Bppv

Téma címkék:
2019.09.03. 13:38

Sziasztok!

Pár napja jelentkezett nálam is ez a tünet! Mit ne mondjak,szőrnyű élmény és ijesztő! Elmentem a házi orvoshoz ,elmondtam a tüneteket,megmérte a vérnyomásom,kapta betalocot , vártam a csodát,de még mindig szédültem. Azt mondta az idegtől van biztos. Ennyi!! Én megmondom őszintén ,azt hittem agyvérzés! Nagyon rosszul voltam továbbra is így a sürgősségin kötöttem ki! Vérvétel,fül orr ,gégészet,neurológia ct ! pillanatok alatt felállt a diagnózis BPPV ! Kaptam egy kis könyvet ,Speciális repozíciós manőver (Epley-manőver) gyakorlatot mutat be,ami által ezeket a kalciumkristályok vissza kerüljenek a helyükre,és remélhetőleg a tünet is megfog szűnni! A gyógyszer neve amit felírtak :Arlevert 2×1 kell szednem naponta, Tegnap este már tudtam aludni és kevésbé szédültem. Ma, még elviselhetőbb a szédelgés és nem vagyok olyan rosszul. A közérzetem még nem a legjobb,de azt mondták ez eltarthat akár 3-4 hétig is! Ja és vissza is térhet!

#29153 anitabodo78 hozzászólása: 2020.03.31. 17:35

Sziasztok ! Énis ezzel szenvedek több mint 3 hete. Nemtudom ti most hogy vagytok ezzel látom ezek nem mostani irások.
Nálam 3 hete kezdődött éjjel 3 kor arra ébredtem hogy nagyon szédülök hánytam is. Mentem egyböl az ugyeletre ahol aztmondta az orvos középfül gyulladásom van. Felirta a betahistint. Nem mult a szédülésem rá 3 napra elmentem a fül orr gégészetre aztmondta a doktornő egyensuúlyzavar. Azota szedem a betahistin és arlevertet. Pár napig elég jol éreztem magam nem szédültem . Jött a front és megint kezdődött tegnap egy elég erős szédüléssel és most megint gyengének érzem magam kovalyog a fejem rossz vagyok. Nemtudom miez és hogy mikormulik el .
Kinek mikor mult el és hogyan ? Köszi a válaszotokat

#29033 Bagiella hozzászólása: 2019.12.16. 09:47

Szia!

Hogy vagy mostanában?

#29036 bucsu_anita@freemail.hu hozzászólása: 2019.12.18. 14:00

Szia!
Hol így,hol úgy! Még szédelgek a hirtelen mozdulatkor,de már elviselhetőbb.

#28798 bucsu_anita@freemail.hu hozzászólása: 2019.09.27. 20:45

Szia!
Teljesen átérzem a helyzeted,mert én is ugyan így vagyok! Nekem augusztus végén jött ez az egész! Szedtem a gyógyszert ,de elfogyott pár napja, most ,hogy nem szedem megint kezd rosszabb lenni. Ugyan azok a tünetek,mint amit leírtál! Engem CT-re is elküldtek,ott többek közt eredményként leírták ,hogy CHIARI 1 malfom. Ez is ugyan olyan tüneteket okoz mint a Bppv!! Én jövöhéten megyek neurológiára ,valószínű elküldenek MR i-re! kiváncsi leszek mit fog kimutatni, mert ezt az állapotot nem igen lehet tolerálni. Egyébként kiváncsi lennék hogy ezt mi a fene váltja ki. Üdv! Kitartást!

#28855 Bagiella hozzászólása: 2019.10.17. 09:50

Szia!

Hogy vagy azóta? Kiderült valami a neurológián?
Kitartás!

#28779 iborne.aholanyi hozzászólása: 2019.09.22. 10:48

Szia kazuska25!

Az epley manővert csak orvos csinálhatja !-ezt olvastam. Vagy nem ?

#28788 bucsu_anita@freemail.hu hozzászólása: 2019.09.24. 19:45

Szia !
Mikor bent voltam a kórházban és kiderült ,hogy mi a bajom, a fűl orr gégész mutatta meg az epley manővert ,és még kaptam is hozzá egy kis könyvet ,amiben le van írva és rajzolva ,hogy hogy kell csinálni! Megmondom őszintén,hogy az elején nagyon durva volt,mert mikor a manővert csináltam ,olyan szédülés jött rám,hogy majdnem leestem az ágyról. Lehet, pont ez miatt nem ajánlatos egyedül csinálni!? Nem tudom! Nálam július végén jött ez a betegség,vagy állapot,de még a mai napig is szenvedek vele! Kótyagos a fejem ,és szédülök is még! Nyilván nem úgy, mint az elején,de már közel sem olyan!.

#28756 bucsu_anita@freemail.hu hozzászólása: 2019.09.06. 16:50

Sziasztok! Most tüzetesebben átnéztem a papírokat,, amit a sürgőségin kaptam ! Ugye Ct-re is elküldtek ,és az eredmények láttán már azt se tudom,hogy mi a bajom! A kisagyi tonsillák enyhén az öreglik alá érnek ,főleg jobb oldalon.A kisagysátor felső részének megfelelően ,bal oldalon,a sinus rectus közelében 14 x 10mm gyűrűszerű érképletben agyállomány van. Vélemény:Chiari 1 malfom. Majdnem csak azok a tünetei vannak, mint a Bppv-nek! Viszont a fül,orr,gégészeten meg ugye azt mondták,hogy Bppv bajom van! Nekem jell pillanat 5.-nap után , éjszaka nem tudok aludni! Csukott szemmel is szédülök! Sug a fejem? fülem? Az egész, hátul középen tarkótájt, de inkább jobb oldalt érzem a fájdalmat is! Ha mozog a fejem ,ha nem,akkor is szédülök! Ma reggelre a kezem is levolt zsibbadva! Zúgok,súgok,szédülök és nem akar múlni! ez már az 5. napja és semmi javulás ! Fáj a gyomrom is! A szem mozgás is fáj és már akkor is szédülök,és ma reggel észrevettem hogy a jobb pupillám tágabb a balnál. Nagyon nem jól érzem magam!

#28757 mirjam hozzászólása: 2019.09.10. 18:44

Szia, sajnos ugyan az a problémánk, nekem is Arnold Chiátim van, eddig nem okozott problémát, szombat éjjel kezdődött a forgó jellegű szédülés. Ráadásul nekem lukas a bal fülemben a dobhártya, 18-án megyek magán dr hoz aki a szédülés specialistája, + orr fül gégész. A tüneteim szinte ugyan azok mint a tied. Igaz én úgy sejtem, hogy a repülő út váltotta ki nálam ezt.De majd elválik 18-án. Jobbulást neked egyébként most nagyon sok embernek van ez a problémája.

#28758 bucsu_anita@freemail.hu hozzászólása: 2019.09.11. 19:40

Szia! Kíváncsi leszek,hogy mit fog mondani az orvos! mert ezt az állapotot nem lehet kibírni! én most kezdtem el dolgozni a héten,de nagyon megerőltető így ! Ez a szédülés a fejfájás főleg mikor este lefekszem, még jobban rám jön a szédülés .Egyébként nekem is szombat éjjel kezdődött, és én otthon feküdtem, Nem voltam repülőn ! Nem tudom, fogalmam sincs ,hogy mi válthatta ki. Jobbulást neked is ,és az összes sorstársamnak is! Majd írj,hogy mit mondott az orvos!

#28750 vali64 hozzászólása: 2019.09.05. 21:44

Szia. Nem akarlak elkeseriteni, de nekem 35 éves korom körül jelentkezett először, s azóta kisebb nagyobb megszakításokkal állandóan visszatér. Most 55 vagyok. Az utóbbi pár évben egyre többször. Sokáig csináltam a tornát, jó is volt utána, de már annyira irtózom a szédülés érzésétől, hogy nem vagyok hajlandó kiprovokálni. Örülök, ha nem érzem. Inkább kerülöm a szédülést okozó helyzeteket. Magasan alszom, kitámasztom a fejem egy nyakpárnával, álló helyzetben pedig igyekszem egyenesen tartani a fejemet. Figyelek, hogy se előre, se hátra ne hajtsam. Pl. hajat is csak állva, a zuhany alatt mosok. Eléggé bekorlátozza az életemet. De hát ez van, nem tudok mit csinálni. Jobbulást Neked! Végezd a tornát és kívánom, hogy nagyon sok éved teljen el szédülés nélkül.

#28759 bucsu_anita@freemail.hu hozzászólása: 2019.09.11. 19:44

Szia! Kőszőnőm szépen a hozzá szólást, jobbulást neked is!

#28740 dvk71 hozzászólása: 2019.09.04. 15:28

Szia! Nekem eddig kétszer jött elő ez a probléma… A szédülés, a forgás, hányás, stb pár nap alatt elmúlik, de nálam , és többünknél visszamaradt egy hetekig tartó kába , spicces érzés…se vezetés, se koncentráció, tv nézés…olyan az ember , mitha nem lenne itt…:( Engem ez jobban megvisel, mint a szédülés…Remélem mihamarabb felépülsz .Nekem jún elején jött, a következő októberben ….a 2. után jött a több hónapos egyensúlyzavar ha leghajoltam plcipőfűzőt kötni vagy ha felfelé pl betettem valamit a felső polcra..Betarevin, gingko biloba, d vitamin, B6, magnézium..ilyeneket szedtem. Gyógyulást!

#28739 kazuska25 hozzászólása: 2019.09.04. 09:56

Kedves Anita!

Kérlek arra nagyon figyelj, hogy melyik oldalról szédülsz. Mivel a fülednek van problémája, így nagy a valószínűsége hogy érzed azt is, hogy melyik füleddel van a probléma. A youtubon a jobb oldali epley manőver van. Sok időbe került mire rájöttem, hogy nekem a bal oldalit kell csinálnom. Amikor előjön utána 3 napig csinálom naponta 2-3x az epley manővert és szépen elmúlik!

Kérdésed esetén keress bátran, akár facen is!

üdv: K.J

#28900 nelly52 hozzászólása: 2019.11.02. 21:02

Kedves kazuska25! Segítenél ? Az Epley manővert mikor kell csinálni? Nekem 2 nappal ezelőtt felkeléskor volt egy iszonyú forgószédülésem, szem tekerezgéssel ,reggel felkeléskor.. Kb.1 órán keresztül. Ekkor megpróbáltam csinálni ezt a manővert, de mindkét oldalról./A youtubon találtam./ Lehet, hogy ezért tartott ilyen sokáig, mire elmúlt. Valószínű,hogy csak a baloldalit kellett volna.
Évekkel ezelőtt már előfordult nálam ugyanilyen helyzetben,felkeléskor, aztán elmúlt, és most megint.
Köszönöm a válaszodat!
Üdv:Nelly

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close