Állandó légszomj – pánikbetegség?

Téma címkék:
2018.10.12. 11:22

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy állandó légszomjat okozhat-e pánikbetegség? Tudom, hogy kísérő alap tünet a légszomj a pánikbetegségnél. Sokszor tapasztaltam már ezt az érzést, de általában rohamokban tört rám vagy pár órán belül elmúlt. Viszont most lassan már 1 hónapja tart. Nem kapkodok levegő után, nem lila a bőröm, sem pedig a szám, nem zihálok, nem sípol, ha levegőt veszek, csak úgy érzem, mintha nem jönne teljes O2 a szervezetembe, mintha nem tudnám beszívni teljesen és kifújni sem. Allergiás, asztmás nincs a családban, a sürgősségin 1 hete voltam, ott EKG, vérvétel, vérgáz negatív eredmények után hazaengedtek. Akinek van bármilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem írjon!

Baraka1975
#27459 Baraka1975 hozzászólása: 2018.10.13. 21:44

Én még. Sosem tapasztaltam légszomjat

ihaka34
#27458 ihaka34 hozzászólása: 2018.10.13. 14:26

Kedves Angel8888,
szerintem, ha organikus problémád nincs, akkor egyértelműen kimondható az, hogy a pánikbetegség okozhatja az állandó légszomjadat.
Hadd mutassam meg a saját esetemet, mert magam is ettől a “rémálomtól” szenvedek.
Aprócska köhögéssel kerültem ez év tavaszán orvoshoz, aki mindig továbbutalt: rtg…rtg…ct…pet ct, mígnem a műtőasztalon találtam magamat: rosszindulatú tüdődaganattal. (soha nem dohányoztam)
A beavatkozás után több, mint két hónap telt el, s noha tudom az eszemmel, hogy a teljes felépülés 3-4 hónap, pánikolok és ekkor elkezdek szájon át, levegő után kapkodni. A legrosszabb, mert ahogy fogy a levegő, úgy tetőzöm a pánikkal és fordítva. Képes voltam nagyon nagy vérnyomást összehozni ez által.
Kijöttek a mentők, bevittek, és vérgáz, nagy rutin, kis rutin, rtg… abszolút negatív eredmények!
Amit javasolni szeretnék – én is most vágtam bele – az a Buteyko légzéstechnika. (Google a barátunk)
Naponta kell gyakorolni és végtelen türelem szükséges hozzá!
Add meg a lehetőséget Magadnak és a szervezetednek, hogy kigyógyulj ebből a nagyon rossz, félelmet és nyugtalanságot okozó betegségből.
Ne szedj nyugtatókat, hallgass sok zenét, sétálj nagyokat, élvezd a napsütést, olvass és mosolyogj: előbb tudatosan, aztán már jönni fog magától is.
Ha kérdésed van: itt vagyok! :-)
Szeretettel kívánom Neked a legjobbakat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close