Élet légcsőszűkülettel…

2018.07.19. 18:50

Ági vagyok, tanítónő.

16,5 éve volt egy komoly balesetem: elütött egy autó…47 nap kóma, mk. lábszár nyílt-darabos törése, medencecsont-törés, agyzúzódás…a tartós intubálástól beszűkült a légcsövem. Kanülök, Montgomery tubusok után 14 évig trachea stenttel éltem. Idén április 25-ig.Közben egyszer sem cserélték!!! Rengeteg panaszom volt, nem alaptalanul. Életveszélyesen el volt repedve a stent és lecsúszott a szűkület alá. Azonnal kivették a Korányiban. Jelenleg 2 tágításon vagyok túl és elektrokauteres bemetszéseket is végeztek.

Alkalmas vagyok egy nagy műtétre, amire eddig csak 17-en voltak alkalmasak. Mégpedig a szűkületet kimetszenék és összevarrnák a légcsövemet. Olyan embert keresek, akin már elvégezték ezt a műtétet. Szeretnék pontosabb képet kapni erről. Most éppen nyári szabadságolások vannak, de kontrollra vissza kell mennem. A műtét újabb beszűkülés esetén kerül szóba. Ha nem szűkül, akkor nem.

Az a baj, hogy nem látom a végét. A 15. tükrözésem lesz. Valóban végleges megoldás a műtét? Mivel jár? Mik a kockázatok? A szűkület nálam semmihez sincs közel (hangszalagoktól és hörgőelágazástól is elég távol van) és 2 cm hosszú szakaszról van szó. Legyek bátor? Bevállaljam? Őszinte tanácsot szeretnék! Köszönöm!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close