Fülzúgás – megoldást keresek

Téma címkék:
2019.07.22. 16:24

Sziasztok,

38 éves vagyok. Tavaly december elején (december 4. körül) elkaptam egy torokgyulladást. Lehet, hogy a belvárosi karácsonyi vásárban köhögtek rám, vagy a háziorvosi rendelőben kaptam el valamit, esetleg a Margitszigeti futás után, közben, amikor mentem át a hídon november végén. Fújt a szél és nem volt rajtam sapka… lehet, hogy ez is közre játszott, de inkább az előbbi kettőre gyanakszom. Az hogy baktérium, vagy vírus okozta a torokgyulladást, nem tudom.

Ez a valami napokon belül ráhúzódott a jobb fülemre. Kettőt pattant és azóta pörcög, serceg, pattog. Amikor nyelek és amikor tátikázó mozdulatot végzek. Ez sercegés változó intenzitású. Február eleje óta a bal is elkezdett sercegni. Amikor orrot fújok a balt érzem jobban, olyankor a jobb kevésbé reagál. Év elején olyan volt, mintha porszívócsőbe beszélnék, vagy hordóba. Pár alkalommal búgást hallottam, ami azután elhalkult.

Visszatérve, még december elején savós középfülgyulladást állapítottak meg a SOTE-FOG klinikán. Ez volt múlt év december 12.-én. Egy hétre rá elkezdett zúgni a fülem, vékony hangon, folyamatosan. Azóta mintha társult volna mellé egy enyhe morajlás is, március óta. Kipróbáltam a safe laser lámpát, utólag ennek tudom be a viszonylagos romlást. Több magánrendelésre elmentem, mert dugultságérzetem is volt. A timpanonéteres vizsgálat kezdetben egyenes görbét mutatott, ami azután visszaváltott a “normál” görbére jó pár hét után: a savó szépen lassan eltűnt a jobb fülemből, de egy pici tompaság-érzet megmaradt. Jártam hallásvizsgálatokon, bizonyos hangokat nemigen hallok egy adott tartományban, amit a bal fülemmel igen. Kaptam értágítókat, Nootropilt, Betarevin, Preductal MR-t tabletta formájában, igaz csak a tavasztól. Mivel akkor már 3 hónap eltelt a fülzúgás kezdete óta, ezért állítólag még az elején lehetett volna infúzióval és szteroid injekcióval kezelni. Utólag tudtam meg. Azóta kipróbáltam az említett safe laser nevű lámpát -lágylézert-, majdnem 1,5 hónapig használtam, semmit sem segített. 5 vagy 6 antibiotikumot kaptam (Klacid, Zinnat, Curam DUO, Azi Sandoz, Ciprobay…) , inhalálás kamillával, infralámpa, meleg só, orrcsepp (otugotta otimicin) orrsprayk (Nasopax, Mometason Sandoz, Dymista), allergia-tabletták (Aerius, Lendin)…. 3D CT, MR… vettek orrból mintát, laborvizsgálat (citrobacter coseri-t találtak), a lényeg azonban, minden eddigi kezelés eredménytelen. Kaptam még mellé egy jobb oldali orr-dugulást, orrszűkületet menet közben. Hol jobban szellőzik az orrom, hol kevésbé azóta.

Állítólag a sok orr-spray sem tesz jót a nyálkahártyának, mert utána azt nehéz kezelni, ha megduzzad. Ráadásul februárban influenzás voltam egy hétig 40C-os lázzal. Aurecon Ring Stop nevű készítményt használtam, de nincs változás. Savtalanítani próbáltam a szervezetemet, csak bizonyos élelmiszereket fogyasztottam. Nem kávézom, nem cigarettázom, se energiaital, se hangos zene, se koncert, semmi olyan ami káros lehetne a szervezetemre. Most c-vitamint szedek, Cetebe-t és Ginkgo tablettákat. Ugyanúgy megvan a pörcögés, pattogás is, ami meg fülkürthurut-ra utal. Esetemben krónikus fülkürthurutra. Igazából az okot nem tudom, mi ez az egész. A pontos diagnózist se tudják megmondani nekem. Így meg nehéz gyógyítani. Endoszkópos vizsgálatot eddig (még) nem végeztek…

Lelkileg nagyon megterhelő, zavarja a pihenést, a nyugodt eddigi létet. Esetleg kipróbálom a Maria Holl módszert, amit több helyen ajánlottak, hátha valamit enyhít. Sok fórumot és szakcikket olvastam ezzel kapcsolatban. Látom, hogy nagyon sokan szenvednek hozzám hasonlóan és nem tudnak teljes életet élni. Pszichológust ajánlanak, csak ez most mire lenne megoldás ? Februárban felkerestem egy pszichiátert, gyógyszert írt, kedélyjavítót… Közölte, neki is szokott zúgni a füle, menjek békével… amerre látok. Ez az egész eddig körülbelül 300.000 forintomba került. Ha volt már aki találkozott ilyen, vagy hasonló jelenséggel, tünetekkel, mint az enyém kérem írja meg tapasztalatait. Eddigi életemben mindig kerestem a nyugodt zajmentes környezetet, ezért is nehéz a mostani állapotot megélnem.

Gondoltam, megosztom a történetemet.

Bízom benne, hogy egyszer lesz megoldás.

Itthon, vagy külföldön, de valahol csak akad segítség.

#29263 Kovirozsa hozzászólása: 2020.05.23. 13:56

Kedves Benjamin!

Most olvastam az esetét és azt szeretném kérdezni hogy azóta sikerült-e megoldást találnia a fülropogására?A lányom ugyanis nagyon hasonló dologtól szenved hónapok óta,ő is rengeteg orvosnál járt,nagyon sokmindent kipróbalt,de úgy ahogy önnél,nála sem találják még az okot sem,és semmitől nem javul az állapota.
Nagyon hálás lennék ha megosztaná velem,hogy Önnél megcsinalták-e a ballonkatéteres fülkürttágitást vagy volt e bármi más ami esetleg segített
Köszönöm előre is!

#28777 klmaan hozzászólása: 2019.09.21. 23:02

Kedves Benjamin!
Csodálom a kitartó kutatási lelkesedésedet.Igazad van, hogy körülnézel, mivel tudnál segíteni magadon, esetleg másokon. Az első leveled óta 3 hónap telt el. Valami javulás történt?
Kérded, hogy nálam, hogyan kezdődött? Egy nagy pofontól rongyosra lyukadt a dobhártyám, s amikor a
15. napon begyógyult/bezárult, hallottam azt a kis cuppanáshoz hasonló hangot, de abban a pillanatban folytatódott zúgással. Itthon Cavinton tablettát kaptam, de semmit nem segített, így én is körülnéztem. Bpen a Honvédkórházban Trentál-t írtak fel, de mondták, hogy hatásosabb lenne ennek az infúziós változata, és volt még mellé Sp54 tabl. Valamivel jobb lett tőle, de a későbbi inf. mind segített valamit, meg az IDŐ!
A Bencsik drnő egy szép nő, szőke hosszú hajjal?
Köszi a cikkeket. Továbbítom angolul tudó gyerekeimnek, fordítsák le nekem.
Várom, várjuk a fejleményeket, hogy mi történik veled?
A steroid-lökés infúzióról hallottam, kaptan, de inj. hogy van-e, s lehet adni erre a bajra, nem tudom?
Gyógyulást, kitartást, megszokást kívánok neked.
Üdv. Klári

#28800 Benjamin hozzászólása: 2019.09.28. 00:16

Szia Klári !
Nem rég értem haza a füles klinikáról, a Kutatók Éjszakája előadás-sorozatról. Igen, bent volt a Bencsik doktornő is, megtartotta a fülzúgás előadást. Tudok e-mailben képeket küldeni :) Ő az, a szőke hajú doktornő :) Elmentem megnézni, mert érdekelt a dolog. Elsőnek a fül-orr-gégészeti rákszűrésre mentem. (dr. Prokopp Péter) Belenézett a fülembe, orromba, torkomba endoszkóppal, mindent rendben talált. A tuba szájadékom nyitott, ugyanakkor hallom a pörcögést minden nyeléskor, valami miatt nem szellőzik rendesen ahogyan kéne neki. A 3,5 centis fülkürt van begyulladva két oldalon, azért érzem nyelésnél a cuppogást. Próbálja magát a levegő átpréselni. Ballonkatéteres tágítást javasoltak, illetve tubusbeültetést a fülbe. Ez utóbbit már egy másik doktornő (Dr. Molnár Viktória) ajánlotta, a horkolós-előadáson. Mert ott is elpanaszoltam a dolgaimat… ha már ott vagyok, megragadtam a lehetőséget. Furcsa volt, mert nem az ambuláns részen volt a vizsgálat, hanem egy külön, másik, sokkal jobban felszerelt szobában, ami szerintem vagy a foniátriai vizsgáló volt, vagy az igazgatói külön bejáratú vizsgáló. A Hacki Tamás profnak (“füttyös doki”) láttam kint a nevét és mintha ott lett volna igazgató neve mellette Számítógépes vizsgálópark. A másik felén a folyosónak meg a régi műszerek, informatikai eszközök nélkül. Pedig fontos lenne…kéne, hogy mindenki aki oda megy a legjobb ellátásban részesüljön, műszerek tekintetében. Kicsit morogtam, mert ez idáig nem néztek meg orr-endoszkóppal, pedig az elején már meg kellett volna, hogy kizárjunk dolgokat.
A szűrés után lent az alagsorban egy kis eladótermecskében volt egy kb. 15 képkockás anyag, amit megmutatott nekünk a doktornő, magyarázott hozzá és lehetett tőle kérdezni, Így lett a fél órából, majdnem 1,5.
Rákérdeztem,a szteroid kezelésre, azt válaszolta hogy lehet infúzióban, tablettában (ha jól értettem) és injekcióban adni. Ez utóbbit közvetlenül a fülbe adni, dobhártyán (keresztül?), anélkül hogy meg kéne bökni. Előtte fél órás érzéstelenítés, vattás megoldással. De ezek csak a zúgás kezdetétől számítva csak pár héten belül tudnak hatásosak lenni.
Ami még lényeges, hogy az agy különböző területein rögzül a hang, ezt próbálják valahogy megfogni.
Újdonság nem hangzott el, de jó volt hogy ott voltam és megnéztem. Már csak a kérdések miatt is. Mert amúgy nehéz őket elérni, esetleg még magánrendelésen.. Összesen voltunk 4-en a teremben, nem volt tömeg. Említette Bencsik doktornő a Czeizel Intézetet, ahol most indult egy Mindfulness terápiás foglalkozás, pszichológus bevonásával (8 alkalomra 82.000 Ft (8×2.5 óra)). Hozzátette, nehéz olyan pszichológust találni, aki fülzúgásra van specializálva. A Maria Holl könyv is felmerült, a “Fülzúgás gyógyítása”. Azt mondja a doktornő, egy páciense elvégezte a könyvben szerepló gyakorlatokat, meggyógyult. Szerencsés ember.
Maria Holl egyébként Achenben rendel http://www.maria-holl.de/maria-holl/
Említettem a drnőnek, hogy jövőre lesz nemzetközi fülész konferencia Vancouverben, fülzúgás témában, ahova a világ minden tájáról mennek a doktorok. Tudott róla, még meglátja, hogy elmegy-e, mert nem a szomszédban van a város. Rákérdeztem a
Utána kezdődött egy másik előadás, a horkolás témakörében. Ha már ott voltam, megnéztem, érdekes volt.
Különböző vizsgálatok, alvásvizsgálat, kezelési módok, ezeket mutatták be.
Én változatlanul vagyok, megvan a zúgás + hullámzó kedélyállapot.
Kipróbáltam a sóterápiát itt: https://soterapia.hu/
Nem tapasztaltam javulást a fülkürthuruttal kapcsolatban. 20 alkalmas bérletet vette, lehet megint végigcsinálok egy kúrát.
November végére kaptam a Bencsik drnőhöz időpontot a klinikára. Jövőre adtak volna csak időpontot, de mivel valaki lemondta, így előre kerültem.
Ki volt az, aki pofont adott ? Attól berepedhet, szakadhat a dobhártya. Hallottam, olvastam erről. Komoly sérülést tud okozni. Balzsay Károly bokszolónak van ugyanez a problémája. Ütés után fülzúgás.
http://www.tinnitushungary.hu/index.php/36-balzsay-karoly-is-elindult-a-gyogyulas-utjan
Ezt is mondta a Bencsik drnő, a neuromodulációt, igen ám, csak az OEP nem támogatja, így meg 1 millió forint.
Már arra is gondoltam, hogy a Kossuth térre kéne szervezni egy demonstrációt a fülzúgásos betegeknek, azaz nekünk és egy kicsit hallatni a hangunkat (addig se halljuk a zúgást).
Mondtam a drnőnek, valahogy gyógyszeresen kéne ezt rendbe hozni, egy olyan tablettával, ami az agyat átállítja.
Az Nobel-díjas lesz. Mert a különböző hangokat, legyen az akár középfülgyulladás eredetű, kardiovaszkuláris stb. az agyban “halljuk” végeredményben. Volt egy srác bent, kérdezett valamit a doktornőtől, megfogta vele. Valami a magas hangok hallásával kapcsolatban. Majd rákérdezek, ha megyek vizsgálatra.
Ilyen volt a mai nap…
Köszönöm és Neked is gyógyulást kívánok !
Ha megtudok valamit, írok. Mindig böngészek a neten, hátha valami érdemlegesbe akadok. Sosem tudni.
Valahol bízom benne, egyszer lesz megoldás mindannyiunknak. Szerintem a véletlen fogja megoldani, nem is a célzott kutatások. Sokszor van úgy , hogy a véletlen segíti a kutatókat a megoldás megtalálásához.

Üdvözlettel,
Benjamin

#29269 klmaan hozzászólása: 2020.05.27. 00:47

Benjamin!
Te fantasztikus vagy! Ezt a kitartó kutatást, és a sok tudást, amit te összeszedtél, az csodálatos!
S a tetejében megosztod itt részletesen. Nagyon köszi minden Sorstárs nevében.
A hosszú beszámolód óta mi történt veled?
Üdv szeretettel! Klári-Klmáan

#28737 Balla hozzászólása: 2019.09.04. 08:05

Szia!
Az talán neked is segíthet, ami nekem.
Vatta van a fülemben csak az egyikben és este 1 csésze veronikafű teát iszom 3 hete. Eltekt kb 1 hét es jobb lett. Remélem így is marad. Nincs zúgás. Gyógyulást kívánok!

#28773 Benjamin hozzászólása: 2019.09.20. 20:55

Szia!
Köszönöm a tanácsodat ! Kipróbálom, hátha valamit segít nekem is.
A vattát minden nélkül helyezted a füledbe, vagy esetleg egy kicsit átitattad a veronikafüves teával ?
Tudom fura kérdés…. Nálad egyébként hogyan kezdődött a fülzúgás ?
Köszönöm még egyszer, hogy írtál és örülök, hogy jól vagy !

#28645 Ildiko66 hozzászólása: 2019.07.23. 15:11

Kedves Benjámin !! Nekem is zúgott a fülem , sok mindent kipróbáltam ! Korházba is voltam vele . Valóban nagyobb zajt kell generálni mind amit hallasz !! Vagy a természetes zajok vagy amit mi csinálunk ! 2 dolgott tudok ajánlani ami nekem bevált! Lassan 2 éve tünet mentes vagyok és van rá gyógymód , csak hinni kell benne ! Rozsa készülék amit személy szerint neked gyártanak és te tudod a hangot állítani a füled be , ez sajnos 5 % leveszi a hallást ! Van ugye az okos agyunk itt olvastam régebben egy fiatal ember kommentjébe a só lámpát ! Kocka alakú és kismotor van benne 6-9-12 decibelre lehet állítani! Gyógyászati segédeszköz üzletbe lehet kapni !!Éjszaka sokáig ez melett aludtam ! Ugy megszokta a fülem , hogy egy reggel arra ébredtem nincs fül zugás , átkariblálta a fejembe a hangokat !! Remélem tudtam tanácsot adni ! Szeged leghíresebb professzoránál is voltam ! Semmi gyógyszer ezen nem segít ! Ha van hited akkor imádkoz én is bátran merem mondani , én is ezt tettem ! Ma Hálás vagyok !! Űdvözlettel Ildikó

#28654 Benjamin hozzászólása: 2019.07.24. 18:49

Kedves Ildikó !
Köszönöm a tanácsaidat és hogy megosztod a személyes tapasztalataidat! Ajánlottak nekem is “hangos”-készüléket. Megkérdezem az általad említett sólámpát a gyógyászati üzletben. Örülök, hogy jobban vagy és meggyógyultál. A hit is sokat segít az embernek ! A Te esetedben mi volt a zúgás kiváltó oka?

Üdvözlettel,
Benjamin

#28644 klmaan hozzászólása: 2019.07.23. 11:55

Kedves Benjamin!
Teljesen igaza van Magdinak. Én 30 éve élek ezzel, és már nem írom, hogy szenvedek. Az állandó gyógyszerszedés nem jó, de az értágító az én, és Magdi korában már inkább jó, mint káros. Te még fiatal vagy, szerintem évente csinálj egy gyógyszetes kúrát, többet nem kell! Félévente/évente jó kihasználni az infúziós kezelést, és ha tudunk mellé intézni szteroid-lökés infúziót, az még a reumás/izületes bajainkat is segíti pár hónapra.
Annyit tanácsként, ami nekem bevált, s ezt egy fülész doki ismerős tanácsolta, hogy soha ne legyek csendes helyen. Ezt betartottam, és ez az elterelő “hadművelet” működik már csendes környezetben is. Az egyedüli helyzet, amikor nagyon hallom, amikor egy kihalt utcán leállítom az autót, s ott vagyok a steril csendes kaszniban.Városszélén lakom, adva van a nagy csend. Lakásban viszont szól a Tv, a “társaság”, és nem idegesítem magamat a belső, értelmetlen fülzúgással.
Amikor 30 éve kezdődött, még eléggé nagy családban éltem, 5 gyerekkel, így nem sok időm volt a zúgásra figyelni, és nem kellett művi zajforrás sem ahhoz, hogy soha ne legyek sterilben. Mióta már egyedül élek bejött a Tv.
Az, hogy a hozzászokás mennyire igaz, egy közeli példa. Barátnőmnek kb. 4-5 éve kezdett zúgni. Ő is, mint a többség, mindent kipróbált. Ő eszi a Nootropilt, és kihasználja az évenkénti infúziós kúrát.
A hallása is romlott az érintett fülön, kapott hallókészüléket, de a zúgás akkor is van, így nem használja. Az elején szinte hisztisen viselkedett e miatt. Másról sem tudott beszélni, és úgy adta elő, mintha komoly betegsége lenne, betegnek mondta magát, és úgy is viselkedett. Borzalmasan sajnálta magát, és meg volt sértődve, ha a környezete nem kezelte úgy, mint beteget. Aztán teltek az évek, és már szinte soha nem beszél a füléről. Az utolsó infúziós kezeléséről utólag tudtam, pedig szinte napi teles kapcsolatban vagyunk. Úgy látom, elfogadta, s már nem a fülzúgás határozza meg a napjait, életét.
Nagyon kivánom neked, hogy minél előbb érjed el azt a viszonyt vele, mint én, de azért használjad ki a kezelést, mert az jót tesz, és jár!
Én vidékiként volt, hogy a bp-i F-O-G klinikán kértem/kaptam kezelést. Nagyon profik voltak, nagyon meg voltam elégedve. Ha bpi, vagy környéki vagy járj oda a továbbbbiakban is!
Várom máskor is beszámolódat, érdekel, miként alakul az életed a zúgással?
Üdv szeretettel: Klári

#28653 Benjamin hozzászólása: 2019.07.24. 18:08

Szia Klári !
Érdeklődve olvasom a soraidat és természetesen Magdiét is. Kettővel lejjebb válaszoltam neki, megosztottam a tapasztalataimat. Elkezdtem külföldi oldalakat olvasni a fülzúgással kapcsolatban, mert érdekel a dolog. Havonta olvasok utána a dolgoknak. Köszönöm a biztatást és a meleg szívű írásodat ! A szteroidot még nem próbáltam ki, illetve a mágneses kezelést sem. Már csak ezek vannak hátra. A SOTE klinikán Bencsik doktornőt ajánlották. Vagy ott, vagy magánrendelésen. Visszatérve, a kicsit szeles és esős napokat szeretem, mert akkor leginkább azokra a zajokra koncentrálok. Olyan az egész, mintha újra kéne tanulnia az embernek járni, beszélni. Ehhez hasonlítanám. Leginkább csak az és azok tudják, akik ebben az egészben benne vannak. Én is kerülöm a csendet, pedig egész eddigi életemben a csendet kerestem. Ha kint vagyok az utcán, jövök-megyek akkor mintha egy kicsit jobb lenne. Nekem itt van még a fül-pörcögés, sercegés, illetve jobb oldali nehezen levegőző orr-részem. 4 évvel ezelőtt volt fülkürthurutom, februárban, ugyanezekkel a tünetekkel (a zúgást és nehéz orr-légzést kivéve), de az három hétnél nem tartott tovább. Időközben beszéltem egy doktorral, aki operációt ajánlott a krónikus hurutra, állítólag a nyálkahártyám és a kürtös rész még mindig gyulladt. Persze azért nem rohanok a kés alá. De legalább ezt sikerülne rendbe rakatni. Utána már csak a zúgás marad, de azt sem tartom kizártnak, hogy a fülkürthurut megszűnésével abbamarad a zúgás.
Nem csak itthoni, hanem külföldi megoldásban is reménykedve, elkezdtem kinti oldalakat olvasgatni.
Így akadtam rá pár dologra- évente tartanak nemzetközi fülzúgás konferenciát, mindig más országban, ahol a kutatók és a témával foglalkozók osztják meg tapasztalataikat. Idén Taiwan volt a házigazda, jövőre az Egyesült Államokban , Vancouverben lesznek. Talán egy lépéssel közelebb a megoldáshoz.
https://tinnitusresearch.net/index.php/127-after-the-conference-is-before-the-conference
https://esit.tinnitusresearch.net/index.php
Olvastam még a Peter Tass féle CR Neuromodulációs kezelésről, aminek itthon csillagászati ára van.
http://www.tinnitushungary.hu/index.php/36-balzsay-karoly-is-elindult-a-gyogyulas-utjan
Amondó vagyok, érdemes felvenni a kapcsolatot és tartani olyan kinti szakemberekkel, akik fülzúgásra specializálódtak. Egy-két levelet megér a dolog szerintem. Magdinak szinte ugyanezt írtam, az előző írásomra ő is reagált. Ha eszembe jut valami hasznos, megosztom. A zúgás nálam magas hangú, folyamatos. Mintha lenne mellette egy nagyon enyhe morajlás is. Mindenkit megvisel, hiszen ébredéstől elalvásig hallani a hangot. Igazából egyedül mi érintettek tudjuk milyen ez az egész. Jó lenne Magyarországon is egy kutatóközpont, mint amilyen külföldön van, de ez jelenleg vágy kategória. Ahol orvosok, mérnökök és más szakemberek csak ezzel a problémának a megoldásával tudnának foglalkozni. Ha valaki erre egy általános gyógymódot fel tudna találni, megkapná a Nobel-díjat. Mivel én az elmúlt fél évet azzal töltöttem, hogy orvosról orvosra jártam, tartottam egy kicsi szünetet, de aztán muszáj folytatni – sajnos… Egyelőre ha csak részben lesz eredmény, gyógyulás, már akkor örülni fogok. Amit furcsállok, hogy az orvosok nem vezetnek (?) egy adatbázist a hasonló tünetekkel küzdő páciensekről. Érdemes lenne összevetni az egyes eseteket, hátha hamarabb és gyorsabban jutna az ember egy kicsit előre. Nálad hogyan jött elő ez az egész ?
Gyógyulást és enyhülést kívánva mindannyiunknak,
Üdvözlettel,
Benjamin

#28775 Benjamin hozzászólása: 2019.09.20. 21:52

Szia Klári !
Beszéltem a Bencsik doktornővel. Átnézte az eddigi leleteimet és annyit mondott, hogy külön kell kezelni a fülzúgásomat és külön a fülkürthurutot. Utóbbira azt válaszolta, hogy szóba jöhet a ballonos fülkürttágítás, amennyiben év végéig nem javulok.Ez előzőleg bennem is felmerült, lehetőségként. Kérdés, hogy ezt állami kórházban megcsinálnák, mert állítólag engedélyköteles és külföldről szerzik be az eszközt. Létezik magán rendelésen is ez a fajta műtéti eljárás, fél millió körül van.
Kaptam a doktornőtől időpontot a klinikára, november végén megyek hozzá a fülzúgós részlegre. Egyébként jövőre (!) adtak volna, de az is bizonytalan volt. Valaki lemondta az időpontját, így tudtam még idénre bekerülni….
A Telepy utcában (IX. ker.) van egy audiológia rendelő (Victofon), ott szokott még rendelni a Bencsik doktornő. Itt van a SOTE-tól nem messze. Megbeszéltem a recepciós lánnyal, hogy hallásvizsgálatra (ami ingyenes náluk, gondoltam ha már ott vagyok, miért ne….. véletlen találtam meg ezt a kis rendelőt) úgy adjon időpontot, amikor bent van a doktornő. Így nem kellett várni, időpontra mentem és csak egy minimális összeget fizettem neki, mert tympanométereztünk. Amúgy nem kért pénzt a doktornő.
Felmerült még esetemben a Bemer, illetve a szteroidos injekciót ajánlotta – ha jól értettem- a fülbe (?), de azt állítólag még az elején el kellett volna végezni. Azt nem kérdeztem, mégis hova adta volna be ezt az injekciót, a fülbe… Legfeljebb altatásban tudom elképzelni.
A kutatók éjszakája idei rendezvénysorozaton tart egy fél órás előadást fülzúgás témában most szeptember 27-én, lehet hogy megnézem.
https://www.kutatokejszakaja.hu/esemeny/mitol-zug-a-fulem/
Ezt ajánlották még, Zinzino Balance olaj és Vital tabletta szedését…
https://www.zinzino.com/site/HU/hu-HU/products/Health
Kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Segíti az agyi, biokémiai folyamatokat. Halolaj és sáfránybibe-kivonat…stb. Sokallom az árát. Állítólag volt akinek bejött és ettől (???) elmúlt az évek óta tartó zúgása. Ez így nekem csak vitaminnak tűnik. Nekünk meg nem vitaminhiányunk van, hanem ugye állítólag az agykéregben állandósult szoftverhibánk. Sejtek túlműködése, mert azt mondják ez okozza a fantomhangot, amit hallunk – esetünkben.
Mellette követem a külföldi fejleményeket, kutatásokat ezzel kapcsolatban, szakirodalmat olvasok.

Te hogy vagy mostanában ?
Üdvözlettel,
Benjamin

#28640 bama59 hozzászólása: 2019.07.22. 23:08

Kedves Benjamin!
Erre a problémára nincs megoldás,jobb ha beletörődsz. Mindig foglald el magad valami tevékenységgel,hogy ne a zúgásra figyelj. Én már 60 éves vagyok,kb.15 éve zúg a fejem,ki lett majdnem minden próbálva,nem sorolom,de semmi javulás nincs. Nekem is azt mondták,hogy ezzel együtt kell élni,nem gyógyítható.Az én dokim is azzal vigasztalt,hogy neki is zúg. Hát akkor jól van,bele törődtem. A hallásom is elment azon a fülemen amelyik zúg. Hallókészülékem is van,az sem ér semmit,a zúgás ugyanúgy meg van. Igyekszem nem rá figyelni,elfoglalom magam dolgokkal. Éjjel nappal zúg elég erősen. De ha nem figyelek rá,akkor nem zavar. Gyógyszert sem szedek rá már régóta,minek ha nem használ.
Kívánom,hogy tarts ki,fogadd el ezt a helyzetet,talán majd kitalálnak rá a közeljövőben valami
gyógymódot.
Üdv.: Magdi.

#28651 Benjamin hozzászólása: 2019.07.24. 17:13

Kedves Magdi !
Én inkább úgy fogalmaznék, egyelőre nincsen -általános- megoldás. Mivel mindenkinek egyedi az esete, ráadásul nekem itt van ez a fülkürthuruttal együtt járó sercegés, pörcögés is- sajnos. Legalább ezzel kéne valamit kezdeni. Ami viszont közös, a zúgás, a különféle zajok, amiket hallunk. Ne törődjünk bele ! – Én azt mondom. Még akkor sem, ha most -és ahogy írod- már évek óta zúg a füled. Amíg élünk reménykedünk a megoldásban. Megfogadom a tanácsodat, mert mást jelen helyzetben nem tehetek és kitartok. Úgy ahogy Te és a többi Sorstársunk. Közben terelem a figyelmemet, amennyire csak lehet. Megkérdezhetem, hogy nálad hogyan kezdődött ez az egész ? Volt előzménye a fülzúgásnak ? Egy ideje elkezdtem külföldi oldalakat, fórumokat böngészni, angol és német nyelvűeket. Kint több és nagyobb háttér áll rendelkezésre ennek a betegségnek a kutatására, mint Magyarországon. Elképzelhető, hogy ott fognak megoldást találni. Akinek egy általános eljárást, módszert, kezelést, gyógyszert, beavatkozást sikerül találnia, Nobel-díjat fog kapni. Idén Taiwanon volt egy nemzetközi konferencia a témában. Vándorgyűlésként minden évben tartanak fórumot. Jövőre Vancouverben lesznek. Próbálnak valamit tenni az ügy érdekében, ahogy látom, olvasom.
https://tinnitusresearch.net/index.php/127-after-the-conference-is-before-the-conference
https://esit.tinnitusresearch.net/index.php
https://tinnet.tinnitusresearch.net/
Ez itt egy régi témába vágó cikk, 11 éves.
https://infostart.hu/tudomany/2008/01/10/van-remeny-a-fulzugas-teljes-megszuntetesere-173330
Itt azt írja, hogy egy belga idegsebész Dirk De Ridder elektródákat ültet a betegek agyába, így próbál segíteni. Gondolom ez sem két fillér lehet.
Illetve az Akusztikus CR Neuromoduláció. Ez sem “drága”, milliós tétel a készülék és terápia együtt.
http://www.tinnitushungary.hu/index.php/36-balzsay-karoly-is-elindult-a-gyogyulas-utjan
Azt írja, hogy a terápiás készülék Németországból érkezik. Ez a Peter Tass féle eljárás. Ha jól látom.
https://thetinnitusclinic.co.uk/tinnitus-news/professor-tass
Ha van rá mód vegyük fel kinti orvosokkal, kutatókkal (és tartsuk) a kapcsolatot. Egy levelet megér, ha leírja az ember a panaszait. Az (még) nem kerül pénzbe. Itthon jó lenne egy, csak a fülzúgásra specializálódott központot létrehozni, ami véleményem szerint milliárdos tétel lenne. Nekünk egyelőre álom kategória. Most ezek jutottak eszembe.
Gyógyulást és enyhülést kívánva mindannyiunknak,
Üdvözlettel,
Benjamin

#29262 Meggy hozzászólása: 2020.05.22. 13:44

2020.05.20. 18:22
Kedves Benjamin!
Érdeklődni szeretnék,hogy azóta javult-e az állapotod?
Teljesen átérzem a helyzeted,nekem közel 1éve recseg ropog pattog mindkét fülem minden egyes nyelés alkalmával.
Rengeteg mindent kipróbáltam már,millió orvosnál jártam,de semmi javulás..és azt sem tudja senki hogy mitől alakult ez ki,mi ez pontosan…de olyan hangosan ropog pattog,hogy mások is 1-2méterről hallják csendben.pszichés roncs vagyok már azóta..
Nagyon érdekelne hogy neked sikerült-e megoldást találni azóta vagy tudnál e még bármilyen jótanácsot adni nekem.
Nagyon köszönöm!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close