Fülzúgás

Téma címkék:
2018.11.29. 20:44

A fülzúgást okozhatja betegség is, ami általában halláskárosodáshoz vezet. De akinek huzamosabb ideje zúg a füle, de nem károsult a hallása, annak nem valamilyen betegség áll a hátterében. Ez egy modern kori jelenség, és a technológia okozza. De többet nem szeretnék itt mondani a témáról, akit érdekel, az írjon: erdeidorotea@gmail.com

klmaan
#27659 klmaan hozzászólása: 2018.12.05. 12:55

Üdv!
Az biztos, hogy az említett ok/okok is okozhatnak fülzúgást, amit valóban nehéz, vagy talán képtelenség is kivédeni. Lehet csökkentett hangerőt biztosítani a lakásunkban, de most már egy vendéglátó helyet alig lehet találni, hogy ne szóljon a zene, s az még a jobbik eset, ha halkan. Ma már egy lakodalomban sem lehet beszélgetni, mert órdít a zene. Fogalmam sincs, hogy ez miért jó?? Aztán elképzelni srm tudjuk, hogy milyen sugarak szaladgálnak folyamatosan körülöttünk. Azt javasolják eü szakemberek, hogy ne aludjunk elektromos környezetben, húzzunk ki mindent, a mobilt ne tegyük a fülünkhöz, inkább hangosítsuk ki. Aztán mi a valóság? Már az idősebb korosztály egy része sem tud normálisan közlekedni, csak úgy, hogy füldugó tapad a fülére. Ez főleg Bpen feltünő.Persze, régen alakult ki fülzúgás, amikor nem voltunk tele kütyükkel. A felső gerincszakasz betegsége miatt beszükült, merev izmok is okozhatják a vérketingési zavart, de a legrosszabb okok azok belül vannak. Ez utóbbiak jellemzők rám, s időnként gyógyszerelem, s valamit javul. 1/2 évente megjár mindenkinek egy 10-es értágítós infúziós kezelés, amit jó lenne kihasználni. Aztán időnként izomlazító programokat igénybe venni:torna, masszás, gyógyszer, elektromos kezelés, stb.Vérnyomás normális szinten tartása is fontos. Sajnos, sok mindent ki kellett próbálnom már az évtizedek alatt, s talán valamennyire megszoktam, megtanultam vele élni.
Ja! A halk, normális, csendes hang segít eltetelni a belső zajról a figyelmet. Ezt doki javasolta, és nekem ez bejött. A legrosszabb éjjel, este, amikor valóban nagy a külső csend, de lehet tanulni a barátkozást vele.
Zúgásmentes, csendes életet kivánok Mindenkinek!
Szeretettel: Klári

nora51
#27655 nora51 hozzászólása: 2018.12.04. 15:52

Ez engem is érdekelne, de nem magánlevelezgetés formájában, hanem itt ezen az oldalon, hogy mindenki olvashassa!
Köszi:
nora51

varoszoba
#27653 varoszoba hozzászólása: 2018.12.04. 13:25

Kedves Dorotea,

kérünk oszd meg itt a véleményed és gondolataid a fülzúgás és az emíltett modern kori jelenség összefüggéseiről. Ezért van ez az oldal. :-)
Várjuk a hiteles adatokat és forrásokat is.

Köszönettel: Várószoba

Dorotea
#27656 Dorotea hozzászólása: 2018.12.04. 19:52

A célom csupán tapasztalatmegosztás volt, mert sem orvos, sem fizikus nem vagyok. Értesüléseim a világhálóról származnak, mert utánajártam a témának. Kiderült, hogy rengeteg embert érint ez az úgynevezett tinnitus ill. fülzúgás. Sokan állítják, hogy nem betegség okozza, hanem frekvenciák, melyeket bizonyos eszközök bocsátanak ki. Mindössze erre szerettem volna felhívni az érintettek figyelmét, mert ha valóban külső oka van a fülzúgásnak, akkor nem gyógyítható, a zaj forrását kell megtalálni és megszüntetni. De ismétlem: mindez csak az én véleményem, nem szeretnék senkit sem félretájékoztatni, sem meggyőzni. Csak arra buzdítani, hogy járjon utána a témának.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close