszámláláson, amit HCV PCR-nek hívnak ( a kezelés végétől számított 6 hónap múlva) már sokan le fogunk nullázódni. Olvasd a vimor.hu oldalon a sok hasznos információt! És kérdezz minket tapasztalt vén és még vénebb HCV-s, kezeléseken átesett, sok tapasztalatot gyűjtött rókákat! : D
Fel a fejjel nory, itt sokan vagyunk látod, még nem is látsz mindenkit! Támogatunk, segítünk, informálunk (kezelés, kezelés utáni dolgok stb) felvidámítunk- na majd, ha beindul a nevető, spéci, betegek által kreált hepatitisz C szótár, ne csodálkozz! Ízelítő: hepatológus=hepász; C vírus= alias C dög; vérvételi labor=vampirológia…)
Neked,pici babádnak, többi gyerkőcödnek és egész családodnak is ölelést küldve: Vera (veronik4)

#26883 nory28 hozzászólása: 2018.06.11. 16:12

Nálunk csak a gyerek orvos és a házi orvos tudja hogy beteg vagyok. De ők is elég megvetően néznek rám nem is megyek hozzájuk csak ha nagyon muszáj mint ma a kötelező oltás miatt… De volt rajtunk kívül 3 anyuka a rendelőben mind oltás miatt ők fejenként 20 percet voltak engem 5 perc alatt le zavart be adta a lányomnak az oltást és ennyi… Nem érdekel csak legalább ne mutatna hogy megvett… úgy csinálnak tényleg mintha már attól el lehetne kapni ha csak egy légtérben vannak velem.. Ez az ami bánt nagyon és ettől lesz az ember depressziós és magába forduló… Legalábbis én…

#26880 nory28 hozzászólása: 2018.06.11. 11:19

Szia Klári írtam privátban! :)

klmaan
#26879 klmaan hozzászólása: 2018.06.11. 10:50

Szia Nory!
Válaszoltam a másik oldalon is, de azt, hogy hol tartasz a kivizsgálásban, esetleg melyik centrumban jársz, inkébb ide írjad!
Várom itt is, magánban is a válaszodat!
Nyugis és bizakodó napokat kivánok neked!
Üdv Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

klmaan
#26877 klmaan hozzászólása: 2018.06.11. 10:36

Szia Nory!
Örülök, hogy sikerült a “történet” megalkotása, így most remélhetőleg sokan írnak neked!
Várom a jelentkezésedet a magánomra, hogy elküldhessek olyan anyagokat, amivel talán tudnám csökkenteni mostani kétségbeesésedet, és növelni reményedet!
Majd én is átmásolom ide a másik helyen írt hozzászólásomat.
Üdv szeretettel: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#26875 nory28 hozzászólása: 2018.06.11. 08:39

Johanna akkor derult ki milor az orvos vervetel kozben megszurta magat a tuvel es elkuldtek a verem hcv vizsgalatra ami pozitiv lett…nem a dokitól kaptam.ez sajnos valószínű on hibambol tortent….

#26874 nory28 hozzászólása: 2018.06.11. 08:37

Koszonom szépen a biztast! :) nem mondtam senkinek csak akinek nagyon muszaly mar csak a rosszalló nezes miatt sem…remelem hogy a gyógyszer segiteni fog es végre rendbe jon minden.

#26873 katih hozzászólása: 2018.06.11. 08:30

Szia Nory!

Semmiképpen ne izgulj! A HCV ma már gyógyítható, azok a rémségek amiket esetleg itt olvastál korábban már a múlté. Nagyon ritka az, hogy a baba elkapja az anyától a terhesség alatt. Arra viszont figyelj, de az egész család esetében, hogy ne használjatok közös szúró vágó eszközöket. A körömolló az, amire leginkább nem szoktunk figyelni. Legyen Neked sajátod. Ha megvágod magad a konyhában, akkor fertőtleníts rögtön. A vírus csak vér útján terjed!
Szóval a babának is és a családodnak is szüksége van Rád! Szégyellni se szégyeld magad, sokan vannak akik fertőzöttek és nem is tudják magukról. Elég egy nem jól fertőtlenített eszközű fogorvosi kezelés, egy testékszer behelyezés, tetoválás, pedikűr, manikűr – ha olyan eszközzel végezték amit nem fertőtlenítettek alaposan. Sajnos azonban mind az egészségügy, mind a társadalom nagyon előítéletes és nagyon hiányos és téves ismereteik vannak erről a betegségről (igen még az egészségügyben is!), ezért tényleg ahol nem muszáj ott ne beszéljetek róla.
üdv

katih

ungarjohanna
#26872 ungarjohanna hozzászólása: 2018.06.11. 06:50

Nem értem pontosana szülés közben vett vérnél megszúrta magát az orvos és hepás lettél,Azt sem értem pontosan,miért kell fűnek,fának elmondani,hogy HCV-d van? Most már kiváló gyógyszerek vannak,nagyon rövid időn belűl megszabadulsz a vírusoktól.Biztosan elmondták hepatológiai szakrendelésre kell menned ott mindent el fognak mondani a további teendőkről

#26881 Editke hozzászólása: 2018.06.11. 12:47

Gondolom az orvosoknak csak el kellett mondania. A fogorvosnak én is elmondtam. És a rövid időről csak annyit, hogy 2013. óta várom, hogy sorra kerüljek…De semmiképp ne keseredj el Dory28! Bíznod kell a gyógyulásban!
Üdv.: Edit

klmaan
#26882 klmaan hozzászólása: 2018.06.11. 14:26

Editkének!
Sehol nem kell elmondani, kivétel, ha az eüben akarsz dolgozni!!! Erre törvéby van.
Nekem a kinyomtatott törvéby mindig nálam van, s ha megmondom, mert rákérdeznek, s ha csak egy halvány fúrcsaságot tapaszralok, vagy megjegyzést, akkor kioktatom őket. Elmondom, hogy nekem nem kell elmondanom, de én “jó fejségből” elmondom, akkor köszönet jár/na érte! Eddig ezután mindig kedvesek lettek, magyarázkodtak, aztán inkább érdeklődtek, s kaptak tőlem infót. Nem kell nyuszinak lenni! Utoljára a fogklinikán világisítottam fel egy dokit. A köv. alkalommal keresztnevemen hívott be a rendelőbe.
Ez nem egy influenzia virus! Ha betartják az előírásokat, nem terjedhet! Akiket mistanában fedeznek/szürnek ki, mint éppen Nóryt, akkor most ő végig fertőzte már az egész”világot? Jól néznénk ki!!
Üdv szeretettel! Klári

#26888 Editke hozzászólása: 2018.06.13. 12:26

Kedves Klári!
Rendben van, nem kell elmondani, csak én éreztem úgy, hogy etikusabb, ha szólok a fogorvosnak, mert nem bűnösnek érzem magam, nem szégyenkezem és titkolom, de fel tudjon rám készülni Ő is megfelelően, amikor engem kezel. Természetesen nagy dobra se verem, mert az emberek hamar ítélkeznek és megbélyegzik a másikat.
(Korábbi hozzászólásomban elírtam nory28 nevét, elnézést!)
Üdvözlettel: Edit

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close