Tünetmentes hepatitisz C

Téma címkék:
2018.11.23. 14:16

Kedves Sorstársaim!

2015-10-15 dátummal egy háromas kezelést követően (peginterferon heti egy, ribavirin 200 mg tabletta, és 3 hónapig incivo) sikerült tünetmentessé lennem.

Azóta többször voltam vérvételen, a májfunkciós eredményeim nagyon jók, bízhatok a további tünetmentességben.

Most elérkeztem egy teljes fogászati kezeléshez, amit a betegségem alatt nem tudtam vállalni, mivel, talán nem lett volna, aki elvállal. Egy szájsebészeti foghúzás volt a betegségem alatt, ahol szóltam a fertőzöttségemről, nem csináltak problémát, csak annyi volt, hogy utolsónak kellett bemennem, és a zápfog sikeresen ki lett húzva.

A mostani kezelésnél már nem szóltam , bár a tünetmentességet igazoló papír nálam volt, amit 2015-11-12 dátummal a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Molekuláris Diagnosztikai Laboratóriuma küldött nekem, amelyen igazolta a kezelést követően 6 hónap után a tünetmentességet.

Nem tudom, hogy a 2015 -ben történt tünetmentességem után el kellene-e mennem a kezelőorvosomhoz egy kontrollvizsgálatra? Ezt a kezelőorvosom akkor nem jelezte.

A vírusszámlálás pedig nem olcsó dolog, ha csak úgy bejelentkezek, nem tudom, megcsinálnák-e? Valaki köztetek volt-e már ilyen kontrollon tünetmentesség után?

Minden Sorstársamat üdvözlöm és mindenkinek gyógyulást kívánok.

lez53

nora51
#27591 nora51 hozzászólása: 2018.11.27. 02:21

Kedves Lez! Régi telástársam! (a többieknek mondom: telaprevir volt az Incivo hatóanyaga, én attól agonizáltam, Lez meg hálIstennek meggyógyult tőle.) Úgy örülök neked! Jó hogy feltetted a kérdést! Tudok rá válaszolni! A kutya se fog nálad vírust számlálni, megnyugtatlak. Ugyanis tök felesleges, nem csinálják. A hepaklubban azt mondta a doktornőnk, hogy csak akkor csinálnak PCR-t, vírusszámlálást, ha indokolatlanul magasabbak lennének a normálisnál a májenzimek. De nálad tökéletesek! Viszont a vírusmentesség után már másfél-két évvel érdemes csináltatni egy Fibroscant, ellenőrizendő, hogy hogyan regenerálódik a máj. Ez elmaradt? Évente egy hasi Ultrahangra is kérhetsz beutalót. Ugyanis a mocsok vírusok alapos munkát végeztek, és jó azt ellenőrizni, hogy nincs-e valami rosszindulatú csomó kifejlődőben, nehogy rák legyen belőle. Ez a szabály főleg F4-eseknél fontos.
Mivel 3 éve nem látott téged hepász, nyugodtan jelentkezz be nála. A magad megnyugtatására. Nagy valószínűséggel mindent rendben talál, esetleg megnyomogatja a májadat, elbeszélget veled, elküld Fibroscanra, de ezt kérjed.( Ha nem beutalóval mész oda , akkor 20 ezer Ft).
Ha minden oké, akkor már elég lesz évente elmenned a háziorvoshoz, küldjön UH-ra és vérvételre. Ennyi jár a májadnak, meg a lelkednek.
Szeretettel:
nora51

lez53
#27601 lez53 hozzászólása: 2018.11.29. 10:15

Köszönöm a válaszod kedves Nóra! És minden jót kívánok neked.

lez53

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close