Bppv

Téma címkék:
2019.09.03. 13:38

Sziasztok!

Pár napja jelentkezett nálam is ez a tünet! Mit ne mondjak,szőrnyű élmény és ijesztő! Elmentem a házi orvoshoz ,elmondtam a tüneteket,megmérte a vérnyomásom,kapta betalocot , vártam a csodát,de még mindig szédültem. Azt mondta az idegtől van biztos. Ennyi!! Én megmondom őszintén ,azt hittem agyvérzés! Nagyon rosszul voltam továbbra is így a sürgősségin kötöttem ki! Vérvétel,fül orr ,gégészet,neurológia ct ! pillanatok alatt felállt a diagnózis BPPV ! Kaptam egy kis könyvet ,Speciális repozíciós manőver (Epley-manőver) gyakorlatot mutat be,ami által ezeket a kalciumkristályok vissza kerüljenek a helyükre,és remélhetőleg a tünet is megfog szűnni! A gyógyszer neve amit felírtak :Arlevert 2×1 kell szednem naponta, Tegnap este már tudtam aludni és kevésbé szédültem. Ma, még elviselhetőbb a szédelgés és nem vagyok olyan rosszul. A közérzetem még nem a legjobb,de azt mondták ez eltarthat akár 3-4 hétig is! Ja és vissza is térhet!

#28756 bucsu_anita@freemail.hu hozzászólása: 2019.09.06. 16:50

Sziasztok! Most tüzetesebben átnéztem a papírokat,, amit a sürgőségin kaptam ! Ugye Ct-re is elküldtek ,és az eredmények láttán már azt se tudom,hogy mi a bajom! A kisagyi tonsillák enyhén az öreglik alá érnek ,főleg jobb oldalon.A kisagysátor felső részének megfelelően ,bal oldalon,a sinus rectus közelében 14 x 10mm gyűrűszerű érképletben agyállomány van. Vélemény:Chiari 1 malfom. Majdnem csak azok a tünetei vannak, mint a Bppv-nek! Viszont a fül,orr,gégészeten meg ugye azt mondták,hogy Bppv bajom van! Nekem jell pillanat 5.-nap után , éjszaka nem tudok aludni! Csukott szemmel is szédülök! Sug a fejem? fülem? Az egész, hátul középen tarkótájt, de inkább jobb oldalt érzem a fájdalmat is! Ha mozog a fejem ,ha nem,akkor is szédülök! Ma reggelre a kezem is levolt zsibbadva! Zúgok,súgok,szédülök és nem akar múlni! ez már az 5. napja és semmi javulás ! Fáj a gyomrom is! A szem mozgás is fáj és már akkor is szédülök,és ma reggel észrevettem hogy a jobb pupillám tágabb a balnál. Nagyon nem jól érzem magam!

#28757 mirjam hozzászólása: 2019.09.10. 18:44

Szia, sajnos ugyan az a problémánk, nekem is Arnold Chiátim van, eddig nem okozott problémát, szombat éjjel kezdődött a forgó jellegű szédülés. Ráadásul nekem lukas a bal fülemben a dobhártya, 18-án megyek magán dr hoz aki a szédülés specialistája, + orr fül gégész. A tüneteim szinte ugyan azok mint a tied. Igaz én úgy sejtem, hogy a repülő út váltotta ki nálam ezt.De majd elválik 18-án. Jobbulást neked egyébként most nagyon sok embernek van ez a problémája.

#28758 bucsu_anita@freemail.hu hozzászólása: 2019.09.11. 19:40

Szia! Kíváncsi leszek,hogy mit fog mondani az orvos! mert ezt az állapotot nem lehet kibírni! én most kezdtem el dolgozni a héten,de nagyon megerőltető így ! Ez a szédülés a fejfájás főleg mikor este lefekszem, még jobban rám jön a szédülés .Egyébként nekem is szombat éjjel kezdődött, és én otthon feküdtem, Nem voltam repülőn ! Nem tudom, fogalmam sincs ,hogy mi válthatta ki. Jobbulást neked is ,és az összes sorstársamnak is! Majd írj,hogy mit mondott az orvos!

#28750 vali64 hozzászólása: 2019.09.05. 21:44

Szia. Nem akarlak elkeseriteni, de nekem 35 éves korom körül jelentkezett először, s azóta kisebb nagyobb megszakításokkal állandóan visszatér. Most 55 vagyok. Az utóbbi pár évben egyre többször. Sokáig csináltam a tornát, jó is volt utána, de már annyira irtózom a szédülés érzésétől, hogy nem vagyok hajlandó kiprovokálni. Örülök, ha nem érzem. Inkább kerülöm a szédülést okozó helyzeteket. Magasan alszom, kitámasztom a fejem egy nyakpárnával, álló helyzetben pedig igyekszem egyenesen tartani a fejemet. Figyelek, hogy se előre, se hátra ne hajtsam. Pl. hajat is csak állva, a zuhany alatt mosok. Eléggé bekorlátozza az életemet. De hát ez van, nem tudok mit csinálni. Jobbulást Neked! Végezd a tornát és kívánom, hogy nagyon sok éved teljen el szédülés nélkül.

#28759 bucsu_anita@freemail.hu hozzászólása: 2019.09.11. 19:44

Szia! Kőszőnőm szépen a hozzá szólást, jobbulást neked is!

#28740 dvk71 hozzászólása: 2019.09.04. 15:28

Szia! Nekem eddig kétszer jött elő ez a probléma… A szédülés, a forgás, hányás, stb pár nap alatt elmúlik, de nálam , és többünknél visszamaradt egy hetekig tartó kába , spicces érzés…se vezetés, se koncentráció, tv nézés…olyan az ember , mitha nem lenne itt…:( Engem ez jobban megvisel, mint a szédülés…Remélem mihamarabb felépülsz .Nekem jún elején jött, a következő októberben ….a 2. után jött a több hónapos egyensúlyzavar ha leghajoltam plcipőfűzőt kötni vagy ha felfelé pl betettem valamit a felső polcra..Betarevin, gingko biloba, d vitamin, B6, magnézium..ilyeneket szedtem. Gyógyulást!

#28739 kazuska25 hozzászólása: 2019.09.04. 09:56

Kedves Anita!

Kérlek arra nagyon figyelj, hogy melyik oldalról szédülsz. Mivel a fülednek van problémája, így nagy a valószínűsége hogy érzed azt is, hogy melyik füleddel van a probléma. A youtubon a jobb oldali epley manőver van. Sok időbe került mire rájöttem, hogy nekem a bal oldalit kell csinálnom. Amikor előjön utána 3 napig csinálom naponta 2-3x az epley manővert és szépen elmúlik!

Kérdésed esetén keress bátran, akár facen is!

üdv: K.J

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close